Kaikenlaisia vinkkejä ja ohjeita kuvatarinan tekemiseen voi jakaa aiheesta täällä. Suosittelen kaikkia kuvatarinoiden tekijöitä lukemaan tämän ketjun, siitä voi oppia yhtä sun toista.

Lisäksi valokuvaamiseen ohjeita!
---
Ensimmäiseksi haluan kiinnittää huomiota asiaan
JUONI, se on tärkeä tarinassa. Kannattaa vähän etukäteen kirjoittaa tai edes miettiä tarinaan jonkinlaista juonta. Lyhyemmissä tai yhden shotin tarinoissa juonentynkä tai hyvä kantava ajatus, mutta pidemmissä tarinoissa kannattaa miettiä että kuka tekee mitä ja miksi, miten toinen liittyy siihen. Sen sijaan että tarina on "tässä on Rilli ja se siivoosi kodin tänään, hih hih löytyi hauskoja kuvia" -tyyliin. Yleensä suunnittelu auttaa tekemään paremman kuvatarinan. Repliikit voi panna kuvien myötä, mutta sellainen punainen lanka olisi hyvä olla ennen kuin aloitat kuvaamisen. Hyvä juoni myöskin tekee tarinasta mielenkiintoisemman (ja mahdollisesti lisää kommenttien määrää) ja kun juoni on kiinnostava niin käyttäjät/lukijat todennäköisemmin myös lukevat jatko-osan.
Myös otsikko on tärkeä, onko tarinalla yksi nimi, ja/tai osilla omansa? Hyvä otsikko saa kiinnostuneet ihmiset lukemaan tarinasi.
---
Maaikehin kuvatarinan teko -ohjeistus on nyt luvalla saatu tänne ja käännettynä suomeksi minun toimestani. Tässä oli minusta
mahtavasti laitettu ohjeita ja vinkkejä kuvatarinan tekemiseen! :3
Tässä linkki Maaikehin kuvatarinoihin. Ne ovat kyllä englanniksi.
Tässä linkki keskusteluun MIB:istä meiän foorumilla.Olen kysynyt Maaikehilta luvan näiden tutoriaalien käyttöön ja kääntämiseen foorumillamme. Nämä ovat siis hänen luvallaan täällä, ja tekstit ja kuvat ovat hänen omiaan.
Mutta itse asiaan sitten:
tekijä: Maaikeh
käänsi: Hunajasieni
Kuvatarinat - vinkkejä tarinan tekemiseenTäällä on monenlaisia erilaisia tarinoita, mutta on olemassa myös monia tapoja kertoa niitä. Tässä on hieman ohjeita miten kertoa tarina kuvien kautta/kanssa.
Valaistus:Ihan ensimmäiseksi: Lopeta
salaman käyttäminen!

Toki se tekee kuvista tarkkoja ja selkeitä, mutta polttaa hyvin usein nuken/saa nuken näyttämään muoviselta, tekee kuvista litteän näköisiä (eli ei näytä kolmiulotteiselta, oikealta tapahtumalta). Ja suurinosa tunnelmasta katoaa.
¤ Hunajan lisäys: Käytä mieluummin pienempiä lamppuja sisäkuvauksessa, tai jotakin salamanpehmentäjää (silkkipaperi tms.), esimerkiksi jalka- ja yöpöydän lamput voivat olla hyviä kun niillä voi kohdistaa. Se riippuu myös mika hehkulamppu lampussasi on. Loisteputki on yksi parhaita ilmeisesti. Mitä valkeampi/luonnollisempi valo (kuin ulkona auringon valo) lampusta tulee sitä parempi. Keltaisempi lamppu saa kuvat kellertämään.
Vasen kuva yllä on otettu salaman kanssa, oikeanpuoleinen ilman salamaaa. Näet itsekin kummassa on enemmän syvyyttä ja tunnelmaa, sekä tietysti kumpi näyttää realistisemmalta.
Oikea kuva on otettu normaalin pienen lampun kanssa. Säädettävät spottivalot on parhaita kuvatarinan tekemiseen, koska voit liikutella niitä helposti ja saada valon oikeaan kohtaan nukketalossasi, jotkut jopa voit kiinnittää klipsillä nukketalosi seiniin.
Hauska juttu lampun käytössä salaman sijaan on se että voi leikitellä valolla:
High Light=Korkea valo (kuin kattolamppu), Low Light=Matala valo (kuin pöytälamppu), Low Light from behind (matala takaa tuleva valo)
Tässä on muutamia eri tapoja käyttää valoa;
Pidä lamppua korkealla jos haluat sen valaisevan huoneen, ja matalalla, epäsuorempaan kohdistamalla jos haaluat lämpimän iltatunnelman.
Joskus lamppu on liian kirkas että sitä kannattaa osoittaa suoraan nukkeihin. Silloin voit asettaa lampun valon nukeista vähän ohi esimerkiksi kattoon tai seiniin.
Kokeile huijata kameraa Opettele miten voit käyttää manuaalisia asetuksia järjestelmäkamerassasi joten tiedät miten saada oikeanlainen valo kuviisi.
Mutta tässä on vinkki jos osaat käyttää vain kamerasi automaattisia asetuksia tai jos käytät normaalia digikameraa;
Nämä kamerat tarkentavat automaattisesti ja samalla korjaa valon kuvissasi, eli hämyisämmäksi tarkoitetut kuvat saattavat jäädä liian valoisiksi.
Kameraa "huijataksesi" tarkenna ensin valoisaan kohtaan, suunnilleen yhtä kauas kuin kuvanottonukkesi on. Paina kuvanottonappula puoliväliin ja sitten siirrä kamera takaisin kohdistettuna nukkeesi ja ota kuva.
¤ Hunaja mölisee: Tällä lailla huijaat kameraa luulemaan että kuvanottopaikka on valaistumpi ja saat piemeämmän kuvan jos siihen on tarvetta. (Uskoisin että samaa voi käyttää myös toiseen suuntaan mutta en osaa sanoa onko lopputulos sama/yhtä hyvä.)
Tässä on esimerkki mitä tämä kikka tekee: ensimmäinen kuva on otettu automaattisilla asetuksilla ja toinen liikuttamalla kameraa kuvanoton aikana ylläolevan ohjeen mukaisesti.
Kuvien koko:Älä tee lukemisesta liian vaikeaa lukijoillesi; postita keskikokoisia kuvia(, joita ei tarvi scrollata että näkee koko kuvan,) ja tee kuvista samanlevyisiä/kokoisia. Tämä tekee seuraavaan kuvaan hyppäämisestä helpompaa.
Hunaja Esim:
EI: 1. kuva 400x560 2.kuva 300x560
JOO: 1. kuva 400x560 2.kuva 400x560 tai 1. kuva 400x560 2.kuva 560x400
Seuraavaksi tarinankerrontaa: 
Monissa kuvatarinoissa on paljon keskustelukohtauksia, mutta pitkät dialogit(keskustelut) voivat saada kuvatarinasta todella tylsän, varsinkin jos tekstiä on paljon.
¤Hunaja lissää: Jos sinulla tulee paljon tarinankerrontatekstiä tai dialogia niin voit myös tehdä tarinan jossa on muutama kuvituskuva tekstin lomassa.
Miten tästä voi tehdä mielenkiintoisempaa?Toiminta: Yksi tapa on laittaa nuket tekemään jotain samalla kun he keskustelevat. He voivat kävellä tietä pitkin eteenpäin, tarjota vieraille keksejä, mitä tahansa! Kuten huomaatte, tämä versio tapahtumasta on paljon eläväisempi!
¤Hunaja jatkaa: Nuket voivat juoda teetä, syödä jotain, jos nuket riitelevät heillä on erilaista kehonkieltä, myös puhuessa voi olla joitain käsiliikkeitä mitä ihminen luonnollisesti tekee. Mieti myös ovatko repliikit tarpeellisia, turha toistelu tai ylimääräinen höpinä voi pidentää kuvatarinaa turhaan. Toisaalta töksähtelevä liian lyhytlauseinen keskustelu ei myöskään toimi.
Zoom:Sinun ei tarvi liikuttaa nukkejasi eri asentoon kokoajan, joskus lähemmäs zoomaaminen tekee saman asian yhtä hyvin. Näytä eri puolia nukeistasi eri puolilta, välillä kauempaa välillä lähempää. Mutta älä tee sitä satunnaisesti, kaikilla tavoilla on oma efektinsä (vaikutus). Usein kohtaus muuttuu intensiivisemmäksi, jännittyneemmäksi ja/tai tunteikkaammaksi kun zoomaat lähemmäs. Mutta myös yhtäkkinen kauemmas siirtyminen antaa dramaattista efektiä. Voit katsoa mallia sarjakuvista, niistä voi oppia paljon. Ja muista zoomata välilllä ettei kaikki kuvat ole samallla etäisyydellä otettuja, ja näytä mitä ympärillä tapahtuu.
¤Hunaja: Myös joka kerta kun siirrytään uuteen ympäristöön; eri huoneeseen, ulos jne. niin kannattaa ottaa ensimmäinen kuva vähän kauempaa, että näytetään missä ympäristössä tällä hetkellä ollaan.
Liikuta ja poseta nukkejasiLiikuta kaikkia (tai useampaa) nukkea jokaisen kuvan välissä. Vaihda silmien asentoa, laita kättä hiukan eri asentoon, ja niin edelleen. Oikeat ihmisetkään eivät seistä pönötä kokoaikaa paikallaan, vähäinenkin liike nukessa saa nuket kuvissa näyttämään paljon eläväisemmältä.
Tässä on nukkeni Timmy(harmaat hiukset) näyttämässä miten pienetkin liikkeet voivat tehdä suuren kohtauksen, vaikka kuvaisitkin kuvat samalla etäisyydellä ja koolla.
Hän liikuttaa käsiään, silmiään, päätään ja koko kehoaan.
Huomaa myös nukkeni X (mustat hiukset) taustalla, hän liikkuu myös. Tämä tekee kohtauksesta paljon realistisemman.
Siirrä kameraasiNo niin, voidaanko me viedä tämä vielä pidemmälle? Tottakai! Kokeillaan muuttaa kameran sijaintia ylös, alas ja sivuille!
Taaskin elä randomilla heittele kameraa eri puolille (joka kuvan välillä) se saattaa aiheuttaa lukijassa jopa vähän merisairautta. Kaikilla on aikansa ja paikkansa. Harjoittelemalla, sarjakuvista sekä elokuvista mallia katsomalla pääsee tässäkin jo pitkälle. Opit mitä eri efektit tekevät.
Esimerkiksi: kuva alakulmasta saattaa tehdä nukesta yllättyneemmän näköisen, ja vähän yläpuolelta antaa agressiivisemman kuvan.
Lue myös kasvoilmeiden matkiminen nukelle-ohje.Jos kallistat kameraasi usein, se antaa dramaattisempia efektejä, jota voit käyttää jos asiat menee todella tunteikkaaksi.
Tässä on lisää kuvia X:stä järkyttyneenä/yllättyneenä. Liikuta kameraa eri puolilla nukkea/kuvapaikkaa, jotta voit tarinan kasaamishetkellä valita mikä kuvakulma toimii parhaiten. Sitä varten digikamerat ovat, ei kulu filmiä hukkaan!

¤ Hunaja lisää: Muutenkin kannattaa ottaa samasta kohtauksesta useampi kuin yksi kuva. Sitten jos kuvia on vain yksi ja se on sumea niin sinua harmittaa ja et välttämättä jaksa enää ottaa lisää kuvia sen takia.
LiikettäTimmy on juoksemassa poispäin, mutta hän näyttää juoksevan paljon nopeampaa toisessa kuvassa. Tämä johtuu siitä että siirsin kameraa vastakkaiseen suuntaan, joten nyt hän juoksee "alas." Tätä kikkaa voit käyttää kaikkien liikkuvien nukkejen kanssa.
Tottakai on monia muitakin tapoja kuvata tämä tapahtuma. Yritä eri tapoja niin näet mikä on paras tapa.
Ekassa kuvassa hän juoksee pois onnellisena, toisessa näyttää ravaavan pois vihaisena ja kolmannessa kuvassa hänen kehonsa lähinnä seuraa tarinan keskustelual Tämä tekee liikkeestä vahvimman.
Huomaa myös että viimeisessä kuvassa kamera on suunnattu TOISEEN suuntaan, jotta näyttäisi siltä että Timmy juoksee ylös vuorta. Tottakai se myös saa kuvan näyttämään siltä että Timmy juoksee hitaasti...
Mutta tämä saattaa antaa kuviin oikeanlaisen efektin jos haluat että Timmy näyttää siltä että hän on täynnä energiaa ja onnellisena hypellen pois, jättäen surullisen X:n taakseen, joka on nyt "alhaalla," melkein tipahtaen kuvasta pois!

Kaikki riippuu kuvasta ja tilanteesta mitä haluat niillä tuoda esiin, kokeile eri juttuja!

¤Hunaja: Ajan kanssa opit mikä toimii missäkin, ja voit myös kysyä lukijoiltasi oliko kuvissa jotain parannettavaa niin voit tehdä niin seuraavalla kerralla.
Toivoittavasti tämä oli avuksi!

Kertokaa mitä ajattelette ja jakakaa omia kikkojanne jos teillä niitä on!
Löysin myös tälläisen kivan tutoriaalin, tosin käytetty bjditä, mutta auttaa pullippien kuvaamisessakin:
http://www.flickr.com/photos/troublesomegirl/sets/72157629432529128/with/7069326187/Ohjeet lyhyesti:
1. Käytä vain vaakasuoria kuvia. (ettei kuva näytä ylösalaisin otetulta tms.)
2. Siivoa huoneesi, taustasi, ettei siellä ole pyykkiä, roskia tai muutakaan ylimääräistä.
3. Käytä eri kuvakulmia.
4. Älä muuta nukkejesi persoonallisuutta tai juonilinjaa kokoajan.
5. Älä tee liian pitkiä dialogeja.
6. Zoomaa tai muokkaa kuvaa lähemmäksi tunteikkuuden saavuttamiseski
7. Sinun ei tarvi kertoa mitä tapahtuu, mikäli kuvassa selvästi näkyy mitä tapahtuu.
8. Älä luovuta vaikket saisikaan (paljon) kommentteja.
9. Käytä hyväksi "negatiivistä tilaa" eli kuvan osia (esim tausta) joka ei ole kuvassa pääosassa.
10. Vastaa/kiitä saamistasi kommenteista.
11. Varmista ettei tule epäselvyyksiä mikä nukke sanoo mitäkin.
¤ Hunis: Kannattaa käyttää nukkejen etunimeä kokonaan eikä vain etukirjainta, tällä tavoin lukijat oppivat samalla nukkejesi nimet ja on helpompi kommentoida eri nukkejen tekemisiä/sanomisia.
/Siniirr edit: Kuvat jotka ei näy poistettu.