Kirjoittaja Aihe: Kuvakoko ohjeistus + Muuta infoa  (Luettu 1142 kertaa)

Siniirr

  • Moderaattori
  • NRFB
  • *****
  • Viestejä: 1412
  • Entinen Kitty
    • Sinin nukkeblog
Kuvakoko ohjeistus + Muuta infoa
« : Kesäkuu 15, 2019, 00:09:11 ap »
Miksi koko kuvaketjuni on poistettu?
- Poistin sellaiset kuvaketjut, jotka oli tyhjiä eli käytännössä kaikki kuvat rikki. Mitä foorumi tekee kuvaketjulla jossa ei näy kuvia? Poistin myös useita ketjuja, joissa oli liian isoja kuvia. Useimmat tälläisen ketjun omistajat ovat lopettaneet foorumin käytön kokonaan.

Miksi kuviani/viestejäni on poistettu?
- Kuviasi tai viestejäsi on poistettu siksi, että niissä oli kuvat joko rikki tai koska Tinypic on lopettanut toimintansa kokonaan (2019 vuoden lopulla). Viestejä/kuvia on poistettu myös siitäkin syystä että kuvakoko oli liian iso.

Miksi näyttää, että ketjullani ei ole yhtään katsojaa enää? Miksi katsojamäärä on vähentynyt radikaalisti?
- Koska jouduin "perustaa ketjun uudestaan" sen takia, että vanhemmat kuvat olivat rikkoituneita/liian isoja tai ketju sisälsi muuten vaan tyhjiä viestejä (eli ei kuvia).

Miksi viestiäni on muokattu?
- Viestiäsi on muokattu, koska kuvat ovat olleet liian isoja tai ne eivät ole näkyneet enää.

Miksi ketjuni on lukossa?
- Lukitsin vanhempia ketjuja, jotka ovat jo vuosia vanhoja sen takia, ettei niihin tule uusia kommentteja. Jos haluat kuitenkin jatkaa vanhaa ketjuasi voit pyytää ketjun aukaisemista. Jotkut ketjut lukitsin myös siksi, että niissä oli jo niin monta sivua kuvia (eli yli 40), että on aika aloittaa uusi ketju.

Sitten tärkein asia tässä, kuvakoko info:
- Kuten moni tietää foorumin maximi kuvakoko on 650x650 ja ongelmana on se, että monet kuvat eivät ole tähän mitoitettuna, joten toivoisin että sellaiset henkilöt joiden kuvat ovat liian isoja joko muokkaisivat ne pienemmiksi tai pyytäisivät ketjun/kuvien poistoa.

Miten selvitän onko kuvakoko oikea?
- Firefox -selaimella on tälläinen valikko, kun klikkaa kuvaa hiiren oikealla ja valitsee "Näytä kuvan tiedot"


Siitä aukeaa valikko, jossa näkyy "Mitat" kohta, joka kertoo kuvan oikeat mitat. Tässä esimerkissä kuvakoko on liian iso, koska ensimmäisenä lukee kuvan oikea koko eli 1600px x 1066px ja vasta sen jälkeen lukee "Skaalattu kokoon: 650px x433px". Se, että kuva näkyy foorumilla, että se olisi "Skaalattu" ei tarkoita sitä, että se on oikean kokoinen ja usein kun tälläisiä kuvia klikkaa hiirellä, ne valtaa melkeen koko ruudun eli ovat yksinkertaisesti liian isoja.


Tässä esimerkki siitä miltä kuva ja sen mitat näyttää kun se on oikean kokoinen:


Siinä lukee siis pelkästään kuvakoko eikä skaalauksesta mainita mitään, toki jos mitoissa on alle tai maksimissaan 650x650 koko niin silloin kuvakoko on ok luki siinä "skaalattu" kohtaa tai ei.
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 04, 2020, 21:20:53 ip kirjoittanut Siniirr »