Kirjoittaja Aihe: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla/Pullipilla jne.  (Luettu 8383 kertaa)

GingerLady

 • Kannatusjäsen
 • OOAK
 • *****
 • Viestejä: 273
 • Pullipisti
Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla/Pullipilla jne.
« : Joulukuu 16, 2016, 23:37:27 ip »
Moiks! Olen tehnyt taustatutkimusta BJD-nukkejen koista selvittääkseni, sopisivatko muille nukeille myydyt vaatteet Pullip-perheen nukeille. Itselläni on Taeyang, joten lähinnä Taeyangin taulukkoa olen pitänyt vertailukohteena: http://farm6.staticflickr.com/5444/10212250383_00ac3e16ae.jpg. En ole ikinä nähnyt yhtäkään BJD-nukkea elävänä, joten mittasuhteiden hahmottaminen netistä käsin on äärimmäisen haasteellista. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin BJD Tiny -nukkejen 1/6-lapsimallin (11-tuumaisen?) vaatteiden pitäisi mennä Taeyangille (ja näin ollen Pullipillekin)? Tai hihat ja lahkeet ovat vähän lyhyet, mutta muut mitat täsmäävät. Ainakin tällä: http://www.denverdoll.com/5stardoll10.php sivustolla päädyin tähän lopputulokseen.

Mutta koska tällä palstalla on varmasti minua etevämpiä BJD-nukkeilijoita, niin kysynpä nyt suoraan, että käytättekö Pullip-perheen nukeilla muiden BJD-nukkejen vaatteita? Tai ylipäätään minkään muiden nukkemallien vaatteita? Mitä hakusanoja olisi hyvä käyttää netissä vaatteita etsiessä? Tiedän, että ainakin Ken-nukkejen ja Ever after high poikien vaatteet menevät yleensä Taeyangille. Mutta kun olen hankala tapaus ja haluan nukelleni muutakin puettavaa kuin smokkeja, T-paitoja ja rooliasuja :D

Olen kiitollinen vastauksista!
« Viimeksi muokattu: Huhtikuu 15, 2017, 08:27:11 ap kirjoittanut Hunajasieni »

Hunajasieni

 • Admin
 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1900
 • Kyl se vähän mäkättää, mut leikin kuuroa.
  • Hunajasieni.net
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla (ja Pullipilla)?
« Vastaus #1 : Joulukuu 17, 2016, 19:39:47 ip »
Ensimmäiseksi Taeyang ja Pullip on ihan eri kokoisia, eli eivät periaatteessa pysty käyttämään samoja vaatteita. Taeyangilla on miehekkäämpi keho ja se on suurempi kooltaan. (vertaa esim. Barbi ja Ken) Pullip kuitenkin voi pitää Taeyangin joitakin paitoja, jos tykkää tosi löysästä tyylistä.

BJD-vaatteista sitten:

-Pullipille sopivien vaatteiden ostaminen todella hankalaa. Helpommalla pääsee kun pitäytyy pullipin, blythen, obitsun, azonen, jotkut jopa barbien tai muiden vastaavaa kokoa olevien nukkejen asuissa. Pääset paljon helpommalla. Tämän kokoisille nukeille bjd-koossa asuja tehdään todella vähän ja ne voivat olla aika kallita. ns. muotinukkekokoiset bjdt ovat usein vähän isompia kuin Pullip.
(Esm. kakkokeholle barbien asut ovat sopivimpia. Muille ehkä Skipperin asut on sopivampia ja blythe taas on lähempänä Dalia/Byulia eli voi olla Pullipilla vähän lyhyt.)

-Taeyangille taas voi mennä jotkut lapsennäköisille noin 25cm pituisille petite-nukeille tehdyistä paidoista. Nuken jolle asu on tehty, on oltava tarpeeksi tanakka. Housut voivat olla liian lyhyet ja löysät, en ole niitä kokeillut. (Mulla on todella vähän petitenukelle sopivia housuja, en tiedä onko yhtään jos bloomerssit ja pikkuhousut jätetään laskuista... X'D) Mutta paidat on sellainen joka saattaa toimia, se on vähän hit and miss, eli kokeilemaan joutuu. Omat paitani on Taeyangilla ollut aika tyköistuvia, eli löysiä ei välttämättä löydä, ellei se ole alunperinkin löysä. Hihat voivat olla liian lyhyet.

Useamman petite-asun olen ostanut ja Taeyangille on paidat mahtunut muokkaamatta, Pullipille olen joskus ostanut tositosi hoikan petiten asun ja pienentänyt sen, mutta missään nimessä se ei tule sopivan kokoisena. Myöskään kaikkia asuja ei pysty järkevän näköiseksi Pullipille pienentämään. Valtavat kaula-aukot ja liian pitkät olkaimet aiheuttaa ongelmia myöskin.

Toivottavasti oli edes jotain hyötyä tästä!  :)
Aktiivinen modehommissa. Muiden foorumiviestejä raportoidessa ota mielellään yhteys muihin moderaattoreihin.
Jos haluat palautteen niin jätä minulle palaute, jätän ketjun mukaan palautteet halukkaille. :3

Myytävät - kaikki myynnissä olevat nuket ja kamat.
Tilaukset - auki, ei tilausjaksoja.

Blogi ~♥

GingerLady

 • Kannatusjäsen
 • OOAK
 • *****
 • Viestejä: 273
 • Pullipisti
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla (ja Pullipilla)?
« Vastaus #2 : Joulukuu 19, 2016, 15:10:13 ip »
Kiitos vastauksesta Hunajasieni, oli paljonkin hyötyä! Ajattelinkin, että Taeyangin vaatteet olisivat Pullipille "rentoa muotia", mutta ehkä ovat liiankin löysiä? Minulla itselläni on nyt tosiaan vain yksi Taeyang, joten sille pääasiassa etsinkin vaatteita. Löytyyköhän jostain taulukkoa, josta voisi katsoa erikokoisten BJD-nukkejen mittoja samalla tavalla kuin tuosta ensimmäiseen viestiin laittamastani taulukosta voi katsoa Taeyangin koot? En mistään löytänyt vaikka koitin etsiä (ehkä en osannut vain etsiä :D ).

Entäs sitten päähineet? Onko ns. 30-tuumaisen nuken hatut jne Taeyangille ja Pullipille sopivia? Onko muuten Pullipin ja Taeyangin päät samankokoisia, eli meneekö niille toistensa päähineet? Ja Pullippien ja Taeyangien peruukkien koko oli kai se 9 tuumaa? Hankalaa kun pitää amerikkalaisilla mitoilla pelata, jos ulkomailta etsii tavaraa ':/

Hunajasieni

 • Admin
 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1900
 • Kyl se vähän mäkättää, mut leikin kuuroa.
  • Hunajasieni.net
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla (ja Pullipilla)?
« Vastaus #3 : Joulukuu 19, 2016, 20:36:12 ip »
30 tuumaa on noin 76cm eli ei mene viereenkään. Keskimäärin yksi tuuma on 2,5cm. Eli koko on 2,5 kertaa suurempi kuin senttimetreissä. Pullipin pään koko on jotain 24-25cm. Pullipin ja Taeyangin päät sen sijaan ovat aika samankokoiset. Pullippien peruukit on 9 tai 10 tuumaa eli vastaavalle tehdyt päähineet myös sopivat. Tukan tuuheudesta ja jos malli on tehty jollekin soikeapäiselle BJDlle niin hattu ei välttämättä istu nätisti pullipin päähän. (Ja vaikka Pullipille menee SD-kokoisten nukkejen hatut ja peruukit, niin kaikki eivät mahdu, sillä osalla on niin pieni pää ettei niiden tavarat mahdu edes Dalille.) Blythen hattu taas voi olla liian suuri, joskus harvemmin on sopivia/käyttökelpoisiakin.

Löysistä sanoisin että 2-kroppaiselle pullipille taen vaatteet löysänä voisi jokseenkin toimia, mutta nykypullip on niin pieni että se kyllä hukkuu siihen vaatteeseen. Ehkä jonkun "lainaan poikkiksen paitaa" tyylisen shotin voisi ottaa, mutta on se melkoinen säkki ja ylipitkä hioista.

Tässä on tosi hyviä vertailukuvia, sinitukkaisella on nykyinen neloskeho. Näet välittömästi mitä kokoerolla tarkoitan.
https://pullipsandjunk.com/2010/09/04/pullip-comparison-pictures/

BJD:istä sitten, koot löytyy yleensä firman sivuilta jos niitä on ja jos löytyvät. Nukeille ei ole mitään universaalia kokoa vaan jokaisen firman koko poikkeaa hiukan joissakin mitoissa, eli mitään standardikokoa ei sen tarkemmin ole vaatteissakaan. Helpoin olisi varmaan ostaa käytettynä ja pyytää paidan leveys, hianpituus jne. mutta sitä ei aina saa. Vielä helpompi olisi ostaa joltakin joka omistaa myös taeyangeja ja voisi kokeilla sitä nuken päälle. Firmojen vaatteita jos ostat niin menet firman sivuille ja yrität löytää mitat sieltä. Usein ne on fiksusti myytävän nuken tiedoissa, mutta joillakin sivuilla ne on jossain muualla erikseen ja kaivettava sieltä. Joillakin sivuilla ei ilmoiteta välttämättä enempää kuin päänympäryys ja pituus, ja se nyt ei hirveästi auta sekään.
Aktiivinen modehommissa. Muiden foorumiviestejä raportoidessa ota mielellään yhteys muihin moderaattoreihin.
Jos haluat palautteen niin jätä minulle palaute, jätän ketjun mukaan palautteet halukkaille. :3

Myytävät - kaikki myynnissä olevat nuket ja kamat.
Tilaukset - auki, ei tilausjaksoja.

Blogi ~♥

Milly

 • Kannatusjäsen
 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1651
 • Pullipisti
  • Nukkeblogini
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla (ja Pullipilla)?
« Vastaus #4 : Joulukuu 19, 2016, 22:00:09 ip »
Hunajasieni tuossa jo vastasikin aika lailla kattavasti. Lisään vain hiukan ajatuksiani päälle.

Esimerkiksi bjd:n ja Pullipin vaatteista voisin sanoa, että Pullipin keho on niin paljon sirompi, että yo-sd tai petite -kokoinen (1/6 mittakaavassa oleva nukke eli suunnilleen Pullipia vastaava pituudeltaan) nukke on yleensä paljon leveämpi ja muhkeampi. Jotkut tämän kokoluokan vaatteet saattavat tuurilla sopia pituuden puolesta, mutta yleensä ovat liian väljiä. Eli bjd:lle tiukka tai joustavaksi tarkoitettu vaate saattaa toimia Pullipilla.

Sitten taas tiny-kokoisten bjd-nukkejen, eli noin 15cm pituisten pikkuisten (esimerkiksi Pukifee, Lati Yellow ja vastaavat) vaatteista jotkut sopivat leveyden puolesta, jos ovat sellaisia, ettei pituuden kanssa ongelmaa. Eli Pukifee/Lati mekko saattaa toimia tosi hyvin Pullipin tai Dalin toppina tai paitamekkona.

Nämäkin ovat vähän semmoisia juttuja, että pitää kokeilla, ennen kuin tietää toimiiko vai ei. Melkein helpoimmalla pääsee, kun ostaa valmiiksi Pullip-perheen nukeille tarkoitettuja vaatteita.
My FB ~ * ~ My Doll Blog ~ * ~ My Etsy shop ~ * ~ My Flickr ~ * ~

GingerLady

 • Kannatusjäsen
 • OOAK
 • *****
 • Viestejä: 273
 • Pullipisti
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla (ja Pullipilla)?
« Vastaus #5 : Joulukuu 21, 2016, 01:07:08 ap »
Nyt täytyy kyllä sanoa, että olen vähän hukassa näiden yksiköiden ja mallien kanssa :D

Hunajasieni, jos Taeyangin pää on 24-25cm, niin eikö 76cm sitten ennemminkin ole jo ihan liian iso? Kiitos vastauksesta, eli Pullip/Teayang-päähineet pitäisi sopia päikseen. Ja siis niitä BJD-nukkeja valmistaa useampikin valmistaja. Kuulostaa siltä, että on iso saavutus että kukaan ikinä löytää yhtäkään vaatetta BJD-nukelle ensin sovittamatta :>

Milly, näinhän se varmaan on, että Pullip-perheen vaatteet ovat ainoita joiden sopivuudesta voi mennä takuuseen :3 Itsekin mittoja katsellessa huomasin, että jos BJD-nuken torso on oikean mittainen, niin raajat ovat yleensä lyhyemmät kuin Pullip-perheen nukeilla...

Hunajasieni

 • Admin
 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1900
 • Kyl se vähän mäkättää, mut leikin kuuroa.
  • Hunajasieni.net
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla (ja Pullipilla)?
« Vastaus #6 : Joulukuu 21, 2016, 14:36:23 ip »
Joo siis meinasin että elä sitä osta kun on ehkä ihmiselle hyvä josko sillekin liian iso. XD Sori huono ilmaisu!

Bjd-valmistajia on niin monta että en edes tiedä niitä kaikkia, uusia tulee kuin sieniä sateella ja muutama firma on lopettanutkin vuosien varrella. Voisin heittää että "hyvällä tuurilla" ollaan jo satasen korvilla, firmoja on ainakin kymmeniä, siihen päälle vielä artistit eli itsenäiset yksinään nukkeja tekevät... Eli ei ole tosiaan yksittäinen firma tai edes pari jotka näitä nukkeja valmistaa, toisin kuin pullip-perheen nuket tulee kaikki yhdeltä valmistajalta.

Moni firma myy nukeilleen sopivia vaatteita myös, moni tekee itse ja osa tilauksesta eli kyllä keinot on monet kun bjd:lle vaatteita hakee. Kyllä niillekin asuja löytyy, ja joskus meneekin metsään, mutta niiden löytäminen bjd:lle on paljon helpompaa kuin yrittää etsiä bjd-asuista pullipille sopivia koska nuket ovat ihan eri kokoisia ja mittaluokkaa. Ovat tosiaan realistisemman kokoisia.
Aktiivinen modehommissa. Muiden foorumiviestejä raportoidessa ota mielellään yhteys muihin moderaattoreihin.
Jos haluat palautteen niin jätä minulle palaute, jätän ketjun mukaan palautteet halukkaille. :3

Myytävät - kaikki myynnissä olevat nuket ja kamat.
Tilaukset - auki, ei tilausjaksoja.

Blogi ~♥

GingerLady

 • Kannatusjäsen
 • OOAK
 • *****
 • Viestejä: 273
 • Pullipisti
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla (ja Pullipilla)?
« Vastaus #7 : Joulukuu 27, 2016, 13:58:36 ip »
Ok, kiitos vielä tiedosta, Hunajasieni. Kuulostaa siltä, etten ole vielä vähään aikaan valmis BJD-maailmaan :''D Varmin keino on siis etsiä nuken mitat jostain (jos ostaa tietylle nukelle tarkoitettuja vaatteita) tai kysyä vaatteiden mittoja suoraan myyjältä.

GingerLady

 • Kannatusjäsen
 • OOAK
 • *****
 • Viestejä: 273
 • Pullipisti
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla/Pullipilla jne.
« Vastaus #8 : Tammikuu 01, 2018, 15:04:25 ip »
Herättelenpä taas tätä omaa ketjuani, kun taas tarvitsisin yhteen tae-kysymykseen yleisön mielipidettä :)

Eli mitä luulette, mahtuisivatko nämä kengät taeyangille: Black Plastic boots 1:6 KUMIK Shoes F 12" Action Figure Female Doll Model S-7?
Ne ovat kyllä nais-toimintafiguurille, mutta pohjan mitat ovat hyvinkin lähellä esim. cool-catin tae-saappaiden mittoja (ulkomitat, pohja n. 5 x 2 cm, saappaan pituus n. 7 cm, varren halkaisija n. 2 cm). Pohjan ulkomitat jopa vähän isommat kuin cool-catin kengässä. Näkyvin pullonkaula on varmaan tuo nilkan kohdalla hieman kapeneva varsi, meneeköhän taen jalka siitä...

Kiitän jälleen avusta ^^


/Siniirr edit: Liian isot kuvat poistettu.
« Viimeksi muokattu: Kesäkuu 25, 2019, 15:49:35 ip kirjoittanut Siniirr »

Dormouse

 • MIB
 • ****
 • Viestejä: 625
 • In your shadow I can shine~♥
  • Blogi
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla/Pullipilla jne.
« Vastaus #9 : Tammikuu 01, 2018, 16:30:25 ip »
Jos nuo ovat kovaa muovia ja takana ei ole halkiota niin en usko, että saat jalkaan kovin helposti ja jos saatkin niin pois ottaminen voi olla haasteellista nilkan nivelen takia. Jos noissa olisi halkio ylhäältä lähes pohjaan niin voisivat hyvin lämmittelyn avulla mennä jalkaan ja riisuutuakkin. Luulisin, koska koko tosiaan minusta mätsäisi muutoin?
Little Pullip: 2
Dal: 4
Isul: 7
Taeyang: 18
Pullip: 27
Byul: 1
Yeolume: 1

GingerLady

 • Kannatusjäsen
 • OOAK
 • *****
 • Viestejä: 273
 • Pullipisti
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla/Pullipilla jne.
« Vastaus #10 : Tammikuu 01, 2018, 17:07:39 ip »
Kiitos vastauksesta, Dormouse. Takana ei ole halkiota, joten tiukkaa varmasti tekisi. Tarkemman tsekkailun jälkeen näyttäisi siltä, että Kumik-figuureilla on irrotettavat jalkaterät, ja matalammissakin kenkämalleissa varvasosa on umpinainen, eli jalat on tarkoitus irrottaa ja tökätä jäljelle jäänyt tappi samanmalliseen koloon kengän pohjassa. Saan siis heittää toiveet näiden kenkien sopivuudesta... Muutoin olisin ehkä tilannut nuo joka tapauksessa ja koittanut tehdä itse viillon taakse.

Hämäävää (tarkoituksellista harhaanjohtamista?) oli kuitenkin, kun kysyin myyjältä että käykö taeyang-nukelle ja vielä laitoin kuvankin taen kropasta, niin hän laittoi vain mitat kengästä eikä maininnut tuosta kiinnitysmekanismista = ='
« Viimeksi muokattu: Tammikuu 01, 2018, 17:10:05 ip kirjoittanut GingerLady »

Dormouse

 • MIB
 • ****
 • Viestejä: 625
 • In your shadow I can shine~♥
  • Blogi
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla/Pullipilla jne.
« Vastaus #11 : Tammikuu 01, 2018, 18:33:18 ip »
No on kyllä ikävää jos niin on. Nuo olisivat aika nätit kengät muutoin. Toki voisihan sitä irrottaa jalkaterän ja tunkaista ne jalkaan, eri asia miten pysyisivät sitten. :D
Little Pullip: 2
Dal: 4
Isul: 7
Taeyang: 18
Pullip: 27
Byul: 1
Yeolume: 1

GingerLady

 • Kannatusjäsen
 • OOAK
 • *****
 • Viestejä: 273
 • Pullipisti
Vs: Muiden nukkejen vaatteet Taeyangilla/Pullipilla jne.
« Vastaus #12 : Tammikuu 01, 2018, 18:46:52 ip »
Ai niin taeltakin saisi jalan irti... mutta en taida uskaltaa lähteä tällaiseen, kun nykyiseltä leidiltäni irtoilee raajat ihan pyytämättäkin ::D

Mutta ei hätiä, ebay on jo tarjonnut pari muuta varteenotettavaa vaihtoehtoa tulevalle taelleni ;)