Pullip Suomi

Pullip-keskustelu => UKK => Aiheen aloitti: Hunajasieni - Heinäkuu 26, 2009, 00:04:14 ap

Otsikko: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 22.3.2017*
Kirjoitti: Hunajasieni - Heinäkuu 26, 2009, 00:04:14 ap
KESKUSTELU JATKUU TÄÄLLÄ: http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=9131.0 (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=9131.0)

Yritin tähän listata paria asiaa mitä on hyvä ottaa huomioon, saa antaa lisäyksiä ja kysymyksiä voiko tätä ja tätä käyttää.


Perussääntö on että EI MITÄÄN öljypohjaista, oli se sitten meikkaamiseen, päällystämiseen tai puhdistamiseen. Asetooni on kanssa toinen ei-kannata-pilata-nukkea, se syövyttää muovin. Eikä tusseja tai muita aineita joita ei ole alla mainittu niin kannata pistää nuken naamaan. Tussi jättää jäljet naamaan eikä ne lähde pois kokonaan.

Nukke on kallis, helposti 100e maksava, sitä varten kannattaa pari kymppiä kuluttaa OIKEANLAISIIN välineisiin nukkeja meikatessa. Se että nukelle ei tule näkyvää vauriota heti, ei tarkoita etteikö sille tulisi tai voisi tulla.

Mikäli olet ensimmäistä kertaa meikkaamassa kannattaa kokeilla meikata vanhan meikin päälle niin voit ottaa sen pois vielä ilman että allaoleva meikki on kokonaan menetetty eikä kustomointi olekaan sinun juttusi tai et saa tehtyä nukesta sen näköistä mitä haluat. Moni tuppaa unohtamaan että meikkiä ei ole pakko poistaa vaan meikkausta voi kokeilla myös sen päälle.

Jos haluat kokeilla stock-meikin päälle meikkausta niin:
Lakkaa nuken kasvot, tee haluamasi meikki mutta ÄLÄ lakkaa sen päältä. Kun olet saanut meikin tehtyä ja jos se ei sinua miellytä, voit pyyhkiä kaiken pois, mutta alkuperäinen meikki on vielä tallella iskemättömänä. Niin kauan kun nukkea ei lakkaa sen jälkeen kun olet sille väriä pannut naamaan, niin saat sen vielä poiskin ja vanha naama on alla "ihan iskemättömänä" ja huulet saa kiiltäväksi kun panee glossia päälle.

Monilla on ollut ongelmaa tässä asiassa niin lisäsin siitä tähän alkuun.

Vielä parempi on ostaa halvempi nukke ja kokeilla siihen, esimerkiksi barbie, bratz tai muu muovinen nukke. Myös muihin muoviesineisiin voi harjoitella meikkaamista tai pullipnuken takaraivoon. Testaile miten saat poskipunat pehmeästi, ripset ja kulmakarvat tarkasti ja huulet nätisti tehtyä. Kannattaa testailla paperillekin vielä vetoja ennen kun alat laittaa nuken naamaan. Piirrä/maalaa haluamasilaiset kulmakarvat ja ripset paperille ennen kuin yrität samaa nuken naamaan. Näin se on helpompi tehdä kun olet tehnyt sen jo kerran.

lisätty 6.11.2015:
Ehdottomasti paras pohja kustomoinnille on Make It Own -kit (MIO) eli pelkkä nukke ilman meikkejä ja vaatteita, jolla on naama jo valmiiksi puhdas eikä meikkiä tarvitse lähteä poistamaan. Lisäksi nämä ovat huomattavasti edullisempia kuin jonkun normaalin julkaisun hankkiminen. Ennen kustomoitiin pelkästään jo julkaistuja nukkeja, mutta nykyään kun on MIO-kittejä niin niitä kannattaa ehdottomasti käyttää hyväksi. (Eri värien ja nukkemallin saatavuus voi vaihdella ajoittain.)


------


Lyhyesti aineista joita voi käyttää:

Lakat:
-Mr. Super Clear "MSC"  -hankala saatavuus nykyään (en käytä itse enää saatavuusongelmien vuoksi)
-Army painterin lakka -saa suomesta esim. Fantasiapelit (itse käytän tätä)
-Gameworks shopin lakka -saa suomesta esim. Fantasiapelit (ei ihan niin hyvä minusta kuin yllä mainitut, ihan minimaalinen ero)
-Testors -hankala saatavuus (näistä minun mielestäni huonoin, tahmaantuu, jättää mustia pisteitä jne, en suosittele)
-Mr. Super Clear tai Tamiya TS-80 (Monster High nukeille hyvä)

Huomaathan että kaikki nämä lakat on SUIHKUTETTAVIA eli esim testorria ei kannata nestemäisenä ostaa, spray on avainsana.


Huulien lakkaamiseen/glossaamiseen:
-Mikä tahansa vesipohjainen lakka käy, esim. askartelukaupoista saa, itselläni oli esim. pebeo:n "waterbased varnish, gloss."
Tämä lakka on pullossa ja se levitetään siveltimellä.


Meikatessa:
-Akryylimaalit
-Pastelliliidut
Huom! Ei saa ollä öljypastelliliidut, sillä sellaisia löytyy kaupoista enemmäin kuin öljyttömiä!
-VesivärikynätMeikin poistoon:

Ensisijaisesti:
-Isopropyylialkoholi/2-propanoli jne. Saa apteekista 6-7e/100ml tai autokampetta myyvistä kaupoista jäänestoa, samaa kamaa, katso että on 99% 2-propanolia!!! itselläni on startin jäänestoa 4e/litra, jäänesto tulee huomattavasti halvemmaksi! (lisää tästä alla)

Jos ei millään lähde:
-Hiomapaperi 600 tai hienompi, mielellään 800 tai 1000 tai 1200, stock-meikit on usein vaikeita poistaa suosittelen ennemmin hiomapaperia kuin kynsilakanpoistoainetta, koska se ei ainakaan koskaan syövytä muovia.

En suosittele meikin poistoon asetoonitonta kynsilakanpoistoainetta sillä se syövyttää muovia joskus. (Kyllä myös asetooniton, eli pelkästään asetoonilliset ei ole suositeltavia. Lisää tästä viestin lopussa.)

------


Alkuperäinen viesti:

ELÄ KÄYTÄ:
-Tusseja
-Lyijykyniä
-Puuvärejä
-Fiksatiiviä
-Hiuslakkoja
-Automaaleja
-Ihmisten meikkejä
-Mitään öljyä tai rasvaa sisältävää
-Mitään jossa on asetoonia

Nämä aineet voivat syövyttää nuken kasvoja ja pahimmassa tapauksessa et saa edes sitä pois nuken naamasta turvallisilla poistoaineilla.

Ne sisältävät öljyjä ja muita aineita jotka syövyttävät nuken muovia. Myöskin ne voivat sisältää väärälaisia pigmenttejä jotka jumahtavat nuken kasvoihin. Pahimmassa tapauksessa niin syvälle että se ei lähde ede hiomalla, se ei välttämättä tahraa vain pintakerrosta, vaan voi mennä läpi muovin.

------

-Meikin poisto
Olenkin käyttänyt apteekista ostettavaa (äänipäiden? puhdistamiseen tarkoitettua, saattavat kysyä mitä ja mihin tarkoitukseen ennen kuin myyvät! ei löydy hyllystä) isopropyylialkoholia meikin poistamiseen, oli se sitten stock-meikki tai itse tehty. Kunhan jaksaa hinkata niin lähtee. Stock-meikin voi myös hioa jos/kun se on aika tiukassa (vanhoilla ei ole, noin. 03-04 juolkaistuilla, mutta uudemmilla on) ja siihen voi käyttää hiomapaperia. Itsetehtyyn tai toisen tekemään meikkiin suosittelen isopropyylialkoholia, meikin pitäisi lähteä pelkästään sillä.
Isopropyylialkoholilla meikin poisto voi olla hidasta ja joudut hinkkaamaan sitä pitkään. Sulje pullo hinkkaamisen ajaksi niin sitä ei haihdu (kallista haihdutella ilmaan! :'D) eikä siitä tule huuruja.

Asetooniton kynsilakan poistoaine on sellainen mitä jotkut ovat käyttäneet, mutta itse en sitä suosittele (lue lisää viestin lopusta).

Isopropyylialkoholin edullisempi "versio" on auton jäänesto. Sen tulee olla 99% 2-propanolia että se on vastaavaa ainetta. Ei mitään ylimääräisiä. Itse käytän Start merkkistä jäänestoa, tarkoitettu bensiini-autolle (ei diesel). Pullossa lukee Start jäänesto bensiini (mutta bensaa siinä ei siis ole) ja se on tummansininen pullo punaisella korkilla. Saa mm. Kärkkäiseltä ja varmaan mistä vaan jossa on auto-aineita. On riittoisa.

-Hionta
Hiomapaperiakin on tullut käytettyä, 600 ja 800 olivat muistaakseni ne mitä itse käytin. Niillä saa vielä meikkiä pois/naamaa hiottua jos haluaa, mutta jälki ei ole kuin raastinraudasta. Jotkut käyttävät jopa 1200 mutta minä olen pärjännyt noilla. Parasta olisi kuitenkin käyttää 800 tai hienompaa (mitä isompi lukema sitä hienompi). Jos käytät jotain alle 800 paperia hiomiseen, viimeistele se aina siistiksi hienommalla paperilla.
Todella pienilukuiset paperit vovat tehdä syviäkin naarmuja nuken kasvoihin ja pullipin muovi on ohutta, eli sitä ei kannata kovasti hioa eikä varsinkaan liian karkealla paperilla.

Huom! Hionta ja puhdistus kannattaa tehdä ulkona tai hyvin ilmastoidussa tilassa tai ovi auki että huurut ei tule itselle vaan tuulettuvat pois. Vesihiomapaperi kasteltuna ei vaadi välttämättä muuta kuin sitä vettä.

Joillakin ihmisilä nämä aiheuttavat reaktioita myös iholla eli jos on atopiaa käsissä tai allergiaa tai herkkä iho niin suosittelen kumihanskoja tai muita suojaavia hanskoja.

-Meikkaus
Voi tehdä joko meikin päälle tai jo puhdistetulle naamalle. Kun naama on valmis meikattavaksi, niin laita siihen pohjalakkaus, se suojaa pullipin muovia ja on paras suoja muoville etteivät pigmentit jää muoviin. (Huomioi että yllä luetellut kielletyt aineet voivat syövyttää lakasta huolimatta.) Lakkaa myös meikkaamisen jälkeen jos haluat sen pysyvän.
Lakkakerroksia voi tehdä meikin välissä jos olet tehnyt osia joita et halua enää poistuvan jonkun muun virheen takia. JOS kokeilet meikkiä stock-meikin päälle niin ÄLÄ lakkaa nukkea väleissä ellet halua tekemästäsi jäljestä PYSYVÄÄ!
Huomaa että jos lakkaat pohjalakan niin värit ja etenkin blushit tarttuvat paljon paremmin muovin pintaan! Lakka tekee pinnasta karhean, Pullipin muovin pinta on normaalisti kiiltävä ja liukas.

Pullolakkoista (eli pullossa myytävä siveltimellä siveltävä lakka) olen käyttänyt tiimarin vesipohjaisia lakkoja, gloss/kiiltävä ja matt/matta. Se riippuu ihan mitä meikkaa, mutta noillakin pärjää. Kannattaa muistaa että pullolakalla on kuitenkin tapana ottaa väri mukaansa, siksi itse sekoitankin siihen usein pastellia.
Pelkällä pullolakalla ei saa aikaan sieviä luomivärejä ja poskipunia, siihen tarvitetaan suihkutettava pohjalakka. Pastelli tarttuu kuivana todella huonosti lakkaamattomaan muoviin. Isoille pinnoille käytettynä matta pullolakka jättää myös helposti rantuja, eli sitä ei kannata käyttää kuin pieniin alueisiin, koko naaman mattalakkaukseen käytä mieluummin suihkelakkaa.

Sitten on vielä suihkelakat joista itse olen kuullut Fantasiapelien lakasta, testorssista ja Mr. Super Clearista (MSC) joista itse olen nähnyt ettei testors ole ihan yhtä hyvä ja käyttänyt itse vain MSCtä ja Army painteria. (Testorsista jää/tulee mustia pilkkuja ja se kerää muutenkin likaa jollain käsittämättömällä tavalla.)

Meikki kuluu pyyhkäisemällä todella nopeasti ilman suojalakkaa nuken naamasta eli jotain lakkaa pitää olla meikin PÄÄLLÄ että meikki pysyy. Muutoin se kuluu pikkuhiljaa pois ja jos kosket sitä sormin niin pyyhit sitä pois samalla.

Vesivärit, vesivärikynät, akryylit ja pastelliliidut soveltuvat pullippien meikkaamiseen. Jotkut vesipohjaiset meikit ovat mahdollista käyttää, mutta öljy ei tee muoville hyvää, joten itse käyttäisin mieluummin vain "oikeita värejä". :3

-Lakkaamiseen ohjeita
Suihkuta lakkaa ulkona tai tarkoitukseen ilmastoidussa tilassa. Ota korkki/varmistin pois jos pullossa sellainen on (yleensä jompikumpi) ja suihkuta ensin ilmaan. Sitten suihkuta ja vedä nuken kasvojen yli. Hyvä etäisyys on n.30cm nuken naamasta. Aloita suihkutus aina nukesta ohi ja vedä sitten lakattavan kohdan yli (edestakaisin). Varsinkin aluksi pullo saattaa räkäistä (kaikki ei räkäisä eikä joka kerta mutta silti) niin on tärkeää ettei se räki nuken naamaan jolloin lakka pitää poistaa ja päällystää uudelleen.
Lakatessa kannattaisi käyttää kasvosuojaa huurujen vuoksi. Lakkaa ei kannata hengittää eikä parvekkeella saa tupakoida jos siellä lakataan sillä lakka on helposti syttyvää.

-Säilytys pää avoinna
Päätä voi pitää myös avoimena säilössä purkissa (jos osaa panna sen kokoon takaisin). Vastaukseni aiheesta eri ketjussa:

Minun enkkari on varmaan ollut pää palasina purkissa vuoden viisi vuottapas... 8D Että ei mitää hätää. Kannellinen rasia on paras. Pölyt saa puhaltamalla pois ja pyyhkimällä jos on meikkamassa niin kannattaa pyyhkiä se nassu ennen lakkaamista vielä hyvin. Itse laitan vielä sisäruuvit omaan ja ulkoruuvit omaan pikku minigrip-pussiin, myös pienet rasiat käyvät että eivät mene sekaisin. Ulko ja sisäruuvien ruuvit eivät ole kaikilla nukeilla samaa kokoa ollenkaan, eli on tärkeää että niitä ei sekoittele.

Eipä nyt tullut muuta mieleen, kyselkää ja kritisoikaa! x3

---

OMALLA VASTUULLA: EN SUOSITTELE! LUE HUOLELLA!
-ASETOONITON!!! kynsilakanpoistoaine, pese heti puhdistuksen jälkeen, en voi taata etteikö tämä tekisi muoville jotain, itselläni ei ole vielä mitään tapahtunut, mutta on sen verran jytympää kamaa että en kyllä lupaa etteikö jotain voisi käydä.
HUOM! OMALLA VASTUULLA, EI OLE TÄYSIN TURVALLINEN!
Suosittelen käyttämään mieluummin hienoa hiomapaperia.
KOKEILE AINA ENSIN ainetta nuken takaraivoon ennen kuin panet sitä nuken naamaan! Saatat pilata nukkesi kasvot kokonaan jos panet suoraan kasvoille.


Itse olen käyttänyt TRIND-merkkistä kirkasta asetonitonta kynsilakanpoistoainetta ja:

1. kerralla jäi valkeita lakkajäämiä (huomaa että lakkajäämiä voi tulla isopropyylialkoholillakin), stock-meikin puhdistuksessa ei ongelmia.

2. kerralla ei tullut mitään vikaa.

3. kerralla jäi pieniä jälkiä mitä Nolluskallakin (kts. linkki alempaa) mutta vain läiskittäin eli ei kaikkiin kohtiin. Etenkin silmien lähelle ja poskiin. Hioin naaman puhtaaksi jälkeenpäin.

4. kerralla:
Ainiin kokeilin tota asetoonitonta taas nahh-atoon ja sehän myrkyn lykkäsi. Koskin sitä vanupuikolla ja se sulatti noin 2cm kokoisen läiskän nuken päähän ja kuplasikin oikeen. Että todella pahasti kyllä vaihtelee.
Pyyhin ja hioin sen välittömästi, toivottavasti ei jäämiä jäänyt mihinkään.

Kuvat 4 kerran vahingoista:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=42.msg88492#msg88492

LISÄÄ KYNSILAKANPOISTOAINEISTA! LUE ENNEN KUIN KÄYTÄT:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=42.msg76988#msg76988
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=42.msg76268#msg76268

------


Hyödylliset linkit:

http://www.requiemart.com/pullip/tutorial.html

http://cauldroness.livejournal.com/11419.html

Silmäluomien paikalleen laitto:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=1177.0

Kustomointii paljon apukuvia:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=144.0
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Hunajasieni - Heinäkuu 26, 2009, 00:11:49 ap
Aiemmin kysyttyä:

Lainaus
Semmoista mietiskelin, että voiko nuken kasvoille käyttää tavallisia meikkejä esim. nestemäistä eyelineriä ja luomiväriä?

Tarkoituksena ei olisi saada pysyvää meikkiä vaan hetkellisesti vaihtelua esim. kuvauksen ajaksi, jonka jälkeen meikinpoisto vedellä tai saippualla. Onko kellään kokemuksia tällaisesta? Lähtisiköhän hyvin pois vai onko kasvojen materiaali sellaista että mahdollisesti imisi värit?

Tai olisiko kenelläkään muita vinkkejä väreistä, joilla voisi kokeilla jotain kivaa, ja millä sen sitten poistaisi vahingoittamatta alkuperäistä pohjaa?

No tosiaan jos olet noista meikeistä varma ettei niissä ole öljyä niin voit kokeilla. Itse laittaisin pastelliväriä (jauhettua topsipuikolla tmv) luomelle luomiväriksi, se ainakin lähtee pois pelkällä vedellä. Tummempaakin jälkeä sillä saa jos käyttää vettä apuna. Ja siis jos et laita lakkaa päälle niin sen pitäisi lähteä vedellä pois kuten normaalistikin meikkiä tehdessä jos tulee joku virhe.

Olen kuullut että joku olisi pilannut normimeikeillä nukkensä (väri syöpynyt muoviin) joten niiden kanssa pitää olla aika tarkka. Monissa meikeissä kun on öljyä. :? Toivottavasti tämä edes vähän auttoi. Itse olisin kuitenkin mieluummin varma ja käyttäisin noita pastellivärejä.

Lainaus
Kyllä auttoi. Tuota juuri halusin tietää onko jollain ollut huonoja kokemuksia meikkien kanssa tai jos joku on havainnut hyvän meikkausvärin tms. Nukkeja kun allekirjoittaneella on vaan tosiaan kaksi, niin ei ole varaa mokailla tietämättömyyttään :P

Joo. Yksi hyvä sääntö on kanssa kokeilla kaikkea päähän(takaraivoon) ja katsoa parin päivän päästä mille näyttää. Valitettavasti tämäkään ei aina päde sillä joskus vaikutus on kuulemma tullut esim. vuoden viiveellä (jollakin tämä taisi tulla kynsilakanpoistoaineella ellen ihan väärin muista) mutta noita pastellivärejä saa ihan kaupasta (kirjakaupat, taidekaupat) kyllä. Niistä sitten raaputtelee jauhetta ja sitä töpsyttelee. :3

---


Lainaus käyttäjältä:
Mites tuo silmien vaihto? Minulla on nyt nähtävästi nuo 'Acrylic Eyes' ja ohjeissa lukee siihen tarvitsee ohuen sahan (jos oikein ymmärsin). Omistamani ovat myös sisältä ontot. Requiemartin (http://www.requiemart.com/pullip/acrylic.html) sivujen ohjeissa ne olivat hieman erilaiset.

Ägh, osaisiko joku selventää miten sen silmäosan saa irti?

Joo no kuvassahan tuo kyseinen saha näkyy myös, eli ohuen ohuella sahalla se pitäisi saada irti. Ne ontot silmät voi saada halki askarteluveitselläkin, mutten tiedä saatko sitä pullipin silmää sillä irti. Toisaalta myös pullipin silmää voisit vuolla vähän, jolloin onton silmäsi voisi liimata siihen päälle. Ole varovainen! Ja onnea matkaan! :)

Lainaus
Itse sahasin pullipin alkuperäiset silmät irti ihan pienellä rautasahalla. Lähtee muuten irti kuin unelma! XD Ensin yritin mallata noita uusia, onttoja, silmiä Pullipin vanhojen silmien päälle...näytti lähinnä kultakalalta/ Paavo Lipposelta (anteeksi jos joku fanittaa), joten en päätynyt siihen ratkaisuun. Hyvin pysyvät liimattuina rangoissaan kiinni kun on tarpeeksi tuhdit pikaliima! ^_^
-Meya

---

Lainaus
Minäkin tässä mietiskelin nykyiseltään ainokaisen tyttöni kustomointia ja lähinnä meikinpoistoa näin ensi alkuun. Haluaisin päästä eroon liiasta oranssista Brand new purezzan silmäluomissa ja etenkin silmän yllä olevassa "luomiviivassa".

Jos sitä lähtee poistamaan, niin senkö jälkeen ei tarvitse lakata, vaan ainoastaan jos uudelleenmeikkaa ja haluaa uuden jäljen kestävän?

Kiitos jo etukäteen neuvosta. Smile

Joo ei tarvitse lakata ellet halua kiinnittää jotain väriä pullipin naamaan. Ainoa että poistetun meikin kohta saattaa joskus jäädä hieman kiiltävämmäksi, joten jos se häiritsee niin kannattaa lakata.

Ja huuliinhan voi käyttää ihan esim. tiimarista saatavaa pebeon waterbased varnish vai mitenmeni, vesipohjainen läpinäkyvä lakka. Itse ostin putelin joskus öö 3? vuotta stten ja vielä kyllä riittää huulten glossaamiseen. Very Happy Ei ole edes puolet menny ja jotain pari eukkua maksaa se puteli.

Lainaus käyttäjältä:
sitä kysyisin , että voiko tuota tiimarista saatavaa mattalakkaa käyttää nuken koko naaman päällystämiseen? pöljä kun olen,niin en tuosta tekstistä ymmärtänyt kyseisen lakan käyttöön liittyvää osiota?spraylakka on tuttua mutta pullolakka?

Teoriassa voi, uskon vaan että jälki on kohtuu... noh sanotaan suoraan että rumaa. Itse päällystin ekat customini noin niiltä osin mitä meikkasin, mutta kyllä suihkelakka paras on! (Sillä voi myös suojata nuken tahraantumiselta, ei ole ennenkuulumatonta että muoviin imeytyy väriä.)


Lainaus
Miten muuten jos haluaa glossia huuliin niin miten sitä saa nestemäisenä sekoitettua jauhettuun väriin koska yleensähän ne ovat suihkeita..??

Juurikin tuo puhumani pullolakka soveltuu tähän tarkoitukseen. :D Suihketta ei siis kannata ostaa huulten glossaamiseen, vaan tuo siveltimellä levitettävä pullolakka on siihen omiaan. :D Itselläni kolme vuotta kestänyt yksi pullo et ei se kauheesti kulu! :D

Puhuttelemani pullolakka on tiimarista ostettu vesipohjainen gloss-lakka.
Pebeon. En tiedä onko enää juuri tuota saatavana mutta vastaavaa löytynee.


Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: kettu - Heinäkuu 28, 2009, 15:53:07 ip
Rosalien naama kiiltää hieman sillä nukkehan ei ole mikään kovin uusi ja sitten kaikessa koskettelussa jne siihen saattaa imeytyä käden omia rasvoja (tai jotaan tollasta) ja saada sen vähän kiiltämään. Niin ajattelin että voiko jollain lakalla esim saada nuken naamasta pois kiillon? Vaikka en meikkaisi sitä uudestaan niin voisinko vetästä siihen sitä mitä suihkutettavaa mattalakkaa ikinä olikaan? Sillä häntä on hieman vaikea kuvata välillä kun naama kiiltää vähän jossain valossa o:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Hunajasieni - Heinäkuu 28, 2009, 16:11:17 ip
Voi harmi. :s Ja joo kyllä voipi! :3
Suosittelen niitten omista käsistä lähtevien mömmöjen takia pesemään kevyesti vanulapulla/liinalla sen. Kostealla. Jos ei auta ihan saippuaa panna mukaan, ei pitäisi irrota silloin mitään meikistä pelkällä saippuavedellä kuin pelkkää likaa. Kuhan et hinkkaa hulluna, pyyhit vaan kevyesti.

Kun naama on puhdistettu ja jos se yhä kiiltää sinun tulee avata nukkesi, ottaa pelkkä naamapala ja suihkuttaa siihen lakkaa Mr. Super Clear eli MSC on oikein hyvä lakka tähän. :3 Myös fantasiapeleistä pitäisi saada jotain gameworksshopin MATTAlakkaa (ole tarkka että saat mattaa) mutta itse en ole sitä käyttänyt koska MSC ei paljoa maksa ja en ole koskaan kuullut siitä huonoa tai kolmen vuoden käyttökokemuksella ole siitä pahaa sanottavaa. :3 Nämä lakat on sprayattavia joten herkimmät tarvinee keuhkosuojan. Myöskään lakkaa ei kannata suihkuttaa sisällä, koska sen hengittely ei ole hyväksi. Eli pihalle tai parvekkeelle mars! Tietty jos on joku työtila niin se on pop, itse suihkin kesät talvet parvekkeella.

Sitten annan lakan kuivua. Jos haluat että nuken huulet kiiltävät tuon jälkeen niin sipaise niihin esim. tiimarista saatavaa vesipohjaista kiiltolakkaa (waterbased gloss/glossy varnish) joka on pullossa ja levitetään siveltimellä. Sitten vaan nukke takaisin kasaan ja avot, naama ei enää kiillä! :3 Myös kiiltäviä vartaloita voi tuolla suihkelakalla mattapintaistaa jos kokee tarpeelliseksi. ^___^

Toivottavasti selvensi.  ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Hunajasieni - Elokuu 02, 2009, 13:19:35 ip
Lainaus käyttäjältä: Uninu
Apteekkien isopropyylialkoholia vastaavaa litkua saa halvemmallakin polttoaineen jäänestoaineen muodossa (n. 4€/litra). Kannattaa tarkistaa sisältö kyljestä, joissain jäänestoaineissa on ties mitä mukana.
Käyttämäni aine on 99% 2-propanolia ja meikit lähtevät kuten apteekin litkullakin. Tein aineella myös liotustestin, eikä testisormi kokenut mitääön muutosta 14 tunnin liotuksen aikana.

Hartsilapsien foorulla erittäin hyödyllinen vastaan tullut vinkki!

http://www.hartsilapset.fi/forum/viewtopic.php?f=13&t=2517&st=0&sk=t&sd=a
Muutenkin tuota ketjua kannattaa vilkaista jos on siellä, siinä on paljon ohjeita jotka pätee myös pullippeja meikatessa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Werna - Elokuu 02, 2009, 18:45:47 ip
^ Hyvä vinkki! Minulla ainakin on ollut vaikeuksia löytää tuota isopropyylialkoholia, viimeksi kiersin kolme apteekkia läpi eikä yhdessäkään ollut sitä... Tuota jäänestoainetta saanee varmaan huoltoasemilta tai vastaavista paikoista joissa myydään autoiluun liittyviä juttuja?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Hunajasieni - Elokuu 02, 2009, 19:59:08 ip
Uskoisin, kantsii tosiaan lukea tarkkaan mitä purkissa lukee. Omani on start jäänesto, purkki on sininen ja ostin ihan kärkkäiseltä. Huoltoasemilla voi hinta olla vähän korkeampi. Eli oikeestaan kuhan sieltä saa autotarvikkeita niin pitäs olla tuotakin, aika peruskamaa ilmeisesti.

En saanut googlettamalla selville mitä se oli se yksi prosentti, mutta tosiaan Uninu teki liotuskokeen ja ei tapahtunut mitään.


ps. Kun kysyin Uninulta (hän kun tietää autoista enempi) niin hän uskoi sen yhden prosentin olevan ihan vettä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Turre - Lokakuu 12, 2009, 16:42:40 ip
Onkohan kukaan missään kokeillut tenua eli puhdasta spriitä nuken kasvojen puhdistamiseen? Tästä muovilaadusta tietämätön mutta näiden kemikaalien parissa puljaava tuttava ehdotti sitä isopropyylialkoholin korvaajaksi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: whipii - Marraskuu 19, 2009, 20:56:01 ip
En ole nyt varma kuuluuko tämä tänne mutta vanhoissa pullipeissa joissa on tukka kiinni päälaessa, kun niiltä joutuu ottaa sen päälaen kokonaan pois jos ei raaski nyhtää hiuksia irti. mistä niitä uusia sitten saa tilalle ? onko semmoista mahdollista tehdä esim cernit massasta ?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Hunajasieni - Marraskuu 19, 2009, 21:20:03 ip
Voi uuden tehdä mistä vain, mutta sen pitäisi olla tarpeeksi ohut/kevyt ettei jo valmiiksi raskaasta päästä tule painavampaa. Kannattaa kysyä vaihtoa tai kyniä se, eipä oikeen muita järkeviä vaihtoehtoja ole ellet jostain styroksista tms kevyestä aineesta tee sitä. Massat ovat varmaan liian painavia.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Werna - Maaliskuu 21, 2010, 16:19:27 ip
Rebecan naaman kanssa on sama kiilto-ongelma kuin ketun Rosaliella aiemmin tässä ketjussa. Oletko Hunajasieni Volksilta vai mistä tuota Mr. Super Clearia tilannut (ja toki muutkin tuota lakkaa käyttävät saa vastata)? Googletin tuon sanan ja Volksin sivu oli eka hakutulos, maksaisi siellä näköjään 13 USD eli ei kovinkaan paljon... paljonkohan tuolle tulee postikuluja, muistaako kukaan?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Nälkäkurki - Maaliskuu 21, 2010, 18:51:17 ip
Jos sinulla on mahdollisuus hakea,niin kehoittaisin hankkimaan Gamesworksshopin purity seal-mattalakkaa,se toimii ihan samalla tavalla kuin Mr. Super Clear, ja sitä saa Fantasiapeleistä/linnoista ym.
Lisäks se maksaa euron vähemmän! XD
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Hunajasieni - Maaliskuu 26, 2010, 19:16:07 ip
Werna ostin sitä enne HLJstä mutta eivät enää myy, paria paikkaa kokeilin enkä saanut niitä sieltä, mutta plajapanista tuli törpöt perille asti. Mielestäni MSC on paras lakka, vaikka en muita olekaan käyttänyt, mutta olen kuullut ja nähnyt paljon.

https://www.plajapan.com/product_info.php?products_id=407

Lisäksi nukkevälittäjät triskel fantasy shop ja think pink euroopassa välittävät myös MSCtä.

http://www.triskelfantasy.com/
http://shop.fashiondoll.nl/

Ei ole linkkejä suoraan noihin tuotteisiin, mutta sieltä pitäisi löytyä. Triskeliltä olen kerran MSCtä tilannut kun loppui ja molemmat on luotettavia olleet. (netti vammaa, onneksi on kirjamerkit  ::) )
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Hunajasieni - Maaliskuu 31, 2010, 01:13:02 ap
Niin varmaan joku haluaisi tietää myös että miksi olen kyseistä mieltä. Alla vähän selvennystä:

Gameworks shop: jää helposti kiiltävämmäksi tai kuultäväksi, pinta ei ole minun sormeeni yhtä hyvän tuntuinen kuin MSC
Testors: Jättää mustia pilkkuja, kerää pölyä helposti ja jopa tahmenee ajan kanssa

Eikä siis välttämättä aina mutta joskus.

Lisäksi olen kokeillut Army Painterin lakkaa, josta en toistaiseksi ole kuullut mitään huonoa, ei ihan yhtä hyvä pinta kuin MSCllä, mutta tätä ei kyllä saa laitettua liikaa helposti. Tulee siis jotenkin ohuemmin pullosta ilmeisesti. Plussaa isompi koko ja saa suomesta.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Milly - Heinäkuu 07, 2010, 12:04:17 ip
Minulla on tuota Army Painter lakkaa ja mielestäni se toimii oikein hyvin. Tosin en ole kyllä mitään muuta lakkaa ehtinyt kokeilemaankaan.

Vesivärikynät ovat ihan tavallisia puuvärikyniä joissa on veteen liukeneva ominaisuus. Akvarellikynien nimellä myydään (watercolour pencils). Merkkejä esim. Derwent, Caran d'Ache, on muitakin muttei nyt tule mieleen. Itselläni on käytössä molemmat merkit ja kouluaikaiset (n.15 vuotta vanhat) Caran d'Achen akvarellikynät ovat osoittautuneet paremmiksi, niissä vaikuttaa olevan enemmän pigmenttiä.

http://www.charlesevansart.com/eshop/images/derwent12pencils.jpg
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: AliceOfDollland - Heinäkuu 14, 2010, 19:08:28 ip
Miten pitäisi lakata huulet ,jos haluan laittaa sellaisesti pastelli-värillä heikosti keskeltä?Toivottavasti tajuatte mitä tarkoitan...Onnistuisiko se vesivärikynällä tai muulla jos ei voi käyttää pastelleja?
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: Leopardi - Heinäkuu 15, 2010, 10:52:12 ap
Pitääkö Pullip nukkeihin laittaa jotain lakkaa kenties päälle? Tai pitääkö niistä hioa jotain pois? o:

>Anteeksi että kysyn tyhmiä. :D

Delffiiniedit: Siirretty parempaan ketjuun, muistapas käydä tekemässä oma esittäytymisketjusi. :]
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: Mekika - Heinäkuu 15, 2010, 11:54:10 ap
Marenki: Vedellä ja saippualla voi niitä yrittää hangata (;
 
Leopardi: Pullipeissa on jo lakka valmiiksi meikkien päällä, mutta jos meikkaat nukkeasi, lakka kannattaa hioa pois, ja meikkaamisen jälkeen se taas kannattaa lakata uudestaan.
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: Leopardi - Heinäkuu 15, 2010, 15:01:20 ip
Kiitoksia tiedosta. (:

Kyselen nyt tälläistä että millä meikkaatte nukkejanne? Kun olen siis ostamassa nuken ja kerään vähän tietoa. ^^

Sitten, mistä aineesta Pullipit on tehty, onko ne hartsia? o: Vai pelkkää muovia?  ???

Delffiiniedit: Lainaus poistettu, edellistä viestiä ei tarvitse lainata. Kaksi viestiä yhdistetty.
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: AliceOfDollland - Heinäkuu 15, 2010, 16:53:23 ip
Muovia.BJD:eet on hartsia.:)
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: Milly - Heinäkuu 15, 2010, 19:17:13 ip
Varmaan akvarelli-puukynillä saa parasta jälkeä näin harrastelijana. Mielestäni useimmat Pullipit ovat kauniita stock-meikillä, itse en edes ajatellut että alkaisin Pullipeja meikkailemaan, mutta onhan sitä yhtä ja toista muokkailua tälläkin foorumilla nähty. Tutkaile, mitä täältä löytyy, niin saat varmaan vähän vihiä meikkiasioista.

Yleisesti ottaen Pullipin päät ovat arvokkainta mitä nukessa on, joten jos on hankkimassa uutta nukkea, meikkaamista viisaampaa on ehkä valita sellainen jonka stock-meikistä tykkää. Kaiken muun nukessa pystyy helposti vaihtamaan, mutta meikki on sellainen että tuntuu tuhlaukselta pyyhkiä uutta nukkea että saa huvikseen kokeilla. Sitten taas kuluneiden ja huonompikuntoisten nukkejen tuunaus on asia ihan erikseen.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: shamrosa - Heinäkuu 16, 2010, 11:35:04 ap


Tarvitseeko silmämekanismia, ja silmiä, luomia ja näitä irrottaa meikkaamisen ajaksi?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Nälkäkurki - Heinäkuu 16, 2010, 15:48:38 ip
Kyllä ne kannattaisi,ettei esim. lakatessa menisi nuken silmiin (LOL) sitä lakkaa,matatut silmät ei varmaan näyttäis hyviltä. ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Mamikohime - Heinäkuu 16, 2010, 15:57:17 ip
Miten pitäisi lakata huulet ,jos haluan laittaa sellaisesti pastelli-värillä heikosti keskeltä?Toivottavasti tajuatte mitä tarkoitan...Onnistuisiko se vesivärikynällä tai muulla jos ei voi käyttää pastelleja?

Suihkutettava lakka vois estää väriä leviämästä lakatessa, jos kerran vain osa huulesta saa väriä. Mun mielestä verivärikynä käy yhtä hyvin ko pastelliki, en oo tosin koskaan kokeillu kumpaakaan.  ???
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: Hunajasieni - Heinäkuu 18, 2010, 17:49:59 ip
Itse käytän lakkaamiseen Army painterin lakkaa, jota saa fantasiapeleistä myöskin. Oikeen hyvälaatuista, tykkään kovasti.

Ja jos nuken haluaa meikata uudelleen niin sitä EI tarvi missään nimessä hioa! Isopropyylialkoholi/2-propanoli (jäänesto autoihin 99% 2-propanolia) lla saa oikeen hyvin pois kun aikansa hinkuttaa, jos ei joku meikki lähde niin hiomapaperilla ja viiloilla voi ottaa. Muistakaa että luomivakoon tai huulivakoon ei haittaa jos jää stock-maikin jäämiä jos maalat vastaavalla/tummemmalla ne kuitenkin uudelleen.

En ole varma onko pullipilla edes lakkaa naamassa kun sen ostaa, tai ainakaan se ei ole samaa tai samalla lailla laitettua, käsittääkseni pullippien meikit on koneellistettuja ollut jo pitkään, ennen vanhaan pullippeja meikattiin ihan käsin ja se kyllä näkyi. Tietysti eroja on siltikin, eikä kaikilla ole esim. yhtä tummat poskimeikit tai luomivärit.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: AliceOfDollland - Heinäkuu 18, 2010, 18:46:13 ip
Onko pakko hinkata jollain alkoholilla jos hiomapaperilla onnistuu?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Milly - Heinäkuu 18, 2010, 19:56:36 ip
AliceOfDollland, Pullipin kasvot ovat suhteellisen ohutta muovia, eli hiomalla se vain ohenee ja ohenee, siksi hiomisen kannattaa olla maltillista. Myös hiomajälki voi tehdä pinnasta epätasaisen ja se saattaa näkyä värissä jälkikäteen. Minusta puhdistusaine on aina hiomista parempi vaihtoehto jos tarkoitus on vain saada väriä pois pinnasta.

Muistakaa myös huolehtia riittävästä ilmanvaihdosta ja hengityssuojista kun käytätte lakkaa, puhdistusaineita ym myrkkyjä!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: AliceOfDollland - Heinäkuu 23, 2010, 22:04:12 ip
Saako näitä lakkoja muualta kuin netistä?Esim.Askartelukulmasta tai Tiimarista?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Turre - Heinäkuu 23, 2010, 22:40:16 ip
Tiimarin lakkavalikoima on aika kämy. Joku tasokkaampi askartelutarvikeliike tai mieluummin taiteilijatarvikekauppa on parempi. Monella isommalla paikkakunnalla toimiva Fantasiapelit myy testatusti toimivaa lakkaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Marenki - Heinäkuu 25, 2010, 21:25:44 ip
Kannaatko minun ostaa MSC semiglossia vai MSC flatia?  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Nälkäkurki - Heinäkuu 26, 2010, 15:35:59 ip
Flattia. Semi-gloss on puolikiiltävää kuten jo siitä nimestä selviää, Flat on mattaa.  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Hunajasieni - Heinäkuu 26, 2010, 18:02:37 ip
Jeps flattiä ellet halua sellaista kimaltavaa nukkea. Itse käytin tuota kimaltavaa vedenneidoissa, sopi oikein kivasti niille. :D

Muista että myös suomesta saatava Army Painterin lakka käy hyvin, se on ihan yhtä hyvää kuin MSC ja paljon helpompaa hankkia.

Päivitin samalla ekan sivun ekan viestin, oli vähän vanhentunutta tietoa ja listasin aineet.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: AliceOfDollland - Heinäkuu 29, 2010, 19:45:48 ip
(Kysyin tätä jo toisaalla, mutta kysyn täälläkin.)Käykö Color Mix lakka Pullippeille?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Anubis - Elokuu 05, 2010, 14:52:33 ip
Kysäsen sellasta, että käyvätkö Revellin vesiohenteiset emalimaalit pullipille?
Näitä (http://www.boostep.fi/imagemagic.php?img=m9vK1MfoooTAnZ6WqKVjnp2bzOXa&w=150&h=105&page=category) siis meinaan.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Nälkäkurki - Elokuu 13, 2010, 16:51:08 ip
Eiii, suosittelisin käyttämään akryylimaaleja. Ihmisten meikeissä on yleensä kaikenmaailman öljyjä, jotka voivat vahingoittaa nuken muovia.

Delffiiniedit: Pienet kielioppivirheet korjailtu.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: shamrosa - Elokuu 21, 2010, 12:21:37 ip
Eihän Derwent Watercolor vesivärikynissä ole mitään pullipin muoville haitallista?
Tai http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTwZPKn8tB49gExv6F3oo-bjcVDiPCWvoGpcPmO2InUwkmAVxc&t=1&usg=__9pkg_Ig5N7XQcw7DswtsPF8Lw7Y= (http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTwZPKn8tB49gExv6F3oo-bjcVDiPCWvoGpcPmO2InUwkmAVxc&t=1&usg=__9pkg_Ig5N7XQcw7DswtsPF8Lw7Y=) tuon näköisissä pastelliliiduissa?
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: cherrycherry - Elokuu 22, 2010, 18:12:38 ip
Mietin tehdäkkö uusi topic vai kirjoittaakko tänne, mutta päädyin kuitenkin tähän.
Eli Pullip Kirschen olen pian ostamassa, joten muutama kysymys hiuksista.

Kynsien lakkaaminen. UKK:ssa lukee, että kynsilakka ja sen poistoaine pitäisi pitää kaukana nukesta, mutta en millään keksi, miten tipat kynsilakkaa pienellä siveltimillä nuken pikkupikku kynsissä voivat sitä vaurioittaa. Eli tuhoanko nuken jos lakkaan sen kynnet? :----D
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: Ami - Elokuu 22, 2010, 18:30:08 ip
cherrycherry: Kynnet voi lakata maalillakin. ;)
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: Milly - Elokuu 22, 2010, 21:49:19 ip
Kannattaa tosiaan mieluiten "lakata" kynnet esim. akryylimaalilla. Pikkupikku tipatkin vääränlaista ainetta voivat syövyttää tai pilata muovin kokonaan, ja sitten varmasti harmittaa kovasti.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Hunajasieni - Elokuu 22, 2010, 22:17:20 ip
Kannattaa katsoa englanninkieliseltä listalta ettei ole oil missään niistä eli öljyä. Pastelleja on tosi inha ostaa suomesta kun niissä lukee vaan pastellit. En tiedä mitkä pastellit on kyseessä mutta kun itse viimeksi ostin pastellit niin sai aika paljon kauppoja kiertää täällä Oulussa että löysin öljyttömät tai sellaiset jotka ei varmasti sisällä mitään vaarallista.

Watercolor pitäisi olla turvallinen, kannattaa siitäkin vielä tarkistaa se englanninkielinen teksti jossa lukee tiedot niistä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: whipii - Elokuu 24, 2010, 20:12:02 ip
Muistan joskus nähneeni täällä foorumilla sellaisen piirretyn pullipin kasvokuvan jonka tarkoitus oli helpottaa meikin suunnittelua. Olenko nähnyt unta vai onko täällä jossain semmoinen ? Yritin etsiä mutta en löytänyt.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: PitPit - Elokuu 27, 2010, 14:07:24 ip
mun mielestä ainakin pullipstylen foorumilla olen joskus nähnyt sellaisen :3 mutta en kyllä täällä...
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: AliceOfDollland - Elokuu 31, 2010, 19:41:01 ip
Onko luomiväreissä öljyä tai mitään Pullippeja vahingoittavaa?
Tuli vaan mieleen, että voisikohan sitä käyttää. ;D
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: Anubis - Elokuu 31, 2010, 19:56:15 ip
Riippuu ihan luomiväristä ^^ Monissa niitä on, mutta jos löydät öljyttömän, niin kyllähän sitä voi. Jauhettu pastelli toimii kyllä paremmin.
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset & Apua?
Kirjoitti: Turre - Elokuu 31, 2010, 21:45:58 ip
Luomiväri on tarkoitettu ihmisen iholle. Se sisältää talkkeja ja usein öljypitoisiakin ainesosia joten sen käyttö nukelle on hyvin riskialtista. Roskalaaduissa ei hoitavia aineita juuri ole, mutta ei ole kyllä väripigmenttejäkään, joten hyöty on siis mitätön. Kannattaa jauhaa pastellia jos tahtoo käyttää pölymäistä väriä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: unihiekka - Syyskuu 01, 2010, 22:12:52 ip
Musta olisi kiva tietää, että miten saisin tehtyä pisamia. Kannattaako mun ostaa jotain tiettyä maalia, ja kastaa käytetty hammasharja maaliin ja sahata sormella siinä edestakaisin, sillein jännästi? Kiva jos älysitte, kun en yhtään keksi hyvää keinoa  ???
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit?
Kirjoitti: Anubis - Syyskuu 01, 2010, 22:23:15 ip
Itse tein "koepisamat" Amandalle siten, että sekoitin ruskeaa ja mustaa jauhettua pastellia. Kastoin kapean siveltimen kärjen veteen ja sitten otin kärkeen hieman pastellia. Sitten sillä tein niitä pisamia ja annoin kuivastaa, sitten lopuksi vähän haalentelin (pehmeällä kankaanpalalla varovasti). Vesivärikynät on myös todettu oikein käteviksi pisamien teossa.

Hammasharjasta ei kyllä kokemuksia ole, mutta ainahan sitä voi kokeilla ^^
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
Kirjoitti: Marenki - Syyskuu 15, 2010, 12:24:34 ip
Käykö Derwent Watercolourit pullipin meikkaamiseen?
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
Kirjoitti: shamrosa - Syyskuu 15, 2010, 17:59:56 ip
^
Minä ainakin tein Namikalleni pisamat Derwentin Watercolour -vesivärikynillä, eikä nyt jälkikäteen ole tullut ainakaan mtn haittavaikutuksia?
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
Kirjoitti: cherrycherry - Syyskuu 26, 2010, 15:53:19 ip
Saako nuken muovi tusseista [stabiloista, top model-tusseista tai permanenttitusseista] jtn reaktiota vai voiko niillä tehdä huoletta tatuoinnin? :----)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Marenki - Syyskuu 26, 2010, 18:58:50 ip
Mikä maali käy silmäluomien meikkaamiseen ja lähteekö entinen myös sillä isopyroalkoholilla? kirjoitin nimen varmaan väärin....
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Syyskuu 26, 2010, 19:25:44 ip
Kuivapastellit, akryylimaalit... Uskoisin, että lähes kaikki nukeille soveltuvat maalit käyvät. Amandalle tei luomeen rajauksen akryyleilla ja itse luomivärin tein pastelleilla. Isopropyylialkoholilla lähtee ihan helposti ainakin nuo värit mitä itse käytin.
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
Kirjoitti: Hunajasieni - Syyskuu 26, 2010, 20:47:33 ip
Saako nuken muovi tusseista [stabiloista, top model-tusseista tai permanenttitusseista] jtn reaktiota vai voiko niillä tehdä huoletta tatuoinnin? :----)

cherryx2 en missäääään nimessä menisi laittamaan minkään sorttista tussia nuken naamaan, ei ole mitään tietoa miten reagoi. Ja jos reagoi niin imeytyykö se läpi muoviin ja menee pilalle eikä lähde ikinä poissa. :/ Akryylimaalit, pastellit ja vesivärikynät on turvallisia keinoja tehdä tatuointeja, kynsilakkaa jne nukeille. :3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: cherrycherry - Syyskuu 26, 2010, 21:39:57 ip
Okei, kiitos vastauksesta ^^ kysymys #2, mistä noita kyseisiä pastellivärejä ym voi ostaa? Väärä ketju varmaan ja on ehkä kysyttykkin...

Edit: Kirjakaupasta ooo:

Hunajaedit: Yhdistin viestit.


Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Syyskuu 26, 2010, 21:54:01 ip
kirjakaupasta kympillä itse ostin ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Necchan - Lokakuu 10, 2010, 11:13:14 ap
Varmistan nyt siis vielä, että onhan oikein kun mietin että Tiimarin Akryylimaali sopii Pullipin meikkaamiseen ? Varmistan nyt vielä :D Mielummin kysyn kuin kadun ~  ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: joseida - Lokakuu 23, 2010, 20:01:37 ip
Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta tuli mieleen, että lähteekö vesiväri ihan nätisti pois vedellä pestessä vai tarviiko jotain muutakin? Kun maalasin Chillin stock-kropan vihreäksi, ihan vaan kokeillakseni tarttuuko vesiväri siihen ::)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: cherrycherry - Lokakuu 24, 2010, 11:08:54 ap
jose: Pitäisi lähteä ihan vesipesulla :---)

Kysymykseni ~ Millä meikin [stock] saa pois nuken naamasta? Ihan tulevaisuutta ajatellen, Waynen huulet ei oikeen iske.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Werna - Lokakuu 24, 2010, 13:52:52 ip
^ Tuohon löytyy vastaus ketjun ensimmäisen viestin alusta. Eli isopropyylialkoholilla (EI kynsilakanpoistoaineella tms., pääpointti on, että aineessa ei saa olla mitään öljyjä) lähtee parhaiten. Myös hioa voi, mutta millään kovin karkealla paperilla ei kannata. Jää helposti naarmuja.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Mekika - Marraskuu 04, 2010, 18:18:24 ip
Saattaa olla tyhmä kysymys, mutta tuli mieleen, että lähteekö vesiväri ihan nätisti pois vedellä pestessä vai tarviiko jotain muutakin? Kun maalasin Chillin stock-kropan vihreäksi, ihan vaan kokeillakseni tarttuuko vesiväri siihen ::)

Mutta joseida, kannattaa muistaa, jos peset kroppaa, siinä on myös ruuveja jotka ruostuvat  ;)
 
Ja cherrycherry, joko n. 1000 (tarkoitan karkeutta) hiomapaperilla tai isopropyylialkoholilla, niin kuin Werna sanoikin jo ^^ Sitten öljytön ja asetooniton kynsilakkakin pitäisi soveltua tähän hommaan  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nenna - Marraskuu 16, 2010, 17:52:42 ip
Otin äsken fixatiiviä joka oli aika kallis D: Ja sitä ei varmaan voi käyttää siinä kiinnityksessä ? :<
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Marraskuu 16, 2010, 18:20:39 ip
^Minä en varmaan menisi sitä heti käyttämään, sellast myrkkyä on. Sitähän käytetään hiilitöissä? Pelikaupoista löytyy hyviä lakkoja meikkien kiinnityksiin, niitä suosittelisin ennemmin.

Wikipediassa ei lukenut fixatiivin sisällöstä, mutta en ukso sen sisältävän öljyä. Asetonipitoisuudesta en ole varma.

// Tässä (http://netmanner.com/filemanager/productfiled/816file1Upload.doc) on ihan hyvä selostus fiksatiivin sisällöstä ja turvallisuusohjeita, valitettavasti tuo on mulle yhtä hepreaa, mutta kyllä tista jotakin irti saa. (aukeaa wordiin)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nenna - Marraskuu 16, 2010, 19:27:20 ip
Vein sen takaisin :) Ja ostin tiimarista sen toisen :) Kiitän kuitenkin
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Marraskuu 16, 2010, 23:48:06 ip
Joo ei missään nimessä fiksatiiviä nukelle, ennemmin vaikka hiuslakkaa kuin fiksatiiviä.
Ja btw olen kokeillut hiuslakkaa, se ei tappanut nukkea, mutta ei siinä kyllä mikään pysynytkään. Eli ei kannata käyttää hiuslakkaa. (Meikki ei siis pysynyt yhtään.) Poistin hiuslakat nuken naamasta sitten ja en tiedä onko sillä jotain pitkäaikaisia vaikutuksia, mutta en halunnut ottaa riskiä.

Suomesta saa paria eri lakkaa ja pullossa myytävääkin on, että ei se pitäisi olla ongelma, ainakaan jos voi tilata suomen sisällä jotain. :3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nenna - Marraskuu 20, 2010, 22:44:31 ip
Löysin jotain kynsilakanpoistoainetta, ja siinä lukee Acetone free ja Extra mild ja mietin nyt tässä että oliskohan sitä mahdollista käyttää..

Ja tässä olis koko sisältö:

Ethyl acetate, propylene Glycol, cetearyl ethylhexanoate, isopropyl myristate, parfum, benzyl benzoate, cinnamul, hydroxycitronellal, butyphenyl methylpropional, limoene, linalool, hydroxyisohexyl, 3- cyclohexene carboxaldehyde. 

Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Zelman - Marraskuu 21, 2010, 22:56:28 ip
Itse käytin asetoonitonta kynsilakanpoistoainetta meikin poistoon ja pullipin naama pehmeni siitä kohtaa. Kun pyyhein ja annoin kuivua, niin kohta koveni takaisin, mutten uskaltanut sitä ainakaan enää käyttää. Itse en siis suosittele käyttämään mihinkään tarkoitukseen Pullipeille.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Marraskuu 21, 2010, 23:20:51 ip
Sprii on huokeata ja helposti saatavaa puhdistusainetta joka on puhdasta alkoholia.(Ok, denaturoitua alkoholiahan se kaupan tavara on) Sitä muovit kestävät varsin hyvin, toki laatueroja on. Pullipin kovamuovinen pää kesti hienosti spriipesun. Jupilla oli hurja, voimakas meikki sen saapuessa mutta ei sitä tarvinnut spriillä jynssätä, pumpulipuikolla pyyhkiminen riitti. Toki sen jälkeen hyvä vesipesu ja kuivaus.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: mailee - Marraskuu 29, 2010, 23:50:42 ip
Tuota spriitä mietin, että uskaltaisiko sillä lähteä kokeilemaan meikkien poistoa?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Marraskuu 30, 2010, 08:37:41 ap
Kyllä sitä varmaan voi, Turre sanoi, että Pullipin pää kesti spriin hyvin. Mutta kannattaa silti tehdä pääkylle vesipesu meikin poiston jälkeen ^^ettei aine jää naamalle syövyttämään :D

Lainaan nyt kysymystäni parin sivun takaa, eli onko kellään tietoa, sopivatko Revellin pienessä pöntössä olevat vesiohenteiset emalimaalit Pullipin naamalle?Näitä (http://www.boostep.fi/imagemagic.php?img=m9vK1MfoooTAnZ6WqKVjnp2bzOXa&w=150&h=105&page=category) siis meinaan. Tai sopivatko emalimaalit yleensäkään. Pelikaupastakin kysyin, että voiko se pilata nuken muovia, mutta he eivät osanneet auttaa (ihan ymmärrettävää :D).  Alunperinhän nuo maalit on suunnattu pienoismalleille. Tutkin tuoteselostettakin, mutta en ole varma, että käyvätkö emalit nukelle.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: whipii - Marraskuu 30, 2010, 11:26:59 ap
^ Tuo ko. maali on mielestäni öljypohjaista (omistan yhden purkin) ja se on paksua ja tosi tahmaavaa joten en ainakaan suosittelisi käytettäväksi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: mailee - Marraskuu 30, 2010, 15:00:27 ip
Olen ajatellut muokata ekaa pullippiani vain hieman, ja olisi pari kysymystä (varmuuden vuoksi) :D
Eli, uskallanko lähteä hiomaan meikkejä pois karkeudeltaan 1000 hiekkapaperilla? Pitäisikö lisäksi olla 800? Kun netistä lueskelin että molemmat oisi hyvä olla. Omistan Derwentin akvarellikynät, ja niitä meinasin käyttää, ok? ^.^"
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Marraskuu 30, 2010, 17:40:41 ip
Hiekkapaperi on ihan sopiva :3 juuri joku 800-1000 on hyvä karkeudeltaan. 1000 on sellainen "loppusilaus" hionta, eli se ei ota yhtä paljon muovia mukaansa kuin 800.

Ja vesiväri/akvarellikynät toimivat hyvin nukkeen, joten nekin sopivat :>
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: mailee - Marraskuu 30, 2010, 18:12:44 ip
Onko muuten pitkällä tähtäimellä ajatellen järkevää hankkia obitsu-vartalo pullipille? Itse en kovin mielelläni lähtisi vaihtamaan, mutta kestääkö ne sitten paremmin esim. kuvauksissa?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Marenki - Marraskuu 30, 2010, 18:14:55 ip
Itse ainakin hankin kaikille nukeille obitsun. Stock-vartalot ovat hentoja, menevät helposti rikki jne. Obitsut myös näyttävät luonnollisemmilta ja posettavat paremmin. Aika mielipideasia kyllä, mutta mielestäni stock-vartalot jopa näyttävät liian jäykiltä ja muovimaisilta... Lisäksi löystyvät käytössä ja menevät helposti rikki. Ei tarvitse paljoa vahingossakaan vääntä ja räks.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: mailee - Joulukuu 01, 2010, 21:03:36 ip
Miten pullipille uskaltaa tehdä lävistyksiä? Olen lukenut requiemart.comista korvakorujen laitosta, mutta toimiiko muitten lävistysten laitto samalla tavalla? Mistäs olette nuin pienet korut saaneet? Kiitän vastauksesta ^_^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Marenki - Joulukuu 01, 2010, 21:06:02 ip
Itse en osaa reiän tekemisestä naamaan sanoa mutta; Myös esim. erikeeperillä saa helposti liimattua korun naamaan jos ei ole varma haluaako, että se on siinä lopunikää. Itse ostin nappikorviksia (sellaisia pieniä) ja ne ovat käteviä. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: mailee - Joulukuu 15, 2010, 20:29:03 ip
Ajattelin kokeilla Lunan stock-meikin päälle kötöstellä hienoisia muutoksia Derwentin akvarellikynillä. Tarvinneeko nukkea sen jälkeen päällystää? Mietin nimittäin etten päällystäisi millään lakalla, koska saatan haluta kustomoida tyttöä uusiksi "^.^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Joulukuu 15, 2010, 20:35:58 ip
En usko, että pitää päällystää. Lakan idea on suojata uutta meikkiä, joten se esim. pitää pastellit paikoillaan. Jos teet meikin akvarelleilla, uskon että se pysyy paikallaan ilmankin lakkaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: mailee - Joulukuu 15, 2010, 20:54:51 ip
Ok, kiitos. :) Ajattelin koettaa josko miun ei tartteisi faceplatea irrottaa ollenkaan, koen että en tee kovin isoa muutosta meikkiin joten...
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Elizie - Joulukuu 20, 2010, 18:21:59 ip
En tiedä, tuliko oikeaan paikkaan, mutta kysyisin, että voiko Pullipeille laittaa ihan tavallista ihmisten luomiväriä, kuten vaikka Maybellinen tai Rimmelin?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Joulukuu 20, 2010, 18:57:57 ip
Vesivärit, vesivärikynät, akryylit ja pastelliliidut soveltuvat pullippien meikkaamiseen. Jotkut vesipohjaiset meikit ovat mahdollista käyttää, mutta öljy ei tee muoville hyvää, joten itse käyttäisin mieluummin vain "oikeita värejä". :3

Löytyi heti aloitusviestistä n___n
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Elizie - Joulukuu 21, 2010, 21:32:16 ip
Kysyisin noista lakoista.. :o ajattelin ostaa Fantasiapelien verkkokaupasta lakkaa, jolla siis päällystää nuken naaman jotta tekemäni meikki pysyisi? :-----) elituota, tossa olis kolme lakkaa, Anti Shine Matt Varnish Spray , Base Primer - Matt Black Spray ja Base Primer -Matt White Spray. Olisiko tuo ensimmäinen oikea lakka nuken naaman päällystämiseen? :)
tämä siis; http://www.fantasiapelit.com/index.php?main=ai&kat=single&mista=indeksi&etsittava=_120866 (http://www.fantasiapelit.com/index.php?main=ai&kat=single&mista=indeksi&etsittava=_120866) Kiitoss! :D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Joulukuu 21, 2010, 21:34:44 ip
Jep, ekapa hyvinkin. Tokalla maalaisit nuken naaman mustaksi ja kolmannella valkeaksi. Lakan nimi voi paljastaa hyvinkin paljon n__n.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: bang - Joulukuu 30, 2010, 18:53:37 ip
En nyt ole varma tyrkkäsinkö tämän oikeaan ketjuun, mutta kun irrotin dalini silmämekanismin, niin pää oli sieltä mekanismin reunolta ja alta ihan musta. Onneksi se ei näy ja ei muutenkaan mitään haittaa, mutta haluaisin tietää, että onko tuo ihan normaalia vai onko nukessani jotain 'vialla' ? :D

/: Kiitoksia Ami ja Nälkäkurki :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ami - Joulukuu 30, 2010, 18:55:11 ip
Minunkin nukkejeni päiden sisällä on jonkin verran väriä, joten uskon sen olevan ihan normaalia.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nälkäkurki - Joulukuu 31, 2010, 12:59:16 ip
Minun nukeilla kanssa,ihan normaalia se on. Luultavasti tullut silloin kuin nukeille on maalattu meikkiä tehtaalla. ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Mustikkahillo - Joulukuu 31, 2010, 22:21:10 ip
En nyt tiedä onko tämä kustomoimiseen liittyvä kysymys mutta kysyn silti!  ;D
Eli siis miten voi laittaa pullipille huulirenkaan ilman että pullippiin tulee reikiä?  ???
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: mailee - Tammikuu 02, 2011, 19:46:08 ip
Olen Lunalle vaihdellut meikkiä kahdesti akvarellikynillä, ja nyt ei meinaa enää värit irrota naamasta nihkeällä rätillä hangatessa. Mitähän tohon putsaukseen uskaltas käyttää?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Tammikuu 02, 2011, 20:16:52 ip
Isopropyylialkoholilla (aka propanolilla) pitäis kaikki meikki lähteä, stock meikki on kyllä yleensä vähän tiukemmassa, joten se ei välttämättä niin helposti lähde. En tiedä, mikä sinulla on tarve putsata pois :3. Itse hinkkaan naamaa propanolilla kostutetulla vanulappusella, ja kun tarpeeksi kauhan jaksaa hinkata niin kyllä lähtee.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Tammikuu 02, 2011, 21:36:08 ip
mailee:
Lainaus
-Meikin poisto
Perussääntö on että EI MITÄÄN öljypohjaista, oli se sitten meikkaamiseen, päällystämiseen tai puhdistamiseen. Asetooni on kanssa toinen ei-kannata-pilata-nukkea, se syövyttää muovin. Asetooniton kynsilakan poistoaine on sellainen mitä jotkut ovat käyttäneet, mutta itse en voi taata että se turvallisinta olisi. Olenkin käyttänyt apteekista ostettavaa (äänipäiden? puhdistamiseen tarkoitettua) isopropyylialkoholia meikin poistamiseen, oli se sitten stock-meikki tai itse tehty. kunhan jaksaa hinkata niin lähtee.

-Hionta
Hiomapaperiakin on tullut käytettyä, 600 ja 800 olivat muistaakseni ne mitä itse käytin. Niillä saa vielä meikkiä pois/naamaa hiottua jos haluaa, mutta jälki ei ole kuin raastinraudasta. Jotkut käyttävät jopa 1200 mutta minä olen pärjännyt noilla.

---


Meikin poistoon:
-Isopropyylialkoholi/2-propanoli jne. Saa apteekista 6-7e/100ml tai autokampetta myyvistä kaupoista jäänestoa, samaa kamaa, katso että on 99% 2-propanolia!!! itselläni on startin jäänestoa 4e/litra, jäänesto tulee huomattavasti halvemmaksi
-ASETOONITON!!! kynsilakanpoistoaine, pese heti puhdistuksen jälkeen, en voi taata etteikö tämä tekisi muoville jotain, itselläni ei ole vielä mitään tapahtunut, mutta on sen verran jytympää kamaa
-hiomapaperi 600 tai hienompi, mielellään 800 tai 1000 tai 1200, stock-meikit on usein vaikeita poistaa suosittelen ennemmin hiomapaperia kuin kynsilakanpoistoainetta, koska se ei ainakaan koskaan syövytä muovia.

Itse suosittelen hienoa hieomapaperia vaikeasti lähteville tahroille, jos ei isopropyylillä/jäänestolla lähde. Isopropyyli ottaa paljolla hinkkaamisella ja painamisella, ja se kestää kauan. Itse otan lähes aina stock-meikit hiomapaperilla koska ovat niin tiukassa. Vanhoilla, ykkös- ja kakkoskehon omaavilla nukeilla stock-meikki lähtee helpommin, mutta uudemmat on tosi tiukassa.

Kynsäriä en suosittele koska en ole pullipin muoville kokeillut, hartsille olen kyllä.

---

Mustikkahillo: Liimalla tai mattalakalla (siveltävä, vastaava mitä käytän huulien lakkaamiseen). Itse laiskurina käytän tota lakkaa usein ja ainakin pikkuiset timantit sillä pysyvät. Itse porailen reiät renkaisiin ja täyspalloihin, ne eivät pysy liimalla/lakalla kiinni ihan niin hyvin.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: mailee - Tammikuu 06, 2011, 14:57:56 ip
Kiitoksia, kävinkin nyt hommaamassa tuota isopropyylialkoholia ja hyvin lähti meikit. ^_^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kiidu - Tammikuu 26, 2011, 18:35:07 ip
mistäs siis noita lakkoja saa?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Tammikuu 26, 2011, 19:49:47 ip
Riippuu lakasta : D Itse ostan mattalakkani Fantasiapeleistä (fantsussa on kahdenlaista lakkaa), gloss- lakan tiimarista (pullossa, saa myös mattana) ja isopropyylialkoholia apteekista n__n Tuota viimeistä piti pyytää myyjältä, joka hänkään ei tiennyt, mitä tarkoitin : D soitti sitten pomollesna, joka haki ainetta takahuoneesta. Eli meidän apteekista sitä pitää pyytää, ei löydy hyllystä.

//itselläni on juuri tuota ja ihan hyvin on toiminut :3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kiidu - Tammikuu 28, 2011, 14:28:49 ip
Onkos turvallista piirellä pullipin naamaan tussilla?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Necchan - Tammikuu 28, 2011, 14:30:30 ip
Riippuu tussista, mutta todennäköisimmin ei. En todellakaan suosittelisi pilaamaan arvokkaan nuken naamaa tusseilla.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kiidu - Tammikuu 28, 2011, 14:37:39 ip
Aatelimpa vaan kun haluaisin kauneus pilkun neidille mutta en sitten tiedä että miten pastelliliitu pysyy siinä ilman lakkaa....no täytyy kaivaa jostain pastelliliidut ja kokeilla:)ja onhan se ok että se lähtee kun sitten sitä paikkaa voi vaihtaa...
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Tammikuu 28, 2011, 15:10:12 ip
^Kannattaisin vesivärikyniä, niillä saa aika hyvin tehtyä, eivätkä lähde niin helposti irti.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: NukkeNina - Helmikuu 04, 2011, 16:40:39 ip
Kiitos! Tästä olikin paljon apua.  :)


Delffiiniedit: Kaksi viestiä yhdistetty ja välimerkkejä lisätty.

Haluaisin ostaa sitä tiimarin pullolakkaa, mutta jos luin oikein niin se voi ottaa värin mukaan. Siis Pullipin ihonväriä vai Meikin väriä?  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Elizie - Helmikuu 11, 2011, 15:29:23 ip
Jos poistaa isopropyylialkoholilla stockmeikin, ja laittaa uuden, onko pakko olla mattalakkaa? :c pelkään vaan että naama alkaa sitten kiiltää.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Helmikuu 11, 2011, 19:21:26 ip
^Mutta kun kysymys oli, tarvitseeko mattalakkaa meikin poiston jälkeen : ---)

Itselläni rupesi nuken naama aika nätisti kiiltämään, mutta ei järin häiritsevästi. Loppujen lopuksi kyllästyin kiiltoon ja ostin sitä lakkaa. Eli suosittelen, sillä naama voi kyllä alkaa kiiltää. En tiedä, onko tämä tapauskohtaista, mutta yleensä näin tapahtuu :3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nälkäkurki - Helmikuu 20, 2011, 14:26:03 ip
Pullipit kun ovat muovia,niin pakosta se naama kiiltää sen jälkeen jos isopropyylillä poistaa meikin. Jos meikin hioo pois,sitten ei kyllä pitäisi alkaa kiiltämään.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Windy - Helmikuu 21, 2011, 13:07:35 ip
Sori kun kyselen tyhmiä... Mutta siis haluaisin Bellan huuliin vähän kiiltoa,niin ystäväni sanoi että voin laittaa niihin tipan väritöntä kynsilakkaa, ja täällä taas lukee että ei saisi käyttää  :( Joten voiks sellanen pieni tippa pilata nuken? en viitsisi noin pienen muuntelun takia ostaa noita "outoja lakkoja"  ;D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: da hae cho - Helmikuu 21, 2011, 13:25:03 ip
Kynsilakkaa ei voi käyttää, ja kyllä, se voi pilata nuken. :/
Ei kannatta ottaa riskiä. Itse ainakin mielummin ostaisin oikean lakan kuin kokeilisin tuommoista, tai muuten en laittaisi ollenkaan.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Windy - Helmikuu 21, 2011, 15:51:06 ip
Ok, kiitos da hae cho  :) Pitääkin sit tehdä noi huulet kerralla kokonaan uusiksi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kiidu - Helmikuu 22, 2011, 19:58:33 ip
^Kannattaisin vesivärikyniä, niillä saa aika hyvin tehtyä, eivätkä lähde niin helposti irti.
Ou.. Joo Vois käydä poikkeemassa tiimarissa ja ostaa vesivärikyniä sekä glossia niin kylä lähtee :)) Nii ja sit tietty joku poistoaine... :/ Mä joskus kun halusin kulmat pois niin otin ne kynsilakan poistoaineella niin siihen jäi valkoisia pikkuja.. Tosin ne ovat lähteneet jo pois.. Mimmosta tolla hiomapaperilla saa? Siiis tuleeks siitä naamasta ihan roponen? Tai no tietty se riippuu hioma paperista... hmmm...
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Elizie - Helmikuu 22, 2011, 20:08:38 ip
^ Ilmeisesti tuo kynsilakanpoistoaine ei ole ihan mitään maailman turvallisinta ainetta. Ja jos poistoaineella meinaat jotain ottaa vielä pois, niin naama kyllä alkaa kiiltämään ilman mattalakkaa :s
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Helmikuu 22, 2011, 20:42:02 ip
Kiidu; kaikkiin kysymyksiin löytyy vastaus aloitusviestistä, että kannattaa lukaista se : )
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kiidu - Helmikuu 25, 2011, 19:51:10 ip
Nyt ois vaikeuksia luomien kanssa... Eli hiotaanko ihan siitäkin vain? Tänään vain sain kustomointi kamaa ja vähäsen äsken muokkailin neitisen meikkejä mutta huulia en uskaltanut... Niin ja miten huulista saa sellaiset kauniit vesiväri kynällä? Kun mulle tuli hiukan roposta? Tai se varmaan johtu siitä että jätin vähän vanhaa huulen väriä alle....
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Helmikuu 25, 2011, 20:03:48 ip
Noista huulista, itse ainakin vedän pystyviivoja huuliin kynällä tai akryylimaalilla (juunou noi rypyt) ja sen jälkeen töpsäytän pastelliliitua päälle. pikainen spray- mattalakkaus ja glossit päälle.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: vilmä - Maaliskuu 09, 2011, 15:54:33 ip
Voiko puuvärikyniä käyttää meikeissä ? Oletan että voi, mutta kysynpä nyt kuitenkin varmuuden vuoks  :).
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Maaliskuu 09, 2011, 17:11:24 ip
Haku=♥

Muutamat ovat niitä käyttäneetkin (eli suomeksi siis voi käyttää), mutta kyllä vesivärikynät on parempia : )
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: vilmä - Maaliskuu 09, 2011, 17:14:12 ip
Ookei, kiitos tästä 8>. Ja en ollu iha varma ku kaikki puhuu vaan vesivärikynistä, eikä puuvärikynistä. (?)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Marenki - Maaliskuu 20, 2011, 18:35:35 ip
Voiko obitsun kynsiä maalata esim. vesivärikynillä tai tussilla? ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Maaliskuu 20, 2011, 18:37:27 ip
Ei ainakaan tussilla kannata, sillä se on pehmeää muovia = muovitaudit leviää ja väri syöpyy käsiin. Arkyylimaali syöpyi 3-kropan käsiin, mutta obitsulle en sitä ole kokeillut, tuskin aionkaan : D Se on silti toimivin kaikista ratkaisuista. Kannattaa käyttää hakua ja etsiä lisätietoa : >
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: shamrosa - Maaliskuu 22, 2011, 08:05:18 ap
Minkälaiset pastelllit teillä on ?  :D Sellaset vähän vahaliitumaiset, joista ei tartu väri niin helposti, vai sellaset tosi tarttuvat, joilla voi piirtää myös liitutaululle ?
Oon perjantaina menossa kaupungille, niin ois kiva tietää, etten osta vääränlaisia  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Maaliskuu 22, 2011, 17:50:54 ip
Kuivapastellit, ei missään nimessä öljypastelleja ("oil pastels"), sillä ne vahingoittavat nukkea. Omani on sinisessä boksissa ja maksoi ~10€
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: shamrosa - Maaliskuu 22, 2011, 19:09:27 ip
Onko ne derwentin vai minkä merkkiset ? Että osaan etsiä..  ::)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Maaliskuu 22, 2011, 19:32:46 ip
Omani eivät olleet derwentin, vaan Faber-Castellin, mutta molemmat käyvät. Kunhan vaan on kuivapastellit ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Korppi - Maaliskuu 23, 2011, 18:39:04 ip
En tiiä, onko tätä jo kysytty, mut voiko pullipille tehä sellaset ns. haltiakorvat esim. fimomassasta? Haluisin nimittäin tehä tulevasta Pullipistani sellasen haltia/keijutyypin korvineen kaikkineen ja tahon tietää, pysyykö massasta tehdyt korvat hyvin Pullipilla jos ne liimaa. ;D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Maaliskuu 23, 2011, 18:58:45 ip
Haulla olisi löytynyt, Hakusessa- topicissa on ennenkin näistä kyselty. Korvat kannattaa tehdä itsekuivavasta massasta, joka ei tarvirse uunia.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: shamrosa - Maaliskuu 25, 2011, 17:55:01 ip
Ostin tuota Gameworkshopin lakkaa, mutta siinä lukee SATIN VARNISH. Ei flat. Siellä oli vaan tuota ja gloss varnishia, joten käykö tuo ?
Vai menikö 12€ hukkaan?  :(
<-- sain jo vastauksen
Ja lisäksi: Ostin derwentin kuivapastellit, liilassa rasiassa, onko ne ihan käyvät pullipille? Kiitos avusta  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: bakanekosan - Maaliskuu 25, 2011, 18:12:44 ip
Kustomoin tuossa jokin aikaa sitten nukkeni. Meikki on muuten hyvä, mutta poskien alueella on likaa lakkapinnan alla >__< Sitä tässä mietinkin, että jos poistan lakkapinnan vain poskien kohdalta, puhdistan posket ja suihkutan uuden lakkapinnan jääkö poskien alueelle raja uudesta ja vanhasta lakkapinnasta..? En todellakaan tahtoisi uusia nukkeni meikkiä D :
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Maaliskuu 25, 2011, 20:15:27 ip
Meikin poistosta jää yleensä helposti rajoja eli saa olla tosi huolellinen ettei ne näy tai niitä tule. Pullipin muovissa näkyy vielä todella helposti se, bjdssä ei yhtä pahasti nävy.

Itse olen rapsuttanut yksittäisten roskakohtien lakat ja roskat pois kynnellä ja lakannut sitten perässä. Ei jää isoja rajoja. Jos kuitenkin on kyse isommasta väriläntistä niin se ei toimine tuolla rapsutustekniikalla valitettavasti enää. :s
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: shamrosa - Huhtikuu 02, 2011, 14:31:30 ip
Namika on nyt viikon köllötelly tossa palasina, ko en oo saanu sitä meikinpoistojuttua, ja nyt äiti oli käyny ostaa sellasta sinisistä ainetta. Se on jotain Super Power -merkkistä, ja siinä lukee että voitelva lukkoöljy ? Ja sit jotai
"Nopea ja tehokas lukkojen sulattamiseksi ja voiteluun. Sisältää isopropanolia".
Uskallanko käyttää tuotaa? Äiti oli tainnu ostaa tota siks, ko sain et sen pitää olla isopropanolia. Ois tosi ihanaa jos joku vastais!!  <33
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Huhtikuu 02, 2011, 14:39:18 ip
^Itse en ainakaan mitään lukkoöljyä lähtis nukkeen laittamaan, varsinkaan sinistä :: D Kannattaa vaan käydä apteekista kysymässä, itse kysyin kolmelta työntekijältä ja vasta viimeinen tiesi, mitä tarkoitan. Mulla se löyty apteekin perähuoneesta, että pitää kysäistä myyjää hakemaan.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: mailee - Huhtikuu 06, 2011, 12:48:21 ip
Täälläpäin on muuten nyt ainakin Tiimareissa pullolakoissa tarjouksia. Just eilen nimittäin kävin ostamassa glossia ja mattalakkaa. Sai vähän halvemmalla :3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Windy - Toukokuu 02, 2011, 19:56:04 ip
Hmph  >:( Tuli sellanen onkelma että tuota isopropyylialkoholia ei kuulemma myydä kuin Laboratoriokäyttöön... (käytiin apteekissa) Ja pitäs saada neidiltä meikit pois kun lähtee kustomointiin vielä tällä tai ensi viikolla..
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Toukokuu 02, 2011, 20:10:59 ip
Kummallista, minulle sitä kyllä myytiin... Voithan käyttää myös esim. jäänestonestettä? Koita myös etsiä, jos jossain nettiapteekissa sitä olisi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: snowflake - Toukokuu 25, 2011, 15:12:29 ip
Tehdäänkö huulet samoilla väreillä kuin esim. silmämeikit ??? Olen nimittäin nähnyt aika erilaisia huulimeikkejä, mutta millä olisi kohtuullisen helppo tehdä? Olen tietämätön  ;D

Liitänpä tähän vielä toisenkin kysymyksen  :D

Jos pullipille haluaisi kaivertaa huulia, millä niitä kaiverretaan?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Toukokuu 25, 2011, 16:22:31 ip
Itse teen huulet glossilla, jossa on seassa hieman kuivapastellia. Ensin teen alle esim. akvarelleilla niitä "viivoja" ja saatan päälle jotain pastellia töpsäistä ja ennen kuin glossi on ihan kuiva, niin vedän kuivalla, karkealla siveltimelläniitä "viivojen" suuntaisesti luonnollisemman lookin saamiseksi. Myös akryylimaaleilla saa huulet tehtyä, periaatteessa kaikki mitä nukkeb naamaan muutenkin meikkaillaan, niin samoilla voi teehdä huuletkin. Helppous riippuu ihan siitä mistä itse tykkää.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Marenki - Kesäkuu 14, 2011, 14:44:10 ip
Maalasin nukkeni obitsun kynnet, mutta huomasin maalin karisevan pois, eli voiko ne kädetkin lakata samalla MSC flat lakalla? :-\
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Kesäkuu 14, 2011, 15:06:19 ip
Ne voi lakata sillä mutta itse ehkä laittaisin niin että sekoittaisin pastellia glossilakkaan, ja sitten sillä lakkaisin kynnet "niinkuin normaalisti" koskapa sehän ei sitten kiillä jos laittaa MSCllä ne. Olen kyllä lakannut koko nuken kehoja suihkelakalla että se ei ole ongelma silleen, mutta ne joutuu kuitenki glossaamaan sitten niin ehkä tu olisi parempi tapa?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Neduskuskuska - Kesäkuu 14, 2011, 16:23:19 ip
Huulikoruun voisin kysyy apuu. Osaako joku tehdä sellaista rinkulaa?? Apua oottelen..
 
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: kawaiidolly - Kesäkuu 24, 2011, 12:51:38 ip
Nyt mua rupes pelottaan kun mulla on Helin naamassa lyran kajaalilla tehtyjä luomia/kauneuspilkkuja neljä niin ei kai se nukke pilaannu niistä. En tiiä onks siin öljyä mutta ainakin ne lähtee pois helposti. Ne on ollu nyt päälle kuukauden että pitäiskö ne ottaa pois ettei nukke tuhoudu? Ja mitä siinä siis voi käydä? Juu ite en oo mitään huomannu
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nightmare oy - Kesäkuu 25, 2011, 13:31:30 ip
Minäkin nyt kyselen, en tiedä olisiko tämä kuulunut jonnekkin muualle, mutta kustomointiin tämä liittyy joten
Te kokeneemmat, miten nukelta saa silmät "modattua" tähän (http://www.flickr.com/photos/22072412@N07/5549479665) tyyliin ylöspäin? Olen joskus nähnyt flickrissä apukuvan, mutten enää löydä sitä. Ja anteeksi jos tämä meni väärään paikkaan :D Mutta kiitos jo etukäteen ;)
Otsikko: Kustomoidut pisamat :'----)
Kirjoitti: Miguno - Heinäkuu 08, 2011, 22:48:37 ip
Haluaisin kysyä, millä te olette omien nukkejen pisamat tehneet ja vahvistaneet ne ? Minkälainen mattalakka kävisi tähän hommaan ? Millä kynillä pisamat voisi tehdä ? Vastauksia minulle, koska itse en ole erityisen tietoinen tästä asiasta. Ü päätin laittaa tänne, koska tämähän liittyy kustomointiin. ; )
Otsikko: Vs: Kustomoidut pisamat :'----)
Kirjoitti: unihiekka - Heinäkuu 08, 2011, 23:04:49 ip
En haluaisi olla mitenkään töykeä, mutta itse olisin laittanut tähän ketjuun kysymykseni kustomointiin liittyen: http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=42.0
Otsikko: Vs: Kustomoidut pisamat :'----)
Kirjoitti: Anubis - Heinäkuu 08, 2011, 23:06:31 ip
Vilkaises UKK:n ketju "mitä on hyvä tietää ennen kustomoimista" (tjsp), sieltä löytyy vastaukset kaikkiin kysymyksiisi (:
Otsikko: Vs: Kustomoidut pisamat :'----)
Kirjoitti: Miguno - Heinäkuu 09, 2011, 09:42:06 ap
NRFB & Anubis - Okei, kiitos tiedosta  ;D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Lyou - Heinäkuu 11, 2011, 16:47:38 ip
En tiiä onko tätä kysytty jo aijemmin, mut kysympä silti. Voiko nukkeja meikata Top Model Makeup -kirjan meikeillä ?
Pullip's: Yumi [pullip Chelsea]
Want: Dal Kuroshitsuji Ciel Robin
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Heinäkuu 11, 2011, 17:03:15 ip
En suosittelisi käytettäväksi niitä, ties mitä ihme tököttejä ovat. Kannattaa pysyä turvallisiksi todetuissa maaleissa niin ei käy kuinkaan. Topmodelien meikit ovat mielestäni melko varmasti sopimattomia.
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
Kirjoitti: LadyNancy - Heinäkuu 17, 2011, 16:55:05 ip
Mikä ois turvallinen tapa lakata obitsun käden kynnet? Vartaloa vaihtamassa mutta ois kiva myös värittää kynnet kuten stockilla :)
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
Kirjoitti: Anubis - Heinäkuu 17, 2011, 17:03:14 ip
Lainaus käyttäjältä: Delffiini
Olen maalannut Zoen kynnet Hobby Pointista ostetulla Folk Art -maalilla.

Tietääkseni tuon lisäksi myös akryylimaalit käy, mutta kolmosvartaloon väri imeytyi (huonot maalit). Monet ovat silti väin tehneet, joten uskoisin ihan toimivaksi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Heinäkuu 20, 2011, 13:19:58 ip
Tää ei käynyt mulle selväks, vaikka paljon lueskelin >.<

Eli onko se meikki pakko päällystää lakalla vai pysyykö se ilmankin? Ja voiko siis sitä matta lakkaa suihkuttaa koko naamaan pitämään meikin? :D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Heinäkuu 20, 2011, 13:52:02 ip
Stock- meikkiä ei tarvitse lakata, mutta jos kustomoit, niin lakkaus on suositeltavaa meikin suojaamiseksi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Noki-chan - Heinäkuu 20, 2011, 16:56:49 ip
Jos käyttäisi vesivärikyniä + pastelliliituja kustomoinnissa ja jos lakkaisi päälle niin leviäisivätkö meikit? Ja jos ei lakkaisi niin kuinka hyvin nämä pysyisivät?

Ja sry, jos tätä on jo kysytty (:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Marenki - Heinäkuu 25, 2011, 20:19:21 ip
Eikö isopropyylilla pitäisi lähteä myös luomista se maali? D: Itse sillä hankasin muttei lähtenyt yhtään ~__~
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Uppo-Nalle - Heinäkuu 28, 2011, 15:43:37 ip
en tiedä onko tämä oikea osio, mutta kysyisin saako pullipin naamaan laittaa jotain tarroja, esimerkiksi kynsitarroja? vai aiheuttaako ne kenties jotain reaktioita? olisin kiitollinen vastauksesta!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Heinäkuu 29, 2011, 06:29:25 ap
Noki-chan kyllä pysyy. uista lakata myös ennen meikkaamista, ei muuten tartu. Lisäksi se suojaa tummissa meikeissä naamaa tahraantumiselta ettei mene se väri muoviin sitten.

Marenki jos kyseessä on stock-meikki niin ei välttämättä. Vanhat stock-meikit (1-2 tyypin kehon aikaiset) lähtee ihan isopropyylilläkin, mutta uudemmissa ei välttämättä lähde ilman hienoa hiomapaperia. Kannattaa katsoa että käyttää tarpeeksi hienoa hiomapaperia.

Uppo-Nalle itse olen käyttänyt enkä ole saanut reaktioita. Liimatahra voi tietysti jäädä, mutta uskoisin että sekin lähdee pesemällä ja rapsuttamalla kynnellä pois.
Minulla on siis kynsitarroja ihan naamassa ja luomissa asti. :3

Esimerkiksi korukivissä on huomattavasti kätevämpää käyttää kynsitarraa kun noita irtoja mitä mulla on. alaksjfkskfa :D Ja ne lähtee vähemmän helposti irti eikä jää liima/lakkalänttiä siihen viereen kun liimaa sen ja tulee liikaa liimaa tai se liikahtaa liimatessa. Itse olen tosiaan liimannut ihan "mattapullolakalla" samalla millä lakataan kiiltäväksi nuken huulet (glossiversio) koska liimaa onnistuin panemaan aina liikaa.
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
Kirjoitti: Kissakala - Elokuu 01, 2011, 20:16:25 ip
Ajattelin laittaa nukelleni kynsitarran naamaan. Siis, se olisi lävistys.
Varmistan vaan, ettei se ole mitenkään "vaaraksi" sille muoville. :---D
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
Kirjoitti: Arikajika - Elokuu 01, 2011, 22:01:01 ip
Kissakala: Luulenpa ettei siitä ole haittaa :) En ole itse kokeillut, mutta muiden nukeilla olen näitä nähnyt joten... 8)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Louisa - Elokuu 21, 2011, 15:04:14 ip
Mitä eroa on MSC flatilla ja MSC UV cut flatilla? Think Pink!:iin olen tekemässä tilausta, ja sieltä on perus MSC loppu, on vain tuota UV cut -versiota.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kiidu - Elokuu 21, 2011, 18:29:54 ip
Se on ilmeisesti joku auringoltaki suojaava?
Otsikko: Mr. Super Clean?
Kirjoitti: Yotsuba - Elokuu 24, 2011, 19:12:20 ip
 Ei kuulu ehkä tähän osioon, mut en parempaakaan osioo keksinyt  :-X Mut siis haluisin tietoa siitä lakasta [otsikko] paljon maksaa, mistä saa jne? Kustomointia Zipille harkitsen, kun tyttösen luomista en yhtään tykkää ja huuletkaan ei ihan mun mieleen enää ole.. Muita tarpeellisia ohjeita kustomointiin saa kertoa =)
Otsikko: Vs: Mr. Super Clean?
Kirjoitti: Anubis - Elokuu 24, 2011, 19:16:13 ip
Suosittelisin vilkaisemaan tätä (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=42.0) ketjua, itse myös googlasin "Mr super clear" ja johan pölähti eteen monia myyntipaikkoja sekä "Where can I find MSC?"- tyylisiä sivuja.
Otsikko: Vs: Mr. Super Clean?
Kirjoitti: Yotsuba - Elokuu 24, 2011, 19:17:49 ip
Suosittelisin vilkaisemaan tätä (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=42.0) ketjua, itse myös googlasin "Mr super clear" ja johan pölähti eteen monia myyntipaikkoja sekä "Where can I find MSC?"- tyylisiä sivuja.

 Kiitos, kiitos ihan hirveesti  :D
Otsikko: Vs: Mr. Super Clean?
Kirjoitti: Anubis - Elokuu 24, 2011, 19:27:13 ip
No googlasin jälleen ja keräsin linkkejä:

Volksilta, tämä tuli heti ekana (http://www.volksusa.com/matlot0021.html)
Seuraava (http://plajapan.com/product_info.php?products_id=407)
Tuolta supplies ja sieltä pitäis löytyä (http://www.junkyspot.com/obindex.html)

itse saat googlata lisää, mikäli on tarvetta.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Zero-chan - Elokuu 28, 2011, 10:46:29 ap
Anteeksi jos tätä on jo kysytty, mutta tuli vaan mieleen, että jossain vaiheessa ajon vaihtaa tulevan nukkeni ripset niin millä ne voi aittaa kiinni niin ettei se muovi vahingoitu.Sillä liimallako mikä tulee ripsien mukana vai jolain toisella??

//edit. Kiitos Ami!Ajattelinkin että se liima ei käy, mutta ajattelin vielä kuitenki varmistaa. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ami - Elokuu 28, 2011, 13:23:29 ip
Ripsien mukana tuleva liima on tarkoitettu ihmisille (jos siis tarkoitat ihmisten tekoripsiä), joten en itse ainakaan sillä nukelleni ripsiä kiinnittäisi. Erikeepperin uskoisin käyvän tähän, sillä sillähän suositellaan peruukitkin liimaamaan. Itse laitan ripset kiinni vain teipillä..
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kendral - Syyskuu 28, 2011, 21:38:20 ip
olen tätä miettinyt että meidän apteekissa on itse palvelu eli pitää itse hakea tuotteet eikä ole ketään neuvomassa niin millä osastolta löytyy isopropyylialkoholi? ja mihin sitä oikeastaan käytetään?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Syyskuu 28, 2011, 21:47:28 ip
Isopropanolia käytetään levyjen äänipäden puhdistukseen, ei mitään hajua mitä se sitten oikein tarkoittaa. Meilläkin on itsepalveluapteekki, mutta kun pitkän kiertelyn jälkeen ei mistään tullut vastaan niin nykäisin myyjää hihasta (itseasiassa hänkään ei tiennyt). Kolmas myyjä vasta tiesi, mistä tuota mystistä ainetta saa ja kävi hakemassa putelon takahuoneesta, eli ilmeisesti sitä ei edes ollut hyllyssä esillä. Kyllähän se vähän ihmetteli, että mitä mä sillä litkulla teen mutta möipäs mulle kuitenkin.
Otsikko: Vs: Voiko kynsilakalla ...
Kirjoitti: Anubis - Lokakuu 02, 2011, 16:28:46 ip
Kliks (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=42.0)

Eipä kannata laittaa kynsilakkaa nuken naamaan, se kun on juuri niitä "kiellettyjä" aineita (:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Mokou - Lokakuu 06, 2011, 22:52:56 ip
Heips~ Itselläni on pienoinen ongelma, kun kustomoin pullipini kasvoja.
Käytin Déco Acrylic värejä (muistaakseni), ja en päällystänyt sitä millään lakalla.
Kun yritin talouspaperilla ja vedellä poistaa customia, väri vain levisi. (Ja se oli mustaa, joten vielä pahempi)
Yritin ottaa pahimpia kohtia mattoveitsellä, ja lähti osittain.
(Kuulostaa kyllä aika uhkarohkealta...)
Muistaakseni siis 600-800 hiekkapaperi on hyvää hiomiseen?
Onko muuten pullipeilla koko kasvo custom, vai onko hiottujen kohtien väri sama kuin muualla? Itse en nääs pysty näkeään eroa, koska hiotun kohdan ja ei hiotun kohdan välillä on niin paljon harmaata.
Apua?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nälkäkurki - Lokakuu 07, 2011, 09:02:49 ap
Älä missään nimessä hio meikkiä pois 600-800 vahvuisella hiekkapaperilla, se on niin karkeaa että sitä käytetään lähinnä kasvonpiirteiden muokkaukseen. Suosittelisin käyttämään n. 1000 vahvuista. Ja yleensä pullipeilla ei ole koko naamaa värjätty, en tiedä onko niistä millään?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Mokou - Lokakuu 07, 2011, 13:23:28 ip
Kiitos ^^
Sittenpähän vain hankkimaan hiekkapaperia...
Otsikko: Vs: Ostin tiimarista mattalakkaa - voiko käyttää kustomoimiseen?
Kirjoitti: Anubis - Lokakuu 09, 2011, 20:05:17 ip
Itselläni on saman sarjan kiiltolakkaa glossina, mutta koko naamaa ei pullolakalla kannata tehdä, tulee vaan suttusta, epätasaista jälkeä + kestää ikuisuuden. Kannattaa mennä Fantasiapeleistä pyytämään mattalakkaa nukelle, he kylä tietävät mitä haluat (:  Itse käytän Games Workshopin satin varnish- lakkaa, sellaista puolihimmeää.

Olisi muuten voinut laittaa tuohon kustomointitopahommeliin
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ewe - Lokakuu 11, 2011, 20:46:11 ip
Hmh, on mulla kysymys: Jos ekan kerran vaihtaa/miten vaihdetaan peruukki??  Pitääkös se voimalla vetää irti? JA Millä saa uuden peruukin kiinni?? Vastaus pian;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Lokakuu 11, 2011, 21:00:59 ip
Tästä (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=164.0) ketjusta löytynee vastaukset kysymyksiisi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Lokakuu 12, 2011, 00:09:12 ap
Minulla on myös tuo sama lakka ja se on kyllä aika paksua, kovan kerroksen jättävää tököttiä. Kovetan sillä itse paperista helmiä. En lähtisi sillä koko naamaa käsittelemään ja luultavasti lakka tukkisi suihkupullon alta aikayksikön.
Muutoin tuo lakka ei ole mitään ihmeellistä. Glossin ja mattalakan välillä ei juuri ole eroja ja ainakin omistani tuo glossi mattaa mattaa pahemmin. Mutta se on kyllä hyvin vesiliukoista ja siveltimet on helppo puhdistaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Uppo-Nalle - Lokakuu 14, 2011, 22:19:55 ip
Siis kysyisin vielä et onko toi 800vahvuinen hiekkapaperi sopivaa pullipille? Ja oheneeko pullipin muovi paljonkin kun sitä hioo? Kiitos jos vastaatte  :) Ainakin meillä on käytetty tota 800 vahvuista hiekkapaperia meikinpoistoon, eikä ole jäänyt mitään jälkiä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Lokakuu 14, 2011, 22:21:40 ip
Ekaan kysymykseen löytyy vastaus aloitusviestistä (myös pari viestiä taaksepäin löytyy aiheesta keskustelua) ja tokaan yksinkertaisesti, kuinka paljon hiot niin niin paljon se ohenee. Hioa kannattaa tosin vain jos ei millään muulla tavalla saa meikkiä pois.
Otsikko: Vs: Nukkeen tullut naarmuja, APUA!
Kirjoitti: Uppo-Nalle - Lokakuu 14, 2011, 22:29:19 ip
Hei peli piip! jenny... whipii on aivan oikeassa kun öljypohjaisia tuotteita ei saa nukkeen laittaa niin ei voi suositella jotain missä on rasvaa. Jos sinulla ei nyt vielä ole tullut mitään tai ei tule niin ei se silti tarkoita että se olisi riskitöntä. Sitä ei passaa siis suositella.

---

Sitten omat kommenttini:

Pyyhekumi tai taikasieni (ei meikin päältä tai todella varovasti jos kokeilet, sopii hyvin vartalolle) tahroihin. Fairyvedellä tai vedellä kostutettu liina tai pesusienikin käy puhdistukseen, älä hinkkaa kovin lujaa meikin päältä. Kostutettu vanupuikko on paras täsmäpuhdistukseen minusta (toimii myös meikatessa tahran poistoon hyvin).

Lakkaan tullut kiiltonaarmu lähtee parhaiten lakkaamalla, joko suihkuttamalla tai ostaa siveltävää pullolakkaa ja sipaisee vähän. Jälkimmäinen tietysti vähemmän hyvä ratkaisu, mutta edullisempi ja ei tarvi aukaista päätä.


Jos taas nukessa on oikea naarmu (kolo/viilto tms.) niin se ei lähde mitenkään muuten kuin hiomalla. Tällöin tietenkään koko meikkiä ei tarvi hioa vaan pelkästään naarmun kohta. Jos naarmu on meikin päällä/vieresä saattaa lähteä meikkikin. Hiomapaperiksi mielellään 800-1200 tai isompi luku. 600kin on melko hieno, mutta jos vaan on 800 tarjolla niin käyttäkää sitä. Pienempi numero kuin 600 on liian rouhea loppuhiontaan se ei anna tarpeeksi sileää pintaa.
 
Jos naarmu on syvä niin ensin karkeammalla hiomapaperilla ja sitten hienolla sileäksi. Muista että pullipin naama on OHUT eli ei kovin paljoa kannata hioa.

Jos se on kolo niin paras tapa paikata on täyttää se massalla ja sitten maalata. Pullipin naama on kuitenkin todella ohut että näin syvät kolot varmaan on aika harvinaisia.

Näin sanoisin minä. :D

Käykö tuo 800 vahvuinen hiekkapaperi myös meikinpoistoon?
Otsikko: Vs: Nukkeen tullut naarmuja, APUA!
Kirjoitti: Anubis - Lokakuu 14, 2011, 22:32:28 ip
Meikin poistoon suosittelen isopropanolia. Tähänkin vastaus olisi löytynyt foorumia selailemalla tai hakua käyttämällä. Muutenkin kysyit asiaa jo toisessa ketjussa (:
Otsikko: Vs: Nukkeen tullut naarmuja, APUA!
Kirjoitti: Uppo-Nalle - Lokakuu 14, 2011, 22:40:32 ip
Meikin poistoon suosittelen isopropanolia. Tähänkin vastaus olisi löytynyt foorumia selailemalla tai hakua käyttämällä. Muutenkin kysyit asiaa jo toisessa ketjussa (:

Mutta muutama sanoi ettei se kävisi, joten minulle jäi asia epäselväksi. :D Käykö meikin poistoon öljytön meikinpoistoaine?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Lokakuu 15, 2011, 00:22:25 ap
Uudemmat meikit eivät ole ainakaan minula lähteneet aina isopropyylialkoholilla poissa eli olen käyttänyt hiomapaperia ja suosittelenkin sitä käyttämään. Hienolla paperilla sievästi hioo eikä liian nopeasti niin kerkeää seurata että milloin meikki on lähtenyt eikä tule hiottua liikaa.

Minun mielestäni se 800kin käy, mutta mitä hienompi sitä parempi. :)

En missään nimessä käyttäisi meikinpoistoainetta sillä siinä on kaikkia ihoa hoitavia ja kosteuttavia aineita.

---

Lisätty asetoonittomaan kynsilakanpoistoaineeseen kohta:
Olen kokeillut tätä ja muovi ei reagoinut, mutta jälki ei ollut yhtä siistiä vaan valkeita jäämiä jäi naamaan jota puhdistelin.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Uppo-Nalle - Lokakuu 15, 2011, 21:48:43 ip
Uudemmat meikit eivät ole ainakaan minula lähteneet aina isopropyylialkoholilla poissa eli olen käyttänyt hiomapaperia ja suosittelenkin sitä käyttämään. Hienolla paperilla sievästi hioo eikä liian nopeasti niin kerkeää seurata että milloin meikki on lähtenyt eikä tule hiottua liikaa.

Minun mielestäni se 800kin käy, mutta mitä hienompi sitä parempi. :)

En missään nimessä käyttäisi meikinpoistoainetta sillä siinä on kaikkia ihoa hoitavia ja kosteuttavia aineita.

---

Lisätty asetoonittomaan kynsilakanpoistoaineeseen kohta:
Olen kokeillut tätä ja muovi ei reagoinut, mutta jälki ei ollut yhtä siistiä vaan valkeita jäämiä jäi naamaan jota puhdistelin.

Eräs tuttuni kokeili asetoonitonta kynsilakanpoistoainetta, ja se syövytti muovia. Että en itse suosittele kokeilemaan :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kendral - Lokakuu 15, 2011, 22:09:34 ip

Eräs tuttuni kokeili asetoonitonta kynsilakanpoistoainetta, ja se syövytti muovia. Että en itse suosittele kokeilemaan :)
[/quote]

Minulla ei tullut mitään siitä. Oletko varma että se oli asetoonitonta vai että pullossa luki asetoonia? Tai että sisältää asetoonin jäämiä?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Lokakuu 16, 2011, 00:14:36 ap
Kuvia olisi kiva saada ja maininta tosiaan että mitä ainetta käytettiin. Eli jos molemmat voitte laittaa tiedon siitä tähän niin olisi hyvä.

Itse käytin kirkasta Trind-merkkistä asetoonitonta kynsilakan poistoainetta. Päästä en valitettavasti hoksannut ottaa kuvia ja jäämät on nyt jo putsattu isopropyylialkoholilla.

Tosiaan ei saa olla edes jäämiä asetoonista eikä kannata olla väriä. Asetoni sulattaa/irrottaa hartsista niin kovia kerroksia ja niin nopeasti että karkea hiomapaperikin tekee vähemmän pahaa jälkeä.

Ja tuolla ainakin itsellä tuli testattua että kaikki kynsärit jotka ei tee hartsille mitään niin voi tehdä pullipin muoville jotain.

Kuvia asetoonilla putsatusta hartsipäästä: (en ole ottanut kuvia itse)
http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/Cielhead.jpg
http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/Cielheadleft.jpg
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Emppunaattori - Lokakuu 25, 2011, 18:11:41 ip
Eli toimiiko pölypastelliliidut pullipin meikkaamiseen?? Onko ne turvallisia??
Ostin Suomalaisesta kirjakaupasta Soft pastel non-toxic merkkisiä liituja.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Lokakuu 25, 2011, 18:25:45 ip
Käy, ihan aloitusviestissä lukee (kannattaa tarkistaa se ennen kysymistä).
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kendral - Lokakuu 25, 2011, 19:33:09 ip
kävi näin että obitsun rautatapit kaikki menivät rikki niin mistä väsään niitä lisää nopee:(!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Lokakuu 27, 2011, 03:47:07 ap
Lainaus
Meikin poistoon:
-Isopropyylialkoholi/2-propanoli jne. Saa apteekista 6-7e/100ml tai autokampetta myyvistä kaupoista jäänestoa, samaa kamaa, katso että on 99% 2-propanolia!!! itselläni on startin jäänestoa 4e/litra, jäänesto tulee huomattavasti halvemmaksi

OMALLA VASTUULLA:
-hiomapaperi 600 tai hienompi, mielellään 800 tai 1000 tai 1200, stock-meikit on usein vaikeita poistaa suosittelen ennemmin hiomapaperia kuin kynsilakanpoistoainetta, koska se ei ainakaan koskaan syövytä muovia.

-ASETOONITON!!! kynsilakanpoistoaine, pese heti puhdistuksen jälkeen, en voi taata etteikö tämä tekisi muoville jotain, itselläni ei ole vielä mitään tapahtunut, mutta on sen verran jytympää kamaa että en kyllä lupaa etteikö jotain voisi käydä.

Itse olen käyttänyt TRIND-merkkistä kirkasta asetonitonta kynsilakanpoistoainetta ja puhdistui hyvin ja naamalle ei käynyt mitään. En voi kuitenkaan taata kahden kokeilun jälkeen (ekalla kerralla jäi valkeita lakkajäämiä [huomaa että lakkajäämiä voi tulla isopropyylialkoholillakin], stock-meikin puhdistuksessa ei ongelmia) että olisi varmasti turvallista.
Varmaan itse puhdistelen tällä jatkossa noita huonosti lähteviä stock-meikkejä.
Muista aina puhdistaa pää välittömästi vedellä sen jälkeen kun olet puhdistanut sen kynsärillä. Hiero vaikka sienellä oikeen että varmasti ei jää jäämiä siihen.


Olen muokannut lisää tietoa asetoonittomasta kynsilakanpoistoaineesta.

Jos olette käyttänyt jotain kynsäriä, kertokaa tekikö muoville mitään ikävää = sulamista, tahroja (värillisissä varsinkin), lähti muovi kävelemään, pehmenemistä, tummumista jne.
Vai oliko ihan hyvä lopputulos. Ilmoita tarkasti kaikki ominaisuudet käyttämästäsi aineesta, myös kuvan voit laittaa.

Listailen näitä sitten tuonne ekaan viestiin.

---

Kendral: Kysyisin mollamaniasta voiko niitä tilata. Jos ei niin ehkä joku voisi myydä selaisen kauppapaikalla. Helpottaisi myös millainen osa on rikki, voiko sen tehdä ihan rautalangasta uuden vai ei.

Emppuonpahis: Käy jos ei ole öljyä. (oil)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kiidu - Lokakuu 27, 2011, 20:57:16 ip
^^Mä oon käyttänyt jotain Mavalan. Mulla toimi loistavasti eikä tullu mitään. Hioin kyllä sitten vielä nassua vähän mutta tuskin se paljon vaikuttaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Marraskuu 01, 2011, 23:28:32 ip
Oman nukkeni stock -meikki oli sen verran tiukassa ettei lähtenyt isopropyylialkoholilla vaikka kuinka laitoin hauteeseen muhimaan ja hinkkasin. Päätin sitten riskeerata ja kokeilla huvikseni asetoonitonta kynsilakanpoistoainetta ja tällainen oli tulos. Tuo on osittain jo hiottu kuntoon, mutta tuollaista röpelöisyyttä kynsäri voi tehdä. Ei auta, että sen pesee pois heti, vaan nuken muovi syöpyi heti kun aine kosketti kasvoja.

Käytä asetoonitonta kynsilakanpoistoainetta siis varauksella!

(http://i360.photobucket.com/albums/oo41/nolluska3/sesuli1.jpg)

Käyttämäni merkki oli Trind; Acetone free, extra mild ja se oli väritöntä. Olin aikaisemmin todennut sen ihan hyväksi BJD päiden putsaukseen, mutta nähtävästi Pullipien muovi on sen verran erilaista, ettei aineet sopineet yhteen.

Kynsäri jätti myös tällaisia kivoja vaaleita läikkiä ympäri päätä.

(http://i360.photobucket.com/albums/oo41/nolluska3/pullipteehee.jpg)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Marraskuu 03, 2011, 00:30:14 ap
Oho. :o Näemmä todellakin vaihtelee tämän aineen kanssa että tapahtuuko mitään vai ei. Linkkailen ekaan viestiin.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Marraskuu 03, 2011, 01:14:15 ap
Oho. :o Näemmä todellakin vaihtelee tämän aineen kanssa että tapahtuuko mitään vai ei. Linkkailen ekaan viestiin.

Saattaa olla, että Pullipin päihin käytettävä muovi on vaihdellut jossain vaiheessa ja joillekin päille se ei siis tekisikään mitään. Eli kemiallista reaktiota ei tapahtuisi. Tiedä häntä sitten, kun missään ei kuitenkaan lue aiheesta mitään.

Ja nuo valkeat läikät jota esittelin toisessa kuvassani eivät lähde pois isopropyylialkoholilla, vaikka aluksi kuvittelin sen olevan päällysteestä jääneitä läikkiä. Hiominenkaan ei tunnu auttavan niihin. Mutta kuitenkin, nyt elellään jännän äärellä, että tuleeko nukesta vielä toimiva. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Marraskuu 03, 2011, 01:35:59 ap
Oho. :o Lähteekö hiomalla? (Entä uskallatko kynsärillä kokeilla niitä poistaa?) Jos ei muuta niin yrittää blushailla. Minulla tosiaan jäi niitä perinteisiä valkeita läiskiä jotka putsistelin sitten isopropyylillä ja lähtivät. Oliko nukke miten uusi? Minulla reagoimaton on Carol tiny (eli tosi vanha) ja valkeita läiskiä tuli Sageen (kohtuu vanha sekin) ja lähti pois sitten tosiaan. Oliko sun joku uudempi yksilö?

Sekään ei kyllä välttämättä ole varma että milloin nukke on tehty todistaisi jatkon kannalta mitään, se voi olla yhtä satunnaista kuin peruukkien laatuerot samalla nukella... :s
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Marraskuu 03, 2011, 15:56:14 ip
Ei jostain syystä lähde edes hiomalla, jätin tosin puolitiehen kun ei jaksanut enempää, mutta juu, ajattelin turvautua vielä kynsäriin niiden kanssa, pitäisi vaan käydä ostamassa uusi pullo. :) Nukke on Neo Noir (09). Jos kiinnostaa, niin ilmoittelen jatkossa miten nuken kanssa on käynyt kunhan jaksan hoitaa asiaa eteenpäin. :D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Marraskuu 03, 2011, 16:13:24 ip
Amandan naamalle kävi ihan sama homma, itsekin olen kokeillut hioa mutta lopulta päätin vain antaa olla. Nukke on vuonna -06 tai -07 (en muista tarkalleen) julkaistu Pullip Craziia. Olisi kyllä kiva tietää, kuinka sen saisi pois vai saako ollenkaan, sen verta sotkuiselta naama näyttää. Samaista röpelöisyyttäkin on. Inhaa on, kuinka pastellit ottavat todella tiukasti kiinni noihin röpelöihin ja valkeisiin läntteihin, tulee kovin epätasaista.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Marraskuu 03, 2011, 17:43:14 ip
Mites korvien rei'ittäminen, millä tehdään, kannattaako ja onko vaikeaa?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Sateenkaari - Marraskuu 07, 2011, 20:54:35 ip
Itse tuota aseenitonta kynsilakanpoistoainetta testasin & hyvin toimii !
Suosittelen kuitenkin hinkkaamaan vaikka ikkuna auki , sillä se lemahtia aika myrkylliseltä !  ;D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Tuna - Marraskuu 07, 2011, 21:12:16 ip
Tuosta meikin poistamisesta sen verran, että olen kustomoinut yli 50 Blytheä plus Dalit ja Pullipit ja Hujoo päälle ja en ikinä ikinä ikinä koskisi niiden naamaan minkään maailman kemikaaleilla.  >:( Käyttäkää hienoa hiekkapaperia pyörivin liikkein ja hellästi painaen ja kärsivällisyydellä. Nuken ihon saa persikkaisen pehmeän näköiseksi, kun ei hoppuile ja lotraa kemikaaleilla.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Marraskuu 07, 2011, 21:53:37 ip
Sanoisin, että kannattaa aina ensin kokeilla isopropyylialkoholia ja jos sillä ei lähde niin voi alkaa hiomaan. Isopropyylialkoholi kun ei tee mitään muoville itselleen.

Hiomapapereista sen verran, että itse olen käyttänyt meikin poistamiseen (sekä modaamiseen) 600-1200 vahvuisia vesihiomapaperia. 600 soveltuu lähinnä suurten asioiden poistoon, eli modaukseen, jos meikkiä haluaa lähteä poistamaan niin sitten joku 1000 voisi olla hyvä. Modauksien yms. viimeistelyyn 1200, jos haluaa siistin pinnan. Ei lähde piirteet katoamaan liian voimakkaan hiomapaperin takia.

Itse ajattelin vielä läträillä erilaisella kynsärillä ihan vain kokeilun vuoksi, minua kiinnostaa mitkä aineet siinä oikeasti saavat nuken muovin kupruilemaan sillä tavalla, kun kerran kaikki asetoonittomat kynsilakanpoistoaineet eivät tuhoa kaikkia nukkeja. :)

..
Lisäys liittyen syöpyneeseen Pullippiini: Sain pienellä hionnalla pään taas tasaiseksi, jos ketään kiinnosti. ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Marraskuu 14, 2011, 19:42:18 ip
Argh, etin kaivertamisesta viis sivuu, enkä sitten enää jaksanu :D
Eli, millä kaiverretaan, kannattaako, ja onko siitä jotain hyötyä?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Marraskuu 14, 2011, 19:43:56 ip
Kannattaa vaan etsiä tai käyttää hakua, ettei kysy samaa (:

Kaivertamalla voi muuttaa nuken kasvonpiirteitä joten ihan kokemattomalle en sitä suosittele. Kaivertaa voi esim. pelikaupasta siihen tarkoitetuilla pikkupuikoilla (emt miksi niitä kutsutaan...) tai kirurginveitsellä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Marraskuu 14, 2011, 21:18:38 ip
Okei, no en sitten ala härkkiä :D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: hiekkalaatikko - Marraskuu 17, 2011, 23:09:40 ip
Tietääkö kukaan, että voiko akvarelliliituja käyttää customoimiseen? O___O Vai onko niissä öljyä tms? D=
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ami - Marraskuu 18, 2011, 22:23:27 ip
Kellään tietoa, sopiiko liimalakka meikin päällystykseen (pienten pintojen, kuten huulten yms)? Se toimii glossi-lakan tavoin, ja jossain luki sen olevan vedellä ohennettua liimaa, en kuitenkaan tiedä koskiko vain jotain tiettyä merkkiä vai yleisesti. ^^'' Tiimarin liimalakka siis on omistuksessa. *kuva* (http://www.hanart.info/images/articles/20061122104914634_1.jpg)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Marraskuu 19, 2011, 00:28:41 ap
hiekkalaatikko: Akvarelliliidut tuottivat Googlessa hakutulokseksi että olisivat vahaliituja, eli niissä on öljyä, vaikka ovatkin vesiliukoisia. Kuten esimerkiksi vesiohennettavat öljyvärit. Älä käytä niitä meikkiin vaan hanki mieluummin akvarellikynät/vesivärikynät tai ihan akryylit.

Ami: En käyttäisi meikkiin muuta kuin siihen täysin soveltuvia aineita, liimalakka kuulostaa hieman liian epäilyttävältä pistääkseni sitä itse meikkiin. Jos pystyt ostamaan glossia, niin osta mieluummin sitä. Esimerkiksi Fantasiapeleissä glossin hinta on 2-3e puteli (Gamesworkshop) ja siitä riittää useaksi vuodeksi. Nimimerkillä ostin vasta toisen putelin glossia ja olen maalannut noin neljä vuotta, ja senkin ostin vain siksi, että kaadoin edellisen vahingossa pöydälle. :D Tiimarinkin vesiliukoinen kiiltolakka käy, jos on valmis pulittamaan vähän enemmän.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Keksinmurunen - Marraskuu 20, 2011, 19:02:54 ip
Tää kysymys tulee varmaan väärään mestaan, mut jooh...

Jos hioo (tai muuten vaan poistaa) nuken meikkiä iiiihan vähän pois, niin pitääkö se kohta joka tapauksessa peittää lakalla yms.? Itselläni on nyt kysymyksessä yksi Pullipin maalattu ripsi. 8'D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ami - Marraskuu 20, 2011, 20:40:15 ip
Siitä on tutoriaali täällä. (http://z3.invisionfree.com/miPullip/index.php?showtopic=781) (vaatii rekisteröitymisen) Itse olen tuota modausta kokeillut tehdä, ja ei onnistunut. Nukke makasi silmättömänä aikansa, kunnes liimasin sen takaisin toimimaan normaalisti.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hompsa - Marraskuu 30, 2011, 08:29:59 ap
Plasticpopissa on ainakin tuota mattalakkaa (itse en ole käyttänyt) jos ei tätä ole huomattu, niin kerroin nyt ;)
Vedin iha pastelleilla littlen stockkejen päälle, ja hyvin pysy vaikka mitään lakkaa ei ollut. sitten iha vedellä lähti kun hinkkasi. Sopii esim kuvaukseen, mut en noihin isoihin tyttösiin suosittele kokeilua
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Joulukuu 05, 2011, 02:43:07 ap
Lainaus
-ASETOONITON!!! kynsilakanpoistoaine, pese heti puhdistuksen jälkeen, en voi taata etteikö tämä tekisi muoville jotain, itselläni ei ole vielä mitään tapahtunut, mutta on sen verran jytympää kamaa että en kyllä lupaa etteikö jotain voisi käydä.
HUOM! OMALLA VASTUULLA, EI OLE TÄYSIN TURVALLINEN!
Suosittelen käyttämään mieluummin hienoa hiomapaperia.

Itse olen käyttänyt TRIND-merkkistä kirkasta asetonitonta kynsilakanpoistoainetta ja puhdistui hyvin.

1. kerralla jäi valkeita lakkajäämiä (huomaa että lakkajäämiä voi tulla isopropyylialkoholillakin), stock-meikin puhdistuksessa ei ongelmia.

2. kerralla ei tullut mitään vikaa.

3. kerralla jäi pieniä jälkiä mitä Nolluskallakin (kts. linkki alempaa) mutta vain läiskittäin eli ei kaikkiin kohtiin. Etenkin silmien lähelle ja poskiin. Hioin naaman puhtaaksi jälkeenpäin.

En voi kuitenkaan taata kahden kokeilun jälkeen () että olisi varmasti turvallista.
Varmaan itse puhdistelen tällä jatkossa ainoastaan huonosti lähteviä meikkejä.
Muista aina puhdistaa pää välittömästi vedellä sen jälkeen kun olet puhdistanut sen kynsärillä. Hiero vaikka sienellä oikeen että varmasti ei jää jäämiä siihen.

Uusi kynsilakanpoistoainekokeilu, en menisi suosittelemaan tätä, hiompaperi on turvallisempaa ja varmasti tulee ekalla kerralla siistiä.

Keksinmurunen: Ei tarvi koska se ei ala kiiltämään. Jos haluat lisätä poiston jälkeen meikkiä niin sitten lakkaus.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Mokou - Joulukuu 08, 2011, 19:56:33 ip
Heii taas.
Olen hieman uhkarohkea customoija, ja olen käyttänyt "normaaleja" mustekyniä ja kysilakanpoistoainetta.
Mustekynät olivat tarkkaan piirtämiseen tarkoitettuja, ja siitä ei jäänyt jälkiä eikä se syövyttänyt.
Samoin myös -poistoaine, päältä lähti mustekynän jäljet siististi, ja stock meikki jäi vielä alle, kunhan ei hinkannut liian kovaa. Ei kyllä näkynyt yhtään jälkiä tai muuta vastaavaa, eikä vieläkään vaikka siitä on jo aika kauan.
Kuitenkin kun -poistoaineella ottaa meikkiä pois, kannattaa varautua suht. suureen sen leviämiseen nuken naamalle. Sitä voi yrittää ottaa siveltimellä tai ym. sellaiseen joka on kastettu poistoaineeseen, ja jos osaa homman niin hyvin lähtee.
En kuiten suosittele aloittelijoille, sen verran tarvii kokemusta ja taitoa.

(Kokeilin samaa tekniikkaa myös Lps-Blythelle, Witch-nukelle ja jollekkin random muovi nukelle. Ei jälkiä tähän mennessä.)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Izha - Joulukuu 17, 2011, 00:39:44 ap
Olenko väärässä, vai eikös tämä (http://www.plasticpop.de/en/Customizing/Mr-Super-Clear-Spray-flat-MSC-flat--406.html) ole juuri tuota kyseistä MSC'tä? Tuli vain mieleen, että vaikka onkin vielä Pre-Order, niin plasticpopista ei ainakaan ole hankalaa tilata. :3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Joulukuu 21, 2011, 23:56:51 ip
Mitä liimaa saa käyttää lävistyksiin?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Appleboy - Joulukuu 22, 2011, 08:03:47 ap
Tosiaan, tähän lisään vielä, että Huniksen kokemukset asetoonittoman kynsilakanpoistoaineen kanssa on onneksi olleet hyviä, Shigetan naamaan mulla puolestaan jätti läiskiä vaikka pesin välittömästi. En suosittele.
nyt ketuttaa ♥
Otsikko: Suojalakasta
Kirjoitti: Emppunaattori - Joulukuu 26, 2011, 19:33:08 ip
Eli tahtoisin tietää pari juttua noista lakoista.
Sain joululahjaksi Army Painteria. En oikein tiedä miten sitä käytetään  ??? Missä lakka pitäisi suihkuttaa nuken naamaan?
Niin ja siis, jos on tehnyt kustomin ja laittanut lakkaa päälle, niin onko mahdollista hioa meikki vielä joskus pois. Onko lakan laittaminen mitenkään pakollista, jos haluaa meikin pysyvän naamassa?

Ja vielä viimeinen kysymys :D Onko tuo Army Painterin Anti shine matt varnish ihan hyvä lakka?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Dethearl - Joulukuu 28, 2011, 01:09:02 ap
En tiedä onko tätä jo kysytty/kuuluko tänne, mutta sellaista ajattelin vain kysyä, että olisiko olemassa joitakin tussimerkkejä jotka olisivat suht turvallisia esim. silmien rajaukseen? Jos joku tietäisi? En nimittäin haluaisi kokemattomana kustomoijana pilata nukkeani.. >w<"
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Joulukuu 31, 2011, 16:16:28 ip
Tussit eivät käy turvalliseen rajaukseen. Tussit kuuluvat muutenkin piirustuspöydälle, eivät nukkekustomointiin. Puuvärikynä on turvallinen jos tahdot välttämättä kynää käyttää. Vahvemman värin joutuu miltei väkisin levittämään siveltimellä. Posliininmaalaajien kaupoista löytyy kovetettuja, hienokärkisiä siveltimiä joilla syntyy luontevaa jälkeä kun vähän vaivautuu harjoittelemaan. Mikään vesivärisuti ei riitä. Oikein pro trimmaa siveltimet omaan käsialaan sopivaksi ja vetää rajaukset ja ripset eri mallisella kärjellä ja eri siveltimellä. Blushit omalla työkalullaan ja huulet vielä omallaan.
(Ihan vertailun vuoksi, minun posliininuken kasvoja varten kootussa penaalissani on 12 erilaita sivellintä. Ja erilaiset tuputussienet ja häivyttimet päälle)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Joulukuu 31, 2011, 16:23:05 ip
Tässä (http://www.youtube.com/watch?v=P3RWEDhK1O8) videossa on kustomointiin käytetty "Model Paint Pen"- tussia, ilmeisesti jotain pienoismalleille tarkoitettuja. Googlaamalla en niistä juurikaan tietoa löytänyt, ei myöskään minkäänsorttista hajua, mistä niitä saisi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kasumi - Joulukuu 31, 2011, 19:40:54 ip
Yksi kaverini käytti Tiphonansa silmämeikin uusimiseen pro markereita, niitä jotain tietynlaisia, eikä siitä mitään käynyt :'3 Nätin meikin sai nukke eikä mitään reagointia ole tapahtunut, vaikka kustomoinnista on jo aikaa. En kuitenkaan uskalla suositella, sen verran epävarmaa tuo tussien käyttö on kuitenkin D:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Joulukuu 31, 2011, 20:12:02 ip
Pienoismalleja ja nuken päätä ei oikein voi verrata keskenään. Ongelma on siinä ettemme voi tietää mitä tämä muovi ja tämä nimenomainen tussineste keskenään tekevät. Se, että joku jossain on käyttänyt nukkensa meikkaamiseen tussia ei vielä merkitse mitään. Esimerkin Tiphona on niin uusi nukke että jos joku sellaisen kustomoi, ei siitä voi olla pitkää aikaa. Kun puhutaan aineiden jämähtämisestä muovin sisään tai muista reaktioista, puhutaan vuosista ja vuosikymmenistä. Ei viime elokuun tapahtumista.
Tussi-sana on vaikea tulkita, sillä melkein väriä kuin väriä voidaan myydä tussimuodossa. Tussihan tarkoittaa vain sitä tietynlaista kärkeä jonka läpi kynän rungossa säilytettävä nestemäinen väri levittyy. Sitten kun joku puhuu tussiväristä, voi joku kokemattomampi tulkita että tussi kuin tussi käy ja vetää nukkensa naamaan viivoja halpahallin Stabiloillaan. Sitten väri uppoaa puoleeväliin muovia ja taas itketään kun en minä tiennyt ja siellä sanottiin että niin voi tehdä...
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kendral - Joulukuu 31, 2011, 22:58:29 ip
Yksi kaverini käytti Tiphonansa silmämeikin uusimiseen pro markereita, niitä jotain tietynlaisia, eikä siitä mitään käynyt :'3 Nätin meikin sai nukke eikä mitään reagointia ole tapahtunut, vaikka kustomoinnista on jo aikaa. En kuitenkaan uskalla suositella, sen verran epävarmaa tuo tussien käyttö on kuitenkin D:


Kaverini on myös käyttänyt pro maker-kynää ja ei siitä mitään ole tullut. Hän on hyvin uhkarohkea nuken suhteen, koska hän käytää myös Top Model geeli-kyniä kustomiinsa D: ja olen niistä 99% varma, että niissä on öljyä + luulen, ettei nuket olekkaan niin alttiita öljyille kuin luullan, ehkä ne kestävät hiukan öljyä mutta ei niin paljon (tai ehkä sulaminen oikeasti on todella hidasta hommaa)
Otsikko: Vs: Suojalakasta
Kirjoitti: Hunajasieni - Tammikuu 01, 2012, 02:06:36 ap
Eli tahtoisin tietää pari juttua noista lakoista.
Sain joululahjaksi Army Painteria. En oikein tiedä miten sitä käytetään  ??? Missä lakka pitäisi suihkuttaa nuken naamaan?
Niin ja siis, jos on tehnyt kustomin ja laittanut lakkaa päälle, niin onko mahdollista hioa meikki vielä joskus pois. Onko lakan laittaminen mitenkään pakollista, jos haluaa meikin pysyvän naamassa?

Ja vielä viimeinen kysymys :D Onko tuo Army Painterin Anti shine matt varnish ihan hyvä lakka?

Oikea lakka on ja ihan hyvä.
Suihkuta ulkona tai tarkoitukseen ilmastoidussa tilassa. Ota korkki/varmistin pois jos pullossa sellainen on (yleensä jompikumpi) ja suihkuta ensin ilmaan. Sitten suihkuta ja vedä nuken kasvojen yli. Hyvä etäisyys on n.30cm nuken naamasta.
Meikin voi hioa pois tai poistaa isopropyylialkoholilla. Stock-meikin poistoon suosittelen hienoa hiomapaperia ja itse tehtyyn/jonkun tekemään isopropyylialkoholia.
Meikki kuluu pyyhkäisemällä todella nopeasti ilman suojalakkaa nuken naamasta.

Lueskeleppa vielä ketjun eka viesti Emppuonpahis!

---

Ja noista tusseista. Ei, elkää menkö laittamaan siihen nuken naamaan tussia. Siitä ei ole mitään takeita että se olisi yhtään missään kunnossa sen jälkeen. Se että joku hölmö on niin tehnyt eikä nukke ole vielä kuollut niin ei tarkoita että niin kannattaisi tehdä. Vesivärikynää teroittamaan tai kynimään sivellin yksikarvaiseksi ja sillä. En ymmärrä mikä pakko siihen nuken naamaan on tunkea kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Ei näitä ihan huvin vuoksi ole näitä ohjeita tänne kirjoiteltu. Kai mun pitää joku öljymaali/öljypastelli uhri hankkia että on sitten kuvia näyttää.

Juuri tänään putsasin nukkea johon on pinttynyt punaista väriä ruskeasta ilmeisesti öljyä sisältäneestä maalista (akryylimaalin tapainen maali). Eihän se pois lähtenyt ja nyt on sitten punaiset tahrat.

Ainiin kokeilin tota asetoonitonta taas nahh-atoon ja sehän myrkyn lykkäsi. Koskin sitä vanupuikolla ja se sulatti noin 2cm kokoisen läiskän nuken päähän ja kuplasikin oikeen. Että todella pahasti kyllä vaihtelee. Lisään kuvaa jos joskus pääsen kameran tyhjentämään...
Pyyhin ja hioin sen välittömästi, toivottavasti ei jäämiä jäänyt mihinkään.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Feather - Tammikuu 01, 2012, 23:55:37 ip
Saako puuvärillä tehtyjä pisamia pois millään muulla tavalla kuin hiomalla  ???
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Tammikuu 02, 2012, 15:48:04 ip
Voit kokeilla isopropyylialkoholia ensin. Jos ei lähde niin hiomalla sitten. Pätee kaikki mahdollisiin väreihin. Muista että jos alla on muuta meikkiä tai blushia niin se voi lähteä samalla.

Aina jos sen päälle on lakattu niin ei lähde muulla oikeen. Jos ei ole lakattu voit kokeilla pyyhekumia tai vettä tai saippuavettä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Emmaqs - Tammikuu 04, 2012, 09:57:40 ap
Käyhän se jos laittaa Mr. Super Clear Spray flattia stockmeikin päälle jotta saisi naamasta matan? Siis kun noilla vanhemmilla julkaisuilla naama kiiltää ja harkitsen yhtä sellaista nukkea mutta haluaisin ehdottomasti kiillon pois.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Tammikuu 06, 2012, 16:55:52 ip
No joku söi sen kuvan kamerasta. Laitoin ainetta nuken takaraivolle että sain uuden kuvan, pyyhkäisty kynsilakanpoistoaineeseen kastetulla topsilla edestakaisin. (Hioin sen naaman välittömästi niin en enää saanut uutta kuvaa.)

Lopputulos on, kuten sanoin, kupliva suorastaan. Kyse ei ole pelkästään siitä että eri värisessä näkyy eri lailla, vaan ihan oikeasti tämä kupli hiukan ja pilasi muovin pinnan ihan kunnolla. Huomaa että reaktioinut alue on melkeen kaksi kertaa niin iso kuin miltä alueelta sitä topsilla pyyhin. (Koko vaalennut alue on reagoinut kynsärin kanssa, reunoilta ei yhtä pahasti.)

Ei ole väliä onko pää uudempi vai vanhempi vaan reaktiot on todella satunnaisia. Myöskään pään tummuus vaikuta sillä toiseksi tummin putsaamani pää ei reagoinut.

Antaapa kuvien puhua puolestaan...

(http://www.hunajasieni.net/01/muut/hiomodkyns/DSCF4304.jpg)

(http://www.hunajasieni.net/01/muut/hiomodkyns/DSCF4305.jpg)

Ja samaan syssyyn äärimmäisen huono kuva siitä miten Nahh-aton naama hioessa vaalenee vähän. Tossa on oikein viiruja että ero varmasti näkyisi.

(http://www.hunajasieni.net/01/muut/hiomodkyns/hiottu_nahh.jpg)


---

Emmaqs:
Joo kiiltävän naaman saa pois millä vain mattalakalla. Muista hankkia myös glossia jotta saat huuliin kiillon takaisin. (Glossia saa esim tiimarista, tsekkaa eka viesti.)

Ensin nukke palasiksi, sitten lakkaat naamalaatan, sitten glossaat huulet (halutessa myös luomien vaal.pun. osat tai luomiväriä tms. Kannattaa katsoa missä kiiltoa on ennen kun mattalakkaat niin että saat kiillot samoihin paikkoihin.

Jos tarkoitit käykö nimenomaan tämä lakka niin kyllä käy, (se tunnetaan myös lyhyellä nimellä MSC).

Myöskin sellainen vinkki että joillakin ensimmäisillä, etenkin käsin maalatuilla pullipeilla lähtee stock-meikki helposti kävelemään. Koskee ykköskehoisia nukkeja ja joitakin kakkoskehon nukkeja. Joillakin riippuu myös meikistä. Esimerkiksi Panda-nuken kanssa olen kuullut ongelmia että nuken omat hiukset ovat kuluttaneet meikkiä! Vanhemmat nuket siis kannattaa suojata lakalla ettei meikki lähde, etenkin jos on harvinaisempi/kalliimpi yksilö kyseessä. Kaikilla nukeilla meikki ei lähde yhtä helposti eikä välttämättä mene kronologisessa/julkaistussa järjestyksessä miltä lähtee ja miltä ei.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Missy - Tammikuu 21, 2012, 13:32:35 ip
Pitäisi osaa lakka kustomointiin, ja tuolla plasticpopissa näyttäisi olevan kaksi suht samanlaista lakkaa; Mr. Super Clear Spray (MSC) semigloss ja Mr. Super Clear Spray flat (MSC flat). Kumpi näistä käy, vai käykö kumpikaan?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Tammikuu 24, 2012, 22:01:52 ip
Pitäisi osaa lakka kustomointiin, ja tuolla plasticpopissa näyttäisi olevan kaksi suht samanlaista lakkaa; Mr. Super Clear Spray (MSC) semigloss ja Mr. Super Clear Spray flat (MSC flat). Kumpi näistä käy, vai käykö kumpikaan?

Ota tuo jälkimmäinen, eli Mr. Super Clear Spray flat. Eka on puolikiiltävä lakka, jota ei suositella meikkauksiin. :D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hemuli - Tammikuu 25, 2012, 22:26:14 ip
Nolluska: Onko tuo lakka sellainen, että se ei kiillä? Että sillä voi lakata nuken naaman kokonaan meikkauksen jälkeen? Pitääkö tämä lakka suihkuttaa ulkona?

Minkä merkkinen on tiimarista saatava kiiltävä lakka? Sitä jota voi laittaa huuliin tarkoitan siis. Pitääkö tämäkin lakka suihkuttaa ulkona?

Voiko puuvärejä käyttää?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Tammikuu 26, 2012, 22:56:21 ip
Nolluska: Onko tuo lakka sellainen, että se ei kiillä? Että sillä voi lakata nuken naaman kokonaan meikkauksen jälkeen? Pitääkö tämä lakka suihkuttaa ulkona?

Minkä merkkinen on tiimarista saatava kiiltävä lakka? Sitä jota voi laittaa huuliin tarkoitan siis. Pitääkö tämäkin lakka suihkuttaa ulkona?

Voiko puuvärejä käyttää?

MSC flat on juurikin se mattaversio jonka lopputulos ei kiillä. Lakka pitää suihkuttaa ulkona tai hyvin tuuletetussa tilassa, mieluiten toki ulkona/parvekkeella tms. Siitä pääsevät kaasut ja muut aineet ovat myrkyllisiä ja niitä ei saisi vetää henkeen, käytä siis myös kunnollista hengityssuojainta. Lakka leviää niin isolle alueelle, että jos haluaa päällystää vain osia meikistä, niin täytyy pistää jotain suojaa sen kohdan päälle mitä ei halua päällystettävän. Mutta vastaten kysymykseesi, niin koko kasvot voi suihkutella tuolla.

Tältä istumalta ei tule mieleen mikä sen tiimarin lakan nimi olisi, koska itse en sitä ole sieltä ostanut. Käytän Fantasiapeleistä ostettua Gamesworkshopin glossia (toisin sanoen kiiltolakkaa), mutta olen kuullut muilta meikkejä tekeviltä ihmisiltä että Tiimarin lakkakin käy. Mutta tätä kiiltolakkaa ei suihkuteta, koska se ei ole spray pullo. Glossi on nestemäistä ja se levitetään siveltimellä sille alueelle minkä haluat kiiltäväksi.

Älä käytä puuvärejä. Ne eivät ole sama asia kuin vesivärikynät/akvarellikynät (Esim. Suomalaisen kirjakaupan Derwent merkkinen kynävalikoima), joita mieluummin käytetään meikkaukseen.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hompsa - Tammikuu 26, 2012, 22:58:19 ip
Tahtoisin meikata vain sulkeutuvat luomet, niin miten poistan meikit, millä päällystän ja millä teen mustan paksun rajauksen? vastausta kaipailen :)). Ei meinaan viitsisi ostaa 10e lakkapulloa vain luomien lakkaukseen..
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Tatzuki - Tammikuu 26, 2012, 23:22:03 ip
Lainaus
Tahtoisin meikata vain sulkeutuvat luomet, niin miten poistan meikit, millä päällystän ja millä teen mustan paksun rajauksen? vastausta kaipailen . Ei meinaan viitsisi ostaa 10e lakkapulloa vain luomien lakkaukseen..

Luomissa toimii samat säännöt kuin nuken naaman meikkauksessa. Poistat meikin isopropyylialkoholilla tai hiomalla. Meikkaukseen käytät joko öljyttömiä akryylimaaleja tai patellivärejä.

Lakkaamiseen ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa, joko käytät suositeltua suihkutettavaa lakkaa kuten Game Workshop matta lakkaa tai sitten esim. Tiimarista saatavaa Glossi lakkaa joka on nestemäistä ja loppu tulos on kiiltävä.

Yleensä meikkauksessa kuitenkin suositaan tuota matta lakkaa ja glossia esim. huuliin ja silmäkulmiin antamaan luonnollista kosketusta.

Olisiko tuttavapiirissäsi joku jolla olisi esimerkiksi Game Worckshop lakkaa ja lainaisit sitä häneltä hetkellisesti?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hompsa - Tammikuu 27, 2012, 08:20:00 ap
^
Kiitos hirveästi selvennyksestä :). Eipä ole nuo tuttavat nukeista innostuneet  ;D..
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ninni - Tammikuu 28, 2012, 22:14:52 ip
Ei kai akryli (tai miten se nyt kirjoitetaan) syövytä... Itselläni oli tuota tiimarin maalii ja ohensin sen vedellä... ja nyt alkaa jo pelottaan :(
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Tammikuu 29, 2012, 00:12:44 ap
Ei kai akryli (tai miten se nyt kirjoitetaan) syövytä... Itselläni oli tuota tiimarin maalii ja ohensin sen vedellä... ja nyt alkaa jo pelottaan :(

Akryyli ei syövytä, ei huolta. Ohjeet läpi lukemalla pääset yli monista kysymyksistä ja kun luet tarkasti käyttämiesi maalien sisällön, niin niistäkin saa selvää, että akryylimaali on vesiohenteinen ja vedellä ohennettava ja ei kunnollisen alkupäällystyksen jälkeen ainakaan värjää pysyvästi.

Kaikille muillekin tiedoksi, lukekaa tuo Hunajasienen tekemä ensimmäinen viesti, sieltä löytyy vastaus suurimpaan osaan kysymyksistä, mitä tässäkin olen autellut muita uusille kustomoijille kertomaan. ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hompsa - Tammikuu 29, 2012, 09:35:54 ap
Jos tuolla tiimarin glossilla kirjotetaax noi glossataan luomet, niin miltä lopputulos näyttää? onko kenelläkään kokemusta?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: KookosMaito - Tammikuu 30, 2012, 16:50:11 ip
Voiko meikin hioa pois käyttämättömällä kynsiviilalla?  :-X
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Tammikuu 31, 2012, 00:24:38 ap
Ei voi. Liian karhea.
Tiimarin glossina myytävä lakka on muuten himmeätä ja lähempänä täysmattaa kuin kiiltävää. Käytän sitä aika tavalla muihin töihin eikä sitä saa kiiltäväksi millään. Olen jopa dipannut sinne koruja mutta edes se ei saa sitä lakkaa kiiltelemään. Ei myöskään kymmenen päällekäistä kerrosta. Jos siis tahtoo glossia, on parempi hankkia kunnollinen glossilakka muualta.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Feather - Helmikuu 01, 2012, 21:54:16 ip
Millä aineella luomivärin saa pois? Jaa millä se piitää ns. värjätä?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Tatzuki - Helmikuu 01, 2012, 23:09:08 ip
Poupee fille:

Lainaus
Tahtoisin meikata vain sulkeutuvat luomet, niin miten poistan meikit, millä päällystän ja millä teen mustan paksun rajauksen? vastausta kaipailen . Ei meinaan viitsisi ostaa 10e lakkapulloa vain luomien lakkaukseen..

Luomissa toimii samat säännöt kuin nuken naaman meikkauksessa. Poistat meikin isopropyylialkoholilla tai hiomalla. Meikkaukseen käytät joko öljyttömiä akryylimaaleja tai patellivärejä.

Lakkaamiseen ei ole kuin kaksi vaihtoehtoa, joko käytät suositeltua suihkutettavaa lakkaa kuten Game Workshop matta lakkaa tai sitten esim. Tiimarista saatavaa Glossi lakkaa joka on nestemäistä ja loppu tulos on kiiltävä.

Yleensä meikkauksessa kuitenkin suositaan tuota matta lakkaa ja glossia esim. huuliin ja silmäkulmiin antamaan luonnollista kosketusta.

Olisiko tuttavapiirissäsi joku jolla olisi esimerkiksi Game Worckshop lakkaa ja lainaisit sitä häneltä hetkellisesti?

Vastasin tähän kysymykseen edellisellä sivulla. Käytä "Haku" toimintoa tai lue edellisiä sivuja ennen kuin kysyt. Täällä on jo moneen asiaan vastauksia.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Keksinmurunen - Helmikuu 01, 2012, 23:15:13 ip
Voiko taikasienellä poistaa nuken meikit? Ajattelin huvin vuoksi kysyä, kun asia mietityttää. :3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Helmikuu 01, 2012, 23:19:42 ip
Voiko taikasienellä poistaa nuken meikit? Ajattelin huvin vuoksi kysyä, kun asia mietityttää. :3

Taikasieni on kyllä turvallinen vaihtoehto jos ei muuta... :D En usko stock meikkien lähtevän taikasienellä, mutta MSC:llä/Army Painterilla päällystetyt saattavat lähteä tarpeeksi kovalla hinkkaamisella. Ehkä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: whipii - Helmikuu 02, 2012, 17:42:59 ip
^^ Stock meikki ei lähde. Puhdistin eoksen naamaa eikä meikit lähteny.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: KookosMaito - Helmikuu 04, 2012, 13:08:11 ip
Sitten vielä kysyisin et mistä saa helpoiten ostettua Army painter lakkaa tai MSC:tä? Olisiko jollain linkkiä? ite en löytänyt ku selailin joitain sivuja äsken. ???
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Tatzuki - Helmikuu 04, 2012, 14:11:12 ip
Fantasiapeleistä voi ostaa Army Painteria.

http://www.fantasiapelit.com/index.php?main=ai&kat=single&mista=indeksi&etsittava=_120866 (http://www.fantasiapelit.com/index.php?main=ai&kat=single&mista=indeksi&etsittava=_120866)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Chibi - Helmikuu 19, 2012, 18:52:04 ip
Hehe, olen miettinyt pitkään, että voiko esimerkiksi uusia kulmakarvoja tehdä ilman, että ottaa silmämekamismit yms. pois [eli pitää nuken ihan normaalina, kun alkaa kustomoimaan] ?  :D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Banzuu - Helmikuu 23, 2012, 17:36:06 ip
Voiko tätä kliks (http://www.sinelli.fi/sinelli/tuotteet/205714?returnUrl=%2Fsinelli%2Fproduct%2FSinelliQuickSearch.action%3FdoSearch%3DHae%26searchTerms%3Dlakka%26errorReturnPathRedirect%3D%252Finfo%252FFrontPageView.action) tai tätä kliks (http://www.sinelli.fi/sinelli/tuotteet/206712?returnUrl=%2Fsinelli%2Fproduct%2FSinelliQuickSearch.action%3FdoSearch%3DHae%26searchTerms%3Dlakka%26errorReturnPathRedirect%3D%252Finfo%252FFrontPageView.action) kun glossaa nuken huulia?  :-\
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Helmikuu 28, 2012, 22:58:10 ip
Heräsi semmonen kysymys kun tiimarissa ym. kaupoissa tänään seikkailin, että voisiko nuken meikin päällystää fiksatiivillä? Eli sillä millä piirrustuksia päällystetään? En ssit muuten oo varma kirjoitetaanko noin  ;D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Lawley - Helmikuu 28, 2012, 23:34:33 ip
^ Minulla ei ole mitään kokemusta fiksatiivista tai mistään muustakaan, mutta itse en ainakaan sitä lähtisi nuken naamaan sotkemaan. Fiksatiivihan sisältää ties mitä myrkyllisiä aineita, alkoholiakin joskus. Luulenpa, että olisi aika iso riski ruiskuttaa sellaista nuken kasvoihin..
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Helmikuu 29, 2012, 16:29:40 ip
^okei, tätä epäilinkin :D Kiittot :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Berry-Berry - Helmikuu 29, 2012, 16:30:31 ip
Jos hioo naarmun pois pitääkö silmämekanismi ottaa pois  ??
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Zero-chan - Helmikuu 29, 2012, 16:32:16 ip
^Berry-Berry: Kannattaa ottaa pois, jos haluaa olla varma, että silmämekanismi ja/tai chipsit ei vahingoitu hiomisen aikana.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Iidu-liinu - Maaliskuu 01, 2012, 19:37:37 ip
Ihan sellanen juttu, kun tuolta fantsupeleistä Army painterin saatavuus on yli 4 viikkoa, niin saako Army painteria muualta suomesta??  :o
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 01, 2012, 21:34:59 ip
Iidu-liinu: En ole kuullut tai nähnyt Army Painteria myytävän muualla kuin Fantasiapeleissä. FP liikkeitä on kyllä ympäri Suomea, mutta niillä on yhteinen päävarasto Helsingissä, josta ne saavat pullonsa. Eli kun se on sieltä loppu, niin se on luultavasti loppu muualtakin, ellei jotain yksittäisiä pulloja ole hyllyissä jossain.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Maaliskuu 02, 2012, 13:34:04 ip
Kysyin kai jo aiemmin, mutten saanut vastausta, voiko käyttää akvarellikyniä? Eli siis niitä, millä piirretään, ja sitten levitetään vedellä ja siveltimellä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Maaliskuu 02, 2012, 16:40:18 ip
Joo voi, itsekin käytän vesivärikyniä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Lucifer - Maaliskuu 04, 2012, 20:28:34 ip
Milläs noita huulia 'maalaillaan'? Top Coat-lakkaa yritin etsiä sinooperista, tiimarista, jopa jostain taidekaupasta lähistöltä mut eipä löydy.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Chibi - Maaliskuu 08, 2012, 16:04:52 ip
Pakko kysyä, että jos piirtää pullipin kasvoille vain pisamia, pitääkö silloinkin hioa ja ottaa kaikki silmämekamismit yms. pois?  ::)

Nimimerkillä laiska >w<
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Zero-chan - Maaliskuu 08, 2012, 16:08:09 ip
^Chibi, se ei ole välttämättömyys, jos et lakkaa nuken naamaa sen jälkeen ja jos osaat tehdä sen siististi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Maaliskuu 08, 2012, 16:54:06 ip
Kiitos, Anubis. Olenkin ollut tyhmä, enkä oo tajunnu, että vesivärikynillä tarkotetaan akvarellikyniä...

Käväsin Tiimarissa ja Game workshopissa kattomassa lakkoja, en ostanut vielä mitään, koska en ollut laadusta varma. Onko se Tiimarin glossi se, missä lukee aika isolla DECO ja siinä on jotain tumman sinistä ja violettia ja alhaalla lukee vielä pienemmällä "*jotain* brilliant gloss vanish"?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Keksinmurunen - Maaliskuu 10, 2012, 20:30:15 ip
Eikö puuvärikyniä saa käyttää nukkea meikatessa?! D; Tamaran pisamat on tehty ruskealla puuvärikynällä ja olen kuullut äskettäin, että puuvärikynästä olisi jotain haittaa... Nyt huolestuttaa. Tampan pisamat on kyllä olleet jo yli puoli vuotta, eikä ole näkyviä ongelmia. Mutta siis onko puuvärikynästä mitään haittaa?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: nukkumatti - Maaliskuu 11, 2012, 17:19:07 ip
Mitein samaa kun keksinmurunen ^^ Voiko siis tavan puuvärikynillä meikata.. Jos meikkaa tarvitseeko sillon lakaa? Ömm...Kun meikkaatte vesiväri kynillä kasteletteko kynän päätä vai vedättekö suoraan?...

Voiko pastelli liiduilla meikata? : D Tai eihän se vaurioita mitenkään nukkea :__: meinaan esim. luomivärejä..Jos raaputtaa siitä pastelli liidusta jollain veitsellä paperille ja sen jälkeen jollain luomiväri "siveltimellä" Tai mitä ne ikinä onkaan levittää poskipunaa nukelle...

Milläs yleensä teette ripset yleensä? : D
Ja mistä niitä lakkoja voi ostaa... ja millä hioma paperilla te yleensä hiotte? ^__^


Tuli aika paljon kysymyksiä >.< Mutta kiitos jos vastaatte..
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Maaliskuu 11, 2012, 17:25:13 ip
Ei puuvärikynät niin kovin vakavia ole tosin niitäkin on monenlaisia, mutta suosittelen kuitenkin akvarellikyniä, sillä ne ovat turvallisia ja lisäksi helpompia puhdistaa.

Berry; itse kostutan kynää jolloin siitä lähtee väriä paremmin mutta kuivilteenkin toimii. Loppuihin löytyykin vastaukset itse keskustelusta ja aloitusviestistä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Maaliskuu 11, 2012, 20:42:45 ip
Berry: Riippuu ihan varmasti puuvärikynästä voiko, mutta ei sitä kannata suositella. Lakkaa tarvitsee jos haluaa, että meikki pysyy eikä leviä. Vesivärikynillä voi tehdä ihan kumminkin, tulee vähän erilaista jälkeä jos kastelee sen pään ja silloin väriäkin tarttuu paremmin. Pastelliliiduilla voi meikata juuri tuolla tavalla minkä mainitsitkin. Ripset oon tehnyt akryylimaaleilla ja ohuella siveltimellä, mutta onnistuu varmasti yhtähyvin myös vesivärikynillä.
Lakkaa voi ostaa fantasiapeleistä (katso alkuviesti) ja hioin itse hieomapapereilla 800 ja 1600. Karheampaa kuin 800 ei kannata käyttää :)

Vastailin, vaikka keskustelua selailemalla olisi vastaukset löytänytkin :3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 11, 2012, 21:37:04 ip
Älkää käyttäkö puuvärikyniä, niissä on sellaisia aineita mitkä jämähtävät nassuun kiinni alta aikayksikön eivätkä ne lähde helposti poiskaan. Vesivärikynät, pitäytykää niissä. Ne eivät tahraa nukkeasi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: nukkumatti - Maaliskuu 12, 2012, 15:26:03 ip
Kiitos kaikille<33
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Mokou - Maaliskuu 12, 2012, 19:21:42 ip
Olen miettinyt jo tovin tätä ongelmaa.
Itselläni on "pastel pencils" nimisiä kyniä.
Onko nämä siis yhtä sopivia kuin pastelliliidut? :'D
nimim. tyhmä
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 12, 2012, 21:13:47 ip
Olen miettinyt jo tovin tätä ongelmaa.
Itselläni on "pastel pencils" nimisiä kyniä.
Onko nämä siis yhtä sopivia kuin pastelliliidut? :'D
nimim. tyhmä

Pastellikynissä on samaa pastellia siellä puun sisällä kuin mitä pastelliliidut ovat kokonaisuudessaan. Suoraan pastellikynällä ei pysty kunnolla piirtämään nuken kasvoihin, mutta jos rapsutat kynistä värisydäntä paperille ja tuputtelet sitä nuken kasvoihin - toimii. ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Jemmm - Maaliskuu 13, 2012, 22:33:56 ip
En tiedä onko tähän jo vastausta mutta, mistä ostatte pastelliliitunne? Kun en viitsisi hirveän kalliita ostaa kun tota customnoitavaa ei ole paljoa... ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nanda - Maaliskuu 13, 2012, 22:45:00 ip
En tiedä onko tähän jo vastausta mutta, mistä ostatte pastelliliitunne? Kun en viitsisi hirveän kalliita ostaa kun tota customnoitavaa ei ole paljoa... ^^

Taitaa vastauksena olla vain ympäripyöreää pölinää, mutta vastaanpa nyt kuitenkin ja toivon, että siitä olisi edes hieman apua! Eli itse ostin pastelliliituni (soft pastels) ihan paikallisesta taitelijatarvikeliikkeestä, jossa hinnaksi tuli muistaakseni hieman yli 20 euroa. (Faber-Castellin.) En ole käyttänyt niitä vielä itse kustomointiin (ainoastaan ihan normaaliin piirtämiseen), mutta tarkoituksena olisi niitä käyttää myös siihen tarkoitukseen. (Jaa, miksiköhän minä vastaan tähän viestiin, vaikka en ole edes pastelleilla vielä kustomoinut, hmm...) Tässä setissä oli yhteensä 24 liitua. On kuitenkin mukavampaa ostaa halvemmalla liituja/vain muutama liitu, jos niitä ei oikeasti tule tarvitsemaan paljoa. Katselin itse Leekeltä (www.leekeworld.us) ja siellä näytti olevan pastelleita myynnissä reilusti alle kympillä. (Riippuen tietenkin liitujen määrästä.) Leekellä tosin on melko korkeat postimaksut, tosin en tiedä millainen hinta tulisi olemaan yhdelle, pienelle liitupakkaukselle. Myös muiden BJD-firmojen tarjontaa kannttaa vilkuilla. Myös Ebaytä suosittelen katsastamaan. Yleisesti ottaen ulkomailta (netin kautta) ostettuna monet taiteilija-/askartelutarvikkeet saa huomattavasti paikallisia taiteilijatarvikkeita halvemmalla. Muiden kuin Faber-Castellin liitujen laadusta en osaa sanoa mitään, mutta en uskoisi niiden eroavan toisistaan kovinkaan paljoa. Jos laatu epäilyttää, itse ainakin googlaan usein valmistajan nimellä ja hakusanalla "quality?". Olisiko jollain muulla tiedossa vielä muita paikkoja pastellien metsästykseen? :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Maaliskuu 13, 2012, 23:39:43 ip
Itse taasen olen ostanut molemmat liitupaketilliset ihan kirjakaupasta, toinen oli joku vajaa kympin ja toinen n. 3-5€ (suomalaisessa). Tottakai kalliimpi parempi mutta itse tyydyn aika halvimpaan vaihtoehtoon ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Jemmm - Maaliskuu 14, 2012, 08:48:26 ap
Kiitoksia! :3 Täytyykin käydä tuola suomalaisessa kirjakaupassa kattelemassa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: nukkumatti - Maaliskuu 18, 2012, 19:01:56 ip
1.Jos laittaa poskipunaa pastelli liiduilla onko siihen pakko laittaa lakkaa päälle?
 Tai siis meinasin laittaa nukelleni vaa poskipunaa
ja silmien yläpuolelle vähän sinistä värii nii en
haluis sen takii ostaa mitään lakkaa :---<

2. Jos tekkee pisami tai jotain kajaaleja akryyli/vesiväri kynillä tartteeko lakkaa? : I

Kiitos jos etukäteen vastaajille<3


Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Maaliskuu 18, 2012, 19:15:32 ip
Pastelli on pölymäinen väri joka lähtee pahimmillaan pois ensi pyyhkäisyllä jos sitä ei kiinnitä. Tuhrit vain nukkesi naaman jos siellä on kiinnittämättömiä värejä.
Kysy jos joku kotiseutusi nukkeilija suostuisi söhäyttämään pikkuisen lakkaa niin et joutuisi ostamaan omaa pulloa pikkuisen meikin korjailun vuoksi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: nukkumatti - Maaliskuu 18, 2012, 20:32:47 ip
Turre: Ikäväkyllä täällä päin kellään ei oo lakkaa ku kaiki pitää stock-meikit... Mut entäs ne vesivärit? :: )
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Maaliskuu 20, 2012, 11:27:57 ap
Ei vesiväri pysy yhtään sen paremmin. Onhan se vesiväriä. Yksi sormenjälki naamaan ja meikin tilalla on tuhruja.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: nukkumatti - Maaliskuu 20, 2012, 16:47:34 ip
Tai tarkotin akryylivärejä :3 En tajuu näistä mitään >.<
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hakuma - Maaliskuu 23, 2012, 12:56:39 ip
Kustomoin vähän nukkeani ja pyysin iskää ostamaan mattalakkaa. Mattalakka on nimeltään MASTON COLORmix, onko tämä lakka turvallista nuken naamaan?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 23, 2012, 13:57:22 ip
Kustomoin vähän nukkeani ja pyysin iskää ostamaan mattalakkaa. Mattalakka on nimeltään MASTON COLORmix, onko tämä lakka turvallista nuken naamaan?

Se nyt vähän riippuu siitä mistä roikkuu...  Googletin Mastonin lakkoja/värejä ja ne ovat tarkoitettu lähinnä seinämaaleiksi tai eri pinnoille kuten puulle. Itse en uskaltaisi käyttää nuken kasvoihin (tai suositella) tietämättä vähän enemmän mihin ne on tarkoitettu ja mitä ne sisältävät. Mutta näillä näkymin tosiaan en käyttäisi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Maaliskuu 24, 2012, 20:31:33 ip
Kustomoin vähän nukkeani ja pyysin iskää ostamaan mattalakkaa. Mattalakka on nimeltään MASTON COLORmix, onko tämä lakka turvallista nuken naamaan?

Itse olen tuota lakkaa käyttänyt. Ei näyttänyt aiheuttavan mitään pahaa nuken nasulle. Pastellikin tarttuu mainiosti jne. Suurta miinusta on kuitenkin se, että ei ole mitään matta - kasvot kiiltää aivan kamalasti! Lisäksi todella vaikea saada pois. Mutta omalla vastuulla voi käyttää, ihan ok lakkaa on mielestäni & jos ei muuta ole saatavilla niin kyllä se käy :)

+ Mun oma kysymys ! :)
Kuinka saatte pastellin tarttumaan? Mulla kun se ei tartu pohjustamattomaan pintaan, muttei myöskään Army Painterilla pohjustettuun..? Jotain mahtavaa vinkkiä, miten saan tarttumaan :dd ?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Evanescense - Maaliskuu 25, 2012, 22:16:08 ip
Ostin tuolta tiimarista tota Vernis nimistä lakkaa.. Voiko sitä käyttää pullipin huulien lakkaamiseen? Käyttääkö kukaan? En oo varma onko se mtn vesipohjasta.. :/
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Evanescense - Maaliskuu 25, 2012, 22:21:39 ip
Voiko siis gamesworkshopin mattalakkaa käyttää pullipin naamaan? :D yay! :3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Maaliskuu 25, 2012, 22:27:49 ip
Evanescense: Kyllä, Games workshopin lakka mainitaan aloitusviestissä ja tuo Vernis on juuri oikea.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Maaliskuu 25, 2012, 22:38:04 ip
Spämmin nyt tätä tähän toiselle sivulle, mutta kysymykseni kuuluu:

- Miten saatte pastellin tarttumaan esim. huuliin? Laitatteko sen pohjustamattomaan pintaan vai pohjustettuun? Kun itselläni ei tartu millään pohjustamattomaan, muttei myöskään Army Painter lakalla pohjusttetuun... Mitään hyvää vinkkiä tähän? :o
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 26, 2012, 01:00:45 ap
Sanon sen vaan tähän, että älkää käyttäkö omituiselta vaikuttavia lakkoja, vaikka niitä jostain helposti saisikin. Nuken maalaamiseen kannattaa oikeasti käyttää vaan oikeita aineita. Käyttäkää VAIN esim. pienoismalleille tarkoitettuja spraylakkoja ja näitä ovat esimerkiksi MSC, Army Painter, Testors, Gamesworkshop yms. Nämä ovat sellaisia aineita, jotka lähtevät pois isopropyylialkoholilla, mikä on turvallista niin Pullipille kuin hartsisille nukeille. EI ole järkevää käyttää sellaisia spraylakkoja, jotka joutuu hiomaan pois, jos haluaa uusia meikin.

En tiedä oletteko te oikein käsittäneet, että kyseessä on kalliita nukkeja joita tulee kohdella varoen...
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Maaliskuu 26, 2012, 09:57:15 ap
Kyllä mä oon sen ymmärtänyt, että nuket on kalliita. Varovasti mäkin oon tuota lakkaa testaillut ja on toiminut ihan ok hyvin eikä oo aiheuttanut mitään. Et kyllä se nukkekin jotain kestää & tollasiakin voi kokeilla tietenkin omalla vastuulla. Sen kuitenkin voin myöntää, että esim. Army painteriin ei vedä vertoja laadultaan eikä turvallisuudeltaan, enkä mitenkään kumminkaan suosittele pahemmin.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 26, 2012, 10:11:59 ap
En nyt tässä puhunut pelkästään sinusta Hyrrra, mutta suosittelen kaikkia oikeasti lukemaan ohjeet läpi ennen kuin alatte kustomoimaan. Itse olen ollut siinä tilanteessa, että olen saanut korjata muiden tekemiä meikkimokia todella monen nuken verran ja suosittelen todellakin harkitsemaan ennen kuin käytte hiomaan alkuperäistä meikkiä pois ja tuherratte oman siihen tilalle.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Maaliskuu 26, 2012, 12:17:24 ip
jjuu se on totta ettei heti ala säveltämään mitään omia ohjeita... Tosiian mitä mullekkin on jo tullut vastaan tässä, vaikka oon näin vähän aikaa kustomointia harrastanut niin kaikenmoisia kynsilakkoja luomissa ja silmän ympärillä ym. :d Sit tosiaan että jos laittaa lakkaa mikä pitää hioa pois, niin hioo tarpeeks hienolla ettei tuu kamalia naarmuja xd Semmosia on sitten vähän vaikeempi lähtee korjaamaan.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Milly - Maaliskuu 26, 2012, 13:32:58 ip
Tätä ketjua lukiessa tulee paha mieli kauniiden ja arvokkaiden nukkejen puolesta. On todella sääli, että arvokkaat keräilynuket alkavat koko ajan enemmän muuttua lasten leluiksi, joita säälimättä ja piittaamatta tuhotaan ja pilataan.  :'( Vaikuttaa siltä että harva ymmärtää että alkuperäiskuntoinen Pullip on moninkertaisesti arvokkaampi ja kauniimpi kuin ammattitaidottoman "kustomoima".

Kustomointi ei tarkoita sitä, että nukke sutataan ja turmellaan väärillä aineilla ja tekniikoilla. Pyydän kaikkia nukkensa muuttamista suunnittelevia: olkaa hyvin tarkkoina ja lukekaa ensin kaikki ohjeet ennen kuin alatte tekemään mitään.

Lainaus
Varovasti mäkin oon tuota lakkaa testaillut ja on toiminut ihan ok hyvin eikä oo aiheuttanut mitään.
Kaikkien aineiden haitallinen vaikutus ei näy heti. Uusia aineita tulisi testata esim. pään sisäpuolelle ja odottaa useampi viikko tai kuukausi, onko muovissa tapahtunut muutoksia. On syynsä siihen, miksi joitakin aineita on listattu turvallisiksi käyttää ja toisia ei.

Hiomisessakin pitää ottaa huomioon se, että Pullip ei ole kustomoitavaksi tai hiottavaksi tarkoitettu nukke, ja kaikkien muutosten kanssa täytyy olla varovainen. Nuken kasvojen muoto voi muuttua, ja pahimmillaan voi hioa nuken kasvot puhki, kun muovi on kohtalaisen ohutta.

"Omalla vastuulla kokeileminen" ja sellaisen tavan suosittelu antaa nuorille ja kokemattomille harrastajille sen käsityksen että ei se niin tarkkaa ole, ja sitten jälkikäteen voi harmittaa pahastikin. Tosin, alkaa vaikuttaa siltä että ei täällä monellekaan se nukke taida oikeasti tärkeä olla, joten ehkä siinä ei suurta vahinkoa pääse tapahtumaan vaikka sen rikkoisikin.  :-[ Ainahan voi ostaa uuden, kun on pilannut entisen?

Näitä nukkeja valmistetaan vain rajattu määrä kutakin. Muutamien vuosien päästä ne, joiden nuket ovat alkuperäiskuntoa vastaavia, ymmärtävät miten viisaita olivat kun eivät lähteneet niitä tuhoamaan. Uskon vahvasti, että ne muutamat hyvässä kunnossa säilytetyt nuket tulevat olemaan arvokkaita jatkossa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Maaliskuu 26, 2012, 15:41:27 ip
Miten sitä sitten tulee ammattilaiseksi jos ei koskaan aloittelijana kokeile kustomointia?
Joo se on totta, että monet 'piilaavat' nukkensa ties millä aineilla (esim. juuri kynsilakoilla, väärillä lakoilla ym. aineilla), mutta omatpahan ovat nukkensa. Itse en lähtenyt kustomoimaan stock-nukkea vaan ostin juuri pilalle kustomoidun nuken harjoittelua varten. Ehkä sitä joskus kehittyy niin hyväksi, että uskaltaa omien nukkejensa stock meikkiä lähteä muuttamaan.

Se, että kokeilee uutta lakkaa ei tarkoita, että on lapsi joka lähtee pilaamaan nukkeansa. Minäkin mietin tarkkaan ja kokeilin mm. takaraivoon tuota uutta lakkaa ennen kuin sitä nuken naamaan laitoin. Olen hyvin tietoinen, että saatan mahdollisesti pilata nukkeni, mutta mitään ei ole tapahtunut ja myöhemminhän sen sitten viimeistään näkee oliko lakka hyvää vai ei. Onhan noita suositeltujakin lakkoja joku joskus kokeillut eikä silloin tiennyt mitä ne aiheuttavat ja hyviksi ovat osoittuneet.

Sama asiahan on sen kynsilakanpoistoaineen kanssa. Vähintään yhtä petollista ainetta sekin on kuin tuo lakka ja sitäkin ovat monet testanneet. Jos suosittelen tuota lakkaa, niin ei se silloin ole mun vika jos jonkun nukke yllättäen onkin pilalla. On jokaisen oma päätös lähteekö kustomoimaan nukkeaan ja silloin täytyy hyväksyä myös se, että tapahtuu jotain ikävää. Siksi mä kannatan, että aloittaa jo kustomoidusta nukesta.
Mulla on mielestäni oikeus sanoa mielipiteeni tuosta lakasta, koska olen sen hyväksi todennut? En todellakaan lähtisi suosittelemaan mitään, mistä olisi ehdotonta vaaraa nukelle.

Myös se, että kokeilee ja harjoittelee kustomointia ei tee samantien harrastajasta pikkukakaraa joka pilaa nukkensa. Kukaan ei ole seppä syntyessään ja harjoittelullahan sitä oppii. Myös uniikit nuket ovat arvokkaita, enkä itse ainakaan kerää nukkeja ainoastaan sen takia, että ne saattavat olla arvokkaita viiden vuoden päästä.

Tulipas romaani, mutta sainpahan ainakin sanani sanottua (:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Milly - Maaliskuu 26, 2012, 16:21:00 ip
Täytyy vielä lisätä, että en tarkoittanut mitenkään sinua, Hyrrra, tai ketään muutakaan tiettyä, vaan puhuin yleisellä tasolla. Kun tätäkin ketjua lukee läpi niin huomaa selvästi että moneen kysymykseen löytyisi vastaus jo ennestään, jos malttaisi etsiä ja lukea. Lisäksi näyttää siltä että annetuista vinkeistä ja ohjeista ei aina piitata, ja koko ajan nuoremmat ja uudemmat harrastajat yrittävät kovasti "kustomoida" ihan siksi kun muutkin niin tekevät.

Koko tämä kustomointivillitys ylipäätään on kohtalaisen uusi ja suorastaan muoti-ilmiöksi noussut, ja tuntuu että sen vaikutuksia ei osata vielä ymmärtää.

Lainaus
Miten sitä sitten tulee ammattilaiseksi jos ei koskaan aloittelijana kokeile kustomointia?
Totta kai tullakseen hyväksi täytyy harjoitella, mutta yleensä ihmisillä on ymmärrystä aloittaa harjoittelu jollakin vähemmän arvokkaalla asialla. Täällä on nyt paljon sellaista, että hypätään suoraan tekemään muutoksia ilman minkäännäköistä harkintaa saati harjoittelua, ja sitten itketään perään kun menee rikki tai pilalle. Ne jotka ovat oikeasti ammattimaisia kustomoijia Suomessa ja ulkomailla, ovat yleensä aikuisia, taiteilijataustaisia jo ennestään ja tehneet paljon erilaisia juttuja. Toki joku voi osata heti suoraankin, mutta useimmiten taito kasvaa tehdessä, ja sitä ei aina muisteta ja ymmärretä silloin kun halutaan kokeilla ja testata.

En missään nimessä tarkoita lannistaa tai kieltää ketään, mutta ehdottomasti kannatan sitä että ensin hankitaan tietoa ja harjoitellaan ja sen jälkeen vasta kokeillaan arvokkaaseen materiaaliin.

Lainaus
Sama asiahan on sen kynsilakanpoistoaineen kanssa.
Kyllä vain, siinäpä toinen aine jonka kanssa voi saada vahinkoa aikaan.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Maaliskuu 26, 2012, 16:43:02 ip
Reagoin äsken varmasti voimakkaammin, kuin kynsilakan poistoaine ja nuken kasvot... ;D
Mutta oon kumminkin myös samaa mieltä sun kanssa noista asiaoista, että ennen kuin lähtee kustomoimaan täytyy olla tietoa, pitää olla valmis hyväksymään jos sattuu jotain traagista ja ei aloita välittömästi suurilla muutoksilla.
Tiedän, ettet varmastikkaan tarkoittanut just mua ja otin vähän itteeni, sry siitä. Loppujen lopuks oon samoilla linjoilla sunkin kanssa, vaikka muutamasta asiasta voin olla erikin mieltä. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Maaliskuu 26, 2012, 18:49:38 ip
^Eikös toi oo jo aika reilusti offia, typykät?

Nolluska mainitsi siitä, että Gamesworkshopin lakka irtoaa isopropyylialkoholilla, mutta mä en saanut irti... Oonko vaan niin kärsimätön, etten jaksa hinkata, kun ei oikein taho lähteä?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 26, 2012, 18:59:17 ip
^Eikös toi oo jo aika reilusti offia, typykät?

Nolluska mainitsi siitä, että Gamesworkshopin lakka irtoaa isopropyylialkoholilla, mutta mä en saanut irti... Oonko vaan niin kärsimätön, etten jaksa hinkata, kun ei oikein taho lähteä?

Isopropyyliakoholi tarvitsee reippaasti hinkkaamista, kyllä se lopulta lähtee kun kerran lähti minullakin kun lakkaa kokeilin. :) Toisekseen kannattaa kokeilla laittaa hauteeseen jos ei jaksa hinkata, se vähän pehmentää lakkapintaa nuken kasvoilla ja lähtee vähän helpommin sitten kun rupeaa pyyhkimään sitä pois. Senkun hinkutat sitä nassua siellä vielä.

Mutta asiassa on sekin kääntöpuoli, että värit joita on käytetty eivät olekaan soveltuneet muoville vaan ovat jääneet kiinni. En suosittele itsetehtyjen meikkien poistoa hiomalla, mutta joskus sekin on tarpeen, jos muovi on imaissut värin.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Evanescense - Maaliskuu 26, 2012, 22:08:22 ip
Tietääkö kukaan, sisältääkö tää mitään öljyä? Voiko näitä käyttää pullipin face uppiin?
Jos ei, niin mistähän saisin niitä "liituja"? :)

http://www.ebay.com/itm/New-Non-toxic-Square-Chalk-Pastel-48-Color-Set-/140612955752?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20bd2f6e68
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Maaliskuu 26, 2012, 22:11:09 ip
Chalk Pastel = kuivapastelli ja toiseen kysymykseen lukee vastaus edellisellä sivulla, annan sinun itse etsiä sen sieltä :3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: alli lilli - Huhtikuu 04, 2012, 17:09:40 ip
Mulla ois pikkunen ongelma :-\ :(

Siis no voiko pastelliväriKYNILLÄ, niin, kynillä. Kustomoida?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hunajasieni - Huhtikuu 27, 2012, 19:52:31 ip
En ole koskaan kuullut pastellivärikynistä ainoastaan pastelliväriliiduista. Eli nehän on sellaisia liituja ne pastellit joilla tehdään nuken meikkiä ja siitä joko raaputetaan tai väritetään paperille niin että saadaan jauhetta.

Vesivärikyniä sitten on ja niitä voi käyttää kuten kyniä.

Lisäksi alkuun laitettu rautalangalla lyhyesti ohjeet, lukekaapas! :3 Nyt ei kenenkään pitäisi olla niin LAISKA ettei tuon vertaa jaksa lukea!

Muistakaa edelleen että JOS kysytte UKK-ketjussa kysymyksen joka on jo ketjussa tai varsinkin ekoissa viesteissä, niin siitä jos kysytte niin viesti voidaan poistaa off-topicina.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Acidmii - Huhtikuu 27, 2012, 20:02:21 ip
Derwentillä ainakin on pastellikyniä (http://www.samflaxny.com/prodimg/518762.jpg), mutta ne taitaa olla ne ainoat Derwentin kynät, joista mulla ei ole mitään kokemusta. En siis osaa sanoa koostumuksesta, mutta käsittääkseni noiden pitäisi olla melko pitkälle samanlaisia kuin pastelliliidut, ainoastaan vähemmän sotkuisessa muodossa. :D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Milly - Huhtikuu 27, 2012, 21:52:26 ip
Minulla on juuri nuo Derwentin pastellikynät, ja voin kertoa että ne ovat vähän eri tuntuiset kuin liidut, kovemmat eivätkä niin "murenevat" kuin liidut. Nuo kynät on tarkoitettu siihen, että pastellimaalaukseen voi tehdä tarkempia yksityiskohtia kuin liiduilla, mutta ne ovat silti huomattavasti pehmeämmät kuin esim. akvarelli-puuvärikynät.

Jos haluaa piirtää nuken kasvoihin tarkkoja rajauksia, eivät nämä ole siihen kovin hyvät, eikä niillä myöskään voi "piirtää" poskipunaa tms kynällä suoraan nukkeen, saadakseen samaa jälkeä kuin pastelliliitupölyllä ja siveltimellä. Sen sijaan esim. kulmakarvojen pehmennykseen tms niistä voisi olla hyötyä, joskin sen voi tehdä yhtä hyvin myös siveltimellä ja pastellipölyllä.

Itse käyttäisin mieluummin meikkiin varsinaisia pastelleja, mutta ehkä noistakin voi sen verran väriä raaputtaa ja tuputtaa siveltimellä nuken kasvoihin, jos vain yhtä nukkea aikoo meikata? En ole tarkistanut noiden koostumusta, voin joskus ehtiessäni katsoa onko niissä mitään erikoista seassa.

HUOMIO!

Muistuttaisin myös kaikille innokkaille aloitteleville kustomoijille, että hyväkuntoisen nuken meikkiä ei kannata lähteä suttaamaan, ennen kuin tosissaan tietää mitä on tekemässä. Todella, todella harvoin omatekoisesta meikistä tulee oikeasti lähellekään yhtä kaunista kuin alkuperäiset kasvot ovat, ja siisti alkuperäinen meikki nukella tekee nukesta myös rahallisesti arvokkaamman, jos kyllästytkin nukkeesi ja aiot myydä sen myöhemmin. Ihan vain muutama yksittäinen kustomoija maailmassa on sellainen, jonka tekemästä meikistä maksetaan oikeasti suurempia summia kuin siististä stock-meikin omaavasta nukesta. Muista, että Pullip-perheen nukkeja ei ole suunniteltu kustomoitavaksi, vaan niiden alkuperäinen tarkoitus on olla keräilynukkeja. Siksi niiden kanssa tulee helposti ongelmia, kun niitä aletaan muokkaamaan muuksi.

Ole siis varovainen, ettet pilaa nukkeasi - voi olla että kadut katkerasti jälkeenpäin. Jos vasta harjoittelet nuken meikkaamista, aloita harjoittelu jostakin muusta lähtökohtaisesti halvemmasta nukesta (esim. Hujoo, Monster High tms) tai jonkun toisen jo valmiiksi pilaamasta nukesta. Esim. Mimiwoon myymät söpöt Hujoo-nuket ovat kustomoitavaksi tarkoitettuja ja eivät maksa paljoa, niillä on hyvä harjoitella meikkejä ja niistäkin saa todella kauniita custom-nukkeja. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hemuli - Huhtikuu 28, 2012, 12:17:38 ip
Kun on lakannut mattalakalla nuken naaman, voiko sen mattalakan päälle lakata esim. huuliin glossit vai pitääkö ne huulet peittää jollakin matta-lakkauksen ajaksi?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hompsa - Huhtikuu 28, 2012, 13:38:21 ip
^itse glossasin huulet mattalakkauksen jälkeen
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Missy - Huhtikuu 29, 2012, 17:42:04 ip
Mikä liima sopisi scalpin takaisin liimaamiseen? (:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kendral - Huhtikuu 29, 2012, 20:03:09 ip
Mikä liima sopisi scalpin takaisin liimaamiseen? (:

Suosittelisin erikeepperiä, sillä olen ainakin souseisekin skalpin liimannut ja liima on testattu nukke harmittomaksi. ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hemuli - Huhtikuu 30, 2012, 15:16:06 ip
Sittenkun on mattalakannut nuken naaman, pitääkö sen kuivua ja jos pitää niin kuonka kauan? Entä pitääkö glosslakan kuivua? :-)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hompsa - Huhtikuu 30, 2012, 15:20:43 ip
^Täytyy kuivua. Ei siinä sillain kauaa mene mutta jos menet hiplailemaan namaa kun se on kostea, niin sinne jää ikäviä pöly haituvia ja sormen jälkiä. Suosittelen, että lakkauksen jälkee, annat pään olla reilu tunnin koskemattomana, ja sitten siirrät  jonnekkin kuivumaan loppuun. Myös glossulakan täytyy antaa rauhassa kuivua.

--
Huomasin, että koskikeskuksen info-kirjakaupassa myytiin Army Painteria. :o
Ja tiimarin glossilakkaa kannattaa laittaa esim 3kerrosta, niin kiiltää nätimmin.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Toukokuu 06, 2012, 18:43:37 ip
Kun puuvärejähän ei suositella nukkejen kustomoimiseen, koska niissä voi olla öljyä ym. Mutta mitä jos sen nuken 'ihon' ja puuväreillä tehdyn jäljen välissä on lakkakerros? Voiko siitä silloin periaatteessa olla mitään haittaa nukelle :o Ihan mietin vain ^_^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Toukokuu 08, 2012, 18:04:14 ip
Millä saa dalin nenän sellaiseksi kivan punaiseksi?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Toukokuu 08, 2012, 18:06:26 ip
Kazi, itse olen käyttänyt punanenään ihan perus kuivapastellia. Sitä vain jauhaa ja töpötteleee sitten nenänpäähän :>
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Toukokuu 08, 2012, 18:11:00 ip
Anubis, kiitos! ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: nukkumatti - Toukokuu 12, 2012, 15:50:55 ip
Mistä ostatte yleensä hiomapaperin? Tai siis noi hiomapaperit on aika hienoja joten niitä ei myyä ihan missä vaan kaupasssa? ^w^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Toukokuu 12, 2012, 16:58:34 ip
Kyllä laadukkaat rautakaupat myyvät hienojakin hiomapapereita. Mennäänhän ihan normaalissa korutyössäkin pitkälle toiselle tuhannelle numeroiden kanssa kun halutaan priimaa jälkeä. Puupuolella on usein krouveja ja karkeita papereita ja metallipuolella hienompia. Johonkin 1600 asti saa vielä ihan normaalikaupoista eivätkä nekään ole vielä hienointa kuviteltavissa olevaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Katzaa - Toukokuu 12, 2012, 18:16:58 ip
Ite ostan joko rautakaupasta, tai Clas Ohlsonilta saa myös jopa 2000-hiomapaperia. (:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Toukokuu 20, 2012, 18:39:03 ip
Mulla on pari kysymystä.
- Millä teette ripset (millä maalilla)?
- Minkä nimistä se lakka esim. Tiimarissa on, jolla lakataan pullipin (ja muiden nukkejen) huulet.
- Myös nettikaupoissa olevien lakkojen nimet otan talteen.
- Mitä lakkaa suositellaan meikin "päällystämiseen"?
- Onko muuta lakkaa kuin sellaista suihkutettavaa ("päällystämiseen")
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Toukokuu 20, 2012, 20:03:39 ip
Onko mitään paikkaa, mistä voisi ostaa jonkun näkösen akryylimaalilajitelman? En haluais ostaa niitä 100 ml pulloja, kun ei tuu kuitenkaan käytettyä niin paljon, tarvii monta väriä muutenkin ja maksaa melko paljon. Kuulin, että joku oli joskus nähnyt Lidlissä (:D), mutta en usko että ainakaan enää löytyy.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Toukokuu 22, 2012, 19:08:54 ip
Mulla on pari kysymystä.
- Millä teette ripset (millä maalilla)?
- Minkä nimistä se lakka esim. Tiimarissa on, jolla lakataan pullipin (ja muiden nukkejen) huulet.
- Myös nettikaupoissa olevien lakkojen nimet otan talteen.
- Mitä lakkaa suositellaan meikin "päällystämiseen"?
- Onko muuta lakkaa kuin sellaista suihkutettavaa ("päällystämiseen")
Tähän toivoisin vastauksia ja lisäksi uusi kysymys :)

Mistä hankitte pensselinne? Ja mikä koko?? Lähinnä ripsien laittoon. Entä huulien glossaukseen? Mikä koko?
Kiitos jos vastaatte :))
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ikumi - Toukokuu 22, 2012, 21:11:02 ip
Mistät ostatte suihkutettavat lakkanne, ja mitä merkkiä? ((: Tälle olis kyllä tarvetta köh ::)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Toukokuu 22, 2012, 21:56:49 ip
Ostan siveltimeni Posliinipirtistä joka on posliininmaalauksen erikoisliike ja trimmaan omin kätösin kuhunkin viivaan sopivaksi.
Sutilaatikosta löytyy muun muassa:
Pikkusormen kynnen kokoinen kissankieli
0 josta on trimmattu pois kolmannes
Sairaan pitkäharjaksinen 0
Hyvin trimmattu teräväkärkinen 0
Huulisivellin nro 4
Sängeksi trimmattu 1
Teräväkärkinen 2/0
Hyvin lyhytkarvainen 1/0
Nämä ovat kaikki aitokarvaisia.
Synteettisuteja löytyy ykköstä ja nollaa eri tavoin trimmattuna. Myös outo synteettinen nelonen joka on hyvin käytetty mutten kuolemaksenikaan muista mitä sillä on tehty.
Lisäksi eri materiaalisia sieniä ja muita huiskuttimia. yös aitokarvainen pyöreä puuterihuiska.
Mutta muistakaa että minä en juuri maalaa Pullippeja. Nämä on ostettu muita namoja ajatellen. Kukin hankkii ne sudit joita käsiala tarvitsee. Laatu kuitenkin maksaa. Pensselit ovat erikoisliiketavaraa. Eikä kyllin voi korostaa että eri väreille eri pensselit.
Lakkani olen ostanut Fantasiapeleistä. Army Painteria jos en väärin muista.
En käytä nukkeihin sitä Tiimarin lakkaa. Käytän sitä paljon korujen päällystämiseen ja minusta se
A. ei kiillä glossiksi yhtään ja
B. on järkyttävää muoviliuosta. Lisäksi se tuppaa sävyttämään värejä.
Suomesta saatavat spray-lakat on lueteltu tämän ketjun alussa.
Teen ripset nuken tyylistä riippuen. Pullipeilla ei juuri ripsiä tarvita sillä niillä on luomissa ripset. Korkeintaan alaripset ja pari korostusviivaa ylänurkkaan. En koske stock-meikkiin jos siinä on mitään säilytettävää.
Ainiski: Miltei kaikki paperikaupat ja taiteilijatarvikemyymälät myyvät jonkin sortin tuubisettiä jossa on pienet tuubit kaikkia värejä. Minulla on joku tavaratalon lastentarvikeosastolta hankittu setti ja hyvät värit siinä on. Ostan vain tärkeimpiä ja kuluvimpia värejä kuten mustaa, valkoista ja ihon sävyjä lisää isommissa puteleissa ja käytän pieniä sävyttääkseni niitä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Lily Silver - Toukokuu 24, 2012, 00:00:51 ap
Onko mitään paikkaa, mistä voisi ostaa jonkun näkösen akryylimaalilajitelman? En haluais ostaa niitä 100 ml pulloja, kun ei tuu kuitenkaan käytettyä niin paljon, tarvii monta väriä muutenkin ja maksaa melko paljon. Kuulin, että joku oli joskus nähnyt Lidlissä (:D), mutta en usko että ainakaan enää löytyy.

Itse ostin joskus tammikuussa sellaisen puusalkun Lidlistä, maksoi joku 25 € ja siinä oli 18 sellaista sormen kokoista värituubia, 2 taulupohjaa ja mielettömän hyviä siveltimiä esim. blushaukseen. Uskon, että löytyy vieläkin sieltä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Izha - Toukokuu 24, 2012, 18:41:50 ip
^ Lidlin (tavara)tuotteet ovat valitettavasti yleensä myynnissä vain rajoitetun ajan, mutta toki sitä voi käydä katsomassa jos on tullut uudelleen myyntiin.

Mutta ite oon joskus nähny Biltemassa halvalla akryylimaalisettejä, jotkut suunnilleen sormenkokoset tuubit joita oli 12, tais maksaa jonku 8-13€ ellen nyt ihan väärin muista ~ Suhteessa kylläkin kalliimpaa kuin lidlistä.

Lainaus
Suomesta saatavat spray-lakat on lueteltu tämän ketjun alussa.
Mutta siitä huolimatta esim. askarteluliikkeistä voi bongata kunhan varmistaa ettei öljyä tai muita myrkkyjä sisällä, itse käytän Kuopion Askartelukulmasta ostettua mattaspraylakkaa, ja hyväksi on osoittautunut vaikka ihan pikkaisen kiiltoakin on, suurinpiirtein kuitenkin matta. Mutta kaikille jotka eivät ole täysin varmoja siitä että mitä lakka sisältää, niin jos sitä on aivan pakko päästä nukkeihin suihkuttelemaan niin itse suosittelisin ehdottomasti ensin takaraivo-osaan, niin itsekin kokeilin!

Muttajoo, siitä huolimatta että käytän aivan random -lakkaa, niin ajattelin käväistä juuri tänne Kuopioon palanneesta Fantasiapeleistä hommaamassa Army Painterin mattalakkaa, että voi olla ihan varma että on turvallista nukeille. :'D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Toukokuu 24, 2012, 21:30:22 ip
Lily Silverin setti kuulostaa öljymaaleilta, mutta hänhän sen paremmin tietää. Ehkä pitää sitten käydä siellä Biltemassa, koska tarvitsen vain värit, siveltimet sun muuta olis mulle turhia. Kiitos avusta molemmille!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Lily Silver - Toukokuu 26, 2012, 23:02:35 ip
Kyllä se akryylia oli, on käytetty ihan huoletta nuken luomiin eivätkä ole ainakaan vielä minnekään sulaneet.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Toukokuu 28, 2012, 00:25:52 ap
Käykö teille kustomoidessa seuraavasti? Kun putsasin tytön naaman isopropyyli alklholilla ja jätin sen sellaisenaan purkkiin. Kun illalla katsoin sitä uudestaan se oli ihan jähmettynyt niin kuin stock meikki. Eikä. vesivärikynät ainakaan tarttunut.
Mulla ei oo mitään lakkoja. Joten pohjalakkakaaann ei siis ole avuksi. mikä voisi auttaa? vai tatuuko meikit kuitenkin, jos tekee voimalla?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Silja31 - Toukokuu 29, 2012, 21:36:37 ip
En ole varma että olisiko minun pitänyt ostaa nuken ihonväristä glossia? Ostin nimittäin sinistä, älkää kysykö miksi :D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Anubis - Toukokuu 29, 2012, 21:42:35 ip
Silja31; Glossilakka on yleensä läpinäkyvää ja se vain kuivuu kiiltäväksi. Mikäli jotain tiettyä väriä haluaa niin sekaan voi lisätä esim pastellia. Veikkaan kyllä ettei sinisestä glossista niin hyvää jälkeä tule, itse en ole kyllä löytänytkään kuin läpinäkyviä myynnistä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Silja31 - Toukokuu 29, 2012, 22:31:56 ip
Aijjaa.. siellä oli moniakin värejä. Toivottavasti en ole ihan sekaisin mennyt. Tuossa on kuva. Sanokaa jos on liian iso./Siniirr edit: Kuvat jotka ei näy poistettu.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Toukokuu 29, 2012, 23:13:11 ip
Silja31, olet tainnut vahingossa ostaa askarteluväriä, joka kuivuessaan muuttuu kiiltäväksi. Sillä glossilakka jota käytetään meikkauksessa on AINA läpinäkyvää, ellei siihen sekoita maalia tai pastellia.  Kannattaa kipaista uudestaan kaupoissa ja etsiä sanalla "kiiltolakka" kun kysyt tuotetta myyjältä. Muista myös mainita, että sen täytyy olla vesipohjainen, jota käytät maalatun asian pinnalle saadaksesi juuri maalatun kohdan kiiltämään.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Toukokuu 31, 2012, 20:24:45 ip
Jossain mainittiin taikasieni/ihmesieni, että sillä lähtis meikki, saako sitä käyttää?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Phill - Kesäkuu 03, 2012, 11:12:26 ap
Ostin tuolta tiimarista tota Vernis nimistä lakkaa.. Voiko sitä käyttää pullipin huulien lakkaamiseen? Käyttääkö kukaan? En oo varma onko se mtn vesipohjasta.. :/
Olisi kannattanut varmistaa että se on, mutta jos siinä lukee "water based", ni silloin käy.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Phill - Kesäkuu 03, 2012, 11:28:25 ap
Jos tuolla tiimarin glossilla kirjotetaax noi glossataan luomet, niin miltä lopputulos näyttää? onko kenelläkään kokemusta?
Lopputulos on kiva, vähän stock-luomien näköinen. Kaverini glossasi ja kivalta näyttää.  ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: whipii - Kesäkuu 03, 2012, 12:55:21 ip
Jossain mainittiin taikasieni/ihmesieni, että sillä lähtis meikki, saako sitä käyttää?

En usko että päälle lakattu meikki lähtee, ei ainakaan stock meikki. (Puhdistin eoksen naamaa ihmesienellä eikä meikki lähtenyt, ei edes liimatahrat.) Meikki jossa ei ole lakkaa päällä voisi lähteäkkin.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Kesäkuu 05, 2012, 23:29:44 ip
Osaisko joku sano mistä tuota MSCtä voisi saada, vaikka onkin huono saatavuus..?
Onko eism. tämä oikeaa lakkaa: http://www.ebay.com/itm/MR-HOBBY-ACRYLIC-SPRAY-170ml-SUPER-CLEAR-FLAT-MATT-B514-/190508456293?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5b305965#ht_4022wt_1163
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Kesäkuu 06, 2012, 00:07:27 ap
Osaisko joku sano mistä tuota MSCtä voisi saada, vaikka onkin huono saatavuus..?
Onko eism. tämä oikeaa lakkaa: http://www.ebay.com/itm/MR-HOBBY-ACRYLIC-SPRAY-170ml-SUPER-CLEAR-FLAT-MATT-B514-/190508456293?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c5b305965#ht_4022wt_1163

Tuo on oikeaa lakkaa. Ebay on tätä nykyä ehkä varmimpia paikkoja saada MSC:tä fiksuun hintaan.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Kesäkuu 06, 2012, 00:11:39 ap
Okei, onneks sieltä löytyy aika hyvinkin (: Osaatko/ Osaisko joku sanoa, että onko tällä paljon eroa Army Painteriin ja kannattaako mun kokeilla? (:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Nolluska - Kesäkuu 06, 2012, 00:17:20 ap
Okei, onneks sieltä löytyy aika hyvinkin (: Osaatko/ Osaisko joku sanoa, että onko tällä paljon eroa Army Painteriin ja kannattaako mun kokeilla? (:

Olisit voinut kysyä vertailua samassa viestissä... :P

Army Painter on aikalailla yhtä hyvää kuin MSC, vaikkakin AP:ssa sattuu välillä laadunvaihtelua eli huonoja pulloja, jotka räkivät tai suutin jää jumiin. Itse aine on laadultaan yhtä hyvää kuin MSC, jos osaa päällystää oikein. Eli tekemällä ohuita kerroksia monta aina maalauskerrosten väliin. MSC 'harmaannuttaa' pahemmin, jos tekee usean kerroksen, ja sen näkee varsinkin kun maalaa tummaa muovia/hartsia.

Lisäänpä vielä kommentin, että kaikkea kannattaa toki aina kokeilla ja käyttää sitä, mikä tuntuu itsestä mukavimmalta. Itse käytän molempia, vaikkakin Army Painteria viimeaikoina enemmän, kun en ole jaksanut panostaa MSC:n hankintaan.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Akemi - Kesäkuu 08, 2012, 14:09:01 ip
Ostin juuri tällä viikolla fantasiapeleistä army painteria & akateemisesta kirjakaupasta kuivapastelliliituja. Nyt on ongelmana se, että en ole ennen kuivapastellipölyä käyttänyt, niin voisiko joku kertoa vaiheittain, että miten saan pastellin pysymään nuken naamassa.Mietin vain, että pitääkö tehdä pohjalakkaus tms ?  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Kesäkuu 14, 2012, 12:09:08 ip
Kiitos Nolluska, mä taidan pysyä tossa APssa ((:

Akemi: Pohjalakkaus kannattaa tehdä ja luultavasti useita välikerrostakin. Mä laitan pastellia meikkisiveltimellä, joka on sellainen sieni se pää, ei siis sellainen karvainen. Siihen sitten ottaa sitä väriä ja töpöttelee oikeaan kohtaan. Kun pastellia on jonkun verran laittanut, laittaa päälle lakkakerroksen. Lakkauksen jälkeen lisää pastellia. Toistaa tuota pastelli - lakka - pastelli - lakka systeemiä niin kauan kunnes pastellia on tarpeeksi (:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Kesäkuu 17, 2012, 16:39:29 ip
MIstä saa 000 kokoista sivellintä? Sinellistä  löytyi 00, onko niillä paljon eroa?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Kesäkuu 17, 2012, 20:29:44 ip
Eroa on suunnilleen saman verran kuin koon 37 ja 39 kengillä. Nuo pienet siveltimet ovat erikoisliiketavaraa joita ei välttämättä askartelukaupoista löydä.
Muista valita sivellin ja erityisesti sen karvoitus käyttämiesi värien mukaan! Akryylejä ei maalata samoilla karvoilla kuin ohuita nesteitä.
Mutta käytä myös järkeäsi. Sakset on keksitty joten voit trimmata sopivasta siveltimestä juuri vaatimuksiasi vastaavan kunhan karvoitus on oikeata lajia.
Älä osta siveltimiä arvaillen tai summamutikassa. Saatikaan sen joskus kirjoittamani listan mukaan! Sinun pitää maalata ensin paperille sen verran paljon että tiedät mitä käsialasi kaipaa ennenkuin lähdet nuken naamaa tuhrimaan.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Kesäkuu 17, 2012, 23:42:02 ip
Kiitos Turre. On minulla yksi leikelty pensseli ;)
En varmaankaan käytä pensseleitä edes paljoa, koska vesivärikynät tuntuu luontevammalta. :)) Tuo kyllä auttoi. Kiitos vielä kerran.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Miku-Miku - Kesäkuu 19, 2012, 14:23:15 ip
Mulla ois pikku pulma. On ehkä hölmöä kysellä tälläseitä mutta nukkeni ripset ovat menneet huonoon kuntoon ja tarkoitus olisikin vaihtaa ne piakkoin. Voiko ihmisten tekoripsiä käyttää tähän? Toinen ripsistä irtosi nopeasti ja hyvin mutta toinen on erityisen tiukassa jotein miten sen saisi pois??  ??? Onko tekoripsien laittaminen hankalaa??


>toivottavasti kerrotte vielä tämän päivän aikana koska olisi tarkoitun käydä illalla ostoksilla.
 
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Piparkakkutalo - Kesäkuu 19, 2012, 14:26:27 ip
Ihmisten tekoripsiä voi käyttää ihan nukella. Omalla nukella on on siniset tekoripset. Ja aika monella forkkalaisten nukeillakin on semmoiset. Itse en vaaraksi nää jos laitat.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Feather - Kesäkuu 19, 2012, 14:38:41 ip
Miku-Miku, ihmisten tekoripset on aika helppo laittaa nukeille. Leikkaat vain niistä sen kokoset palat kuin haluat, ja sitten liimaat/teippaat ne luomiin.

e / jos haluat tuuheat, laita kaksi päällekkäin.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Miku-Miku - Kesäkuu 19, 2012, 15:04:26 ip
Kiitos tästä oli apua ja nyt uskallan ostaa nukelleni ripset pelotta . ^^
Mutta toinen nukkeni stock ripsistä ei irtoa niin onko jtn tapaa jolla sen saisi irti??  :-\
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Izha - Kesäkuu 19, 2012, 15:42:24 ip
^ Ei mitään hajua että toimisiko tämä, mutta jos et ole vielä saanut niitä irti niin voisit vaikka kokeilla pehmentää ripsien liimaa hiustenkuivaajalla? 8D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Kesäkuu 24, 2012, 18:37:19 ip
^
^ Nää kuuluis kai Ripset-ketjuun, mutta anyway, kisko kisko, kyllä ne lähtee. Voit pistää  myös tekoripset stockripsien päälle tai leikata stockit pois.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Kesäkuu 25, 2012, 12:04:43 ip
Miten saa pastellin tarttumaan pullippiin ilman lakkaa?
// ok. D:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Kesäkuu 25, 2012, 13:16:48 ip
Ei mitenkään.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Kesäkuu 28, 2012, 21:04:47 ip
Miten pullipin huuliin tehdään oikeaoppisesti sellaisia "viivoja"?

(http://i11.aijaa.com/t/00999/10444334.t.jpg)

Tossa on esimerkki. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Kesäkuu 29, 2012, 22:01:57 ip
^Ohuella siveltimellä maalaat tai sitten vesivärikynillä. Suosittelen jälkimmäistä (:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Kesäkuu 30, 2012, 17:16:45 ip
^
pitääkö pastelli glossata ensin?
// ok. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Kesäkuu 30, 2012, 22:00:33 ip
Ei mutta lakka kerros kannattaa väliin laittaa (:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Menimienai - Heinäkuu 01, 2012, 15:38:11 ip
Voiko tuota Apteekista hommattua Isopryylialkoholia käyttää meikin poistoon ihan laimentamattomana?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Heinäkuu 01, 2012, 15:48:03 ip
^Minä ainakin käytän (:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Menimienai - Heinäkuu 01, 2012, 18:46:22 ip
Joo hyvä. Alkoi vaan vähän mietityttämään kun on niin tujua ainetta.

Miten voin tehä sellaset 'aidot' kulmakarvat? Mitään vinkkejä ?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Menimienai - Heinäkuu 02, 2012, 15:50:04 ip
onko hobby pointin spray colormix läpinäkyvä mattalakka soveliasta nuken naaman päälystämiseen. Sisältää klyseeniä, isometristä seosta \ asetonia sekä ponneaineen propaania \ butaania
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Korone - Heinäkuu 02, 2012, 17:21:27 ip
Menimienai: Aikaisempaan kysymykseesi voin antaa vinkin miten saa luonnollisen näköiset kulmakarvat nukeille.
 
Suosittelen ensimmäiseksi perehtymään ihmisen anatomiaan. Tämä on välttämätön tieto kun maalaa mitä tahansa ihmistä muistuttavaa. On hyvä tietää miten kulmakarvat 'kääntyvät' luonnollisesti iholla, millaisia erilaisia kulmakarvoja on pituudeltaan ja paksuudeltaan, ja näistä voi soveltaa omalle nukelleen sen sopivan mallin. Helposti löydät erimallisia kulmakarvoja googlettamalla kuvahakuun " eyebrows " niin malleja löytyy vaikka millä mitalla. (✿◕‿◕✿)
Realistiset kulmakarvat saa parhaiten piirtämällä ensin kulmakarvojen alun pitämällä karvojen välin hiukan harvaksellaan, ja loppua kohden kulmakarvat kannattaa maalata tiheämmin. Piirsin sinulle ja muille aiheesta kiinostuneille nopean havainnollistamis kuvan:


Suosittelen kokeilemaan omaa tyyliä nuken maalailluissa. Oma tyyli löytyy parhaiten kokeilemalla ja harjoittelemalla. Kannattaa perehtyä ihmisen anatomiaan hyvin, sillä se auttaa paljon nukkeja meikatessa. o3o~

Ja viimeisimpään viestiisi, en suosittele käyttämään mitään ainetta missä on asetonia, sen kun on todettu olevan haitaksi resiinille ja muoville. En suosittele käyttämään kyseistä lakkaa sen sisältämän asetonin vuoksi./Siniirr edit: Kuvat jotka ei näy poistettu.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Walpuri - Heinäkuu 03, 2012, 13:38:17 ip
Kannattaako kulmakarvat maalata vai piirtää vesivärikynillä? : )
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Chibi - Heinäkuu 03, 2012, 13:42:09 ip
Itse suosittelen jälkimmäistä  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Korone - Heinäkuu 03, 2012, 14:03:44 ip
Minusta se on lähinnä makuasia. Jotkut tykkäävät piirtää kynillä ja jotkut taas maalata akryyleillä tai vesiväreillä. Itse käytän akryylejä maalaamiseen, mutta jos akryyleillä maalaa niin virheiden 'pyyhkiminen' on vaikeampaa sillä akryyli ei lähde helposti vedellä pois plus akryylin pois hinkkaaminen saattaa vahingoittaa muuta faceuppia. Suosittelen aloittelijoiden käyttää turvallisempia ja helpommin pois pyyhittäviä materiaaleja kuten vesivärikynät. (◡ ‿ ◡ ✿) Vesivärikynilläkin voi maalata, eli kastaa pensselin veteen, ylimääräiset vedet pois pensselin kärjestä pyyhkimällä pensseliä vesiastian reunaa vasten, ja sitten pensseliä voi kevyesti hieroa vesivärikynän terää vasten jotta väri tarttuu pensselin kärkeen.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Heinäkuu 03, 2012, 14:42:16 ip
Kiitos Korone! Tuosta vesivärikynillä maalaamisesta oli paljon apua myös minulle (;
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Walpuri - Heinäkuu 03, 2012, 15:04:28 ip
Kiitos Korone! : ) Itse taidan vesivärikynillä tehdä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: VanilijaSuklaa - Heinäkuu 03, 2012, 18:29:44 ip
Juu voi käyttää, oon itekki tehny joskus pisamia noilla kynillä eikä oo tullu mitään. >u<
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Miru - Heinäkuu 07, 2012, 23:37:33 ip
Moon tälläne vähä tyhmä, ku kysyn, mutta pitääkö lakkaamisen ajaksi suojata Dalien ripset jollain teipillä ymsyms, vai voiko laittaa lakkaa ihan noin vai ? Itselläni on Army Painterin Mattasprayta, eikai ripsistä tule tahmeat, vai kannattaako ripset vain raakasti ottaa pois siit jännästä paikkaa? Pikaista vastausta kaipaillen.  ;)

Anteeksi jos oli väärä ketju, en kyllä huomannut mitään sopivampaa.  :-\
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Heinäkuu 08, 2012, 00:16:39 ap
^Avaat tottakai sen pään ja otat kaiken pois sieltä sisältä ja kustomoit/ lakaat vain sitä etuosaa päästä. (:

Kirjoitusasua siistitty. -Tatzuki
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Jessekisu - Heinäkuu 08, 2012, 00:38:39 ap
^
Eikös Daleilla ollut semmoiset luomet, ettei niitä voi ottaa pois?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Jessykka - Heinäkuu 08, 2012, 00:57:33 ap
^ Jep, Daleilla ei saa luomia irti. Ellei sitten halua niitä rikkoa. Tokihan ripset voi ottaa irti ja laittaa uudelleen paikalleen lakkauksen jälkeen?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Heinäkuu 08, 2012, 01:24:15 ap
Eikö niitä muka saa irti? :o mä kuvittelin että ne on sellaiset jännät 'läpät' ;o sry tästä virheestä :d
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Tatzuki - Heinäkuu 08, 2012, 01:57:43 ap
Kyllä ne Dalin luomet saa irti.

Kelatkaa kohtaan 6:46.
http://www.youtube.com/watch?v=C0_Gi-KDQps (http://www.youtube.com/watch?v=C0_Gi-KDQps)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Miru - Heinäkuu 08, 2012, 02:53:45 ap
Kiitti kaikille, mut en oikeen uskalla ottaa niitä irti kun tuntuu olevan niin tiukassa, olen yrittänyt saada vaikka miten monesti irti, mutta ne tuntuu vain hajoavan käsiin. Voikohan ripsiä suojata vaikka jonkunlaisella teipillä? Onko jollakin kokemusta? Toisaalta, ei ole nyt ihan välttämätön pakko saada mitään tietoa, tyttönen saa kumminkin jossain vaiheessa pitkät ja tuuheat ripset, että ei ne haittaa vaikka ottaisinkin irti. Siis ne ripset. Kiitos kaikille kumminkin. ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Jessykka - Heinäkuu 08, 2012, 03:10:39 ap
^ Teipin kanssa ripsistä voi irrota irtokarvoja tjsp. Mutta itse tein joskus niin että suojasin ripsiä pienellä palalla kangasta, taitoin ripset sillälailla pään "sisään" ja laitoin siihen kangastilkun suojaksi. Toimii, mutta sen jälkeen ripset kaipaavat taas taivuttelua. Mutta ei se lakka ripsiä varmaankaan vahingoita mitenkään.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Miru - Heinäkuu 08, 2012, 11:30:49 ap
^ Kiitos todella paljon Jessykka, näin teen.  ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Korone - Heinäkuu 10, 2012, 14:00:59 ip
Huomio!
Maybellinen asetoniton kynsilakan poistoaine sulattaa muovia! http://www.glossy.fi/tuote/katso/gentle-remover-acetone-free
Kokeilin putsata pienen alueen tällä aineella ja se sulatti muovin samantien ja muutti muovin röpelöiseksi. Sain onnekseni korjattua kohdan hiomalla sulaneen alueen extra fine hiomapaperilla. Välttäkää tämän käyttöä Pullipeihinne!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Paprika - Heinäkuu 12, 2012, 14:45:38 ip
Kannattaako Army painteria ostaa fantasiapelejen nettikaupasta vai itse kaupasta (esim helsingistä)? Mietin saatavuutta.
// En tarvitse tuohon vastausta, koska ostin juuri Jyväskylän Fantasiapeleistä pullon :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Jessekisu - Heinäkuu 17, 2012, 16:58:49 ip
Tuli mieleen, että käykös päällystämiseen akryylimattalakka?
Kiitos jo etukäteen!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Turre - Heinäkuu 17, 2012, 19:47:53 ip
Lakka joka ei ole spray-muodossa on liian paksua ja nuken iholle muodostuu inhottava kalvo. Vaikka spraylakka tulee pullosta ohuena sumuna, on silläkin mahdollista pilata meikki liian paksun lakkakerroksen kanssa. Pullolakka joka sivellään siveltimellä tai tuputtimella tekee aivan takuulla liian paksun kerroksen.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Armiidus - Elokuu 04, 2012, 13:51:50 ip
Täydellinen aiheenvaihto mutta:
En löytänyt tätä mistään muualta, joten kirjotan nyt uuteen viestiin.... Onko turvallista poistaa liima- ja teippitahroja nuken päästä mineraalitärpätillä? Ite oon käyttänyt sitä Emilen päähän, ja hyvin lähti. mutta tuli vaan mieleen kysyä vielä täällä, jos se nyt kuitenkin on vaarallista nukeille....
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Elokuu 04, 2012, 14:03:32 ip
^ lue pullon kylkeä. Onko siinä asetonia, öljyä, alkoholia?
Kaksi ensimmäistä pilaavat nuken, joten sen käyttö kannattaa lopettaa alkuunsa. Erikeeper lähtee vesipesulla, stockperuukin liimasta en tiedä, mutta sehän ei peruukin alta näy.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kendral - Elokuu 04, 2012, 15:11:49 ip
Jos stock liimoja pois haluaa turvallisesti, kannattaa hunikselta kysäistä kun hän on ainakin yhden taen päästä liimat putsannut. Pesisin nuken pään kylmällä vedellä että säästyy edes vähän vaurioilta. (jos siis siinä oli jotain edellä mainittua)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Elokuu 04, 2012, 15:17:21 ip
^ vauriot tulevat heti tai muutaman tunnin sisällä. Peseminen pitkän ajan jälkeen ei auta mitään.
Liimaa voi koittaa hioa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Kendral - Elokuu 04, 2012, 15:18:37 ip
^ vauriot tulevat heti tai muutaman tunnin sisällä. Peseminen pitkän ajan jälkeen ei auta mitään.
Liimaa voi koittaa hioa.

Jos sitä yrittää pestä ei tule myöhemmin vaurioita lisää.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hyrrra - Elokuu 04, 2012, 15:34:22 ip
Peruukin liimajäljet mä poistaisin vesihionnalla ... Nuken naamaan ei kannata aiheuttaa liima / teippitahroja niin ei kantsi niiden kanssa sitte tapellakkaan ;) Esim. isopropyylialkoholikin jättää rumat jäljet, jos sillä yrittää poistaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: shikasi - Elokuu 15, 2012, 00:45:45 ap
Voiko vesivärikynien siasta nuken meikkaamisessa käyttää normi puuvärikyniä?
Haluain nimittäin käyttää yhden nukkeni meikissä kultaista väriä mutta vesivärikynänä värin saaminen on haastavaa ja maalejen käyttö ei mulla ihan hallussa... ^^'
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Hompsa - Elokuu 15, 2012, 08:31:49 ap
^jotkut ovat käyttäneet ilman huonoja kokemuksia, mutten itse lähtisi kokeilemaan. Kannattaa kokeilla vaikka nuken takaraivoon väriä hieman.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: shikasi - Elokuu 15, 2012, 16:11:05 ip
^ Kiitti vinkistä, kokeilen näin. Hah mulla ei olistullu mieleenikää, olisin varmaan vaa hölmönä ruvennut siihen sotkemaan. : D

Vielä olisi toinen kysymys:
Voiko Decorlack merkkistä maalia (?) käyttää nuken meikissä, ostin sellaista väriä nuken meikkiä ja muutamaa ei nukke juttua varten semmoista kultaisen väristä.
Huonolla englannin kielen taidolla en ole 100% varma mitä tuote sisältää kun ei suomeksi lukenut...
Tälläin pakkauksessa lukee:
"Water-based acrylic gloss laquer. Watherproof, saliva resistant. For wood, cardboard, paper, self-curing modellin pastes, polystyrene, glass, metal, stone. Etc.  Stir before use. Approved product. Conforms to ASTM D- 4236."Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Elokuu 15, 2012, 17:55:59 ip
"Vesipohjainen akryylinen kiilto(ns. glossi)lakka. Vedenkestävä, syljenkestävä (? :'D). Puuhun, kartonkiin/pahviin, paperiin itsekovettuviin(?) pastelleihin,
styroksiin, lasiin, metalliin, kiveen yms. Ravista ennen käyttöä. Hyväksytty tuote."

Tässä ei erityisemmin ollut sitä, mitä aine sisältää. Lukiko pullon kyljessä tämän lisäksi muuta kuin varoituksia tms? Tuon perusteella se luultavasti on turvallinen, mutta testaa toki takaraivoon.

Ei kannata käyttää niitä puuvärejä - väri ei lähde kokonaan pois. Ja onhan niitä kullanvärisiä vesivärikyniäkin olemassa. Tai jos ei tahdo löytyä niin ainakin akryylimaaleja ja vesivärejä on sen värisenä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: shikasi - Elokuu 15, 2012, 18:20:54 ip
^Okei, kiitti! 
Eipä pakkauksessa muuta lukenut, googlailin vähän ja löysin myös että muoville  ja kumille sopivaa, joten voisiko todennäköisesti tää sopia nuken naamaan, vaikka muovejakin on kyllä erilaisia...
Kokeilin maalia nuken takaraivoon, ei tullut mitään, puhdistuskin onnistui ihan vedellä ja pienellä rapsuttelulla. Eikä jäänyt mitään paitsi ihan todella haalea viiva, kohtaan johon laitoin paksuimman maalikerroksen.
Uska.taiskoha  tällä nyt ruveta meikkaamaan...?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: Ainski - Elokuu 15, 2012, 18:28:14 ip
Teitkö puhdistuksen maalin ollessa märkä? Anna sen kuivua jonkin aikaa ja puhdista isopropyylialkoholilla.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä kustomoinnista!
Kirjoitti: shikasi - Elokuu 15, 2012, 18:59:16 ip
Jepjep, annoin sen kyllä kuivua ihan kuivaksi. Täytyy kokeilla uudelleen vielä isopropyylilla. ^^'
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Hyrrra - Elokuu 26, 2012, 18:31:53 ip
Laita ennen kuin laitat mitään väriä nassuun pohjalakka niin maali tai puuväri ei pääse vahingoittamaan pintaa ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Hunajasieni - Elokuu 27, 2012, 13:32:12 ip
Ekassa viestissä:

Lainaus
ELÄ KÄYTÄ:
-Tusseja
-Lyijykyniä
-Puuvärejä
-Fiksatiiviä
-Hiuslakkoja
-Automaaleja
-Ihmisten meikkejä
-Mitään öljyä tai rasvaa sisältävää
-Mitään jossa on asetoonia


Se tarkoittaa siis että ei kannata käyttää näitä, ja pohjalakkaus ei muovia suojaa näissä aineissa TARPEEKSI vaan ne tulee siitä läpi ja jumahtaa nukkeen.

Lainaus käyttäjältä: Ainski
Ei kannata käyttää niitä puuvärejä - väri ei lähde kokonaan pois. Ja onhan niitä kullanvärisiä vesivärikyniäkin olemassa. Tai jos ei tahdo löytyä niin ainakin akryylimaaleja ja vesivärejä on sen värisenä.

Pohjalakkaus pitää laittaa mielellään AINA nukelle ellei käytä pelkkää glossia tai muuta siveltävää lakkaa johon väri sekoitetaan mukaan.

Myös "sallitut" aineet voivat tehdä muoville jotain jos sitä ei suojaa lakkakerroksella. Vesivärikynät ja pastellit eivät myöskään tartu lakkaamattomaan nuken naamaan kovin hyvin eli jos ei suju etkä ole pohjalakkaa pistänyt niin vika on siinä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Ainski - Syyskuu 25, 2012, 18:52:29 ip
Millaista glitteriä kannattaa ja voi käyttää? Tiedän, että ylä lukee, ettei ihmisten meikkejä saa käyttää, mutta eikö tavallinen helmiäisluomiväri käy? En usko, että siinä on ainakaan öljyä. Lakan kanssa yhteensopivuutta kuitenkin epäilen...

e// Nälkäkurki: Kiitos vinkistä, en mä ole semmosta tajunnutkaan kattoa...
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nälkäkurki - Syyskuu 25, 2012, 19:07:04 ip
Ainski, sanoisin että kannattaa pelata varman päälle ja käyttää ihan sitä nukkejen meikkaamiseen soveltuvaa helmiäispölyä, ihan askarteluliikkeistä sitä saa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Piccolo - Syyskuu 27, 2012, 13:18:07 ip
Hei, mita voi kayttaa akryylimaalin poistoon ilman etta nukke vaurioituu?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nälkäkurki - Syyskuu 27, 2012, 17:48:08 ip
Isopropyylialkoholia tai todella hienoa hiekkapaperia (n. 1200 p.). Itse suosittelen isopropyylialkoholia.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Piccolo - Syyskuu 28, 2012, 12:42:24 ip
kiitos pitaa kokeilla.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Doctor - Syyskuu 28, 2012, 17:41:37 ip
Mietin sitä, että lähettäisin nukkeni (Pullip Clarityn) kustomointiin, ja siihen liittyen pari kysymystä:

Miten saisin äitini suostumaan? Kun tilasin toisen nukkeni, Dalin, hän sanoi että sille ei sitten vaiheta mitään. Eli äiti ei tajua mitään. (:D) Joten miten osaan perustella, että haluan nukelleni jotain uutta? Hän ei myönnä näkevänsä, että nukkeni meikki on liian erilainen persoonaan verrattuna. Ja ei, en suostu vaihtamaan persoonaa vain sen takia, että äitini on ääliö.
 Joten, kysymys on, miten saan perusteltua äidilleni, että nukkeni tarvitsee uudet kasvot?

Ja toinen: Voiko kustomoitu naama levitä ja kuinka nopeasti se kuluu? Mitä aineita pitäisi huolella välttää, jottei meikkiaineet kulu?

Kiitos jos vastaat! :)

D~
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: shikasi - Syyskuu 28, 2012, 19:31:02 ip
^ Tuohon toiseen kysymykseesi: Meikatun nuken naaman ei tulisi kulua kunhan sen päällystää tarpeeksi muttei liian paksulla päällystys lakkakerroksella. : )  Jos meikkiä ei päällystä se kuluu pois todella nopeasti, ja mikäli ei sitä päällystää aijo niin kannattaa välttää kaiken nestemäisen koskemista nuken naamaan. : " D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Syyskuu 28, 2012, 22:46:58 ip
Doctor: Äitisi on fiksu. Nukke on arvokkain alkuperäisellä meikillään. Samoin siistein. Suomessa ei ole kuin ihan muutama kustomoija joiden työn laatu ei suoranaisesti vie nuken laatua alaspäin. Vielä vähemmän on niitä joiden työ kestää pidempää katselua ja niitä, joiden työ nostaisi nuken arvoa on vielä siitäkin vähemmän.
Ota se asenne ettei nukkesi persoona ole huulien väristä tai irtoripsistä kiinni. Äitisi on kaiketi nuken maksanut joten hän myös viime kädessä päättää miten sitä käsitellään.
Jatkossa kannattaa miettiä nukkehankinnat niin, että nuken alkuperäiset värit ja olemus tukevat persoonaa. Silloin pääsee kaikkein helpoimmalla.
Tehdasmeikki on kestävin. Silti nuken käsittelyn peruspilareihin kuuluu ettei naamaa kosketella eikä lääpitä suotta. KOtitekoinen meikki leviää, haalistuu ja liuskoittuu joskus nopeasti, joskus hitaammin riippuen siitä mitä värejä on käytetty, miten ne on pohjustettu ja kiinnitetty ja kuinka nukkea käsitellään ja kuljetetaan. Hyvin pidetty ja kunnolla kiinnitetty kotimeikkikin kestää. Omalla ensinukellani on yhä kasvoillaan sama meikki jonka tein sen tullessa ja se on yhä virheetön. Meikillä taitaa olla ikää alun neljä vuotta.
Mitään aineita nuken kasvoille ei tietenkään päästetä. Kun jo sormenpäiden rasva voi tehdä vahinkoa, ei mihinkään muihin aineisiin pitäisi olla tarvetta. Puhdistaminen hoidetaan nihkeällä, maalattuja kohtia vältellen.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Milly - Syyskuu 29, 2012, 01:07:35 ap
Doctor, kuuntele viisasta äitiäsi ja kiität häntä siitä myöhemmin.

Olen täysin samaa mieltä kuin Turre, ja toivon että moni muukin tätä ketjua lukeva harkitsisi vakavissaan kannattaako lähteä pilaamaan nukkeaan ilman järkevää syytä. Jo nyt moni täällä katuu kustomointiyrityksiään (sille on ihan oma ketjunsakin) ja minä olen vilpittömän kiitollinen että vähän aikaa sitten alkanut nukentärvelyvillitys on alkanut laantumaan. Moni on kertonut, että ei olisi lähtenyt muuttamaan nukkeaan ellei olisi kuvitellut että se "kuuluu asiaan" ja että "kustomoitua" nukkea arvostettaisiin enemmän kuin alkuperäiskunnossa olevaa. Näin ei ole asian laita.

Sellainenkin asia on sattunut silmiini, että jos kaverilla/siskolla/jollakulla muulla on sama nukke kuin itsellä, toista kehotetaan kustomoimaan nukke erilaiseksi tai muuten se jotenkin "haittaa". Toki nukkeaan saa muokkailla miten tykkää, mutta älkää missään tapauksessa tehkö sitä siksi että tuntisitte olevanne sen velkaa jollekulle toiselle. Tällaisia nukkeja saa olla vaikka sata samanlaista eikä se tee niistä yhtään sen huonompia.

Edelleen myös suosittelen, että jos tahtoo kokeilla kustomointia, hankkikaa sitä varten joku valmiiksi pilattu nukke jonka voi kokeilla pelastaa parempaan kuntoon. Älkää missään nimessä lähtekö turmelemaan sitä upouutta, kaunista nukkea jonka olette juuri saaneet.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Doctor - Syyskuu 29, 2012, 11:23:05 ap
Kiitos vastauksista, mutta unohdin laittaa tuohon edelliseen viestiini, että olen maksanut nuket + peruukin ja obitsun täysin itse. Ja että pullippini alkuperäisestä meikistä on jäljellä vain kulmakarvat ja silmämeikki. Poskipuna ja huulet ovat kadonneet, olisikohan syynä ollut jokin aine, mutten muista laittaneeni naamaan mitään muuta kuin hieman kostean pyyhkeen jolla olen naaman likaa puhdistanut.

No, pitää kai vain odotella hetkeä, jolloin äiti antaa luvan, koska en aio luopua suunnitelmistani. Omasta mielestäni kallis nukke ei ansaitse puolikasta meikkiä. Maksan kyllä mieluummin laadusta enemmän kuin koitan päästä halvalla.

Ja mielestäni minulla on järkevä syy. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Tatzuki - Syyskuu 29, 2012, 11:40:00 ap
Doctor, Pullippien meikki ei katoa tai kulu noin vain pois. Lian pyyhkiminen nuken naamasta kostealla pyyhkeellä ei vaikuta nuken meikkiin mitenkään.
Meikki on niin tiukasti kiinni että sen poistamiseen tarvitaan hiomapaperia.

Oletko itse yrittänyt customoida Pullippiasi ja äitisi ei pitänyt lopputuloksesta joten ei luota sitä kenenkään muunkaan käsiin customoitavaksi?
Silloin ymmärtäisin myös sen miksi äitisi on sanonut että Dalisi pidetään stock kunnossa vaihtamatta sille mitään.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: shikasi - Syyskuu 29, 2012, 13:11:14 ip
Doctor, Suosittelen stock meikin säilyttämistä minäkin.
Minä nimittäin ostin dalia halutessani customoin dalin stock meikillisen siaan, no nuken olen meikannut useaampaan kertaan eikä ole vieläkään sellainen josta tykkään.
Nyt vaihtaisin sen mihinkä tahansa stock meikilliseen, koska stock meikki on kuitenkin varma valinta. Ja sinulla on charlemagne, se on mielestäni tavattoman kaunis nukke ja sen meikki on persoonallinen, sinuna miettisin kahdesti ennenkun rupeat muokkaamaan nukkea...
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Doctor - Syyskuu 29, 2012, 13:12:51 ip
Ei, en ole koskemassa customtarvikkeisiin pitkällä tikullakaan. Ja tiedän, ettei meikit kulu pelkällä vedellä. Onkohan mahdollista, että meikit ovat vain vialliset, vai onko joku sabotoinut nukkea. Ken tietää.

Enkä ole muokkaamassa dalia, herranenaika! Sen meikki on täydellinen<3
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: shikasi - Syyskuu 29, 2012, 14:52:55 ip
^ Hupsista käsitin väärin tuon mitä nukkea olet meikkaamassa jutun. : D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Doctor - Lokakuu 20, 2012, 14:09:42 ip
Ostin tänään Kirjakaupan alesta Koartin Soft Pastels-paketin, ja nyt mietin, että voiko niitä käyttää pullipin/bjdn meikkaamiseen?
 Ja sitten että mistä löytyy hyviä siveltimiä ja aineita jos aikoo tehdä ripset/kulmakarvat nukelle?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nälkäkurki - Lokakuu 21, 2012, 14:14:15 ip
Katso ettei niissä ole öljyä. Jos ei ole, niin testaa nuken takaraivoon/pään sisälle ja katso muutaman päivän päästä onko tullut mitään reaktioita muovin kanssa. Jos ei ole, niin sanoisin että niitä on turvallista käyttää.
Otsikko: Pullipin huulet!?
Kirjoitti: hatica - Lokakuu 21, 2012, 18:24:26 ip
Olen kyllästynyt Pullip dal tweety dalin oransseihin huuliin! Millä litkulla huulen värin saisi pois sotkematta koko nukkea! Millä niitä voisi meikata vaaleanpunaisiksi? Kertokaa omat kustomointivinkkinne asiaan!
Otsikko: Vs: Pullipin huulet!?
Kirjoitti: Peachupii - Lokakuu 21, 2012, 18:27:21 ip
Väärä paikka,luulisin...

Isopropyylialkoholilla! Tai sitten asetoonittomalla kynsilakanpoistoaineella. Varmista vain ettei puhdistusaine ole öljypohjainen.
Otsikko: Vs: Pullipin huulet!?
Kirjoitti: Nälkäkurki - Lokakuu 21, 2012, 18:29:13 ip
Tätä varten on tämä (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=2624.0) ketju.
Otsikko: Vs: Pullipin huulet!?
Kirjoitti: hatica - Lokakuu 21, 2012, 18:36:06 ip
Tätä varten on tämä (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=2624.0) ketju.

Joo, mutta ei ollut erikseen huulista. Millä niitä voisi meikata!?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Hemuli - Lokakuu 21, 2012, 19:11:38 ip
^ Huulien meikkaamista varten ei tarvitse tehdä ketjua, kun kaikki kustomiohjeet löytyvät täältä.  :) Muutenhan täällä olisi kohta ketjut erikseen vasemman ja oikean kulmakarvan tekemiseen.  :D Aloitusviestissä lukee, esim. akryylimaaleilla voi maalata nuken huulet.
Lainaus
Meikatessa:
-Akryylimaalit
-Pastelliliidut
-Vesivärikynät
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Piccolo - Marraskuu 02, 2012, 16:57:36 ip
Heip! Millä saa stock meikin pois ilman että menee koko nukke ihan piloilleen?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Peachupii - Marraskuu 02, 2012, 17:05:18 ip
^Isopropyylialkoholilla... käytäthän hakua ensi kerralla,tuota samaa on kysytty ties kuinka monta kertaa... Ja tuota samaa kysyttiin pari viestiä sitten... -_-'
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: shikasi - Marraskuu 02, 2012, 21:12:22 ip
Piccolo, välillä stock meikki ei kuitenkaan lähde pelkällä isopropyylilla vaan vaaditaan hiomista. Hiomiseen ehdottomasti vähintään karkeudeltaan 800, hiomapaperia. Omaan makuuni tuo 800 on aika karkea, itse käyttäisin vielä hienompaa mutta jos yli 800 on ei naaman pitäisi mennä piloille. : )
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Wren - Tammikuu 20, 2013, 13:10:40 ip
Onko obitsua (soft bust) mahdollista päällystää jollain lakalla, ettei se tahriintuisi tai naarmuntuisi niin helposti?
// Kiitos!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Tammikuu 20, 2013, 14:31:17 ip
Ei ole. Pehmeä kumimainen materiaali tuppaa ottamaan nokkiinsa kaikista muista kemikaaleista. Onneksi se on erittäin helppo puhdistaa vedellä ja vaikka taikasienellä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: VanilijaSuklaa - Tammikuu 28, 2013, 08:51:04 ap
Noh, onko muilla käynyt lakkauksen kanssa niin, että lakkaukset ovat alkaneet lohkeilla & koko meikki on lähtenyt samalla? eli siis. mulla on tapahtunut näin.

Lakkasin ihan perusteellisesti naaman, meikkiin oli käytetty ihan luvallisia aineta, mutta silti tapahtuu näin. Nyt on kyllä saanut Army Paintner multa monet kiukut päällensä, koska minun mielestä Mustan ruusun tekemä ja minun viimeistelemä meikki oli onnistunut ihan hyvin. ;__; Noh mutta. Sitten kun koitti vetää sitä lakkausta kynnellä vähän pois niin kaikki lähti irti, ja noh lopputulos tästä oli tämä: (eli siis ihan kynnellä vedetty pois tuosta noin.)


Haluaisiko joku selventää mitä on tapahtunut? ja noh olkoon tämä varoituksena mitä SAATTAA käydä myös Army paintnerin kanssa. uwu
sori muuten tummahkot kuvat u__u' mun kameran objektiivi ei tykkää ajatuksesta tarkentaa lähelle. ><


/Siniirr edit: Liian isot kuvat poistettu.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: whipii - Tammikuu 28, 2013, 14:59:27 ip
^ Käytitkö pohjalakkaa? Puhdistitko naaman ensin?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: VanilijaSuklaa - Tammikuu 28, 2013, 21:11:11 ip
Öhh. Pohjalakasta en ole varma, ja mitenkä puhdistin? ô.ô jaa ennen lakkausta?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Tammikuu 29, 2013, 00:16:52 ap
kuvittelenko vai onko nuken naamassa lakkaa todella paksu kerros? spraylakkaa käytetään, jotta lakkakerrokset saadaan iholle hienonhienoina kerroksina pulloa kasvojen yli kuljettaen ettei paksua kerrosta muodostuisi.
Minusta näyttää siltä että pohjalakkaus on unohdettu ja kun mikään ei kiinnitä värejä muoviin, se on lähtenyt liikkeelle paksun lakkauksen takia.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Kuulintu - Helmikuu 01, 2013, 15:20:11 ip
^ Itse asiassa käytin pohjalakkausta. Nukessa ei ole kuin pohjakerros, pari välikerrosta ja päälykerros + vaniljasuklaan tekemä lakkaus. Puhdistin pään 1000p hiomapaperilla perusteellisesti ja käytän vain sallittuja aineita.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Helmikuu 01, 2013, 19:14:55 ip
Muistithan pestä pään hiomisen jälkeen? Mikropöly on huonoa lähtemään pelkällä pyyhkimisillä.
Missä olosuhteissa lakkaus on tehty? Teittekö sen ulkona vai huoneenlämmössä? Korkea ilmankosteus tekee joskus ikäviä yllätyksiä lakkojen ja maalien kanssa. Jos joku välikerros ei olekaan kunnolla kuiva tai jää paksuksi, se lähtee rullaamaan seuraavien kerrosten alta.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Kuulintu - Helmikuu 01, 2013, 20:05:29 ip
^ Katson AINA ennen meikkiä tehdessäni naaman olevan puhdas. Lakkaus on suoritettu meidän kylppärissämme, jossa on ihan sopiva ilma ja tila. Jätän aina nassun kuivumaan ennen seuraavaa vaihetta. Mutta sanotaan nyt näin, että pikku Haruna oli jo hiukan suttuinen huulien kohdalta ennen meikkiä. Monta meikkiä sillälailla, että edellistä on vielä jäljellä ei ole ihan hyvä asia minusta. Tein parhaani pään kanssa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Besi - Helmikuu 28, 2013, 17:20:47 ip
Tätä on voitu kysyä jo vaikka pariinkin kertaan, mutta yksin kertaisesti olen liian laiska ja kireinen lukemaan jokaista kysymystä ja siihen kuuluvaa vastausta :D

Eli myydäänkö esim. Army painterin lakkaa tai muita noista hyvistä lakoista, missään muussa kuin nettikaupassa?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Kuulintu - Helmikuu 28, 2013, 17:36:41 ip
^ Esimerkiksi army painteia myy muun muassa fantasiapelit. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Helmikuu 28, 2013, 18:54:30 ip
Talviaikaan lakan tilaaminen netistä on hyvin riskialtista, sillä lakat menevät pilalle jos ne pääsevät jäätymään. Moni muu kemikaali tekee muuten saman. Siksi talvisaikaan kannattaa ostaa liikkeistä ja säästää tilaamiset kesään.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: nukkumatti - Huhtikuu 21, 2013, 19:44:04 ip
En tiedä kuuluuko tänne, mutta olen jo pitkään miettinyt, että pystyykö tuota Army Painterin mattalakkaa (klik (http://www.fantasiapelit.com/index.php?main=ai&kat=single&mista=indeksi&etsittava=_120866)) tilaamaan, kun tuolla lukee näin " TÄMÄ TUOTE EI OLE MYYNNISSÄ POSTIMYYNNISSÄ! ", mutta saatavuuden kohdalla lukee kuitenkin " saatavissa heti ". Ja kun painaa tuon tuotteen koriin ja menee tilaus valikkoon, niin siellä kolme eri maksu vaihto ehtoa (postiennakko / maksu luotto/ debit kortilla/ noutotilaus) niin pystyykö millään noista tilaamaan. Kun esim. tuo noutotilaus olisi aika hyvä, kun se tilattaisiin lähimpään fantasiapeliin ja sen voisi sitten hakea sieltä ja maksaa siellä, mutta en oikeen tiedä pystyykö tuota nyt tilaamaan, kun tuolla lukee tuo ei postimyynnissä juttu.. ? Anteeksi sekavuus (en osaa selittää), mutta tiivistettynä : Pystyykö tuota tuotetta siis tilaamaan? :I
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Ayumi - Toukokuu 09, 2013, 23:27:07 ip
En tiedä kuuluuko tänne, mutta olen jo pitkään miettinyt, että pystyykö tuota Army Painterin mattalakkaa (klik (http://www.fantasiapelit.com/index.php?main=ai&kat=single&mista=indeksi&etsittava=_120866)) tilaamaan, kun tuolla lukee näin " TÄMÄ TUOTE EI OLE MYYNNISSÄ POSTIMYYNNISSÄ! ", mutta saatavuuden kohdalla lukee kuitenkin " saatavissa heti ". Ja kun painaa tuon tuotteen koriin ja menee tilaus valikkoon, niin siellä kolme eri maksu vaihto ehtoa (postiennakko / maksu luotto/ debit kortilla/ noutotilaus) niin pystyykö millään noista tilaamaan. Kun esim. tuo noutotilaus olisi aika hyvä, kun se tilattaisiin lähimpään fantasiapeliin ja sen voisi sitten hakea sieltä ja maksaa siellä, mutta en oikeen tiedä pystyykö tuota nyt tilaamaan, kun tuolla lukee tuo ei postimyynnissä juttu.. ? Anteeksi sekavuus (en osaa selittää), mutta tiivistettynä : Pystyykö tuota tuotetta siis tilaamaan? :I

Veikkaan, että voit tilata siten, että teet tuon mainitsemasi noutotilauksen ja maksat paikan päällä.

Itselläni on tosin vain huonoja kokemuksia Army painterista. Olen käyttänyt neljää pulloa peräkkäin, joista kaksi räki ja kaksi meni tukkoon. Yksi noista oli kaverini pullo ja loput omia ja maksoin vain yhdestä purkista kun kävin vaihtamassa aina uuteen. En sitten tiedä oliko talviaika vaikuttanut lakkoihin, mutta Army painteriin ei tee enään mieli koskea vaikka kesällä ostaisinkin. Käytän GW:n lakkaa.
Fantasiapelien myyjät täällä Helsingissä eivät ilmeisesti haluaisi asiakkaiden ostavan GW:ta kun aina sitä ostaessani kysyvät, että mihinkäs aion käyttää sitä ja tiedänkö että tämä lakka on tälläinen päläpälä ja tyrkyttävät Army painteria. Teen myyjille aina selväksi, etten halua enään käyttää sitä lakkaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Tomaattimurska - Toukokuu 20, 2013, 22:04:50 ip
Minulla on noita aquarellikyniä joiden merkki on "Faber-Castel art crip aquarelle" Onko jollain niistä kokemusta? Siinä on siis 24 kynää. Kokeilin niistä mustaa kynää Bratzini päähän ja annoin olla koko päivän(siis aamusta iltaan). Väriä oli hieman vaikeampi saada pois päästä, kuin heti jos otti pois, mutta se silti lähti pois moitteettomasti. Tarkoitukseni olisi sillä tehdä nukeilleni viikset ja nenän jonkun kuvauksen ajaksi. Tarkoitan etten laittaisi lakkaa lainkaan. Toivottavasti tämä oli oikeassa paikassa(:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Toukokuu 20, 2013, 22:52:35 ip
Pistä nukkesi naamaan paperiviikset. Musta väri voi olla oikukas otettavaksi pos ja tuskin tahdot pitää viiksekästä nukkea. Naamaan piirtely on muutenkin aina vaarallinen idea.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Tomaattimurska - Toukokuu 24, 2013, 23:35:48 ip
Okei, teen silkkipaperista viikset. Kiitos paljon avusta Turre  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Milly - Toukokuu 25, 2013, 15:25:25 ip
Muista että silkkipaperi voi värjätä kovasti kostuessaan, eli älä anna sen kastua tai olla yhtään pidempään kuin on pakko. Ajattelisin että tavallinen musta paperi olisi turvallisin valinta.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Cayla - Toukokuu 28, 2013, 21:21:29 ip
Mielenkiinnosta ja pienen ajatuksen poikasen kytemisestä kysyisin naaman tanniksi kustomoimisesta. Jos pohjalla olisi vaikka ihan normi valkoihoinen pullip, millä aineilla voisi vain naaman kustomoida tummaihoiseksi (jos joskus idean toteuttaisin, en haluaisi lähteä obitsu tai muutakaan kroppaa värjäämään, ostaisin valmiiksi tannin, jonka mukaan värjäisisi naaman), olisiko sen oltava jotain sprayta vai onnistuisiko tasaisen lopputuloksen saaminen ihan perus kustomointitarvikkeilla, kuten pastelleilla ja akryyleillä? Entä olisikohan mahdollista edes saada naamaa mätsäämään kroppaan? (No tämähän riippuu ihan kustomoijan taidoista...)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Toukokuu 29, 2013, 00:33:22 ap
Perusvälinein ei saa kyllin sileätä pintaa. ei edes spray-maalein. Ainoastaan kynäruiskulla tai vastaavalla työkalulla saadaan kyllin ohuet, täysin valumattomat ja sileät väripinnat joissa hienotkin sävymuuntelut ovat mahdollisia.
nuken pään voi kyllä maalata, mutta lopputulos ei silmää hivele sillä millään sudilla ei saa katseen kestävää pintaa noin suureen kappaleeseen. Suosittelen ennemmin ostamaan valmiiksi tannin nuken, jolloin saat oikean sävyisen kropankin mukaan samantien.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nolluska - Toukokuu 29, 2013, 00:33:35 ap
Mielenkiinnosta ja pienen ajatuksen poikasen kytemisestä kysyisin naaman tanniksi kustomoimisesta. Jos pohjalla olisi vaikka ihan normi valkoihoinen pullip, millä aineilla voisi vain naaman kustomoida tummaihoiseksi (jos joskus idean toteuttaisin, en haluaisi lähteä obitsu tai muutakaan kroppaa värjäämään, ostaisin valmiiksi tannin, jonka mukaan värjäisisi naaman), olisiko sen oltava jotain sprayta vai onnistuisiko tasaisen lopputuloksen saaminen ihan perus kustomointitarvikkeilla, kuten pastelleilla ja akryyleillä? Entä olisikohan mahdollista edes saada naamaa mätsäämään kroppaan? (No tämähän riippuu ihan kustomoijan taidoista...)

Täydellisimpään lopputulokseen pääsee sekoittamalla itse värin ja suihkuttamalla sen kynäruiskulla pääkkyyn. Muissa tapauksissa ollaan täysin spraymaalivärien armoilla, kun blushaamalla ja pelkästään akryylillä vedeltämällä se ei onnistu nätisti.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Cayla - Toukokuu 29, 2013, 09:37:06 ap
Suuri kiitos Turre ja Nolluska! (: Valmiiksi tannia pullippia siis metsästämään, ellei joku kokenut kustomoija tee tällaisia operaatioita. Itsellä taidot ja tieto tuskin riittäisi, en halua päätyä satasen nuken pilaamiseen. : D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Werna - Heinäkuu 04, 2013, 22:38:47 ip
Kuinka kauan tuollainen mattalakkapullo (tässä tapauksessa Army Painter) säilyy? Onko säilyvyyden kannalta väliä sillä, käytetäänkö pulloa välillä? Mietin, kun minulla on jo muutama vuosi sitten ostettu pullo jota ei ole nyt pitkään aikaan käytetty, mutta lähiaikoina olisi tarvetta...
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Heinäkuu 05, 2013, 00:39:47 ap
Pullon sisältöhän säilyy vuosia jos se vain on huoneen lämmössä. Pullon strateginen kipupiste on suutin. Se voi tukkiutua mutta sen saa toki liotettua auki. Testaa aina vanhaa pulloa johonkin muualle kuin nukkeen ensin jotta näet, räkiikö pullo jolloin suutin pitää huoltaa tai onko koostumukselle sittenkin tapahtunut jotain. Esimerkiksi olen törmännyt lakkoihin jotka ikääntyessään kuivuvat hitaammin.
Itselläni on 2009 ostettu Army Painter kaapissa ja koen että lakka on yhä priimaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Milly - Heinäkuu 05, 2013, 01:13:10 ap
Minullakin on pitkään satunnaiskäytössä ollut army painterin mattalakka ja hyvin vielä asiansa ajaa. :) Olen koettanut tyhjentää suuttimen alassuin suihkuttamalla aina käytettyäni ja hyvänä on pysynyt eikä mennyt tukkoon. Kannattaa siis ainakin kokeilla ettei vahingossa heitä toimivaa lakkaa pois.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Werna - Heinäkuu 05, 2013, 13:59:01 ip
Kiitos Milly ja Turre, ehkäpä tuota sitten uskaltaa käyttää. Ainakin vaikuttaisi suihkuttavan ihan tasaisesti. Army Painterin pullot ovat niin isoja että jos lakkaa vaikka pari pullipin naamapalaa vuodessa, niin menekki ei ole kummoinen.
Otsikko: Kokeneet kustomoijat, tulkaa vastaamaan tähän ongelmaan!
Kirjoitti: iines - Elokuu 01, 2013, 12:41:49 ip
Kustomoin siis ensikertaa eilen, ja kun pohjustin meikkiä mattalakalla, niin jopa myrkyn lykkäsi.. Toiseen poskeen tuli karmiva kerros lakkaa vaikka suihkutinkin sitä tasaisesti. Lakka jäi siis siihen valkoisempana, paksumpana kuin muutoin ja 'valumajälkiä' tuli :(
Menin tästä paniikkiin ja rupesin lakan ollessa vielä pehmeää ja ikään kuin kumimaista tuossa kohdassa, raapimaan sitä irti.
No ihan kuin se olisi kovin hyvin onnistunut.. Kohta muuttui vain rosoiseksi, eikä paljon auttanut vaikka hioin ja testasin isopropyylialkoholia siihen :'(
Ajattelin sitten että ehkei se näy valmiin meikin alta ja rupesin töihin. Näkyihän se tietenkin! Päätin että teen tänään kaiken alusta, mutta mikä auttaisi tuohon rosoiseen kohtaan, silleen että poistaisi koko meikin pohjustusmattoja myöten ???
Onko teille käynyt noin joskus?

Ajattelin asetoonitonta kynsilakanpoistoainetta ainoana pelastuksenani, mutta uskallanko? Ja kenties alan ammattilaisilta löytyis muitakin keinoja tähän probleemaan :D
Otsikko: Vs: Kokeneet kustomoijat, tulkaa vastaamaan tähän ongelmaan!
Kirjoitti: Zelman - Elokuu 01, 2013, 18:05:47 ip
En osaa muuta sano, kuin että älä käytä asetoonitonta kynsilakan poistoainetta. Ihan sama onko aineessa asetoonia tai ei, niin se pehmentää ja sulattaa muovia.
BJD nukeilla asetoonittoman köyttä on turvallisempaa, kunhan sen pyyhii pois eikä uita pintaa siinä. Mutta Pullipnukeille ehdoton ei.

Nimimerkillä: On kokeiltu(testimielessä)

Oikeastaan, hiominen 800 tai 1000 numeroisilla hiomapapereilla olisi ollut ainoa ajatukseni, mutta jos ei auta niin en osaa sanoa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Werna - Elokuu 02, 2013, 00:46:23 ap
Vähän vastaavanlaisesti on käynyt minulle. Veikkaan, että olet suihkuttanut lakkaa liian läheltä, itselläni vähän samasta kokemusta. Itse huomasin vasta aikojen kuluttua, että nuken naama on joistain kohdin ikään kuin "maitomaisemman" ja rakeisemman näköinen läheltä katsoessa. Valumajälkiä itselläni ei kyllä tullut.

Ja joo, ei minkäänlaista kynsilakan poistoainetta missään nimessä. Hiominen on ihan hyvä vaihtoehto, jos isopropyylialkoholilla ei millään lähde. Hiomalla takuulla onnistuu ja lopputulos on siisti, kunhan käytät tarpeeksi hienoa paperia. Itse olen tuon oman ei-niin-onnistuneen kustomointiprojektini jonkinasteisesti pelastanut 1200 -paperilla hiomalla.

Olen huomannut, että se lakkaaminen ei ole mitään "senkun suihkitaan menemään" -touhua, vaikka niin voisi kuvitella. Kannattaa testailla ja ihan rauhassa harjoitella esim. kertakäyttömukeja lakkaamalla, millaiselta etäisyydeltä ja kuinka pitkän ravistelun jälkeen lakkauksesta saa tasaisen.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Elokuu 02, 2013, 21:29:37 ip
Korostaisin vielä että hiominenkaan ei ole nukelle turvallista. Siinä tuotetut naarmut ovat nuken loppuiän paikoillaan eikä poishiottua materiaalia ole mahdollista saada takaisin. Tekniikan on oltava oikea ja silti riskit naarmuihin ovat suuret.
Jollet ole ikinä hionut mitään, älä herran tähden aloita nuken naamasta!

Kustomointi ei ole asia jonka voisi oppia ohjeita lukemalla! jollei ole pohjataitoja käsitellä välineitä joita siihen tarvitaan, niitä pitäisi hankkia ennen kuin kajoaa kalliiseen nukkeen. Kannattaa muistaa, että nuken arvo putoaa sillä hetkellä kun sen kasvoihin kajotaan eikä se palaudu vaikka kustomointi olisi miten taidokas. Riski nuken pilaamiseen on aina olemassa. Sil´ksi muutoksia kannattaa lähteä tekemään vain silloin kun todella tietää mihin ryhtyy.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Werna - Elokuu 02, 2013, 23:56:41 ip
No joo, siltä varalta että kirjoitin liian huolettomasti hiomisesta, niin lisään vielä että tietenkään mikään kustomointimenetelmä ei ole turvallisuudeltaan satavarma, nukkeen kajoaminen on aina riski. Silti jos pitää valita hiominen tai kynsilakanpoistoaine, niin valitsisin hiomisen. Jos päätät kokeilla sitä, niin testaile tekniikkaa vaikka nuken takaraivopalaan ensin. En tiedä millainen se Turren mainitsema oikea tekniikka on, mutta itse hioin mahdollisimman kevyin, pyörivin liikkein nuken naaman muotojen suuntaisesti, ja omalla mittapuullani lopputulos on ihan hyvä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Elokuu 03, 2013, 00:50:27 ap
Oikealta kuulostaa jos lopputulos on siloinen ja naarmuton ;)
Korostaisin vielä, että nuken kustomointiohjeita lukiessa pitää muistaa tehdä ero hartsipinnan ja näiden kovamuovisten nukkejen välillä. Sitten on vielä pehmeät, vinyylipinnat ja kumimaiset muovit ja kaikille näille omat aineensa ja ohjeensa. Koska nukkeharrastajilla on usein monen lajin nukkeja, pitää muistaa tarkistaa ihan varta vasten onko löydetty ohje toimiva juuri Pullipin kanssa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Kawaii Muffin - Tammikuu 28, 2014, 20:49:26 ip
Kävin tänään ostamassa sitä Army Painter-mattalakkaa, ja tahtoisin tietää, et jos sillä lakkaa nuken jolla on stock-meikit, niin menettääkö huulet kiillon jos lakkaa mattalakalla niiden päältä?  ???
Ja sitten kysyisin vielä toisen kysymyksen (en ole satavarma, minne tämä kuuluisi laittaa mut oletan että tänne): Kun ostaa MIO-nukkesetin, ja nuken naama on kiiltävä, niin pitäiskö se naama hioa mattapintaiseksi ennen kuin meikkaa vai meneekö naama mattalakkauksen jälkeen (ilman hiomista) mattapintaiseksi?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Tammikuu 28, 2014, 20:57:08 ip
Menetät kiillon jos lakkaast huulien tms. päältä. Miksi ihmeessä ylipäätään suihkisit stock-meikin päälle? Se on kyllä firman toimesta kiinnitetty hyvin.
MIO-päät ovat lähinnä satiinipintaisia. Ei niitä tarvitse hioa. Tarvitset vain pohjalakkauksen ennen meikkiä.
Ylipäätään kaikki hankkeet joissa hiotaan ovat vaarallisia ja niitä pitäisi välttää.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Virvatuli - Tammikuu 28, 2014, 21:20:18 ip
Minäkin sain vasta hankittua MIO-nukkejani varten Army Painterin mattalakkaa. En kuitenkaan uskalla käyttää sitä vielä ulkona, koska  ohjeissa  (http://admin.thearmypainter.com/files/downloads/pdf/army_paiting_guide.pdf) (s. 14) varoitetaan:

If you can make a snowman you should never use your matt varnish outside. Never!

Oletan - viisaammat oikokoot jos menee pieleen - että suihkepisarat voivat jäätyä saman tien jos lämpötila on alle nollan, eikä lopputuloksesta tule tasaista. Ellei sisätiloista löydy hyvin tuulettuvaa paikkaa, pitänee vain odottaa plus-kelejä...  :-\
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Mrs. Schoolweek - Tammikuu 29, 2014, 09:15:25 ap
Itse asiassa varoitus taitaa koskea suojakeliä, pakkasellahan ei lumiukkoa synny. Ongelma voi ilmeisesti olla, että liika ilmankosteus pilaa lakkapinnan. Kovalla pakkasella on tietysti myös lakan jäätymisen vaara, mitä on varmaan myös syytä välttää.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Milly - Tammikuu 29, 2014, 09:30:23 ap
Kovalla pakkasella tai liian kostealla säällä ei synny hyviä tuloksia, eli kannattavampaa on odottaa sopivia olosuhteita meikkaamispäivän valintaan.

Itse olen joskus suihkuttanut lakkaa pakkasella lasitetulla parvekkeella, jossa lämpötila on kuitenkin lämpimämpi kuin ulkona (tosin tuulettanut hyvin eli tuskin hirveästi vaikuttaa?) ja on tullut hyvää jälkeä. Ainakin kannattaa tehdä niin, että pitää lakkapullon sisällä kun ravistelee ja käy vain nopeasti ulkona suihkuttamassa, ja tuo sitten pullon taas sisäpuolelle, ettei seisota lakkapulloa kylmässä ulkona.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Kawaii Muffin - Tammikuu 29, 2014, 17:07:01 ip
Aa, kiitos kaikille valistamisesta! ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Spica - Tammikuu 29, 2014, 20:48:03 ip
^Veikkaisin että tuo tarkoittaa sitä että jos on lunta = voi tehdä lumiukon = on kylmä. Jos nyt pilkkua viilataan.  En usko että ovat niin spesifisti tuota tehneet että erottelisivat että pakkasella voi tehdä/suojakelillä ei. :D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nolluska - Tammikuu 29, 2014, 21:38:29 ip
MSC ja Army Painter ovat olleet minulla käytössä myös talvella. En suosittele käyttöä kostealla säällä, eli lumisateen/räntäsateen aikana, koska ilmankosteus on silloin liian suuri ja saattaa vahingoittaa lakkakerrosta. Mutta pakkasella jne. olen kyllä käyttänyt ja toimii kyllä, kunhan katsoo vähän ettei jätä ensinnäkään purkkeja pakkaseen, enkä suosittele myöskään nuken jättämistä kylmään kuivumaan vaan viemään sen suoraan suihkuttelun jälkeen sisälle lämpimään, että se kuivuu hyvin. (Vaikka se saattaakin vähän haista lakalta, mutta myrkkyjähän se ei enää päästä, kun ovat jo kiinni nukessa.)

Nyt minulla ei ole ollut käytössä lasitettua parveketta missä olen ennen hoitanut päällystämisen, joten parvekeremontin takia olen tehnyt hommia kylpyhuoneessa, missä on ikkuna suoraan ulos, jonka pistän auki suihkuttamisen jälkeen muutamaksi minuutiksi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Tammikuu 29, 2014, 22:20:06 ip
Nuo lakat ovat sitten muutenkin arkoja. Ponnekkasupakkausliuottimia ei saisi päästää kylmettymään ja jäätyminen voi pilata koko tuotteen. Siksi mistään ulkomaisista nettikaupoista ei pitäisi tilailla lakkaa talvikelissä.
olen muuten itse tärvännyt yhden lakkauksen käyttämällä lämmitetyssä verstaassa ollutta maalauskaappia jonka sisälämpö ja kosteus ei natsannut yhteen huneenlämmöstä tuodun nuken kanssa. eli siis vaikka tila on ihan kemikaalien suihkutteluun tehty, se ei tarkoita että se olisi turvallinen. onnistuneen lopputuloksen saamiseksi kappale, maalaustila ja suihkutettava maali/lakka ovat kaikki saman lämpöisiä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Lily Silver - Tammikuu 29, 2014, 23:52:16 ip
Kävin tänään ostamassa sitä Army Painter-mattalakkaa, ja tahtoisin tietää, et jos sillä lakkaa nuken jolla on stock-meikit, niin menettääkö huulet kiillon jos lakkaa mattalakalla niiden päältä?

Itse olen lakkaillut muutaman nukkeni (kenties kolmen tai neljän, en ole varma?) stock-meikkien päälle kiiltonaarmuja häivyttääkseni ja yhdellä nukella puhtaasti naaman kiiltämisen vähentämiseksi. Oikeastaan sitä mattalakkaa pitäisi laittaa melko monta kerrosta, että huulien kiilto häviäisi olennaisesti. En ainakaan itse huomannut lakkaamisen jälkeen mitään eroa, mutta päädyin itse silti glossaamaan huulet uudestaan. Myös nuken silmien kaaressa voi olla glossia. Pikkasen aina uusi mattalakkakerros vähentää kiiltoa huulista, mutta jos pari ohutta kerrosta vaan suihkuttelee niin ilman uudelleenglossausta voi selvitä. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: neitipiru - Helmikuu 28, 2014, 15:05:36 ip
Tällainen kysymys tuli mieleen (toivottavasti ei ole vielä kysytty), että uskaltaako peruukkeja mennä avaamaan tai värjäämään itse? Otetaan esimerkkinä vaikka Pullip Nanette, jolla on melkoinen kampaus. Meneeko peruukki pilalle, jos sitä yrittää avata? Ja millaisilla väreillä ja miten peruukkeja voi värjätä?  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Helmikuu 28, 2014, 18:41:54 ip
Peruukin värjääminen on vaativaa eikä onnistu välttämättä ihan markettiaineilla. Kampauksen voi avata, mutta omalla vastuulla, sillä lopputulos voi olla aikamoinen sykkyrä. Osta jo alkujaan nukke jonka peruukista tykkäät sellaisenaan niin pääset kaikkein vähimmällä.
sama koskee kaikkea nuken muokkaamista vaatteenvaihdot poislukien. koska kaikki muutos alkuperäisesti laskee nuken arvoa ja voi pahimmillaan tärvellä nuken kokonaan, on parasta jo alun perin hankkia nukke jossa tykkää sekä stock-meikistä että peruukista. Se säätää paljon vaivaa.
On toki stock-peruukkeja joiden laatu on lähtökohtaisesti huono. Mutta 90% peruukeista on pilannut väärä hoito kuten liian innokas kampailu, ei tehdaslaatu.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Saru-chan - Maaliskuu 12, 2014, 02:18:42 ap
Hei! Olen ensimmäistä kertaa tekemässä omaa kustomoitua Pullip-nukkea tällaisesta 'Make it Own'ista. Sain täältä hyvät vinkit kyllä, mutta parista asiasta olen vielä epävarma.
Olen käyttänyt Mr. Hoppyn akryyli sprayta (Super Clear Flat Matt B514) näin pohjaksi, sillä kasvot olivat hyvin kiiltävät kun sain nuken. Tuo toimi hyvin, mutta pystyykö tätä samaista mömmöä käyttämään meikin suojaamiseen/päällystämiseen?
Toinen kysymys, käytän kuiva pastelleja ja vesivärikyniä, sekä luultavasti jonkin verran mustaa akryyli maalia. Onko tuotteella väliä? Tarkoitan siis sitä, kun en viitsisi maksaa paria kymppiä isosta rivistä hienoja pastelli värejä, kun saan pienemmän halpa paketin kahdeksalla eurolla? Sama tietty akryyli maalien ja vesivärikynien kanssa?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Spica - Maaliskuu 12, 2014, 14:33:43 ip
Värikysymykseen. Yleensä jos taidetarvike on halpa, siinä on vähän pigmenttiä ja/tai muuten koostumus ei ole yhtä hyvä kuin paremmissa tuotteissa. Halvat, merkittömät tuotteet eivät välttämättä tartu pintaan kunnolla tai jos tarttuvat niin jälki on epätasaista. Itse olen ainakin kokenut, että on miellyttävämpi työskennellä kunnon materiaaleilla, jolloin voi keskittyä itse taiteiluun, kun materiaalit toimivat hyvin. Eikä tarvitse ärsyillä sitä että materiaalit tökkivät koska ovat huonolaatuisia.

Usein laadukkalla taidetarvikemerkeillä on myös edullisempia tuotesarjoja, jotka ovat tosi hyviä. Esim. Daler-Rowneylla on Simply-niminen sarja josta saa laadukkaita tuotteita ihan kohtuulliseen hintaan. Tuon sarjan akryylimaali ovat ihan lemppareitani.
Periaatteessa taidetarvikkeiden kanssa on niin, että vain kokeilemalla löytää itselle sopivat tuotteet. Merkeissä todellakin on eroja. Kysyin toiselta harrastajalta suositusta pastelleista ja hän suositteli kalliita Rembrandt-pastelleja. Ostin niitä pari liitua, mutta myöhemmin havaitsin että edullisemmat Faber-Castell liidut ovat koostumukseltaan minulle mieleisimpiä.

Jos lähelläsi on taidetarvikkeisiin erikoistuneita liikkeitä, niin kannattaa käydä sieltä katsastelemassa välineitä. Esim. Tempera Helsingissä on hyvä, sieltä saa mm. pastelliliituja, akvarellikyniä ja akryylimaaleja ostettua ihan kappaleittain niissä väreissä joita tarvitsee, eikä tarvitse ostaa koko settiä värejä.

Muoks* En ole käyttänyt tuota lakkaa, joten en tiedä onko se hyvä nukeille. Mutta eiköhän sama lakka käy myös meikin päällystykseen. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 12, 2014, 16:43:57 ip
Saru-chan, tuota lakkaa käytetään ihan normaalisti nukeille meikkejä tehdessä, itse käytän kyseistä lakkaa myös ja hyvä on.  Käytän myös Mungyo pastelleja, joita saa pikkupaketin tilattua edullisesti netistä. Itselläni on tosin jättimäinen versio, mutta samaa tavaraa ne ovat. :)

Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Claire - Maaliskuu 12, 2014, 21:09:46 ip
Kertokaahan, mistä löytää sellaisia oikeasti ohuita siveltimiä, sitä 000-kokoa? Minulla on yksi Sinellistä kokoa 0, mutta sen jälki jää parhaillaankin siihen puoleen milliin. Halvalla karvakatoisella markettisiveltimelläni sai ohuempaa jälkeä, mutta se alkoi olla aikansa elänyt ja kaiken kukkuraksi hukkui jonnekin... Ketjuja tutkiskeltuani sain selville, että on olemassa myös 000-kokoisia (onko se pienin mahdollinen?) ja aloin haaveilla sellaisesta. Olisi kiva jos joku osaisi nimetä jonkun paikan, josta saisi.

(ja siis en ole nukkeparkaani kajoamassa vaan haaveilen hankkivani MIOn joskus kesällä. Olisi kuitenkin kiva hallita välineensä kunnolla ennen kuin se nukke on siinä edessä ja pitäisi saada siistiä jälkeä. Siksi olenkin näin ajoissa hankkimassa kunnon sivellintä.)

Ja suositteletteko ylipäänsä tekemään esim. alaripset minimaalisella pikkusiveltimellä vai todella ohuella pitkäkarvaisemmalla? Minun on sellainen pikkuinen, mutta mietin että myös pitkällä ja ohuella voisi saada kivaa jälkeä.

Apua, tuo kuulosti ihan sille kun minulla olisi vain yksi sivellin... Joka tapauksessa ihanaa jos joku neuvoisi  ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Maaliskuu 12, 2014, 21:23:56 ip
Esimerkiksi Posliinipirtti myy monen nollan superlaadukkaita siveltimiä. Noilla askartelukauppojen sudeilla voi heittää vesilintua. Laatu ei riitä. Laatusutikaan ei ole kallis, ja maalaat sillä hyvin hoitaen vuosikymmenet. Posliinipirtin IRL-myymälä on Jyväskylässä, mutta heillä on myös nettikauppa. Myös muita posliininmaalaukseen erikoistuneita liikkeitä kannattaa koluta.
http://www.posliinipirtti.com/
Ihan tosi harvoin sivellin sopii juuri sellaisenaan. Suti trimmataan kynsisaksilla pikkutarkasti omaa tarvetta ja kädenjälkeä vastaamaan. Koska hyvä sivellin ei ole ilmainen, pitää tietää mitä tahtoo ennenkuin lähtee saksimaan.
ripsiin tulee kaunein viiva hieman pidempikarvaisella ja ihan ohuella siveltimellä. Värillä mikä juoksee hienosti. ne pitää treeata sitten muualle kuin nuken naamaan. Käsiala merkitsee kuitenkin paljon. Tiedän tekijöitä jotka tekevät ihania alaripsia aika töpöllä työkalulla.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Virvatuli - Maaliskuu 12, 2014, 23:45:33 ip
Claire, nollista en tiedä, mutta hommasin Fantasiapelit-kaupasta Army Painter -merkkisen siveltimen mallia Wargamer: Insane Detail. Eikö kuulostakin lupaavalta?  :D En ole vielä päässyt sitä testaamaan, mutta ei siinä monta karvaa ole ja silti se tuntuu napakalta. Hintakaan ei päätä huimannut.

Edit: Verkkokaupastakin noita näkyy saavan hintaan 3,30 euroa. Haku pääsivulta sanalla 'sivellin' tuottaa jos jonkinlaista settiä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 12, 2014, 23:58:08 ip
Tärkeintä siveltimessä on terävä kärki, jos haluat tehdä selkeää ja ohutta viivaa. Minä käytän siveltimiä joissa on 3-4cm pitkät karvat tehdäkseni juuri ripset ja kaikki muut ohuet viivat.

Siveltimillä ei ole mitään yleismaailmallista koodia, että 000 sivellin on pienin, tai vaikka kokoa 2 olevat siveltimet olisivat missään määrin saman kokoisia. Kyseessä on lähinnä trial and error, eli kannattaa katsella kaupoista mikä näyttää hyvältä. Itsekin olen löytänyt hyviä siveltimiä (halvalla!) ebayn syövereistä, joten välttämättä ei kannata suostua kaikkiin Suomen kauppojen hintoihin. Siveltimet ovat kuitenkin kuluva tuote ja niitä tarvitsee aina lisää niin mikä estää kokeilemasta. :3

Itse sain juuri postista netistä tilaamani 15 terävää sivellintä, joita aion käyttää tarkkojen asioiden maalaamiseen (karvat ja viivat jne.) ja maksoi huimat n.8e. Ihan vain vinkkinä teille muillekin. :P
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Maaliskuu 13, 2014, 12:02:09 ip
Siveltimissä laatu maksaa siinä kuin väreissäkin. Ei voi edellyttää että kolmen euron suti tekee saman kuin 30 euron sivellin. Se, onko karva sudin päässä keinokuitua, ponia, kaniinia vai minkkiä, näkyy heti viivassa. Mutta vasta vertaamalla saa selville, mikä on omalle käsialalle se täydellisin työkalu.

Aihetta sivuten. Sivellin kuluu siihen muotoon, mitä viivaa sillä vedellään. Siksi on oltava aina yksi sivellin per työvaihe niin, että ripsisiveltimellä ei tehdä kulmakarvoja tahi huulia. Hyvän pensselin muotoileminen vie aikaa ja vaatii viivoja. Omaa sivellintä ei koskaan lainata, sillä painotukset ja käsialat ovat niin erilaiset. Vain omalle käsialalle asettunut sivellin tekee priiman jäljen.
Itsestään selvää myös on, että eri maaleille on eri siveltimet. Eteenkin akryylien pensseliä ei käytetä muihin väreihin.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 13, 2014, 17:02:01 ip
En ole koskaan trimmannut minun siveltimiäni ja olen maalannut sen verran kuitenkin kaikkea muutakin kuin nukkeja (öljyvärimaalaukset, akryylimaalaukset, kaikenlaiset tilaustyöt jne), että tottakai nuo kuluvat käytössä kuin käytössä. Olen kokeillut aitoa karvaa olevia siveltimiä ja jokaisella on tietysti omat mieltymyksensä ja itse saan parhaimman jäljen tehtyä tekokuituisella siveltimellä. Ja halvalla sellaisella vieläpä, joka kestää hyvänä useamman meikin ajan. Aidon karvan kanssa (kalliita siveltimiä ja olevinaan merkkituotteita, huom.) taas ei onnistunut oikein mikään kun jo lähti jokainen karva töröttämään omaan suuntaansa ja kesti hyvänä ehkä pari meikkiä, kun oli jo roskiskamaa. Huomioksi vielä, että pidän hyvää huolta välineistäni.

Nuo Warhammerin Insane detailit olen myös kokeillut ja ne ovat kalliita laatuunsa nähden. Ostin niitä muutaman kokeiltavaksi ja yksikään ei kestänyt hyvänä kuin maksimissaan kaksi maalausta. Merkkihän siinä hintaa nostaa tietysti, mutta ei kannata katsoa sokeasti että halpa on aina huono ja kallis on hyvä ja kestää ikuisesti.

Siveltimiä on tietty olla hyvä valikoima, koska kaikkea ei vaan saa tehtyä samalla välineellä. Mutta itse kyllä käytän esimerkiksi pelkkään kasvojen bluhaukseen 4-5 erilaista meikkisivellintä, jotka ovat pehmeää tekokuitua. Kulmakarvat teen taas tosi lyhyellä tekokoitusiveltimellä ja kaikki naaman akryylit (kulmakarvat, huulet, ripset yms meikin viivat ja pisteet, pisamat jne.) kajaalia lukuunottamatta samalla teräväkärkisellä pitkällä tekokuitusiveltimellä. :P Minulla mikään noista ostamistani elitistisiveltimistä ei ole ollut niin hyviä ettei niitä ole voinut korvata helposti jollain hyvälaatuisella halvemmalla vaihtoehdolla joka kestää tasan yhtä pitkään kuin "paremmat" vaihtoehdot.

Sori avautuminen, siveltimet ovat selkeästi herkkä juttu minulle.  8)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Claire - Maaliskuu 13, 2014, 18:02:02 ip
Siveltimistä täällä ei hirvesti juttua kyllä olekaan  ;)
Mukava kuulla kokemuksia ja mielipiteitä! Vaikuttaa sille, että jokainen etsii itse oman tiensä siveltimen käytössä, teillä on sen verran eriävät mielipiteet. Minunkin varmaan pitää vain lähteä sivellinmetsälle ja kokeilemaan! Posliinipirtin siveltimet vaikuttivat ihastuttaville, mutta minun kohdaltani hommaa taitaapi kaatua siihen, etteivät he vastaanota alle 20e tilauksia  :-\

En ole ammattilainen enkä vaadi siveltimiltä ammattilaistasoa, mutta tykkään taiteilla laadukkailla välineillä. Ja varsinkin ohut sivellin olis aika jees, kun kyseessä ovat nuken alaripset. Kädenjälki pitää treenata, kyllä, ja jätän suosiolla sen MIOn hankkimatta jos en onnistu saamaan täydellistä sivellintä ja tarpeeksi ohutta jälkeä. Niin tarkka en ole, että kokisin tarpeelliseksi trimmailla siveltimen latvoja.

Joudun varmaankin tyytymään kotimaan tarjontaan, vaikka netissä olisikin kaikkea ihanaa. Jatkan täydellisen siveltimen etsintää.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Kawaii Muffin - Maaliskuu 19, 2014, 18:02:39 ip
Kysyisin taas~
Miten kannattaisi ottaa pieleen menny meikki/osa meikistä pois (esim. jos kulmakarva on menny pieleen tms. ja haluaa tehä uuden), jos muu meikki kuitenkin on kunnossa? Oon saanu käsityksen, että nuken naama pitäis huuhdella, jos käyttää isopropyylialkoholia, mutta onko jotain parempaa keinoa pienten virheiden korjaamiseen ettei täytyis sitten koko meikkiä tehdä uudelleen ^^ (toivottavasti joku tajus jotain)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Mrs. Schoolweek - Maaliskuu 19, 2014, 18:52:30 ip
Isopropyylialkoholi, kuten muutkin alkoholit, haihtuu itse asiassa todella nopeasti ja täydellisesti. Uskoisin, ettei koko naaman huuhteluun ole tässä mielessä mitään kemiallisesti perusteltua syytä. Sen sijaan maalijäämien poistaminen esimerkiksi kostealla vanulla pyyhkäisemällä on ihan hyvä ajatus, etteivät ne tartu uudelleen nuken pintaan.

Mikäli joku (riskistä huolimatta) käyttää esimerkiksi kynsilakanpoistoainetta maalin poistoon, pinta kannattaa kyllä ehdottomasti huuhdella. Tällöinkään ei tule käyttää esimerkiksi öljyä sisältävää ainetta. Itse en kuitenkaan suosittele kynsilakanpoistoainetta lainkaan.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Milly - Maaliskuu 19, 2014, 20:19:04 ip
Kawaii Muffin, jos jokin kulmakarva tms yksityiskohta on mennyt nukkea meikatessa pieleen, sen saa pyyhittyä esim. veteen kostutetulla taikasienellä tai vaikka pumpulipuikolla, kunhan ei ole vielä kiinnittänyt sitä lakalla. Vasta lakattua jälkeä pyyhkimään tarvitaan noita alkoholeja. Ainakin minulla on ollut tapana tehdä niin, että jos en ole tyytyväinen, pyyhin pois ja teen uudestaan, ja lakkaan vasta sitten kun olen tyytyväinen työn jälkeen. (Jos välivaiheessa lakkaus on jo tehty, ainakin minulla se on kestänyt varovaisen pyyhkimisen ja sen päälle on voinut maalata uudelleen.)

Hyvä vinkki tarkistaa symmetriaa esim. kulmakarvoissa on katsoa nukkea peilistä. Silmä helposti fuskaa, vaikka miten yrittäisi katsoa, mutta peilin kautta epäsymmetrisyys on helppo huomata. Muodon voi vaikka luonnostella päähän kevyesti vaaleammalla värillä (esim. akvarelli-puuvärikynällä) ja tarkistaa sen ennen kuin alkaa maalata näkyvämmällä värillä. Luonnos peittyy värin alle tai on helppo pyyhkiä pois, jos menikin pieleen.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nolluska - Maaliskuu 19, 2014, 21:14:57 ip
Itseasiassa vaikka nuken pää olisi lakattu jo niin kostealla ihmesienellä hinkuttamalla viallinen alue lähtee pois ilman myrkkyjä. :3 Välillä jutut saattavat olla tosin tiukassa, niin sitten varovaisesti isopropyylialkoholilla ja topsipuikolla.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Kawaii Muffin - Maaliskuu 20, 2014, 16:53:26 ip
Kiitos kaikki c: Mistä niitä taikasieniä muuten löytyy? Anteeksi, jos tähän on jo vastattu, mutta en oikein tiiä, millä hakusanalla pitäis ettiä netistä :/
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Puppeteer - Maaliskuu 20, 2014, 17:01:36 ip
Ihan tavallisista kaupoista löytyy, siivouspuolelta. ^^
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Mrs. Schoolweek - Maaliskuu 24, 2014, 09:06:25 ap
Voi olla, ettei pienemmissä kaupoissa ole, mutta ainakin isommat marketit ja ja sellaiset sekalaista kodin- ja siivouskamaa yms. myyvät kaupat (esim. tokmanni ja vastaavat) myyvät taikasieniä. Paikasta ja merkistä riippuen nimi voi olla taikasieni, ihmesieni tai jokin muu, mutta kaikissa pitäisi kuitenkin olla sellainen vaalea pesusienimäinen neliö tai useampi. Pakkaus kertoo tavallisesti, että pesuainetta ei tarvita, sopii monille pinnoille... Toivottavasti löytyy. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Mrs. Schoolweek - Huhtikuu 26, 2014, 00:25:30 ap
Anteeksi kovasti tuplaposti. Ajattelin kuitenkin, että joku voisi hyötyä tästä. Linkin takana havainnollistava esimerkki oikeanlaisen hiekkapaperin valinnasta.
Ensimmäisessä kuvassa käytetty ilmeisesti kovuutta 40 tai 60. Toisessa kuvassa käytetty kovuutta 1200.

http://miss-schoolweek.deviantart.com/art/Materials-matter-450032731?ga_submit_new=10%253A1398457374 (http://miss-schoolweek.deviantart.com/art/Materials-matter-450032731?ga_submit_new=10%253A1398457374)

Katsokaa ja todetkaa: siinä on ero.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Lily Silver - Huhtikuu 27, 2014, 11:37:16 ap
Mistä saisi glossilakkaa kustomoimista varten? Omistin ennen matta- ja glossilakat kaverin kanssa puokkiin, mattalakan sain takaisin, mutta glossia ei enää löydy vaikka etsitty on. Tarvitsisin sitä piakkoin huulien uudelleen glossaamiseen, koska parilla nukellani on kiiltovaurioita kasvoissa ja aion lakalla häivyttää niitä. Glossia sai ennen Tiimarista, mutta nyt on mokoma pulju lopettanut, joten mistäs sitten nykyään?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Claire - Huhtikuu 30, 2014, 15:27:49 ip
Sinellistä ostin oman putelini. Ei ollut maailman halvoin, kun kaikki ovat kehuneet että Tiimarista saa parilla eurolla, omani maksoi jotain 6-7e.  :-\

//arvelinkin, että jostain saa halvemmalla :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nolluska - Toukokuu 04, 2014, 22:00:13 ip
Fantasiapeleissä on Vallejon gloss varnish -puteli, hintana 2,50€. Sen lisäksi niitä saa ostettua helposti netistä, jos kauppoja ei ole ihan lähettyvillä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: JouJou - Kesäkuu 12, 2014, 01:13:16 ap
Nyt kysyn onko Mavalan kynssäri asetoonitonta kun nassulle ei tapahtdu mitään puhdistaessa(siis ei tuu valkosii läikkii tms.) pullossa ei lue mitä se sisältää.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: HulluMarve - Kesäkuu 12, 2014, 16:50:10 ip
Yritin hinkata nukkeni mattalakalla päällystettyjä,vesivärikynillä tehtyjä meikkejä pois taikasienellä,mutta ei millään onnistunut kovan yrityksenkään jälkeen.  :-\
Sain yhden kulmakarvan vaivalloisesti hiottua hiekkapaperilla pois,mutta siitä jäi tuommoinen vaalea läikkä nuken kasvoihin.  Se ei näy niin hirveen hyvin mutta semmonen hiomaläikkä kuitenkin. Se kait johtuu siitä että koko kasvot ei oo hiottu..?
Mutta kysyisin vaan että miten saisin kunnolla nuo meikit poijes? En tosiaan kastellut sitä taikasientä lämpimällä vedellä vaikka ohjeissa luki niin.. Voisko sillä olla vaikutusta asiaan?  ???
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Kesäkuu 12, 2014, 17:05:06 ip
Otapa kunnon puhdistuaine ja putsaa naamat sillä. Ei kuivalla taikasienellä irtoa kuin naarmut ja tahrat jos nekään. Hiekkapaperi tuppaa tuhoamaan naaman joten sitä ei yleensä käytetä kuin viimeisessä hädässä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: HulluMarve - Kesäkuu 12, 2014, 18:49:06 ip
Okei,kiitoksia! ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: HulluMarve - Kesäkuu 13, 2014, 18:39:54 ip
Niin ja vielä semmoista kysyn,että täytyykö sitä isopropyylialkoholia laimentaa vedellä vai käytetäänkö sitä ihan sellaisenaan?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Hunajasieni - Kesäkuu 15, 2014, 05:21:15 ap
HulluMarve: Ihan sellaisenaan, käytä hyvin ilmastoidussa tilassa (jos ei muuta/parempaa niin tuuletusikkuna auki ja sen viereen tai pihalle) ja voit lopuksi huuhdella sen vedellä. Isopropyylialkoholi kyllä yleensä haihtuu hyvin nopeasti eikä sen pitäisi vahingoittaa nukkea mitenkään, eli huuhtelu ei ole mitenkään pakollista.

Joujou: Mulla on Mavalan kynsilakkaa, asetoonitonta, pullossa lukee Erittäin hellävarainen kysilakanpoistoaine ja punaisessa kuvassa "acetone free." Litku itsessään on vaaleanpunaista (joka itsellä ainakin nostaa aina hälytykellot, kun on litku jonkin väristä), muistaakseni asetoonia sisältävä oli sinistä väriltään. EN ole käyttänyt tuota nukkejen putsaamiseen, ainoastaan omien kynsien hinkkaamiseen puhtaaksi. Isopropyylialkoholi on pullipilla turvallisin vaihtoehto, sama asetooniton kynsilakanpoistoainekin, jonka pitäis olla hyvä, voi toisessa nukessa aiheuttaa reaktion ja toisessa ei, vaikka oisi sama nukkemallikin kyseessä. kts. Ketjun ekassa viestissä oleva kirjoitus kynsilakanpoistoaineista.

Edit: Korjattu että sininen on asetoonia sisältävä, eikä suinkaan asetooniton.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: JouJou - Kesäkuu 15, 2014, 22:39:52 ip
Okei kiitos Hunajasieni ite en löytäny(tai sit vaa oon sokeee) mut pelaan aina varma päälle ja otan hiekkapaperilla pois kaikki ja viimeistelen kynssärillä.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Mrs. Schoolweek - Kesäkuu 15, 2014, 22:52:33 ip
Hiekkapaperi ja kynsilakanpoistoaine ovat todella huono idea normaaliin maalinpoistoon. Pelkkä maali lähtee joko isopropyylialkoholilla pyyhkimällä tai ensin "liottamalla" ja sitten pyyhkimällä. Hiomapaperi on todella, todella hankalia tilanteita kuten muoviin imeytynyttä väärää maalia varten (mutta järki tässäkin, ettei jää päähän reikää) sekä pahojen naarmujen korjaamiseen (väärällä hiomapaperilla tms. tehdyt). Pikkunaarmuihin paras apu on mattalakka tai ovela maalaus. Kynsilakanpoistoaine ei ole vcarsinaisesti muovin kaveri missään olosuhteissa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Senja-chaan - Heinäkuu 12, 2014, 17:37:48 ip
Entäs nyt kun Tiimari on konkurssissa, niin mistä sitä glossia sais ??? Ja miten saatte sieltä huulten vaosta pois Stock-värin?
Kiitos jos vastaisitte!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Dormouse - Heinäkuu 13, 2014, 01:03:39 ap
Senja-chaan Glossia saa ainekin fantasiapeleistä(eli fantasiapelit).
Itse olen ottanut pienten isopropyylialkoholiin kasteltujen vanulapusta otettujen (pumpuli kelvannee myös) palaisten ja ja hammastikkujen avulla pois huulivaoissa olevat värit. Tosin en ole koskaan stock-kuntoisiin meikkeihin koskenut ne, kun taitavat olla hieman tiukemmin kiinni.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Senja-chaan - Heinäkuu 13, 2014, 11:20:21 ap
Kiitos Dormouselle :D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Japa-chan - Heinäkuu 19, 2014, 02:24:20 ap
Ömm, ostin täältä Turkista Pinokkio-marionetin, jonka 'meikki' on huolimattomasti tehty. Eli tiedättekö, voiko maalia poistaa puunuken pinnasta esim. isopropyylialkoholilla? Ja modet siirtäkää, jos on tämä väärässä paikassa, en löytänyt sopivampaakaan ;)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: vanello - Syyskuu 02, 2014, 16:14:57 ip
Hei mietin tässä et onko jotain uutta tietoo ton glossylakan kanssa et mistä vois ostaa kunnon customiin sopivaa glossy lakkaa sillä itse en ainakaan tiedä mistä sillä tiimari ei ole viellä palannut katukuvaan takaisin...
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Fleur - Syyskuu 02, 2014, 16:40:31 ip
Vanello, kannattaa lukea aiemmat kysymykset. Dormouse vastasi jo Senja-chaanille, eli fantasiapelit-nimisestä kaupasta. Ja Tiimari ei ole katukuvaan takaisin tulossakaan konkurssin takia.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nolluska - Syyskuu 02, 2014, 17:15:32 ip
Vanello, kannattaa lukea aiemmat kysymykset. Dormouse vastasi jo Senja-chaanille, eli fantasiapelit-nimisestä kaupasta. Ja Tiimari ei ole katukuvaan takaisin tulossakaan konkurssin takia.

Tiimari tulee takaisin uuden omistajan voimin, mutta ei nähtävästi ole enää säläkauppa vaan paperi- ja toimistotarvikekauppa. :3 Luultavasti sieltä ei siis saa enää kiiltolakkaa.

Vanello: Onko sinulla mahdollisuutta tilata netistä? Coolcatilla (http://us.sk-coolcat.com/front/bin/ptdetail.phtml?Part=cc-la-10&Category=176323) on erittäin hyvä kiiltolakka, joka on myös riittoisa. Tätä käytän itse tilaustöitäni tehdessä. :) Nähtävästi asut Lahdessa? Keskustassa on Puolenkuun Pelit -kauppa, joka on erikoistunut miniatyyreihin (Warhammer jne.) ja sieltä löytyy myös nukkien maalailuun sopivia värejä ja käsittääkseni "'ardcoat" nimellä kulkeva maali jota jotkut käyttävät kiiltolakkana meikeissä. Tässä vielä linkki. (http://www.puolenkuunpelit.com/kauppa/product_info.php?products_id=63537)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Weigl00 - Marraskuu 16, 2014, 15:18:11 ip
Hei mä mietin että kuinka kauan nuken naaman pitää antaa kuivua lakkauksen jälkeen ?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Milly - Marraskuu 16, 2014, 17:15:24 ip
Kannattaa antaa lakan kuivaa ihan rauhassa. Itse olen välilakkauksia meikkiä tehdessäni odotellut jonkin aikaa (ehkä n. 10min), että lakka on kuivanut, ja jatkanut sitten, mutta kun koko meikki on valmis, on hyvä antaa sen kuivaa ja asettua rauhassa vaikka seuraavaan päivään, niin pysyy varmemmin.

Esim. Nolluska tai muut ammattimaisemmat meikkaajat voivat paremmin neuvoa, mutta itse olen tämän hyväksi havainnut omassa työskentelyssäni, milloin olen nukkejani meikkaamaan ruvennut. :)

// Täsmennänpä vielä, että itse olen käyttänyt lähinnä MSC-lakkaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Nolluska - Marraskuu 16, 2014, 20:48:35 ip
Lakkapurkissa yleensä lukee se kuivamisaika. Mr. Super Clear kuivaa muutamassa minuutissa, kun taas jotkut lakat tarvitsevat jopa puoli tuntia ilman koskettelua. Lakkaan itse MSC:llä ja Army Painterilla ja molemmissa tapauksissa annan lakatun osan olla rauhassa n.20-30 min ennen uuden kerroksen aloittamista.

Jos teet ensimmäistä lakkausta niin muista vetää ohuita kerroksia eikä yhtä paksua, koska jälkimmäinen tulee hyvin todennäköisesti epäonnistumaan. Ennen kuin alat meikkaamaan laita ainakin kaksi kerrosta lakkaa suojaamaan muovin/hartsin pintaa ennen maaleja. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Trisha - Joulukuu 22, 2014, 19:23:11 ip
Mistähän olisi mahdollista tulostaa niitä harjoittelupohjia eli ikään kuin nuken naaman ääriviivat paperilla?
Kaipaisin kovasti sellaista ja jossain olen joskus ohimennen sellaiseen törmännyt.  :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Jaya - Joulukuu 22, 2014, 19:25:21 ip
Trisha: Googlasin ja löysin tällaisen (https://c1.staticflickr.com/5/4071/4609308353_253b5774ef_z.jpg). Onko oikea?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Trisha - Joulukuu 22, 2014, 23:16:01 ip
Paljon kiitoksia Jaya  :D Juuri tätä etsin!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Tia-chan - Toukokuu 25, 2015, 14:50:29 ip
Mistähän olisi mahdollista tulostaa niitä harjoittelupohjia eli ikään kuin nuken naaman ääriviivat paperilla?
Kaipaisin kovasti sellaista ja jossain olen joskus ohimennen sellaiseen törmännyt.  :)

Sama kysymys, mutta itselläni on hakusessa Taeyangin naama... En löytänyt mistään vaikka kuinka googlettelin.  :-\ Help!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Zelman - Toukokuu 26, 2015, 13:26:59 ip
Mistähän olisi mahdollista tulostaa niitä harjoittelupohjia eli ikään kuin nuken naaman ääriviivat paperilla?
Kaipaisin kovasti sellaista ja jossain olen joskus ohimennen sellaiseen törmännyt.  :)

Sama kysymys, mutta itselläni on hakusessa Taeyangin naama... En löytänyt mistään vaikka kuinka googlettelin.  :-\ Help!

Meillä on ihan täällä UKk puolen kolmannella sivulla tällainen topic kuin: Pohjia kustomointiin (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=1472.0)
Josta löytyy niin valokuvia kuin piirroksia. Viimeisenä kommenttina (itseasiassa minun) on piirretty pohja Taeyangille. En tiedä miltä näyttää tulostettuna kylläkään.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Siniirr - Lokakuu 01, 2015, 02:47:36 ap
Luin aloitusviestin ja selasin muutaman sivun enkä löytänyt vastausta pulmaani.. Eli mietin siis huulien glossaamista, mistä saa vesipohjaista lakkaa mikä on mainittuna ensimmäisessä viestissä (pebeon waterbased varnish, gloss), kun Tiimaria ei enää ole? Selasin Suomalaisen kirjakaupan nettisivut enkä löytänyt sieltä mitään vastaavaa ja millaista tämä lakka tarkalleen on? Onko se liimamaista (eli ei siis spraytä)? Ja toki jos jollain on jotain muuta ehdottaa glossi aineeksi niin kertokaa vain. :))
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Milly - Lokakuu 01, 2015, 11:32:38 ap
Huuliglossiin sopivaa lakkaa saa myös muista askartelukaupoista, esim. Sinooperi tai Joensuussa Kätevä Käsi -askartelukauppa PT-talossa. Lakan kuuluisi olla ikäänkuin löysää maalia koostumukseltaan, sitä voi levittää siveltimellä nuken huulille ym kohtiin, joihin kiiltoa haluaa. Väriltään se on väritöntä tai kevyesti vaalean kuultavaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Pearls - Lokakuu 01, 2015, 11:39:01 ap
^ Myös Fantasiapeleistä löytyy Vallejon valmistamana nimellä "Gloss Varnish", muistaakseni maksaa 2,50 euroa pullo ja myyjä osaa auttaa, jos et itse löydä. Itse kysyin siveltimellä laitettavaa glossilakkaa ja sain oikean tuotteen. Pullo on pieni, ja lakka hitusen kellertävää.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Siniirr - Lokakuu 01, 2015, 13:46:50 ip
Kiitos Milly ja Pearls, tämä auttoi! :) Mites noiden pastelliliitujen kanssa, onko niitä tarkoitus ns. "murentaa" jotta esim poskipunan tekeminen on helpompaa? Ja lisäksi pitääkö MIO kitin naama hioa ennen meikkaamista vai riittääkö armypaint lakka?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Lokakuu 01, 2015, 14:14:58 ip
Myös Sinellissä on aika kiva glossi. Joitakin glosseja tarvitaan useampi kerros jotta haluttu oikein silmin nähden kiiltävä lopputulos tavoitetaan.

Mion naamaa ei tarvitse hioa. Pelkkä mattalakkaus riittää
Pastelleista tosiaan raaputetaan jauhettua väriä glossin tai muun sekaan. Akryylimaalauksessa käytettävät kuivumisenhidaste ja medium käyvät myös pohjanesteiksi.
Monasti väriä riittää ihan hippunen. Tapaan itse tehdä niin että minulla on vierekkäin paperilla jota käytän palettina tippa esim. glossia ja muruja pastellia joita sitten yhdistän juuri siihen kohtaan tarvittavan värisävyn verran.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Milly - Lokakuu 01, 2015, 15:29:20 ip
Kuten sanottua, hiomista ei tarvita muuta kuin naarmujen tms poistamiseen. Mitä vähemmän hiomista, sen parempi. Suihkuta pohjalakkaa, niin väri tarttuu paremmin naamaan. Ja muista turvallisuusohjeet, ettet pilaa keuhkojasi, lakat ovat oikeasti todellista myrkkyä.

Minä raaputan väriä pastelleista esim. valkealle paperille ja töpöttelen siitä nukkeen siveltimellä, pumpulipuikolla tms. Näin pölynä ollen pastelliväriä on myös helppo sekoittaa sävyiksi.

Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Hunajasieni - Lokakuu 04, 2015, 17:46:01 ip
Minä taas itse en raaputa väriä, vaan pieneen kohtaan vetelen paperilla edestakaisin liidulla. (Niinkuin pientä kuvaa värittäisi.) Tulee tosi hienoa pölyä. Toki siinä väriä kuluu hitunen enemmän, mutta noista kynäkokoisista (7-8cm~) ei ole ainakaan tähän mennessä yhdestäkään väri loppunut. (Jos on sellaisia n. 2,5cm pitkiä patukoita niin en ehkä suosittelisi, esim. Mungyo.)

Pastellipölyn voi myös sekoittaa pieneen tilkkaan lakkaa, mikäli haluat lopputuloksesta maalatumman näköisen. Esim. oikein täyteläinen/paksu huulipuna tai kynsien lakkaus. Itse käytän hyvin paljon yksivärisissä kynsilakoissa tätä.
Kaada (tai ota siveltimellä/puutikulla) lakkaa tilkka ja laita se paperille/muovikalvolle. Lisää sekaan pastellipölyä ja sekoita. Toista kunnes väri on halutun värinen.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Fani - Lokakuu 25, 2015, 20:11:08 ip
Nyt olisi sellainen juttu kuin, jos mattalakkaa ei ole mahdollisuuksia mistään saada niin kelpaako tuohon juttuun tavallinen hiuslakka jossa ei ole asetonia? Kun hiuslakkaa on, mutta muihin mattalakkoihin ei käytännössä ole mitään mahdollisuuksia. 😑😑
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Lokakuu 25, 2015, 20:33:22 ip
Ei todellakaan kelpaa. Hiuslakka ei ole lakkaa sanan varsinaisesa merkityksessä ja siinä voi olla lukuisia kemikaaleja joista on vahinkoa muoville. Eihän korujakaan suositella jätettäväksi ylle kun hiuslakkaa sumutellaan.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Dormouse - Lokakuu 25, 2015, 21:22:09 ip
Fani, kuten sanottua, hiuslakka voi tehdä huonoa nuken muoville -hiuslakka ei ole sama asia laisinkaan, kuin mattalakka. Mattalakkaa saa netistä tilaamalla jos omalla paikkakunnalla ei ole paikkaa, missä sitä myytäisiin. Jos ei ole mahdollisuutta tilatakkaan niin suosittelen, että jätät kustomoimisen väliin. Tai kokeilet kustomoida ilman lakkaa -mutta silloin kustomi ei välttämättä pysy kasvoissa hyvin :).
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Lokakuu 25, 2015, 21:50:24 ip
Ilman lakkaa ei kyllä kannata yrittää kusomoida, sillä pohjalakkauksen idea on suojata päätä ja estää värien imeytyminen muoviin. Jos ei ole sopivaa välineistöä ja kemikaaleja, on parempi jättää väliin.

Ihmisten ihoaineissa, myös hiuslakassa on usein öljyjen tyyppisiä ihoa ja hiusta hoitavia ainesosia jotka ovat vahingollisia muoville ja saattavat syöpyä syväänkin. Samoista syistä peruukkejakaan ei saa stailata ihmisten aineilla.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Fani - Lokakuu 26, 2015, 08:19:06 ap
Ahaa, ymmärrän. Meinaan isältäni kun kysyin mistä saisi mattalakkaa, niin hän sanoi, että äidin hiuslakkakin kelpaisi siihen. MIO neitini taitaa sitten olla meikitön, koko loppuelämänsä, koska nesteitä ei saa postittaa. 😥
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Jessykka - Lokakuu 26, 2015, 10:31:53 ap
Fani;
Postin logiikka on noiden kanssa vähän puutteellinen, esim ulkomailta tulevia saa vissiin postittaa ihan ilon kanssa? Ja itsekkin tilaan ihan suomen puolelta, esim Puolenkuunpelit postittavat mattalakkaa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Turre - Lokakuu 26, 2015, 12:02:43 ip
Fani: Missäpäin asut? Lakan saa tähän aikaan vuodesta turvallisimmin ostamalla sen itse esim. Fantasiapeleistä. Silloin sen saa kotiin vaikka povarissa lämpimässä. Lakkoja postitetaan kyllä, mutta koska se menee pilalle jos se pääsee jäätymään tai kylmettymään, pitää postitse tapahtuvat lakkakaupat tehdä lämpimään vuodenaikaan. Hain itse pari viikkoa sitten kylmänä päivänä lakkaa ja sain sen tuotua kotiin ihan vaivatta ilman, että puteli kylmeni.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 19.8*
Kirjoitti: Milly - Lokakuu 26, 2015, 12:43:01 ip
Ei hätää, Fani, kyllä sitä lakkaa kuitenkin aina jostakin saa. Kerkiät odotellessa suunnitella rauhassa meikkiä ja vaikka harjoitella paperille millaista tyyliä tavoittelisit. :) Tärkeää kuitenkin on, että käytät oikeita välineitä ja tarvikkeita. Luulen, että isäsi ajatteli, että hiuslakka sopisi askarteluun noin ylipäätään siinä missä joku muukin, mutta tässä tapauksessa se ei sovi. Olen kuullut, että jotkut käyttävät hiuslakkaa esim. hiilipiirustuksen kiinnittämisessä paperiin, mutta se on vähän eri juttu se. Muovien ja eri kemikaalien kanssa saa olla aika tarkkana, ettei tule ikäviä yllätyksiä.

Onko sinulla nukkeilukaveria, jolla olisi myös lakkaamisjuttuja? Niitä voi myös puuhailla yhdessä. Tai jos ei ole, niin kenties täältä foorumilta löytyy joku, joka voi auttaa tai vaikka lainata omaa lakkapulloaan?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: Mara - Toukokuu 02, 2016, 18:50:22 ip
Hei kyselisin voiko ksyleeniä käyttää meikin poistoon? Kyseessä on siis itse kustomoitu mio ja tahtoisin uusia meikin. Isäni ehdotti sitä ja en löytänyt netistä tietoa.  :-\ kellään kokemusta? On mahdollisuus saada sitä alkoholia. (En osaa kirjoittaa sitä ;D  ) jos ksyleeni ei toimi.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: Petits pas - Toukokuu 02, 2016, 19:17:11 ip
Ksyleeni on vahva öljypohjainen liuotin, joten suoralta kädeltä sanoisin,
että älä missään nimessä käytä sitä!
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: Marie - Toukokuu 25, 2016, 19:52:21 ip
Minulla olisi kysymys luomien kustomointiin liittyen. Jos haluan maalata nukkeni luomet akryylimaalilla, pitääkö minun lakata ne sen jälkeen vai pysyykö maali hyvin ilman lakkaamista?

Edit: Haluaisin myös tietää, tarttuuko akryylimaali hiomattomalle luomelle vai pitääkö luomet hioa ennen maalausta?
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: Anubis - Toukokuu 26, 2016, 18:07:05 ip
Minulla olisi kysymys luomien kustomointiin liittyen. Jos haluan maalata nukkeni luomet akryylimaalilla, pitääkö minun lakata ne sen jälkeen vai pysyykö maali hyvin ilman lakkaamista?

Edit: Haluaisin myös tietää, tarttuuko akryylimaali hiomattomalle luomelle vai pitääkö luomet hioa ennen maalausta?

Missään vaiheessa mitään ei tarvitse hioa, mutta suosittelisin lakkaamaan luomet ainakin ennen, jotta lakkakerroa suojaisi muovia maalilta. Jälkeenpäinkin olen itse ainakin lakannut, tuskin luomista ainakaan kulumalla lähtee, mutta ei siitä extravaivaa ole ja ne menevät käteväsi muunkin lakattavan ohessa.


Oma kysymykseni on, mistäs saisi nukeille sopivaa glossilakkaa? Omani (Lefranc & Bourgeois) ostin Tiimarista aikoinaan, mutta en ole tuota kyseistä löytänyt mistään muualta kivijalkakaupasta, ja kaipailisin nyt jotain korvaavaa merkkiä tilalle.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: Siniirr - Toukokuu 26, 2016, 21:31:52 ip
Anubis: Itse käytän DecoArt medium, Glanz-Lack ja oon tykänny tosi paljon. Löysin tuota lakkaa Kätevästä kädestä, en tiedä onko sellaista askarteluliikettä muualla kuin Joensuussa tosin.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: Turre - Toukokuu 26, 2016, 21:50:32 ip
Kaikki maali kiinnitetään lakalla. Akryyli on vesiliukoista ja ilman kiinnitystä se voi lähteä tiehensä aika vähästäkin.
Minä löysin hyvän glossin Sinellistä. Vaadin kiilävintä mitä löytyy ja sain tämän, joskaan ei sekään NIIN kiiltävä ole kuin toivoisin. Ranger Glossy Accents taitaa olla merkki. Myrkytön ja asetoniton amerikkalainen aine joka taitaa olla leimasinaskartelijoiden erikoistuote.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: Anubis - Toukokuu 26, 2016, 22:13:09 ip
Kiitos vinkeistä! Sinelli Helsingistä löytyy ainakin, täytyypi käydä sieltä vilkaisemassa.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: Ayumi - Heinäkuu 06, 2016, 17:46:36 ip
Huomasin ettei aloitusviestissä mainita taikasieniä. Niiden avulla meikit lähtee tosi helposti kunhan kastaa ne aineeseen jolla meikin poistaa.

Poistin tänään ekaa kertaa meikin pullip tuoteperheen nukelta (My selection Dal Fraralta). Olen käyttänyt BJD-nukkien meikinpoistoon Lidlistä saatavaa Cienin asetoonitonta kynsilakanpoistoainetta. Voin suositella tätä ainetta, ei jättänyt valkosia jälkiä tms. Haulla ei löytynyt Cienin aineesta mainintaa. Taikasientä tulee käytettyä myös kun pesen kynsilakanpoistoaineen päästä. Jos haluaa säästää rahaa niin Ebaysta saa 100 taikasienen paketin vitosella. Minulla on aina pussillinen kaapissa.  ;D
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: nukkeilijahullu - Tammikuu 02, 2017, 22:13:43 ip
Heips! Sellasta kysäsisin, että mulle on matkalla Pullip MIO. Kun alan sitä sitten meikkailemaan pitääkö/kannattaako laittaa lakkaa kasvoille ja sitten vasta meikata (eli laittaa aluslakka tai miksi sitä nyt kutsutaan ;D) Sillä jotkut sanovat että meikki pysyisi paremmin tehdessä. Joten onko tarpeellista laittaa? c:
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: Milly - Tammikuu 02, 2017, 22:20:51 ip
Nukkeilijahullu, kannattaa ennen nuken maalaamista katsoa meikinteko-ohjeita, vinkkejä ja tutoriaaleja vaikkapa youtubesta ja foorumiltakin taisi löytyä jotain, ellen ihan väärin muista? Siitä saa hyvin käsityksen sitten, millaista itse tahtoo tehdä, eikä tule tehtyä kaikkia virheitä siihen omaan nukkeen. :)

Eli ensin laitetaan pohjalakka alle ja annetaan sen kuivua hyvin. Ja myös meikkikerrosten välissä laitetaan lakkaa välissä. Tärkeä juttu on se, että pidät omat kätesi puhtaina, ettei sinne lakan alle jää likaisia sormenjälkiä tai muita suttuja, mitä ei saa pois enää jälkikäteen. Alus- tai pohjalakan tarkoitus on suojata nuken pinta, ettei väri imeydy muoviin vaan jää lakan pintaan, ja jos haluat myöhemmin poistaa meikin, se onnistuu sitten ongelmitta.

Lakkaa suihkuttaessa muista, että se on myrkkyä ja voi aiheuttaa pysyviä haittoja terveydelle. Pidä huolta siitä, että lakkaat turvallisesti (ulkona tai hyvin ilmastoidussa tilassa, esim. parvekkeella, ei sisällä ikkuna auki tms) ja että sinulla on asianmukaiset hengityssuojaimet. Helposti voi ajatella, että ei se niin tarkkaa ole, mutta kyllä se oikeasti on. Ei kannata pilata keuhkojaan lopuksi elämää jonkun nuken meikkikokeilun takia.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 6.11.2015*
Kirjoitti: nukkeilijahullu - Tammikuu 02, 2017, 23:32:33 ip
Kiitos Milly vastauksesta! Tuosta oli paljon apua <33
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 22.3.2017*
Kirjoitti: Hunajasieni - Maaliskuu 22, 2017, 04:56:01 ap
Korjasin ja päivittelin vihdoin kunnolla ekan sivun ohjetta. Sanokaa jos joku olennainen jäi puuttumaan!  :-*
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 22.3.2017*
Kirjoitti: lakikoneko - Huhtikuu 01, 2017, 10:07:41 ap
Oon ajatellu hankkia mio kitin ku mul on siihen rahaa....  ::) 

Mut millä sen naamaan sit piirretään/miten nyt ikinä taiteillaan naama jne ja mitä lakkaa?  Ja mitä sit ne tulee maksaa?
Ku mietin et jos siit kuitenki tulee yhtä kallis ku valmis joku nukke, onko sitte mul järkee  mennä yrittää jotai mio kitin tekemistä (ja aika varmasti epäonnistua siinä) ..? :-\ ???
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 22.3.2017*
Kirjoitti: Hunajasieni - Huhtikuu 01, 2017, 11:39:23 ap
Heippa! Suosittelen lukemaan ensimmäisen viestin huolella ennen kuin aloitat:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=42.msg42#msg42

Kaikki mitä saa ja kannattaa käyttää ja mitä ei kannata käyttää lukee siinä. Käyttämällä oikeita materiaaleja et tärvää nukkea ja siltä voi poistaa meikit jälkeenpäin ja voit myydä sen tai joku muu voi kustomoida sen jos ei itselläsi suju. Yleensä melko haluttuja ovat olleet eli Mio-kit on suht helppo myydä sitten pois jos ei suju.


Lakkaa saa Suomesta esim Fantasiapelit-kaupasta, ja se maksaa 10e.
Liike löytyy seuraavista kaupungeista:
Helsinki | Joensuu | Jyväskylä | Kuopio | Oulu | Tampere | Turku
Enkä tiedä postittavatko lakkaa tällä hetkellä.

Siveltävä glossi (kiiltävä) lakka huuliin maksaa 2-7e ja niitä saa askartelutarvikekaupoista.

Hyvät pastellit maksaa mitä vain n. 10-50e väliltä. Jos pastellit on halvat, kannattaa kiinnittää huomiota merkkiin, en voi luvata että jotkut tosi halvat olisi hyvät. Suomessa on näitä aika huonosti, eli kun hankit pastelleja (tai katsot sopiiko jo omistamasi) niin niissä EI SAA olla ÖLJYÄ (oil). Jostain kumman syystä pastelleissa on hyvin usein öljyä, viimeksi taisin löytää kaupasta kahdet eri pastellit jotka sopi, kaikki loput (10+?) sisältivät öljyä... -____-;;;
Öljyiset tuntuu ilmeisesti vähän kosteammalta, kuivat Pullipille sopivat pastellit on rutikuivat niinkuin taululiitu koulussa.

Jotkut nukkefirmat myy pieniä pastelleja joissa liidut ovat noin 3cm pitkiä ja setti maksaa muistaakseni 5e. Mutta se pitää ostaa käsittääkseni ulkomailta. Sellainen setti on todella hyvä kokeilevalle kustomoijalle.
Ebayssä on kans. (http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2050601.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xmungyo+pastels.TRS0&_nkw=mungyo+pastels&_sacat=0)

Akryylimaalien hintaa en osaa sanoa,varmasti riippuu mitä ja paljon ostat ja vesivärikynät on setin koosta riippuen yleensä 10-30e. Kummatkaan eivät ole pakolliset, mutta tarkkaa ja tummempaa jälkeä saa näillä helpommin. (Esim. kajalit, ripset, kulmakarvojen karvat.) Pastelleilla tehdään yleensä luomivärit, poskipunat ja huulet, mutta niitä voi käyttää myös märkänä.

Sitten siveltimet jotka maksa pari euroa kappale, siveltimien kannattaa olla hyvät. Pienet siveltimet ovat hyviä, esim. Fantasiapeleistä löytyvät figuurien maalaussiveltimet ovat aika pieniä. Sen lisäksi kannattaa olla topsipuikkoja.


Minusta kustomoiminen on oikein mukavaa ja oikeilla välineillä nukke ei mene pilalle, joten sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla. Jos ei vielä omista mitään ylläolevista niin kustannuksia tulee jonkun verran. Kaikilla kuitenkin voi tehdä useampia meikkejä, lakasta saa useammat naamat tehtyä ja pastellit on "lähes elinikäiset" jos ostaa ne isommat. (Ostin toiset pastellit vain sen takia että sain lisää värejä, minulla on siis nyt kahdet. Toiset maksoi 34e ja toiset 8e. Hyviä on kummatkin. ) Olen kustomoinut yli 100 naamaa ja vieläkään ei yksikään liitu ole loppunut, puolessa taitaa olla yksi tai kaksi väriä ja toinen niistä on ruskea.  ;D


En huolehtisi epäonnistumisesta, sillä eihän sitä tiedä ennen kuin kokeilee. Jos et halua ostaa Mio-kittiä, voi kustomointia harjoitella esim. muihin päihin, vaikka monster high -nuken päähän. Olen kai joskus tokaissut että jopa omenaan voi kokeilla, kunhan se on pyöreä ja siinä on vähän muotoa. Pullipin pää on suurempi ja mielestäni helpompi kustomoida kun on sitä canvasia (pohjaa) niin paljon, että se kannattaa muistaa jos ei MH-nuken pään meikkaaminen oikein suju. Myös bratz-nukke on hyvä koekaniini ja niitä voi saada ihan eurolla parilla. Suosittelisin sitä ennemmin kuin barbia, sillä barbin pää on jo todella pikkuinen. Myös noita shibajukunukkeja voi kokeilla, mutta se on vähän kalliimpi ja sen silmät on ilmeisesti hankalampi irrottaa (pää ei aukea kuten pullipilla).
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 22.3.2017*
Kirjoitti: Milly - Huhtikuu 01, 2017, 11:45:06 ap
Jos sinulla ei ole tarvikkeita valmiina kotona etkä ole lopputuloksesta kovin varma, kuten kuulostaa, on ehdottomasti kannattavampi ostaa valmiina. Mio-kitin idea on se, että voi saada omannäköisensä custom-nuken ilman, että tarvitsee ostaa kallista nukkea pohjaksi ja tuhota sitä prosessissa. Kokonaisuus tulee helposti saman hintaiseksi kuin uusikin nukke, jos lähtee tarvikkeitten ostosta liikkeelle. Yhden nuken takia siinä ei välttämättä ole mitään järkeä.

Paljon halvemmaksi tulee, kun katselet, löytyisikö  käytettynä tai esim. Pullipstylen friday sale -alennuksesta mieleistä valmista nukkea. :) Valitse nukke, jonka meikki on kaunis, kaiken muun vaihtaminen on helppoa. Meikin tekeminen kun on se vaikein asia customoinnissa. Aina parempi jos nuken peruukki ja asukin miellyttää, silloin siihen ei kulu hankintahintaansa enempää rahaa. :)
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 22.3.2017*
Kirjoitti: Dormouse - Huhtikuu 01, 2017, 14:03:21 ip
Toinen vaihtoehtohan on maksaa jolekkin toiselle nassun taiteilusta :). Minä kokeilin pari vuotta tehdä nukelle hyvää naamaa, mutta en koskaan ollut tyytyväinen (luultavasti vision puute ja vähän huonot tarvikkeet -pastellit- oli osasyynä).

Toisaalta käytettynä löytyy sopuhintaisia kauniita nukkeja, joten se ei ole hullumpi vaihtoehto lainkaan. mio kitissähän ei tule vaatteitakaan, saati hiuksia.
Otsikko: Vs: Mitä on hyvä tietää ennen kun kustomoit? + kysymyksiä! *päiv. 22.3.2017*
Kirjoitti: Siniirr - Kesäkuu 25, 2019, 16:56:10 ip
KESKUSTELU JATKUU TÄÄLLÄ: http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=9131.0 (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=9131.0)