Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
UKK / Vs: Tulli ja maksut
« Uusin viesti kirjoittanut Turre Marraskuu 23, 2020, 11:55:23 ap »
Tuo on tosi tarpeellinen tutoriaali!

Kerrotaan tähän nyt vielä ihan tuore esimerkki siitäkin, kun kaikki ei suju.
Tullasin paketin ja maksoin siinä samaan syssyyn sen Postin käsittelymaksun. Pakettiseuranta näytti jo seuraavana päivänä, että paketti on kuljetuksessa.
Kun miltei kahteen viikkoon ei tapahtunut mitään muuta, aloin ihmetellä, mihin paketti on hukattu? Soitin Postin asiakaspalveluun, jossa sanottiin, että käsittelymaksu ei näy heidän järjestelmässään. Vaikka se siis minun tililtäni on kadonnut. Mihin tuo raha katosi, on toistaiseksi arvoitus.
Maksoin siinä puhelun aikana käsittelymaksun uudestaan, ja nukke saapui ovelle alle 2 vuorokaudessa.

Hämyä tässä oli, että pakettiseuranta antoi ymmärtää paketin olevan jo liikkeellä, vaikka tuo käsittelymaksu puuttui. Seuranta ei myöskään kertonut, että jotakin maksuja puuttuisi.
2
UKK / Vs: Tulli ja maksut
« Uusin viesti kirjoittanut Siniirr Marraskuu 20, 2020, 21:57:17 ip »
Tässä tutoriaali tullilaskurin käyttöön!

Useimmat nukkefirmat sijaitsevat EU:n ulkopuolella mikä tarkoittaa sitä, että tullimaksuja todella suurella todennäköisyydellä tulee. Ajattelin nyt tehdä päivitetyn tutoriaalin siitä miten voit selvittää tullimaksujen määrän helposti.

Linkki tullilaskuriin: https://tulli.fi/tullilaskuri

Mikäli tarvitset apua tullauksessa tai postin käsittelymaksussa yläpuolella on minun tekemä tutoriaali siitä.
 
Huomaathan, että tullilaskurin antama määritelmä on vain suuntaa-antava. Tullin sivuillakin lukee näin: "Tullilaskurista saamasi tulos on vain suuntaa-antava. Se on laskettu antamiesi tietojen ja laskemishetkellä voimassa olleiden säännösten mukaan."

Tullilaskurin avatessasi avautuu tälläinen sivusto. Klikkaa "ALOITA TÄSTÄ".


Seuraavaksi avautuu valikko, jossa sinun täytyy valita "mitä olet tilaamassa". Omassa esimerkissäni tuotteeni on nukke, joten selasin tuote otsikkoja alaspäin ja sieltä löytyy valikot "lelut, pelit, pelikonsolit" ja "keräily". Nukkejen peruukkien tai muiden tarvikkeiden osalta tähän listaan ei ole määritelty erinäistä tulliprosenttia, joten sitä varten suosittelen ottamaan yhteyttä tullin asiakaspalveluun tai laittamaan palautetta tästä.


Lelujen kohdalla nuket löytyy ensimmäisenä valikosta.


Keräily kohdasta nuket taas on lopussa. Nukkejen alv on 24% ja tulliprosentti on 4,7%. Laitoin itse palautetta tästä, että nuket kuuluisi mielestäni olla myös keräily kohdassa ja siksi se löytyy nykyään myös sieltä. Tämän jälkeen kun olet valinnut oikean tuotteen voit klikata alapuolelta "seuraava" nappia.


Seuraavana täytyy valita mistä tilauksesi on tulossa. Suurimmassa osassa tapauksista tilaus tulee EU:n ulkopuolelta jolloin tullimaksuja tuotteelle tulee. Kun olet valinnut oikean valikon klikkaa jälleen "seuraava".

Mikäli et tiedä, mihin alueeseen lähetysmaa kuuluu, tarkista se täältä:
https://tulli.fi/tietoa-tullista/tullin-toiminta/eu-n-tulli-ja-veroalue


Seuraavana tulee ilmoittaa valuutta millä olet maksanut tilauksesi, omassa esimerkissäni käytin USD eli Yhdysvaltain dollaria. Tavaran hinnaksi määrittelin 120dollaria. Kuljetus- ja käsittelykulut (eli postituksen hinta) määrittelin 30dollaria.
 
Tässä vaiheessa saat jo tietää tullimaksujen suuntaa-antavan suuruuden tulli ja arvonlisävero kohdan alta. Tämän laskurin lopulla tulee hyviä ohjeita tullauksesta, joten suosittelen vielä klikkaamaan "seuraava".


Seuraavassa kohdassa laskuri kysyy kuka kuljettaa lähetyksesi. Omassa esimerkissä valitsin muu rahdinkuljettaja tai kuriiri ihan vaan testi mielessä. Suurimmassa osassa tapauksista voit valita Posti kohdan.


Kuljettaja valikon alapuolelle ilmestyy tälläinen kaavio johon kannattaa tutustua mikäli tullaus tai tullin toiminta on sinulle vielä epäselvää. Olen tehnyt kuitenkin myös tullauksesta oman tutoriaalin, joka löytyy täältä:
https://sininnukkeblog.blogspot.com/2020/04/tullaaminen-ja-postin-kasittelymaksu.html
 
Itse korostaisin tässä kohdassa erityisesti sitä, että tullattava tuote pysyy tullissa vain 20 päivää, joten tullaus täytyy tehdä ajoissa.


Lopuksi saat vielä yhteenvedon laskelmastasi. Punaisella neliöidyt kohdat kertovat suuntaa-antavasti paljonko tullimaksua täytyy maksaa.


Yhteenvedon alapuolella on vielä hyvä muistilista tullauksesta johon kannattaa ehdottomasti tutustua mikäli tullaus on vielä epäselvää! Tässäkin kohdassa mainitaan: "Huomioithan, että Tullilaskurista saamasi tulos on vain suuntaa-antava. Se on laskettu antamiesi tietojen ja laskemishetkellä voimassa olleiden säännösten mukaan." Ei kannata siis yllättyä mikäli tullimaksun summa on eri.


Toivottavasti tästä oli apua!
3
Uudet julkaisut / Vs: Pullip Minervah - maaliskuu 2021
« Uusin viesti kirjoittanut Sade Marraskuu 20, 2020, 14:02:10 ip »
Hienoa, että vaihtoivat höyhenet pois. Itse nukke on minun silmissäni vieläkin hyvin erikoinen ilmestys. Rakastan noita palikkakulmia tosin kovin! Muu meikki näyttää näissä uusissa kuvissa vähän erilaiselta. Joko aiemmat kuvat eivät tuoneet sitä kunnolla esille, tai sitten siihenkin tehtiin muutoksia. Tuo peruukki lähinnä huvittaa, oi että miten epäkäytännöllinen pituus ja kummallisen korkea jakaus. Plussaa kyllä siitä, että se näyttää kulmat.
4
Uudet julkaisut / Vs: Pullip Minervah - maaliskuu 2021
« Uusin viesti kirjoittanut Milly Marraskuu 19, 2020, 20:30:53 ip »
Entinen julkaisu oli väreiltään syvempi ja kauniimpi, joskin olen iloinen, että ovat huomioineet tuon aitojen höyhenien tuoman ongelman. Eivät ne höyhenet sitä kauniimmaksi tehneet, vaan väritys.

Tästä tulee vain mieleen, miten äkkiä mahtaa rispaantua nämä tyllinreunat käytössä. Enemmän vitriininukke kuin käsiteltäväksi tarkoitettu tämä selvästikin.
5
Uudet julkaisut / Pullip Minervah - maaliskuu 2021
« Uusin viesti kirjoittanut Siniirr Marraskuu 19, 2020, 12:57:47 ip »

Maaliskuun 2021 julkaisu, Minervahin uusi versio ilman aitoja höyheniä. Nyt höyhenet korvattu kankaalla. Huulet näyttää minusta myös eriltä, mutta en osaa varmaksi sanoa. ^^'

Lisää kuvia: http://groovepullip.blog.fc2.com/blog-entry-731.html
6
UKK / Vs: Stock-kuvat: Isul
« Uusin viesti kirjoittanut Siniirr Marraskuu 19, 2020, 12:43:43 ip »
2021


Pompompurin, maaliskuu 2021
7
Palaute / Vs: Vanamon palautteet
« Uusin viesti kirjoittanut Kanttarelli Marraskuu 14, 2020, 21:51:05 ip »
Positiivinen palaute  :) Kiitos nopeasta maksusta ja mukavasta viestittelystä!
8
Uudet julkaisut / Vs: Pullip Travas Tokyo Merori - helmikuu 2021
« Uusin viesti kirjoittanut Miwa Marraskuu 14, 2020, 18:24:03 ip »
Tämä on kyllä söpöisä ilmestys, tykkään noista väreistä ja varsinkin tuosta takista mikä tulee mukana. Ainut asia mistä en tykkää on nuo kengät. Sori niille jotka tykkää, mutta minusta ne ovat jotenkin karseat ja rikkovat vähän kokonaiskuvaa. Ehkä mielummin pukisin nuo sääret pitempiin sukkiin ja vähän erilaisiin kenkiin.
9
Uudet julkaisut / Vs: Pullip Travas Tokyo Merori - helmikuu 2021
« Uusin viesti kirjoittanut Turre Marraskuu 14, 2020, 16:53:07 ip »
Jälleen uusi Pullip joka on uuden näköinen, persoonallinen ja onnistunut. Olen samaa mieltä, että kuiva kausi Pullipsuunnittelussa on selkeästi ohi. Kyllä nyt on mannaa olla harrastaja!

Rakastan timanttisilmiä. Tummia huulia rakastan vieläkin enemmän. Iso plussa myös siitä, että kerrankin peruukki on järkevän mittainen. Malli ei ehkä ole suosikkini, mutta voisi tuo pahempikin olla. Toffeinen väri on tosi suloinen. Alkuun ajattelin, että väri on turhan hempeä, mutta sitten tajusin nuo pinkit raidat nuken tukassa. Niistä tulee juuri tarvittavasti sähäkkyyttä.

Asu ei ehkä suoriltaan ole makuuni, mutta ainakin se on käyttökelpoinen eikä mikään fantasiahörhelö. Lisäksi tuo, että samassa setissä on kaksikin asua, takki, reppu ja mitä kaikkea on mahtavaa. Viime aikoina Pullippien mukana ei ole kauheasti ekstraa tullut.
10
Uudet julkaisut / Vs: Isul Pom Pom Purin - maaliskuu 2021
« Uusin viesti kirjoittanut Turre Marraskuu 14, 2020, 16:47:29 ip »
Älyttömän suloinen Isul. Hymyilevät Isulit ovat olleet harvinaisempia kuin kanan hampaat. Värimaailmakin on onnistunut. Samoin hahmon ymppääminen nukkeen.
Mutta... Saatan olla nyt tässä asiassa tarpeettoman kireänutturaninen, mutta en tykkään Pompompurinin tavaramerkiksi muodostuneen peräaukon brodeeraamisesta pikkupoikanuken takkiin anatomisesti korrektille kohtaa.
Tiedän, että Pompompurin on mopsi, jolle tietysti takapuoli on täysin näkyvissä, ja että lapsista nimenomaan tämä yksityiskohta leluissa on ratkiriemukas. Silti ajattelen, että värimaailma ja hahmouskollisuus olisi ollut kyllin lähellä ilman tätä yksityiskohtaa.

Voi olla, että ylireagoin. Yhtä kaikki minusta paras Isul pitkään aikaan.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10