Kirjoittaja Aihe: Pullip-tietopaketti  (Luettu 44185 kertaa)

Delffiini

  • MIB
  • ****
  • Viestejä: 403
    • Flickr
Pullip-tietopaketti
« : Elokuu 03, 2009, 23:15:45 ip »
!HUOM!
Ennen kuin luet:
Olen nähnyt tämän tietopaketin eteen paljon vaivaa ja siksi minusta on todella ikävää ja epäreilua, kun muut muokkaavat tekstiä tai lainailevat pätkiä mistä haluavat ja sitten käyttävät tekstiä muilla sivustoilla. Tämä on ensinnäkin laitonta (tekijänoikeuslaki) ja toiseksi se ei todellakaan tunnu ollenkaan mukavalta. Jos haluat laittaa tietopaketin jollekin toiselle sivustolle, kirjoita se itse, älä kopioi!
Kiitos yhteistyöstä.Tässä nyt tämä tuttu vanha massiivinen tietopaketti, olkaas hyvät :D

Mitä Pullipit ovat?

Pullipit ovat 1:6 mittakaavan eli noin 30cm korkeita isopäisiä nukkeja. Vuoteen 2009 saakka niitä valmisti korealainen yritys nimeltä Cheonsang Cheonha ja niitä markkinoi japanilainen JUN Planning. JUN Planning joutui kuitenkin konkurssiin ja nykyisin Groove hoitaa ainakin nukkejen markkinointia. Samaan nukkesarjaan kuuluu myös poikanuket Namu ja Taeyang sekä naispuoliset Dal ja Byul. Pullipeista on olemassa myös miniversioita, mini Pullip sekä angel Pullip ja angel Dal (joista en kuitenkaan jaksanut tarkemmin kirjoittaa tähän).

Julkaisut
Pullipit julkaistaan kuukausittain. Osa nukeista on myös niin sanottuja limited editoineja eli rajoitettuja julkaisuja, joita siis valmistetaan pienempi määrä kuin normaaleja Pullip-julkaisuja. Julkaisujen koosta ei ole tarkkoja tietoja, mutta pienimmät julkaisut ovat kooltaan 300 nukkea. Uusista nukeista ilmoitetaan tyypillisesti noin neljä kuukautta ennen niiden julkaisua.

Pullippeja on julkaistu jokaisena kuukautena ainakin yksi, lukuun ottamatta kahta poikkeusta, heinäkuuta 2005 sekä maaliskuuta 2009. Vuonna 2005 oli suunnitelmissa julkaista Pullip nimeltään Beressa. Jun Planning ilmoitti nuken kuitenkin peruutetuksi johtuen Beressan SS -tyylisistä vaatteista, eikä nuken tilalla julkaistu toista nukkea. Vuonna 2009 taas nuken julkaisu jäi väliin Jun Planningin konkurssin sekä Grooven ongelmien vuoksi. Kaikkien aikaisemmin julkaistavaksi ilmoitettujen nukkejen julkaisua päätettiin siirtää kuukaudella eteenpäin. Jun Planningilla oli nukkeongelmia myös vuonna 2006. Tuolloin toukokuun nukeksi oli ilmoitettu Majullae, kengurupukuinen Pullip, mutta nukke jouduttiin monen pullipistin harmiksi perumaan. Varmaa syytä peruuttamiseen en tiedä, mutta jostain muistan lukeneeni, että nuken vaatteiden valmistuksessa oli ongelmia. Toukokuussa ei kuitenkaan jääty ilman kuukausittaista Pullip-julkaisua, vaan Majullaen korvasi Nahh-ato.

Vartalot
Vuosien aikana Pullipilla on ollut neljä erilaista vartalotyyppiä, joista jokaisella on hyvät ja huonot puolensa.
Ensimmäisillä nukeilla oli ykköstyypin vartalo, jolla on paljon näkyviä ruuveja. Varsinkin ensimmäisillä nukeilla on myös varsin heikko niska, joka menee rikki helposti.

Vikoja siis löytyi, joten pian esiteltiinkin uusi, kakkostyypin vartalo, jolla on pehmeä ylävartalo. Ruuveja ei ole näkyvillä ja niska on myös vahvempi sekä vartalo on notkeampi. Kakkostyypin kropan ongelmia taas ovat pehmeän ylävartalon sulaminen ja värjäytyminen, helposti irtoavat raajat ja mahan ”ponnahtaminen” pois paikoiltaan. Isohkoihin jalkoihin voi olla vaikea löytää kenkiä.

Seuraavaksi tulikin kolmostyypin kroppa. Se eroaa aika paljon varsinkin edellisestä vartalosta. Se ei kuitenkaan taivu kovin hyvin ja on myös melko anorektisen näköinen. Useimmilla tyypin kolme vartaloilla on myös narisevat polvet. Tällä vartalotyypillä on melko pienet jalat, joihin on helppo löytää kenkiä.

Kauan odotettu nelostyypin vartalo ilmestyi ensimmäisen kerran vuoden 2009 tammikuun nukella eli Neo Noirilla. Vartalo on vielä anorektisemman näköinen kuin edellinen.

Koska kaikissa eri vartaloissa on omat vikansa, mutta on myös olemassa muiden valmistajien vartaloita. Varsinkin Obitsu ja Volks ovat suosituimmat vaihtoehdot alkuperäisille vartaloille.

Namu
Namu oli ensimmäinen Pullipin seuralainen, joista ensimmäinen, ilmestyi vuoden 2004 alussa. Namut ovat noin 34cm pitkiä ja samoin kuin Pullipit ne voivat liikuttaa silmiään sekä laittaa ne kiinni. Namuja ilmestyi yhteensä seitsemän kappaletta ennen kuin niiden valmistus lopetettiin johtuen ehkä vähäisestä myynnistä ja suosiosta. JP kertoi Pullipin ja Namun lähteneen eri teille 2nd Birthday -nukkejen ilmestyttyä. 

Taeyang
Taeyang on Pullipin nykyinen poikaystävä. Ensimmäinen Taeyang ilmestyi vuoden 2006 alussa. Taeyang eroaa Namusta melko vähän, koska molemmilla nukeilla on samanlainen vartalo, mutta kasvoissa on kuitenkin eroja.

Dal
Vuoden 2006 syyskuussa ilmestyivät ensimmäiset Dalit. Ne ovat noin 26cm korkeita, mutta niillä on suurin piirtein yhtä suuri pää kuin Pullipeilla. Daleilla on toistaiseksi vain yksi vartalotyyppi, joka on kooltaan samaa luokkaa kuin Blythen tai Bratzin vartalot. Dal on Taeyangin 13-vuotias pikkusisko ja luonnehtii itseään Pullipin kilpailijaksi.

Byul
Ensimmäinen Byul ilmestyi vuoden 2008 joulukuussa. Byul on Dalin paras ystävä. Byul ei ole ainakaan toistaiseksi saanut kovinkaan suurta suosiota Pullipistien keskuudessa.2003
Ensimmäiset Pullipit julkaistaan.

Julkaisut:
Wind (P, heinä)
Wind Special Edition aka. Debut (P, heinä, Wind pyörän kanssa)
Street (P, heinä)
Moon (P, heinä)
Squall (P, syys)
Bouquet (P, syys)
Carol (P, loka)
Noir (P, marras)
Leprotto (P, marras, LE)
Withered (P, joulu)

2004
Pullipin vartalotyyppi vaihtuu ensimmäisen kerran kun Venus ilmestyy tammikuussa. Myös Pullipin poikaystävä Namu esitellään helmikuussa, kun Vispo ilmestyy. Toukokuussa juhlistetaan Pullipin synttäreitä, kun 1st Birthday Couple julkaistaan.

Julkaisut:
Venus (P, tammi)
Savon (P, tammi, LE)
Nomado (P, helmi)
Vispo (N, helmi)
Arietta (P, maalis)
Trunk (N, maalis)
Bianca (P, maalis, LE)
Anne Shirley (P, huhti)
Enjoy Carol (P, huhti, LE)
Nero (P, touko)
1st Birthday Pullip (P, touko, LE)
1st Birthday Namu (N, touko, LE)
Principessa (P, kesä)
Enjoy Arietta (P, kesä, LE)
Serpent (N, kesä)
Fantastic Alice (P, heinä)
Spring Purezza (P, heinä)
Oren (P, heinä, LE)
Panda (P, elo)
Fourrure (P, syys)
Mitzi (P, syys, LE)
Little Red Riding Hood (P, loka)
Wolf (N, loka)
Sacralita (P, marras)
Vivien (P, marras, LE)
China China (P, joulu)
Kung Fu Fai (N, joulu)

2005
Toukokuussa julkaistaan taas synttäreiden kunniaksi 2nd Birthday Couple. Samalla Pullip ja Namu kuitenkin eroavat (kumpi jätti kumman?? ;P) ja Namujen valmistus lopetetaan. Elokuussa ilmestyvät ensimmäiset nuket (Lan Ake & Lan Ai) joilla on kolmostyypin vartalo.

Julkaisut:
Fanatica (P, tammi)
Chicca (P, helmi)
Winter Purezza (P, helmi, LE)
Afternoon (P, maalis)
Mercu (P, huhti)
Jupi (P, huhti)
Assa (P, touko)
Sacagawea aka. 2nd Birthday Pullip (P, touko, LE)
Geromino aka. 2nd Birthday Namu (N, touko, LE)
Paja (P, kesä)
Summer Purezza (P, elo, LE)
Lan Ake (P, elo)
Lan Ai (P, elo)
Rovam (P, syys)
Greggia (P, loka)
Latte (P, marras)
Raphia (P, joulu)

2006
Tammikuussa ilmestyy ensimmäinen Taeyang, Pullipin uusi poikaystävä. Syyskuussa esitellään taas uusi nukke, Taeyangin pikkusisko Dal. Tuotannollisten ongelmien vuoksi ensimmäiset Dalit ilmestyvät kuitenkin vasta lokakuussa.

Julkaisut:
Cornice (P, tammi)
Fall Purezza (P, tammi, LE)
RIDa (P, helmi)
M.J. (T, helmi)
Holly (P, maalis)
Nina (P, huhti)
Sage (T, huhti)
Nahh-ato (P, touko)
Eternia (P, kesä)
Filato (T, kesä)
Graziia (P, heinä)
Papin (P, elo)
Timulus (T, elo)
Brand New Purezza (P, syys)
Zuora (P, loka)
Monomono (D, loka)
Fiori (D, loka)
Drta (D, loka)
Shade (T, loka)
Shinku (P, marras)
Shinku Detective Kun-Kun Version (P, marras, LE)
Hina Ichigo (D, marras)
Chill (P, joulu)
Cavalie (T, joulu)


2007
Maaliskuun little Principessan jälkeen minien valmistus lopetetaan väliaikaisesti.

Julkaisut:
Suigintou (P, tammi)
Haute LA (P, tammi, LE)
Rot chan (D, tammi)
Stica (P, helmi)
Missionary (T, helmi)
Suiseiseki (P, maalis)
Sooni (D, maalis)
Alte (P, huhti)
Lead (T, huhti)
Souseiseki (P, touko)
Frara (D, touko)
Blanche (P, kesä)
Butler (T, kesä)
Barasuishou (P, heinä)
Kanaria (D, heinä)
Aquel (P, elo)
Hash (T, elo)
Another Alice (P, syys, LE)
Another Queen (P, syys, LE)
Another Clock Rabbit (D, syys, LE)
Another Rabbit(D, syys, LE)
Another King (T, syys, LE)
Uncanricky (P, syys)
Kirakishou (P, syys, LE)
Coral (D, syys)
Hello Kitty (P, loka)
Edward Sciccorhands (T, loka)
Veritas (P, marras)
Jolie (D, marras)
Jouet (D, marras, LE)
Prunella (P, joulu)
Maguna (T, joulu)

2008
Tammikuussa ilmestyy kaksi uutta, myös leikkeihin sopivaa nukkea; angel Pullip ja angel Dal. Maaliskuusta lähtien uusi Dal ilmestyy joka kuukausi. Myös Taeyangien julkaisuja lisätään. Lokakuussa hieman uudenlaisten minien valmistus jatkuu ja little Pullippien rinnalle tulee myös little dal. Joulukuussa ilmestyy myös ensimmäinen Byul.

Julkaisut:

My Melody (P, tammi)
Hangry (D, tammi)
Ayanami Rei (P, helmi)
Haute NY (P, helmi, LE)
Horizon (T, helmi)
Asuka Langley Soryu (P, maalis)
Dorothy (P, maalis, LE)
Cinnamoroll (D, maalis)
Tin man (T, maalis, LE)
Scarecrow (T, maalis, LE)
Cowardly Lion (T, maalis, LE)
Ala (P, huhti)
Tantus (T, huhti)
Colline (D, huhti)
Dita (P, touko)
Tweety (D, touko)
Xiao Fan (P, kesä)
Coco (D, kesä)
William (T, kesä)
Youtsuzu (P, heinä)
Hanaayame (D, heinä)
Seiran (T, heinä)
Celsiy (P, elo)
Magical Pink-Chan (D, elo)
Cinciallegra (P, syys)
Tezca (D, syys)
Jade (T, syys)
Kirsche (P, loka)
Lipoca (D, loka)
Sol (T, loka)
Marianne (P, marras)
Charlotte (D, marras)
Alberic (T, marras)
Isolde (P, marras, LE)
Adsiltia (P, joulu)
Milch (D, joulu)
Eris (B, joulu)


2009
Tammikuussa ilmestyy ensimmäinen Pullip, jolla on nelostyypin vartalo. Alkuvuodesta Jun Planning menee konkurssiin ja Pullippien valmistusta jatkaa uusi Groove -niminen yritys. Maaliskuussa ei julkaista uusia nukkeja, Grooven nukkemyyntijärjestelmän käyttöönoton vaikeuksien vuoksi, vaan aiemmin ilmoitetut julkaisut siirtyvät kuukaudella taaksepäin.

Julkaisut:

Neo Noir (P, tammi)
Melize (D, tammi)
Arion (T, tammi)
Kaela (P, helmi)
Angry (D, helmi)
Andrew (T, helmi)
Grell (P, huhti)
Ciel (D, huhti)
Sebastian (T, huhti)
Clarity (P, touko)
Lizbel (D, touko)
Pollon (B, touko)
Angeligue (P, kesä)
Rayne (T, kesä)
Erenfried (D, kesä)
Mir (P, heinä)
Puki (D, heinä)
Angelic Pretty Sfoglia (P, elo)
Angelic Pretty Maretti (D, elo)
Angelic Pretty Cocotte (B, elo)
Lala (P, elo, LE)
Sala (P, elo, LE)
Sola (P, elo, LE)
Princess Ann Roman Holiday (P, syys)
Kuroshitsuji Ciel Robin Ver. (D, syys)
Sebastian Private Teacher Ver. aka. Sebastian Tutor ver. (T, syys)
Peter Pan (P, loka)
Tinker Bell (D, loka)
Tiger Lily (B, loka)
Captain Hook (T, loka)
Naomi (P, marras)
Edge (D, marras)
Richt (T, marras)
Aya (P, joulu)
Sakura (D, joulu)
Chanti (D, joulu, LE)
Maya (B, joulu)

2010

Julkaisut:

Elisabeth (P, tammi)
Ende (D, tammi)
Nosferatu (T, tammi)
Chelsea (P, helmi)
Phoebe (D, helmi)
Kain (T, helmi)
Sabrina (P, maalis)
Pinocchio (D, maalis)
Dumbo (B, maalis)
Shan-ria (P, huhti)
Tina (D, huhti)
Siry (B, huhti)
Saras (P, touko)
Satti (D, touko)
Eos (P, kesä, LE)
Lucia (D, kesä)
Paulia (B, kesä)
Lilith (B, kesä, LE)
Tiphona (P, heinä)
Clair (D, heinä)
Hermine (B, heinä)
Melissa (P, elo)
Kanta (D, elo)
Gyro (T, elo)
Ddalgi (P, syys)
Bonita (P, syys)
Dotori (D, syys)
Wayne (T, syys)
Lunatic Queen (P, loka)
Lunatic Alice (D, loka)
Lunatic Humpty Dumpty (B, loka)
Lunatic White Rabbit (T, loka)
Chloi (P, marras)
Amarri (P, marras)
Chibi Risa Sweet Version (D, marras)
Chibi Risa Vintage Rock (D, marras)
Rhiannon (B, marras)
Clara (P, joulu)
Akoya (P, joulu)
Kotoya (D, joulu)
Arashi (T, joulu)

2011
Helmikuussa julkaistaan aivan uusi nukke, kauan suunniteltu Pullipin pikkuveli Isul.

Julkaisut:
Ludmila (P, tammi)
Darony (D, tammi)
Matulite (B, tammi)
Jaldet (P, helmi)
Ra Muw (D, helmi, LE)
Apollo (I, helmi)
Raiki (T, helmi)
Angelic Pretty Prupate (P, maalis)
Angelic Pretty Joujou (D, maalis)
Angelic Pretty Sucre (B, maalis)
Duke (I, maalis)
Hamilton (I, maalis)
Jimmy X (I, maalis)
Hatsune Miku (P, huhti)
Kagamine Rin (D, huhti)
Kagamine Len (D, huhti)
Xenon Ishikawa (T, huhti, LE)
Demon Kogure (T, huhti, LE)
Raiden Yuzawa (T, huhti, LE)
Luke Takamura (T, huhti, LE)
Jail O'Hashi (T, huhti, LE)
Henri (P, touko)
Charlemagne (D, touko)
Leroy (B, touko)
Vesselle (I, touko)
Alfred (T, touko)
Yuki (P, touko, LE)
Date Masamune (P, kesä)
Sanada Yukimura (D, kesä)
Sarutobi Sasuke (B, kesä)
Chosokabe Motochika (T, kesä)
Mouri Motonari (I, kesä)
Romantic Alice (P, heinä)
Romantic Queen (B, heinä)
Romantic Mad Hatter (T, heinä)
Bloody Red Hood (P, elo)
Catwoman American ver. (P, elo, LE)
Catwoman Japan ver. (P, elo, LE)
Batgirl American ver. (P, elo, LE)
Batgirl Japan ver. (P, elo, LE)
Hello Little Girl! (D, elo)
Mao (I, elo)
Luka Megurine (P, syys)
Gloomy (D, syys)
Kaito (T, syys)
Yomi (P, loka)
Romantic White Rabbit (D, loka)
Romantic King (I, loka)
Ama (T, loka)
Tomoe Mami (P, marras)
Akemi Homura (P, marras)
Madoka Kaname (D, marras)
Tete (I, marras)
Johan (I, joulu)
Miku LOL (P, joulu)


2012
Lyhenteet:
B= Byul
D= Dal
I= Isul
N= Namu
P= Pullip
T= Taeyang
LE= Limited Edition


Lähteet/linkkejä:
http://www.junplanningusa.com/
http://www.pullip.net/
http://en.wikipedia.org/wiki/Pullip
http://www.requiemart.com/
http://pullip.co.uk/


Toivottavasti tästä oli apua/iloa :D
Palautetta saa ja pitääkin antaa. Jos on lisäyksiä tai korjauksia niin kertokaa ilmeessä! En varmastikaan muistanut mainita kaikesta..

---

Hunajaedit:

Kortit ja ständit (teline, tuki)

Ensimmäisillä nukeilla ei ole ständiä eikä korttia mukana. En tiedä missä vaiheessa nämä akavat olla mukana, mutta ainakaan ykköstyypin nukeilla ei ole korttia. Arietalla ei muistaakseni ollut, mutta Alicella on jo kortti kuitenkin...

Pienellä googlailula lopputulos:

Pulip Nerolla on ständi muttei korttia. (kuva löytyi)
Fantastic Alicella on kortti ja ständi. (kuva löytyi)
Arietalla ei ole korttia eikä standiä. (on itselläni)
« Viimeksi muokattu: Maaliskuu 22, 2017, 06:43:13 ap kirjoittanut Hunajasieni »