Kirjoittaja Aihe: Foorumin tapahtumat/vaihdot (päivitetty 30.11.15)  (Luettu 3872 kertaa)

Zelman

 • Stock
 • **
 • Viestejä: 194
Foorumin tapahtumat/vaihdot (päivitetty 30.11.15)
« : Tammikuu 08, 2011, 11:06:46 ap »
Kuten on siis huomattu, foorumilla järjestetään ajoittain erilaisia foorumitapahtumia. Tarkoittaen esimerkiksi juuri ollutta Joululahja vaihtoa (J-vaihto 2010).

Tulevaisuudessa käyttäjien pyynnöstä, näitä voidaan järjestää lisää, jos jollakin moderaattorilla on aikaa järjestää ja pitää loppuun asti pystyssä ketjua. : >

Esimerkiksi tulevia tapahtumia voisi olla Ystävänpäivän pakettivaihto, erilaiset taidevaihdot, ja mitä muita nyt keksitäänkään.
Kuitenkin joka tapahtumassa on säännöt, jotka pätevät, riippumatta siitä mikä vaihto on.

Perussääntöjä, jotka koskevat niin lahja- kuin taidevaihtoja:
- Osallistumalla johonkin tapahtumaan sitoudut lähettämään lahjan parillesi/laittamaan kuvan oikeaan ketjuun määräaikaan mennessä.
- Mikäli et kuitenkaan lähetä mitään määräaikaan mennessä tai vaihto myöhästyy, (ilmoita välittömästi kun tiedät että tulee viivettä, ilmoitettu myöhästyminen ei välttämättä aiheuta kieltoa) et voi osallistua seuraavaan kahteen vastaavaan foorumin tapahtumaan. Tämän lisäksi ylläpito voi laittaa kauppapaikalle/foorumille bannit 2-4vk ajaksi laiminlyönnin vakavuudesta riippuen.
- Kaikki osallistujat osallistuvat yhdellä lahjalla/kuvalla.
- Älkää kertoko parianne kenellekkään! Lahja- ja taidevaihdot on kivempi pitää salassa viimeiseen päivään saakka.
- Parit arvotaan ilmoittautumisen sulkeuduttua.
- Ketjussa johon ilmoittaudut on päivämäärä, jolloin ilmoittautuminen umpeutuu. Tämän jälkeen ei osallistujia oteta eikä sen jälkeen voi enää perua osallistumistaan. Ole siis täysin varma, että sinulla on aikaa, rahaa ja vaivaa osallistua vaihtoon, lähettää paketti/kuva määräaikaan mennessä.


Lahjavaihtojen sääntöjä:
- Halutessasi voit jättää paketin mukana viestin, jossa kerrot keneltä lahja on.
- Lahjojen hintahaarukaksi esim.10€. Tämä ei tarkoita sitä, että sinun tulisi käyttää korkeintaan 10€, vaan on vain suuntaa antava. Eikä tämä estä sitä, ettetkö voisi itse tehdä lahjaa omista fimo-massoista tai ommella takkia, jos sinulla on ylimääräistä kangasta.
Lahja voi siis olla ostettu tai itse tehty. Massoista tehdyt karkit/tikkarit, sydämelliset asiat, kukkia, teddynallet, vaatteita, pikkutavaroita, mitä antaisit ystävällesi? Tai mitä itsekin haluaisit saada?
- Jokaisen lahjasta toivottaisiin henkilökohtaista, joten sillä mennään.

Taidevaihdot sääntöjä:
- Sinun tulee laittaa kuva osoitettuun ketjuun viimeistään viimeisenä päivänä. Mutta sen voi laittaa jo etukäteen sille tarkoitettuun ketjuun.
- Kun laitat kuvan, ilmoitat kenet sait pariksesi ja minkä nuken piirsit.
- Jos kuviin on annettu aiheet (esim. Joulu taidevaihto), on kuvan silloin syytä näyttää siltä.
- Kuvia ei yleensä lähetetä pareille postissa, jos kuitenkin haluaa, voi ottaa pariinsa yksityisviestillä yhteyttä ja sopia postituksista. (Mutta kuva täytyy silti laittaa foorumille näytille, eikä ensin postittaa parille)
- Foorumin kuvakoko on edelleen taidevaihdoissakin 650x650
- Yleisellä puolella olevat vaihdot ovat aina k-13 materiaalia. Eli kiellettyjä aiheita materiaalin puolelle ei saa mennä.


Lisäksi huomautan ihmisille, että jos osallistut erilaisiin foorumin tapahtumiin, otat siinä itse samalla riskin että:

a) Jos toinen osapuoli on kurja ja jättää piirtämättä/lähettämättä paketin. Et pakosti saa mitään, vaikka itse olisit osallistunut. Tällaisissa tapauksissa tietenkin osallistumatta jättänyt henkilö saa yllämainittuja rangaistuksia teostaan. (Vaihtoporukalla voidaan miettiä korvaavaa ratkaisua, mutta se ei ole pakollista.)

b) Et voi olettaa, että toinen käyttäjä on kuluttanut mainitut 10€, koska se ei ole pakollista. Ajatus on tärkein ja se, mitä on itse tehnyt. Pelkät fimo-massat ja kankaat ovat kalliita, joten se 10€ on saattanut hyvin ylittyäkkin, vaikka saisitkin housut ja karamellejä lahjavaihdossa. Ainoastaan saadun lahjan "arvo" tulee olla 10€ tai enemmän. (Mikäli koet että tässä on tapahtunut suurta vääryyttä niin ota yhteys vaihdon vetäjään tai foorumin ylläpitoon.)

c) Kaikki eivät ole fantastisia piirtäjiä ja, jos satut saamaan pariltasi taidevaihdoissa kuvan, joka ei omasta mielestäsi ole yhtä hieno kuin jonkun toisen nuken kuva, et saa siitä mennä valittamaan. Haukkuminen on rumaa ja sitä ei täällä foorumilla harrasteta!
Kaikki olemme joskus olleet jossain aloittelijoita. Pitää olla tyytyväinen, että ylipäätään sait lahja/taidevaihdossa pariltasi jotain. : > Ja jokaisella on erilainen maku taiteen suhteen.

Eli tiivistettynä.
Jos osallistut foorumin tapahtumaan, sitoudut lähettämään lahjan/postittamaan ketjuun kuvan määräaikaan mennessä.

Otat riskin, että et pakosti saa mitään, jos parisi on vastuuntunnoton.
Näitä on kyllä käynyt äärimmäisen harvoin millään foorumeilla, sillä modet pitävät yhteyttä käyttäjiin ja kyselevät lahjojen/kuvien perään. Yleensä viivyttelyyn on jotain inhimillisiä syitä esim. sairaalaan joutuminen tai pyhät tulivat väliin ennen kuin ehti paketin lähettää. : > Joten tästä ei kannata ottaa turhia paineita ja pelkoja, ettetkö saisi mitään. Mutta joskus harmiksi niitäkin sattuu. Varsinkin jos joku uusi ja foorumeihin kokematon osallistuu tällaisiin tapahtumiin. Moderaattoreilla on myös oikeus olla ottamatta joitain käyttäjiä mukaan, jos he katsovat että käyttäjä on omalla käytöksellään, kirjoituksillaan tai kauppateoillaan ollut huolimaton.

Olet tyytyväinen siihen mitä saat, sillä et voi pakottaa ketään käyttämään viimeisiä ropojaan lahjaan. Jos hänellä on vaikka kaapissa fimoa ja kangasta, niin hänhän voi tehdä niistä lahjan käyttämättä rahaansa lainkaan! (paitsi postimaksuun)

Yllä mainittu 10€ ei siis ole pakollinen summa, vaan esimerkkinä käytetty. Se onkin hyvä minimisumma vaihdolle.

---

Viimeisin muokkaus: 30.11.15, korjattu ohjeen ajantasalle.
« Viimeksi muokattu: Marraskuu 30, 2015, 23:39:00 ip kirjoittanut Hunajasieni »
~It's so easy when you're evil~

Zelman

 • Stock
 • **
 • Viestejä: 194
Vs: Foorumin tapahtumat/vaihdot
« Vastaus #1 : Syyskuu 28, 2012, 17:13:50 ip »
Uusi huomautus lisätty kohtaan:

Perussääntöjä, jotka koskevat niin lahja- kuin taidevaihtoja:

...
- Topicissa johon ilmoittaudut on päivämäärä, jolloin ilmoittautuminen umpeutuu. Tämän jälkeen ei osallistujia oteta eikä sen jälkeen voi enää perua osallistumistaan. Ole siis täysin varma, että sinulla on aikaa ja vaivaa osallistua vaihtoon, lähettää paketti/kuva määräaikaan mennessä.

Haluan korostaa tätä, koska viime vaihdosta on aikaa ja sen jälkeen on tullut paljon uusia käyttäjiä.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 28, 2012, 18:03:15 ip kirjoittanut Zelman »
~It's so easy when you're evil~

Hunajasieni

 • Admin
 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1836
 • Hiatus
  • Hunajasieni.net
Vs: Foorumin tapahtumat/vaihdot (päivitetty 30.11.15)
« Vastaus #2 : Marraskuu 30, 2015, 23:40:09 ip »
Ensimmäinen viesti päivitetty ajantasalle. Mikäli osallistut vaihtoihin, niin tämä on hyvä lukea. :)
Muutoin ei tarvitse.
Aktiivinen modehommissa. Yksää tarvittaessa. Muiden foorumiviestejä raportoidessa ota mielellään yhteys muihin moderaattoreihin.
Jos haluat palautteen niin jätä minulle palaute, jätän ketjun mukaan palautteet halukkaille. :3

Myytävät - kaikki myynnissä olevat nuket ja kamat.
Tilaukset - auki, ei tilausjaksoja.

Blogi ~♥