Kirjoittaja Aihe: Tulli ja maksut  (Luettu 37777 kertaa)

Siniirr

 • Moderaattori
 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1221
 • Entinen Kitty
  • Sinin nukkeblog
Vs: Tulli ja maksut
« Vastaus #105 : Marraskuu 20, 2020, 21:57:17 ip »
Tässä tutoriaali tullilaskurin käyttöön!

Useimmat nukkefirmat sijaitsevat EU:n ulkopuolella mikä tarkoittaa sitä, että tullimaksuja todella suurella todennäköisyydellä tulee. Ajattelin nyt tehdä päivitetyn tutoriaalin siitä miten voit selvittää tullimaksujen määrän helposti.

Linkki tullilaskuriin: https://tulli.fi/tullilaskuri

Mikäli tarvitset apua tullauksessa tai postin käsittelymaksussa yläpuolella on minun tekemä tutoriaali siitä.
 
Huomaathan, että tullilaskurin antama määritelmä on vain suuntaa-antava. Tullin sivuillakin lukee näin: "Tullilaskurista saamasi tulos on vain suuntaa-antava. Se on laskettu antamiesi tietojen ja laskemishetkellä voimassa olleiden säännösten mukaan."

Tullilaskurin avatessasi avautuu tälläinen sivusto. Klikkaa "ALOITA TÄSTÄ".


Seuraavaksi avautuu valikko, jossa sinun täytyy valita "mitä olet tilaamassa". Omassa esimerkissäni tuotteeni on nukke, joten selasin tuote otsikkoja alaspäin ja sieltä löytyy valikot "lelut, pelit, pelikonsolit" ja "keräily". Nukkejen peruukkien tai muiden tarvikkeiden osalta tähän listaan ei ole määritelty erinäistä tulliprosenttia, joten sitä varten suosittelen ottamaan yhteyttä tullin asiakaspalveluun tai laittamaan palautetta tästä.


Lelujen kohdalla nuket löytyy ensimmäisenä valikosta.


Keräily kohdasta nuket taas on lopussa. Nukkejen alv on 24% ja tulliprosentti on 4,7%. Laitoin itse palautetta tästä, että nuket kuuluisi mielestäni olla myös keräily kohdassa ja siksi se löytyy nykyään myös sieltä. Tämän jälkeen kun olet valinnut oikean tuotteen voit klikata alapuolelta "seuraava" nappia.


Seuraavana täytyy valita mistä tilauksesi on tulossa. Suurimmassa osassa tapauksista tilaus tulee EU:n ulkopuolelta jolloin tullimaksuja tuotteelle tulee. Kun olet valinnut oikean valikon klikkaa jälleen "seuraava".

Mikäli et tiedä, mihin alueeseen lähetysmaa kuuluu, tarkista se täältä:
https://tulli.fi/tietoa-tullista/tullin-toiminta/eu-n-tulli-ja-veroalue


Seuraavana tulee ilmoittaa valuutta millä olet maksanut tilauksesi, omassa esimerkissäni käytin USD eli Yhdysvaltain dollaria. Tavaran hinnaksi määrittelin 120dollaria. Kuljetus- ja käsittelykulut (eli postituksen hinta) määrittelin 30dollaria.
 
Tässä vaiheessa saat jo tietää tullimaksujen suuntaa-antavan suuruuden tulli ja arvonlisävero kohdan alta. Tämän laskurin lopulla tulee hyviä ohjeita tullauksesta, joten suosittelen vielä klikkaamaan "seuraava".


Seuraavassa kohdassa laskuri kysyy kuka kuljettaa lähetyksesi. Omassa esimerkissä valitsin muu rahdinkuljettaja tai kuriiri ihan vaan testi mielessä. Suurimmassa osassa tapauksista voit valita Posti kohdan.


Kuljettaja valikon alapuolelle ilmestyy tälläinen kaavio johon kannattaa tutustua mikäli tullaus tai tullin toiminta on sinulle vielä epäselvää. Olen tehnyt kuitenkin myös tullauksesta oman tutoriaalin, joka löytyy täältä:
https://sininnukkeblog.blogspot.com/2020/04/tullaaminen-ja-postin-kasittelymaksu.html
 
Itse korostaisin tässä kohdassa erityisesti sitä, että tullattava tuote pysyy tullissa vain 20 päivää, joten tullaus täytyy tehdä ajoissa.


Lopuksi saat vielä yhteenvedon laskelmastasi. Punaisella neliöidyt kohdat kertovat suuntaa-antavasti paljonko tullimaksua täytyy maksaa.


Yhteenvedon alapuolella on vielä hyvä muistilista tullauksesta johon kannattaa ehdottomasti tutustua mikäli tullaus on vielä epäselvää! Tässäkin kohdassa mainitaan: "Huomioithan, että Tullilaskurista saamasi tulos on vain suuntaa-antava. Se on laskettu antamiesi tietojen ja laskemishetkellä voimassa olleiden säännösten mukaan." Ei kannata siis yllättyä mikäli tullimaksun summa on eri.


Toivottavasti tästä oli apua!

Turre

 • Kannatusjäsen
 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1847
 • Keräilijä
Vs: Tulli ja maksut
« Vastaus #106 : Marraskuu 23, 2020, 11:55:23 ap »
Tuo on tosi tarpeellinen tutoriaali!

Kerrotaan tähän nyt vielä ihan tuore esimerkki siitäkin, kun kaikki ei suju.
Tullasin paketin ja maksoin siinä samaan syssyyn sen Postin käsittelymaksun. Pakettiseuranta näytti jo seuraavana päivänä, että paketti on kuljetuksessa.
Kun miltei kahteen viikkoon ei tapahtunut mitään muuta, aloin ihmetellä, mihin paketti on hukattu? Soitin Postin asiakaspalveluun, jossa sanottiin, että käsittelymaksu ei näy heidän järjestelmässään. Vaikka se siis minun tililtäni on kadonnut. Mihin tuo raha katosi, on toistaiseksi arvoitus.
Maksoin siinä puhelun aikana käsittelymaksun uudestaan, ja nukke saapui ovelle alle 2 vuorokaudessa.

Hämyä tässä oli, että pakettiseuranta antoi ymmärtää paketin olevan jo liikkeellä, vaikka tuo käsittelymaksu puuttui. Seuranta ei myöskään kertonut, että jotakin maksuja puuttuisi.
2003: Wind, Street, 2004: Panda, Wolf, 2005: Jupi, 2006: Zuora, Rida, 2007: Jolie ja Barasuishou, 2008: Lipoca, 2009: Maretti, 2010: Arashi, Paulia, 2011: Batgirl, 2012: Froggy, Hednar, 2013: Mio, 2016: Undertaker 2018: Utena, Anthy

http://tursaanpuutarha.blogspot.fi/