Pullip Suomi

Pullip-keskustelu => UKK => Aiheen aloitti: Hunajasieni - Heinäkuu 26, 2009, 19:28:42 ip

Otsikko: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Heinäkuu 26, 2009, 19:28:42 ip
Pidetään keskustelu eri peruukeista täällä. Voitte kertoa omia kertomuksia eri firmojen peruukeista täällä.

Pullippien stock-peruukit ovat usein todella huonolaatuisia, jos hyvä tuuri käy niin keskivertoja eli ihan hyvänäkin saa pidettyä. Takkuuntuvat helposti ja ovat ilmeisesti usein jotain halvempaa kuitua, laatu todellakin vaihtelee laidasta laitaan. Jos haluat nukellesi kunnon peruukin niin tilaa se. Samalla nukkemallilla voi olla hyvä peruukki tai todella huono peruukki, eli laatu ei katso mallia.

Päätä ei tarvitse irroittaa peruukin vaihtamista varten, ainoastaan vanha peruukki.

Myös monien BJD-firmojen peruukit käyvät pullipeille, kunhan koko on SD tai yllä mainitut tuumakoot.

Ebäyssä voit löytää peruukkeja haun avulla. Hakusanat:
- pullip wig
- 9-10 wig
- 8-9 wig
- 9' wig

Peruukkeihin koko: (tuumaa)
- Pullip: 9-10'' tai 8-9''
- Dal: 8-9'' tai 8''
- Byul 8-9'' tai 8''
- Taeyang: 9-10'' tai 8-9''
- Isul: 8-9'' tai 9-10''
- Yeolume: 8-9'' tai 8''
- Littlet/Docollat (kaikki): 4-5'' tai 5''

VAIN nämä koot! Muut ovat liian pieniä tai suuria! Ethän kysy asiasta turhaa ketjussa.

Jos et ole varma meneekö joku SD-kokoinen peruukki nukelle eikä sivuilla lue peruukissa tarkkaa mittaa niin kannattaa aina katsoa minkä kokoiselle nukelle peruukki on tehty ja katsoa sieltä nuken pään ympärys jota voit verrata sitten oman nukkesi pään ympärykseen.

Blythejen peruukit ovat yleensä liian suuria ja ne on tarkoitettu oman tukan pääle vedettäväksi. Jos Blythellä ei ole tukkaa alla peruukinkoko on pienempi.

Venus ja Nomado ovat viimeisiä joilla on scalpissa/takaraivossa tukka kiinni. Eli kaikilla ykköstyypin vartaloisilla on ja ainakin noilla on rootattu eli istutettu hiukset kiinni päähän niin kuin barbeilla. Sen voi siis vaihtaa vaihtamalla scalpin tai kynimällä hiukset siitä pois. :3 Eli ihan sama kumpi scalppi on niin jotenkin ne hiukset voi vaihtaa.

Peruukkia voi pienentää muutamala pistolla takaa.
Peruukin kiinnittämiseen voi käyttää tarvittaessa sinitarraa tai tarranauhaa (velcro). Jos peruukki on 9-10' se yleensä pysyy vetämällä nappuloiden päälle ilman kiinnitysapua. Tarranauhaa ei välttämättä saa irti nuken päästä enää kun se on siihen kerran liimattu. Jotkut käyttävät myö kaksipuoleista teippiä mutta sitäkään ei saa irti kovin hyvin. Molemmat jättävät tahmajälkiä päähän jos sen haluaa joskus poistaa.

Peruukin voi myös liimata erikeeperillä takaisin paikoilleen. Peruukki pitää painaa pompulalla tai muulla vastaavalla paikalleen näin tehdessä. Kannattaa laittaa kaksi ponkkaria, toinen leuan alta päälaelle pystyssä ja toinen silmien päältä vaakassa.

ÄLÄ käytä peruukin liimaamiseen KUUMALIIMAA tai PIKALIIMAA tai muuta liima joka on vaikea poistaa. Kuumaliimaa voi käyttää erilailla, muttei suoraan peruukkiin (scrollaa alas, löytyy alempana ohje tällä sivulla).

Kaikki eivät käytä peruukin kiinnitykseen mitään vaan peruukki voi olla irti. Älä siis säikähdä jos nukelta irtoaa peruukki.

Kammatessa käytä mielellään teräs/metallipiikkistä kampaa, muovinen kampa ei ole yhtä hyvä peruukille ja se voi vahingoittaa peruukkia. Barbien ja muiden nukkejen mukana tulevia kampoja en ainakaan suosittelisi. Myös hammasharjaa ja vauvaharjaa voi käyttää hiuksien kampailuun.
Mohair- ja karvaperuukkeihin käy myös metallinen haarukka. Se onkin paras kampaustyökalu näihin koska irroittaa vähemmän karvaa peruukista kuin oikea kampa/harja.
Peruukkeja voi myös stailata ihan (puhtailla) sormilla sukien.

Jos sinua ärsyttää peruukissa oleva liimaraja jossa on hiuksia kiinni, paras tapa siloittaa se on hiomalla. Pesemälä se ei lähde ja raaputtamalla voit vaurioittaa nukkea. Lisäksi monesti muovikin on vähän sulanut röpelöiseksi eli hiominen on paras apu siihen.

Jos et halua tai voi sitä siloittaa niin leikkaa ainakin irtokarvat pois ja pistä sinitarraa tms. kiinnikettä kohtaan jossa sitä ei ole. Jos karvoja ei ole kauheasti voit laittaa sinitarraa siihen päälle. Liima kannattaa panna sen liimajäljen päälle, siinäkin kannattaa poistaa irtokarvat ennen liimaamista.

----

Jos nuken hiuksiin käyttää suoristusrautaa ne voivat sulaa. Käytä sitä omalla vastuulla. Jotkut saavat suoristusraudalla tai silitysraudalla hiukset suoraksi. Se riippunee raudan kuumuudesta ja sen säätövarasta suoristuuko peruukki vahingoittumatta. Käytä silityskangasta välissä!

Mistä löytää tälläisen peruukin?: (EI SAA KYSYÄ TÄSSÄ KETJUSSA, viestit joissa kysellään poistetaan off-topicina!)
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=3625.msg78477#msg78477

Hiuksien suoristus:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=149.0

Kuinka pitää nuken hiukset hyväkuntoisina?:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=147.0

Peruukkien värjääminen?!?!
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=940.0


----

Peruukkeja on tehty eri materiaaleista. Yleisimmin käytettyjä ovat seuraavat:
Kuituperuukit ovat kuidusta tehtyjä peruukkeja, tämä lienee yleisin peruukkilaatu sekä stockissa että muuten. Tämä näyttää oikealta hiukselta. Hius voi olla suoraa tai kiharaa.  Yleensä ommeltu hiusverkkomaiseen pohjaan (näyttää vähän hunajakennolta).
Karvaperuukki on keinokarvasta tehty, yleensä neulepohjainen kangaspohja. Huom! Kaikki karvaperuukit EIVÄT ole mohaireja. En tiedä onko suoria karvaperuukkeja eikä minula ole kuvaa.
Mohairperuukki on lampaan tai vuohen (en ole ihan saanut selvää kumman, myydään lampaan nahkana) karvaa. Karva voi olla kiharaa tai suoraa. Peruukin pohjana voi olla nahka tai samanlainen verkko kuin keinokuituisessa, siitä riippuen onko tekemiseen käytetty nahkallista palaa vai nauhassa olevaa karvaa.

Kuvat eri tyyppisistä peruukeista:
(http://www.hunajasieni.net/01/xP/11/amy/DSCF1993.jpg)
Kuituperuukki, suora

(http://www.hunajasieni.net/01/xP/pip/DSCF4406.jpg)
Kuituperuukki, kihara

(http://www.hunajasieni.net/01/xP/pip/kii.jpg)
Karvaperuukki, suora

(http://www.hunajasieni.net/01/xP/kuvei/DSCF0251.jpg)
Mohair, suora

(http://www.hunajasieni.net/01/xP/pip/kii2.jpg)
Mohair, kihara


(http://www.hunajasieni.net/01/xP/pip/DSCF0743.jpg)
Kuitu- ja mohairperuukki vierekkäin
(http://www.hunajasieni.net/01/xP/emily-alice/DSCF8819.jpg)
Kuitu- ja karvaperuukki vierekkäin


---

Ketjusta kopioitu ennen siivousta:

Jpopdollssin peruukit on pehmeämpiä ja sellaisia luonnollisemman oloisia ehkä, mutta takkuuntuvatkin monta kertaa helpommin kuin cancanit. Onhan bjd-firmoillakin peruukkeja, mutta esim. Lutsin tummat värit ainakin minun yksilöni, päästää nuken päähän mustaa väriä, toisin kuin cancanit. Siinäkin taas yksi syy miksi käännyn cancanin puoleen.

Lainaus käyttäjältä: untuvikko
Minulla on pari Jpopdollsin tukkaa ja kyllä sitä tuli jännitettyä minkäköhän värisiä ne oikeesti ovat. Onneksi värit passasivat nukeilleni eikä tullut tehtyä turhia ostoksia. ^^'' Minäkin pidän Can Canista ja on ne selkeesti paksumpia ja kiiltävämpiäkin kuin Jpopdollsin peruukit. Mutta on se vähän myös niin, että lisää tyylejä ja värejä täälläkin kaipaillaan CanCanilta.

Lainaus käyttäjältä: Mekika
Moi. Vihdoin sitten saapui se kauan odotettu Papin. Huomasin heti että hiukset lähtee päästä, siis vähän lähtee välillä. Voiko asialle tehdä jotain?! ???

Lainaus käyttäjältä: Anubis

Ja papinin hiukset on mohairia, jotan ne oivat kovassa käsittelyssä lähteä irti.  En keksi juuri nyt muuta, mutta estää voi vaikka pitää hiuksia kiinni ja varoa niitä. Lisäksi stock peruukit tunnetaan hyvästä laadustaan (just näin), joten voipa johtua siitäkin.

Lainaus käyttäjältä: pullipp
Onko pullipin hiuksia helppo leikata, esimerkiksi peruukkiin otsatukka? Ja onko sitä välttämätöntä harjoitella, vai onko se tosi helppoa (aloittelijallekkin)?  Selitin ongelmani ehkä hieman epäselvästi, mutta toivottavasti ymmärsitte :D.

Lainaus käyttäjältä: Werna
pullipp: riippuu kustomoijan parturintaidoista   Sekä tietysti myös välineistä (halvimmat mahdolliset Tiimarin askartelusakset eivät liene parhaimmat tähän hommaan) ja peruukin hiuslaadusta. Itse olen leikannut yhteen Cancanin peruukkiin otsatukan, kuva täällä. Kyllähän siinä aika tarkkana saa olla ja homman suunnitella huolella, jos haluaa tasaista jälkeä.

Kannattaa ostaa uudet sakset tai käyttää kodin hiustenleikkuu tai kangassaksia (niiden pitäisi aina olla terävimmät). Voit kokeilla vaikka paperin leikkaamista, jos se ei tapahdu kertanaksauksella suosittelen parempia saksia. Jos leikkaa paljon hiuksia kannattaa ostaa ihan parturointisakset, hinta noin 6e.

Lainaus käyttäjältä: Anubis
Mistään muualta ei tietoa löytynyt, joten kysäisenpäs täältä, että mistä olisi pahdollista ostaa mohairia, kun kaikissa kaupoissa, mitä löysin, oli vain sitä lankaa. Jos joku olisiniin kiltti? Mielellään voisi olla ei-nettikauppa, mutta jos ei muuta vaihtoehtoa ole, niin sitten voi kyllä tilatakin. Ja plussaa vaan, jos myyjä olisi suomen rajojen sisäpuolella.

Kiitos tiedosta molemmille :3

Lainaus käyttäjältä: Milly
Anubis, epäilenpä että Suomen sisältä ei saa hankittua. (Tai jos saa, niin minäkin olen kiinnostunut!) Itse olen ostanut eBaysta ja eri myyjiltä ympäri maailmaa.

Lainaus käyttäjältä: Turre
Mohairia myydään toki Suomessakin ja monessa eri muodossa. Peruukki on järkevää tehdä valmiista mohairnauhasta se peruukkipohjaan ommellen. "irtotavara" on vaikeampaa käsitellä joskin siitä tulee luonnollisesti pidempi tukka. Jonkin verran nuken peruukkeja tehdään mohairkankaasta jossa karva on jo valmiina kiinni alustassaan. Siitä syntyy peikkotukkaa mutta ei pitkää eikä kovin luonnollista jälkeä.

Mohair ei koskaan ole kovin pitkää, koska vuohi katkoo karvan ennen kuin se on kylliksi kasvanut jos turkkia ei keritä ajoissa. Jonkin verran huippulaadukasta peruukkiainesta kammataan irti pitkään keritsemättä olleista vuohista, jolloin kuitu on maksimaalisen pitkää ja laadukasta, mutta näin käsityönä irrotetun karvan hinta on tähtitieteellinen. Myös alpakan pidempää karvaa kammataan irti mutten ole itse työstänyt sitä enkä tiedä, onko se millaista peruukkeihin?
Mohairia myy nettikaupoista ainakin Teddybear Factory, samoin se Helsinkiläinen nukke- ja nalletarvikekauppa jonka nimi hävisi juuri muististani.

Täällä Jyväskylässä mohairia myy kaikissa muodoissaan Taitokeskus ja peruukkinauhana Harjun Paperi. Muualla Suomessa varmaan jokainen antiikkinuken tekemiseen tarvikkeita myyvä liike myy myös peruukkiaineksia.


Lainaus käyttäjältä: Werna
^ On oikean kokoinen, kunhan vaan tilaat joko 8-9" tai 9-10" -kategoriasta. Suurin osa niissä kuvissa taitaa olla muilla nukeilla kuin pullipeilla. Kannattaa myös muistaa, että kuvissa peruukit näyttävät herkästi lyhemmiltä jos ovat jollain muulla nukella päässä, esim. 60-senttisen BJD:n päässä olkapäille ulottuvalta näyttävä peruukki voi pullipilla yltää puoleen selkään.

Ja kokoluokituksista vielä, että se 9-10" on sen kokoinen, että yltää pullipille silmänkääntönappuloiden yli ja lienee dalille aika reilu. 8" mahtunee dalille mutta on pullipille tiukka (?), 8-9" on kai se pullippien omin koko, mutta itse tykkään tuosta ysikympistä melkein enemmän, koska sitä ei tarvitse liimata millään kunhan vetää silmänkääntönappuloiden yli, ja näin peruukkien vaihteleminen (arkipäivää meillä  ) käy joutuisammin.
Mutta nämä varmaan tiesitkin jo.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Heinäkuu 26, 2009, 19:29:09 ip
LINKKEJÄ:

Mistä saisi tilattua peruukkeja?

Cancan on yksi pullipharrastajien suosima peruukkikauppa jossa on edulliset postikulut:
http://www.cancan-jseries.net/

Jpopdolls on toinen kiva peruukkikauppa:
http://www.jpopdolls.net/store/home.php

Coolcat:iltä löytyy peruukkeja ja peruukkien tekoon pelit ja vehkeet. Myös Blythejen reroottausvehkeitä, joilla voi reeroottia myös ykköstyypin pullippeja:
http://us.sk-coolcat.com/front/bin/home.phtml

Mellow Melon karvaperuukit:
http://zirconiee.50webs.com/sdwigs.htm

Leeke:
http://en.leekeworld.com/

Formydoll:
http://www.formydoll.com/index.php

Crobidoll:
http://crobidolls.com/index.php

Mollamania, peruukkeja suomesta:
http://www.mollamania.net/

Kilala, peruukkeja suomesta:
https://www.kilala.fi/

Jos tähän tarvitsee lisätä joku, ilmoita siitä tähän ketjuun niin lisään sen tähän näkyville.
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset
Kirjoitti: PitPit - Huhtikuu 14, 2010, 23:11:46 ip
Hei tietääkö kukaan, miten pullipille/dalille voisi saada rastat tai siis rastaperuukin? Haluaisin ihan oikeat rastat, en mitään pikkulettejä tai sellasia. En ole ikinä törmännyt sellaisiin peruukkeihin vielä.

Minä olen tehnyt nukeilleni yhden rastaperuukin jota kaikki ovat vuorotellen sitten käyttäneet : D Materiaalina käytin ihan tekokuitua ja huovutusneulalla tein tuommoisia rastapötköjä.

Tässä kuva tekemästäni peruukista.
(http://i684.photobucket.com/albums/vv203/kiiltokuva/IMG_6840.jpg)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: da hae cho - Heinäkuu 07, 2010, 10:41:57 ap
Sivulla neljä kyselin, että millä ootte panneet noita peruukkeja takas kiinni päähän, kun ootte kerran irrottaneet. Nyt kysyisin sitten, että mikä noista vaihtoehdoista (kaksipuolinen teippi, sinitarra jne) on semmonen, joka jättää vähiten jälkiä? Eihän sillä sinänsä oo mitään merkitystä, mutta ite vaan en kestä mitään jälkiä vaikkei niitä siis välttämättä näkiskään kun sillä on se peruukki päässä. Mulle vaan riittää että siellä on olemassa jotain tahraa tms. niin se häiritsee mua XD
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Heinäkuu 07, 2010, 15:03:22 ip
Sinitarrasta mulla ei oo jälkiä jääny, teipistä jää liimaa, teipistä vähän riippuen. Toisista ei jää heti vaan ajan kanssa esim. vuodessa maalarinteippi on aika hirveetä.

Voihan myös laittaa kuumaliimaa kuten BJDillä on jos tahtoo vaihdella peruukkeja ttai tahtoo ettei se ole kiinni.

Peruukkia ei siis liimata kuumaliimalla kiinni, vaan annetaan liiman jäähtyä jolloin se toimii kitkana.

Kopioin ohjeen tähän:

Elikkä kokeilin miten peruukki pysyy päässä kuumaliiman avulla ja kaikissa tapauksissa tosi hienosti.

Tämä liimaus on normaaliin peruukkiin ja se levitetään kärjen sivulla todella ohueksi kerroseksi. Rinkula koko kallon reunan ympäri. Yksi liimakierros riittänee.

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3637.jpg)

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3638.jpg)


Tämä liimaus tehdään levittäen kärjellä jättäen kuitenkin hiukan epätasaisuutta. RInkula koko kallon reunan ympärille. Tällä sain pysymään peruukin päällä joka ei pysynyt velcrollakaan (tai sitä olisi pitänyt vääntää päähän kilo) kun peruukki aina tumpsahti päästä pois.

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3639.jpg)

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3640.jpg)

Sitten kokoa liian isoon peruukkiin kerran koko pää (tai laen voi joissain tapauksissa jättää liimaamatta, itse kuitenkin liimasin sen) edellisellä tekniikalla ja sitten tarpeen mukaan sinne tänne levittämättä. Voit myös tehdä useampia kärjellä levitettyjä kerroksia. Odota että liima kuivuu kerrosten välissä. Pää on 6-7' peruukin vaativa, nyt siinä pysyy nätisti ja pyörimättä tai irtoilematta 7-8' peruukki.

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3641.jpg)

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3642.jpg)

Toivottavasti on apua. :3 Helppo ja halpa tapa saada kunnolla peruukki kiinni. ^___^
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: da hae cho - Heinäkuu 07, 2010, 16:59:05 ip
Kiitos Hunajasieni! Tästä kaikesta oli paljon apua! :)
Tarviiko tohon kuumaliimajuttuun sellasen kuumaliimapistoolin? Vai miten muuten sitä laitetaan?
Mä luulen, että turvaudun näin ensikertalaisena kuitenkin rakkaaseen sinitarraan XD
Mutta, vielä piti kysyä, että voiko sen scalpin (niinköhän se oli) laittaa sinitarralla? Vai onkohan ihan tyhmä idea? Jos ei kannata, niin mikä olis suositeltavaa? Taas mahdollisesti semmonen aine, josta jää jälkiä mahdollisimman vähän, olisi kiva..
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Delffiini - Heinäkuu 07, 2010, 20:11:22 ip
da hae cho;
Kyllä, tarvitset kuumaliimapistoolin käyttääksesi kuumaliimaa. Kuumaliimapistoolin käyttö on kuitenkin helppoa, eikä sen hintakaan pitäisi olla paha. Sitä voi myös käyttää moniin muihinkin juttuihin kuin nukkejuttuihin.

Ja kyllä, scalpin voi kiinnittää nuken päähän sinitarralla. Hyvä puoli sinitarrassa on se, että scalpin saa helposti irti, toisin kuin esim. liiman. Minulla ei ainakaan ole ollut mitään ongelmia sinitarran kanssa, se ei ole jättänyt mitään jälkiä tai mitään, joten eiköhän sitä voi ihan turvallisesti käyttää. :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hompsa - Joulukuu 24, 2011, 23:27:17 ip
Sain tossa joululahjaks peruukin ja siinä on takana sellanen "läppä" joka on mekanismin nappuloiden päällä. En viitsisi uutta peruukkia ruveta saksimaan, joten voiko sen "läpän" esim. ommella muutamalla pistolla sinne sisään?
Tietämätön kyselee.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Feather - Joulukuu 25, 2011, 00:11:34 ap
Mulla ainakin ne peruukit on jotenkin tosi jäykkiä, eikä meinaa mahtua mennä nuken päähän. Onko kenelläkään mitään apukeinoa tähän? Kun en jaksaisi tuhatta kertaa aina sitä peruukkia vääntää nuken päähän....
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hompsa - Joulukuu 25, 2011, 15:15:50 ip
Mullakin tuo uusi peruukki on tiukka, mutta äherrän sen vain nuken päähän
Otsikko: Itse tehty peruukki (LUE)
Kirjoitti: Yotsuba - Joulukuu 26, 2011, 19:52:18 ip
 Oon nyt jonku aikaa miettiny ja tullu siihen tulokseen, et teen ite Zippidipille uuden peruukin, äiti kun ei pinkistä mohairista oikeen innostu ja itteänikin alkaa tympiä tytön ulkonäkö... Silmätkin oon ajatellut vaihtaa CoolCatin tummanliiloihin akryylien näkösiin silmiin, joten aattelin tästä tehä vähän isomman custom projektin. Oon ajatellut ehkä vähän meikkiäkin muokkailla, laittaa ehkä vähän pisamia nenänvarteen tai kauneuspilkun silmän alle, ehkä ripsiä tehdä vähän puukynillä lisää, Henrin ripset kun ei mitään huippuluokkaa todellakaan ole. Ehkä silmiin rajauksia vähän tummennan tai luomivärejä vaalennan jotenkuten  8) mut nyt ois siis päällimmäisenä projektissa tehä tää uus peruukki. Kertokaa te kokeneemmat vähän tyhmälle  ;) Pohjaks laittaisin sinistä/turkoosia trikookangasta (vanhasta topista) ja peruukin tekisin villalangoista, vähän värikkäämpää aattelin, värejä ois valkosta, sinistä, vaaleensinistä, pinkkiä, vaaleenpunasta ja vaaleenkeltasta. Noit pinkkii ja sinistä vaan pari satunnaista raitaa, ei yhtään sen enempää, eli vaaleemmat/haaleemmat värit tulis pohjalle. Eihän siitä hienoa tuu, mut yritetään nyt  ;D Kertokaa te kokeneemmat vähän vinkkejä & kertokaa voiko näistä materiaaleista tehä peruukkia  :) Ja siis ajattelin et laitan "hiukset" tuppoina ja liimaan siihen pohjaan.

// Ja siis tarkennukseks, et ei oo varsinaista "villa"lankaa, virkkauslangaksi ainakin ostettu, oisko tää ollut novitan Wool-lankaa...? Ja sit nää tummemmat ei mitään hajua minkä merkkistä, aika samanpaksuista kuin Wool  ::) ja muutenki saman olosta, pehmeetä ainaskin  :P

/// Ja voiko peruukin laittaa ihan ohuella kerroksella erikeeperiä (käyttäisin myös hiusten liimaamisessa pohjaan) päähän kiinni? Jos ei, kertokaa et mikä muu "perus" liima sopis, sen lisäks on vaan jotain äidin liimaa (nimi ei tuu mieleen) ja sit semmosta maitoliimaa mikä haisee tosi pahalle D:
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hyrrra - Joulukuu 26, 2011, 19:58:01 ip
Jotkin 7-8 koonkin peruukit menee daleille, tosin ovat aika tiukkia, mutta pysyvät mulla ainkain hienosti ilman liimaakin ;)

^Mäkin kaipaisin apua tohon tiukan peruukin asettamiseen ;D
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Anubis - Joulukuu 26, 2011, 20:31:28 ip
Itse laitan peruukin nuken päähän seuraavasti:

(http://3.bp.blogspot.com/-mX0iBQeF47w/TtKPjKyZ7JI/AAAAAAAACUs/ujCRz0hytRc/s640/IMG_0618.JPG)
Käännä peruukki nurin

(http://4.bp.blogspot.com/-17WLWs1udhI/TtKPkBd7ygI/AAAAAAAACU0/QS5fUY7Bhug/s640/IMG_0619.JPG)
Asettele otsatukka ensin hyvin jotta saat sen mieleiseksi

(http://3.bp.blogspot.com/-mtdumluQoDE/TtKPlFZUG7I/AAAAAAAACU4/Av5oCeeMP2Y/s640/IMG_0620.JPG)
Vedä peruukkilakki nuken takaraivon yli pitäien yhä etuosaa paikoillaan

Näin saa niukatkin peruukin tukevasti päähän eikä tule puoleen otsaan yltäviä etuhiuksia.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Rosalie - Joulukuu 30, 2011, 11:31:09 ap
Tietäskö joku et kauanko cancanin peruukeilla kestää tulla sieltä?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Tammikuu 01, 2012, 04:10:57 ap
Hyrrra: Suurinosa 7-8'¨peruukeista ei mahdu pullipin tai dalin päähän, niissä voi olla myös eroja. Myöskin toiset peruukit VENYVÄT toisia enempi eli en lähtisi itse ainakaan ostamaan sellaista. Mulla on ainakin 20-30kpl peruukkeja koossa 7-8 ja ei niistä kyllä mikään mahdu dalille.

Coffeecream: En kyllä liimaisi niitä lankoja peruukkipohjaan kiinni. Ompele käsin tai ompelukoneella ne (ompelukoneella voi ommella monta kerralla). Myöskin jakaus kannattaa ommella päälaelle. Huopalangasta olen rastaperuukin ommellut ja käytin ihan firmalta ostettua peruukkiverkkoa pohjana. Kankaasta jos tekee peruukkipohjan niin tee mahdollisimman peruukin värinen kangas tai "ihonvärinen" kangas, muuten se voi illistellä rumasti sieltä hiusten lomasta ja lopputulos näyttää todennäköisesti enempi pipoon ommellulta tukalta kuin peruukilta.

Tässä yksi ohje:
http://www.flickr.com/photos/8542954@N07/sets/72157606651877346/

---

Peruukkiahan ei ole mikään pakko kiinnittää nuken päähän. Monella se pysyy ilmankin. Jos haluaa pysyvästi kiinni niin erikeeperillä liimailee, mutta esimerkiksi käyttää voi kaksipuoleista teippiä, velcroa, sinitarraa ja kuumaliimasuedausta. Itse suositan kahta jälkimmäistä.

Myöskin pullipin stock-peruukit ei vissiin kovin hyvin pysy tuolla kuumaliimasuedauksella.

Muista että sinitarrapala saa olla aika paksu, mutta niitä ei tarvi kuin 1-3 palaa päähän. Yleensä eteen päälaelle se yksi ainakin. Sinitarran huono puoli on karva- ja mohairperuukeissa, siihen tarttuu karvaa eikä sitä enää välttämättä voi käyttää muuhun sen jälkeen.

Velcrossa huono puoli on se että siihen tarttuu helposti hiuksetkin, kaksipuoliseen teippiin ei yhtä pahasti. Varsinkin kiharat peruukit voi olla paha yhdistelmä velcron kanssa.

Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Anubis - Helmikuu 23, 2012, 17:20:24 ip
Peruukin koko voii riippua valmistajasta, toisella 9' voi olla hyvinkin paljon lörömpi kuin toisella. Itse nukkejen päät ovat kuitenkin samankokoisia. Mikäli käy niin että peruukki on ihan liian pieni, niin taakse voi leikata pienen halkion, jolloin se menee isompaan päähän.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Rosalie - Helmikuu 28, 2012, 20:51:29 ip
Kattelin nuita Leeken peruukkeja, mutta mulle jäi epäselväks, että mitkä niistä menee pullipeille / daleille o_____o" Apua?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Anubis - Helmikuu 28, 2012, 20:55:00 ip
8-9' (E) on paras, myös 9,5-10,5' (L) menee mutta se on jo aika väljä.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hyrrra - Helmikuu 28, 2012, 23:00:17 ip
^Se suurempi koko on todella väljä, joten suosittelen pienempää :) eli tuota 8-9 siis ja dalille (jos jotain kiinnostaa) sopii se 7-8 :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Berry-Berry - Maaliskuu 21, 2012, 18:33:23 ip
Tietääkö kukaan sopiiko Lutsin 9-10 peruukit daleille ? Eli onko liian isoja ?
Kiitos jos vastaatte !
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Ainski - Maaliskuu 22, 2012, 16:22:20 ip
^ Onpi.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Feather - Toukokuu 06, 2012, 11:10:49 ap
Ovatko nuo 9.5-10.5 peruukit pullipille aivan yli-isoja? Tämä (http://leekeworld.com/En/Product/p_view.asp?it_code=2963) peruukki on kyseessä.

Ja mietin myös, että kumpi koko on parempi pullipille, 9-10 vai 8-9? Jos jollain on kokemusta jommasta kummasta peruukista (mieluiten Leeken peruukista), niin vois kertoa (:
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Toukokuu 06, 2012, 11:57:44 ap
Leeken 8-9 on liian pieni nukelle (siis Pullip ja Taeyang), kuppi on liian pieni ja se popsahtaa helposti päästä pois. Ainakin jos tukassa on minkäänsorttista kampausta niin se ei välttämättä mene päähän laisinkaan (tästä on henkilökohtaista kokemusta). Itse ostaisin leekeltä tuon isomman 9-10.

Muutenkin itse suosin 9-10 yleensä koska se yltää nuken nappuloiden yli jolloin tukka pysyy paremmin paikoillaan ja lisäksi peittää päätä enemmän. :3
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: anwoo - Toukokuu 10, 2012, 02:54:38 ap
En löydä vastausta tähän kysymykseen edes haulla enkä tiedä mihin tämän kysymyksen laittaisin, joten mikä Lutsin peruukki koko on sopiva pullipeille? Onko kellään kokemusta?

Jos tarkoitat ihan LUTS:in omilta sivuilta, http://eluts.com, niin katso sieltä ML (8-9inch).
Itselläni ei ole LUTS:ista kokemusta, mutta itse käytän 8-9 peruukkeja muualta tilattaessa.
Mutta kannattaa huomioida Huniksen viesti tuosta ylempäätä, hän sanoi käyttävänsä 9-10 peruukkeja.
Nykyinen mayumi:ni peruukki on 8-9 ja on tiukka, eli ei putoa päästä, eikä tarvitse liimoja yms.
Eli jos haluat tiukemman, ota 8-9, jos haluat löysemmän ota 9-10.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: LadyNancy - Toukokuu 12, 2012, 15:24:04 ip
^Meidän Lillianilla on tuo peruukki (paitsi eri värissä) ja hyvin pysyy :3 Aina välillä jos nukke esimerkiksi kaatuu seisomisasennosta peruukki voi tipahtaa päästä, mutta muuten pysyy hyvin C:
Eikö sitä siis tarvitse liimata?  ???

Juu, 8-9 on oikea koko kun tilaa Cancanilta. Itse käytän kaksipuolista teippiä ja pysyy painavammatkin peruukit hyvin päässä. Jos ei käytä mitään kitkaa tuovaa päässä niin peruukki kuin peruukki lähtee päästä. Itse suosin teippiä koska jos ei menekkään heti hyvin niin hiukset ei oo liimassa :D.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Keksinmurunen - Toukokuu 22, 2012, 15:57:27 ip
Aaaagh!
Odotin Tamaran peruukkia kuin kuuta nousevaa... Tänään se tuli ja se on aivan liian pieni! Ei mene edes dalille... :c Vähänkö harmittaa ja ärsyttää! Kyseessä on tämä (http://www.ebay.com/itm/1-4-7-8-Dal-Pullip-BJD-SD-LUTS-BLYTH-Doll-long-brown-wavy-wig-hair-HT-/320816594543?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ab228be6f) peruukki. Otsikossa sanotaan sen menevän Dalille ja Pullipille (vaikka koko onkin 7"-8")!!! >.< Nyt vain uutta peruukkia etsimään ja tilaamaan. Huoh.
Mutta ajattelin kuitenkin kysyä: Onko mitään keinoa "suurentaa" peruukkia? D:
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Ainski - Toukokuu 22, 2012, 16:02:32 ip
^ Onko peruukki kuminauhallinen? Jos ei, leikkaa taakse pieni halkio, sen verran, että se mahtuu. Jos ei mahdu noin edes Dalille, ei kannata ruveta leikkaamaan Pullip-kokoseksi, koska siinä on paljon leikkaamista ja voi vaikuttaa peruukin ulkonäköön.
 Jospa leikkaisit sen Tiille sopivaksi, ja laittaisit Tamaralle hänen vanhan peruukkinsa? :3
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Keksinmurunen - Toukokuu 22, 2012, 16:04:07 ip
^ On kuminauhallinen, mutta ei veny tarpeeksi. Taakse olen leikannut jo halkion, ei auta lainkaan. :c Juu, laittaisinkin Tiille.

edit// En saa tätä. D'''8
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Anubis - Toukokuu 22, 2012, 17:11:37 ip
"Otsikossa sanotaan sen menevän Dalille ja Pullipille (vaikka koko onkin 7"-8")"

Täsä johtuu ihan siitä, että myyjä halusi saada peruukin myytyä ja laittoi monenlaisia hakusanoja tuotteeseen jotta mahdollisimman moni sen ostaisi. Siksi kannattaakin mieluummin katsoa peruukin kokonumeroa, sillä aina ei noihin ole luottamista. Itse olen esim. eBayssa nähynyt kenkiä, joiden otsakkeessa luki sekä "Pullip" että "SD dollfie", joilla nyt on ihan eri kokoiset jalat.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Paprika - Kesäkuu 03, 2012, 13:04:34 ip
(http://4.bp.blogspot.com/-17WLWs1udhI/TtKPkBd7ygI/AAAAAAAACU0/QS5fUY7Bhug/s640/IMG_0619.JPG)
Mistä tuollaista "paksua keltaista teippiä" saa? Lainasin Anubiksiltä, että ymmärtäisitte millaista tarkoitan :)

Kiitos vastauksesta jo etukäteen.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Ainski - Kesäkuu 03, 2012, 13:20:26 ip
Minä ostin ihan Prismasta, rautakaupoistakin saa ja varmasti Cittaristakin. Ne on tarkotettu peilien seinään kiinnittämiseen ymmärtääkseni. Prismassa oli muistaakseni paljon erilaisia.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Jessekisu - Kesäkuu 16, 2012, 21:27:14 ip
Sopiiko usagihimen 9-9.5 peruukit pullipille?
Tällästa tarkotan: http://usagihime.com/goods.php?id=146 (http://usagihime.com/goods.php?id=146)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Feather - Kesäkuu 16, 2012, 22:16:52 ip
Pitäisi sopia, pullipin päähän on 9".
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: LadyNancy - Kesäkuu 18, 2012, 16:51:34 ip
Sain äsken käsiini cancanin 8-9- kokoa olevan peruukin, eikä se meinaa mennä Emilyn päähän sitten millään >.<. Osaisiko joku suositella nopeasti jotain taktiikkaa, jolla tukan voisi saada kunnolla?

Miten oot koittanut saada peruukkia päähän? Tästä ketjusta löytyi ohje linkki (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=164.msg85430#msg85430), ootko tuolla tavalla yrittänyt? Mulla on cancanilta 8-9 kokoisia peruukkeja ja kyllä ne sopivat. Tuolla tavalla itsekin käännän peruukin päähän, käytän kaksipuolista teippiä pitämään peruukin päässä :). Tietenkin on mahdollista että on tullut ns. maanantai kappale eli hutiloitu tehdessä ja jäänyt pienemmäksi.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: betazeta - Kesäkuu 19, 2012, 19:07:55 ip
Meneekö leeke worldin 8-9 kokoinen peruukki dalille?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Feather - Kesäkuu 19, 2012, 19:09:01 ip
^ Menee, sillä dalin pääkyn koko on 8".
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: c-ute-girl - Heinäkuu 01, 2012, 19:35:46 ip
Mietiskelen peruukin ostoa Lutsilta ja pohdin, että pitäisikö ottaa mielummin koko 7-8' vai 9-10' (dalille) Koska kokoa 8-9' ei ole juuri noissa mitä haluaisin... Vai suositteletteko etsimään mielummin toisen peruukin?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Rosalie - Heinäkuu 01, 2012, 19:47:17 ip
^ 7-8 on Lutsilta kuulemma parempi. 9-10 käsittääkseni niin iso ettei pysy päässä kunnolla dallerolla.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Bakaningyo - Heinäkuu 06, 2012, 19:36:20 ip
Meneekö Leekeworldin 9.5-10.5 kokoiset peruukit Pullipille? Nuo ainoat 9-10 koot joita siellä on, on mohareita enkä halua sellaista.

Tatzuki, kiitos vastauksestasi.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Tatzuki - Heinäkuu 06, 2012, 22:44:47 ip
Itse käytän noita 9.5-10.5 kokoisia. Niitä ei tarvitse änkeä päähän mutta eivät ole liian isotkaan. Peruukki menee kyllä silmätappien päälle mutta minua se ei häiritse ollenkaan.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Izha - Heinäkuu 23, 2012, 14:57:20 ip
Mut eikös se tarkota että lutsin 7-8 kokoset menee dalille jos jollain on ollu päässä?

Olen nähnyt aika monellakin Dalilla & Byulilla Lutsin 7-8" koon peruukkeja, ja epäilen että omani ei ole mikään virhekappale / muita isompi, joten kai pitäisi mennä? Tosin Hunajasieni sanoi että eivät mene, mutta vaikka tuossa vähän änkämistä olikin, niin itseasiassa tuo tiukkuus siitä tekeekin juuri täydellisen kokoisen.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Korone - Heinäkuu 23, 2012, 18:22:00 ip
Tämä on varmasti mainittu aikaisemminkin mutta postaan muistutuksen vuoksi; Suosittelen niille ketkä käyttävät vähän tiukempia peruukkeja käyttämään silikonista wig cappia peruukin alla. Estää peruukin luiskahtamista päästä (minulla luiskahtelee nuo 9-10.5 koon peruukit Pullipeillani, ei siksi että olisivat iso-kokoisia vaan nimenomaan päinvastoin)ja pitää raskaammankin peruukin kivasti paikoillaan. ◕ ◡ ◕
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Tiuhtiz - Heinäkuu 31, 2012, 01:13:57 ap
Niin kun monet muistuttelivat että kannattaa semmoinen wig cap hommata että peruukki pysyy paikoillaan. Mistä niitä löytyy ja minkä hintaisia? Ja sitten (toivottavasti ei mee LIIAN offiksi) että paljonko cancanilta on postikulut? Tilaisin sieltä mahd. yhden peruukin.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Elokuu 02, 2012, 14:19:59 ip
Alice-san: 8-9' on oikea koko dalille eli Leekellä E.

TiuhtiZz: Silikonikuppiako tarkoitat? Niitä saa esimerkiksi coolcatiltä, cancaniltä (?), leekeltä, lutsilta ja ebaystä. Hinnat löytyy noita sivuja kattomalla. Wig cap voi tarkoittaa myös peruukin omaa verkkoa jossa hiukset ovat kiinni. Cancanin postit on noin 2-3$ eli ei paljon mitään.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hyrrra - Elokuu 02, 2012, 14:41:13 ip
Hunajasieni en anna ihmisille väärää tietoa. Ei mustakaan ole kivaa, että tietoani joka on oikeaa väitetään vääräksi. Mun daleilla on 7-8 tuumaiset peruuukit Leeke Worldistä ja olevat juuri oikean kokoiset. Joten tässä asiassa olin nyt kyllä oikeassa . . .
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Elokuu 02, 2012, 15:18:58 ip
En tiedä sitten onko ne takaa lyhyempiä vai mitenkä mutta pelkkä nuken pään ympärysmitta kertoo että 7-8 tuumaiset peruukit eivät daleille sovi. Jos peruukki on lähempänä 8 tuumaa se voi sopia, mutta mulla on aika monta kymmentä sen kokoista peruukkia eikä yksikään mahtuisi Dalille.

Dalin päänympärys = 22cm
7 tuumaa = 17.78cm
8 tuumaa = 20.32cm

Siitä voi jokainen päätellä itse. Minun Daleillani on leeken peruukeista tuo isompi koko 8-9 tuumainen ja ne sopii hyvin. Leeken msd peruukki pitäs olla kans jossain mutta mielestä se oli ihan yhtä normaalisti liian pieni kuten kaikki muutkin msd-peruukit.

Leekellä on ollut peruukeissa laatu- sekä kokoeroja, kerran sain peruukin joka oli 8-9 muttei mennyt yhdenkään sdn tai dalin päähän, mutta msdlle meni. Myöskin joillakin firmoilla on 7-8 tuumainen peruukki joka ei sitten olekaan ihan sen kokoinen jos firman oman nuken pää on jotenkin erikokoinen mutta 7-8 tuumaisten leekenkään peruukkien ei pitäisi dalille mahtua.

Tässä pari googlaamaani havainnollistavaa kuvaa:
http://www.flickriver.com/photos/29663110@N03/3936251279/
Pullip - MSD - Dal

http://farm6.static.flickr.com/5132/5523000161_9ee4685216.jpg
Dal - Blythe - Pullip - MSD - SD
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hyrrra - Elokuu 02, 2012, 15:22:53 ip
Mulla ne leeken 7-8 peruukit on edelleen daleille ihan niin sopivia kuin olla ja voi. Laittaa päähän kaksipuolista teippiä niin ei vaan luiskahda pois. Jos välillä sattuu niin, että peruukki onkin niin väärän kokoinen, ettei menekkään dalille - ei se ole mun syy. Saan suositella tuota ja ois kiva, että siitä ei leimattais väärää tietoa levittäjäks.

Ja vaikka nyt mitkä mitat sen todistaisi, niin mulla noi peruukit kyllä menee.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: LadyNancy - Elokuu 02, 2012, 15:45:31 ip
Koska peruukit on kalliita, mielummin hankkii pikkusen isomman kuin pienemmän joka ei välttämättä mahu. Jos hankkii pienemmän ja ei mahu, joutuu leikkaamaan peruukkia auki ja se ei oo kovin kestävä sen jälkeen kun hiukset karkailee.

Pullipeillekin suositellaan Leekeltä isompaa vaikka 8-9 koko mahtuukin esim Cancanilta. Bjd harrastuksessa kaikilla nukeilla samassa koossa ei oo samankokoinen pää. Itselläkin on Sd kokoisen bjd:n pää jopa hieman Pullipin päätä isompi. Jos oon ostamassa peruukkia bjd firmalta, tarkistan ensin haluamani kokoisen peruukin mitat ja vertaan valmistajan nukkeen.

Välillä käy tuuri ja peruukki on venyvä mutta jos on joku erikoisempi kampaus, se pienentää hieman peruukkia kun venyvyys kärsii. Eihän kukaan pidä liian pieniä vaatteitakaan vaan hankitaan sopivat.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Oceana - Elokuu 05, 2012, 00:09:38 ap
Minulla oli ennen bjd jolla oli 7-8 (leekeworldista ostin) kokoa oleva peruukki, ja oli kyllä aivan liian tiukka dalille :/ Ei kyllä saanut millään päähän. Ostakaa daleillenne mielummi ihan 8-9' koon peruukki, ni mahtuu varmasti :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Izha - Elokuu 05, 2012, 02:44:29 ap
Ollaanko minä ja Hyrrra sitten ainoat joilla 7-8" kokoiset peruukit menee Dalille? :-X
Suosittelen kyllä itsekin tilaamaan isomman kokoisen, jos arvelee ettei saa ängettyä pienempää, mutta itelläni tuo napakkuus tekee siitä paremmin pysyvämmän, ei tarvihe mitään kiinnikettä. Mutta muistakaa jos aiotte yrittää tuota änkämisoperaatiota (joka ei ole edes hankalaa .__.'), niin peruukin muoto yleensä näyttää erilaiselta isommassa päässä, kun peruukki venyy eritavalla.

Mutta tilatkaa isompana jos samaa mallia vain löytyy, niin ainakin varmasti mahtuu. Itsekin tilasin pienemmän kokoisena (7-8") vain, koska se oli isoin mitä kyseistä mallia löytyi.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hyrrra - Elokuu 05, 2012, 15:38:15 ip
Niin sitä mäkin ihmettelen ::D
Tuo koko on just sopivan napakka ja saa helposti päähän, vaikka vähän joutuu työtä tekemäänkin. Mutta mulla nää nukkejen kampaukset on ihan tällaset hiukset auki eikä mitään lettejä. Joku lettikampaus voi tottakai olla tiukempi ;)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Razoku - Syyskuu 26, 2012, 17:25:56 ip
Olenko tyhmä, vai miksi en löydä Cancanista postimaksuja? Jos ne on, mitä todennäköisimmin, niin paljonko ne ovat Suomeen?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Tiuhtiz - Syyskuu 26, 2012, 17:34:52 ip
^^ Yli 15 dollarin ostoksille ilmaiset :3
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: sakaki - Syyskuu 27, 2012, 01:27:26 ap
Ajattelin Lutsilta tilata yhden peruukin ja olisi kiva tietää paljonko postikulut on? Itse en tätä tietoa mistään löydä. Olen vain kuullut että ovat ilmeisesti aika korkeat. 8D Osaisiko joku kertoa? ^^
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Priima - Syyskuu 27, 2012, 18:35:54 ip
Katsoin itse viikko sitten niin eurooppaan oli postarit 16 euroa. Katsoin varmaan oikein. :-D Saat postarit muualtakin selville tekemällä valetilauksen, eli lisäät tuotteet ostoskoriin ja etenet seuraavaan vaiheeseen, ja jossain kohtaa pitäisi tulla postikulujen hinnat. (:
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: VanilijaSuklaa - Lokakuu 16, 2012, 18:39:20 ip
Noista leeken peruukeista kysyn, että onko arvonlisäverot tullut kun ootte tilaanut sieltä? Entä sitten, onko peruukit yleensä joutuneet tulliin? (olen siis tilaamassa viisi peruukia sieltä, että ..)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Ainski - Lokakuu 16, 2012, 20:43:08 ip
^ Arvonlisäveroista en tiedä, mutta Leeken paketit joutuvat tietääkseni aina tulliin. Leekeworld on kuitenkin niin iso ja suosittu BJD-firma, niin ne on tullissa opittu tunnistamaan nukeiksi/nukkejen osiksi.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Nälkäkurki - Lokakuu 21, 2012, 13:56:32 ip
Saako mohairperuukkia ns. muotoilla?
Esim. tämä peruukki,
http://www.plasticpop.de/en/Customizing/Wigs/Fur-Wig-043-blonde-short-Pullip-sized--379.html (http://www.plasticpop.de/en/Customizing/Wigs/Fur-Wig-043-blonde-short-Pullip-sized--379.html)
tulisiko se olemaan tuolla tavalla pystyssä, vai saisiko sen "alas"?
Tottakai sitä SAA muotoilla, riippuu vaan peruukista voiko sitä muotoilla. Yleensä kyllä voi.

Se vielä että tuo ei ole mohairia, se on karvaperuukki.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Nimma - Lokakuu 21, 2012, 14:04:35 ip
Eli tuo karvaperuukki ei tulisi sojottamaan tuolla tavalla vaan sen saisi tavallaan harjattua alas?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Nälkäkurki - Lokakuu 21, 2012, 14:05:56 ip
Luulisin ainakin että pystyisi, kaikki minulla olevat karvaperuukit ainakin saa.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Nimue - Lokakuu 21, 2012, 14:07:04 ip
Kyllä karvaperuukin toki saa pystyyn ja alas. Minulla on juuri tuon mallin peruukki Plasticpopista valkoisena.
Tässä taeyangin päässä:/Siniirr edit: Kuvat jotka ei näy poistettu.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: meredith - Lokakuu 22, 2012, 21:19:35 ip
Saako LPS- blythen peruukin irti? Ja jos saa, niin meniskö se little pullipille? :D Heh.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Peachupii - Lokakuu 22, 2012, 21:20:56 ip
^Lps-blythellä ei ole peruukkia,vaan hiukset on "istutettu" päähän. Eli ei lähde irti.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Zelman - Lokakuu 22, 2012, 22:28:22 ip
Ajattelin kysyä täällä, kun ei asia ihan tuunaamistakaan koske.

Minulla olisi polkkaperuukki nukelleni, mutta kuitu leviää pahasti sivuille eikä oikein pysy ojennuksessa.

Miten siis saisi kovetettua kuitua hieman? : D (yleensä tyypit poistaa sen ja nyt minä kysyn miten voisi kovettaa) Tai onko kenelläkään muulla kokemuksia polkkatukan pysymisestä mallissaan.

Lakkaus vaikuttaa hieman huonolta ajatukselta, jotenkin näen, että se kuluisi helposti pois. Mietein myös cossaamisessa käytettyä tapaa, että laimentaa erikeepper liimaa vedessä ja silottelisi peruukin siten muotoonsa.

Olenko ihan kuusessa ideoitteni kanssa ja miten oikea tapa kovettaa peruukkia oikein on. xD
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Lokakuu 22, 2012, 23:13:40 ip
Peruukin voi kovettaa, mutta harvemmin sitä enää saa sen jälkeen auki kammattua. Eli jos olet valmis hyväksymään yhteen asentoon kovetetun peruukin niin se kyllä onnistuu.
Vesi-Erikeeper-seos on teatteripiireissä käytetty. Siellä ei mikään hiuslakka kestä. Rankimmat laittavat sitä myös näyttelijöiden omiin hiuksiin ja minulla on ensikäden tietoa siitä millainen helvetti sen poispesu on. Toimii mutta ei tee nukkekokoiseen koovin herkkää jälkeä.
Kaiken tekstiilin kivikovaksi kovettava Paverpol on teollinen aine samaan. Se lupaa tehdä housuista omin avuin pystyssä seisovat ja talvenkestävät. Liuos on syömislaatuisen myrkytön ja hyvin hieno, ohut liuos. Olen käyttänyt tätä jonkin kerran mutta vain kankaisiin ja harsoihin. Nimellä googlaten löytyy firman sinut.
Sitten materiaalille taatusti turvallinen ja vanha keino eli vesi-sokeriliuos. sen voi teoriassa pestä pois sillä sitä käytettiin aikana ennen hiuslakkoja myös ihmispäissä. Eikä sokeri vahingoita kuituja. Seossuhde pitää kuitenkin kokeilla itse.
Otsikko: Peruukki
Kirjoitti: hatica - Lokakuu 23, 2012, 15:41:25 ip
Miksi varsinkin stock peruukit menee niin helposti huonoiks.
Mulla on jo ihan karhea  ja ruma, mutta sillee.
On siinäkin liikeidea, ensin myydään satasen nukkeja, sitten menee vartalo ja peruukki huonoksi ja täytyy ostaa uusi peruukki ja obitsu!
Eikö ole aika tyhmää!
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Lokakuu 23, 2012, 17:56:04 ip
hyvällä hoidolla sekä stock-vartalo että peruukki säilyvät pitkään virheettöminä.
Tärkeintä on, ettei peruukkia irrota. Sen pohjakalotti venähtää ja peruukki menettää muotonsa. Jos peruukki on pakko ottaa pois, se otetaan hyvin varoen eikä reunoista kiskota.
Peruukkia ei myöskään kampailla tai harjata. jos tarvetta ilmenee, peruukin kampausta hoidetaan metallipiikkisellä kammalla ja silloinkin varotaan ettei kuituihin tule venytystä joka tekee alunperin sileästä kuidusta joulukuusimaisen tikkuisen. Kiharoita ei kammata auki.
Pullip on tarkoitettu keräilyesineeksi eikä tällaiseen "leikkivään" käyttöön missä moni Suomessa nukkeaan pitää. Ei ole alunperin ollut tarkoitus että vaatteita jatkuvasti vaihdettaisiin tai kampauksiin kajottaisiin. Leluja varten on eri kestävyysvaatimukset kuin tällaisille kokoelmaesineille. Leluhan Pullip ei ole koskaan ollut.
uusien vartaloiden ja uusien peruukkien ostaminen on ihan nuken omistajan halun varassa. Mikään pakko niitä ei ole hankkia kunhan hoitaa nukkeaan hyvin ja valitsee jo alunpitäen nuken jonka peruukista tykkää.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Miciella - Helmikuu 15, 2013, 15:30:24 ip
Millainen laatu Lutsin peruukeissa on? Olen kuullut kehuttavan kyllä...
Ja kuinka pitkä tämä peruukki olisi pullipille? http://www.eluts.com/shop/step1.php?number=2893 (http://www.eluts.com/shop/step1.php?number=2893)
Eli ylettyykö maahan asti vai onko lyhyempi ja olisiko edes sopiva pullipin päähän?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Puppeteer - Helmikuu 15, 2013, 15:50:46 ip
Pituudesta en osaa sanoa, mutta laadusta kyllä. Mulla on 7 Lutsin peruukkia, eikä valittamista löydy yhdestäkään peruukista. Jos vähän meinaa takkua tulla, niin helposti olen ne aina ojennukseen saanut. Että sillai kyllä voin suositella Lutsin peruukkeja, eikä silloin jäänyt tulliinkaan, vaikka oli kaikki 7 peruukkia samassa paketissa, eli hintaa oli ihan kiitettävästi.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: whipii - Helmikuu 15, 2013, 18:27:22 ip
^^  Taitaapi tuo peruukki yltää pullipilla ihan maahan asti.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Windy - Helmikuu 15, 2013, 20:01:40 ip
Mulle tuli vähän aikaa sitten pari lutsin peruukkia ja yllätyin kuinka jumalattomasti sitä tukkaa on!  :D Laadultaan peruukit on tosi hyviä. Ihanan silkkisiä, ja kiharatkin pysyy hyvin kuosissa, tosin joskus haron niitä vähän sormilla takaisin malliin. Itse tilasin peruukin joka oli mallikuvassa olevalle bjd nukelle lanteille asti, pullipille se menee ihan maahan saakka. Ite ainakin voin suositella lutsin peruukkeja. nwn
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Helmikuu 16, 2013, 02:01:18 ap
Miciella:

Monet vanhemmat lutsin peruukit värjää päätä, mulla on ollut useampikin päätä värjäävä peruukki, JOPA BLONDI yksilö. u___u; Siitä jäi keltasta rantua, tummemista jää mustaa yleensä. Uudemmissa peruukeissa ei ole niin suurta vaaraa värjäytymiseen, uusia ovat nuo heat resistant peruukit (mitä tämäkin yksilö on).

Muutoin laadussa ei ole mitään valittammista, etenkin heat resistantit tuntuvat tosi hyvältä eivätkä kummatkaan takkuunnu läheskään yhtä helposti kuin pullipin stock-peruukit. Tietty jos sitä pyörittää maassa miten sattuu, mutta oleta kenenkää harrastajan niin tekevän...

Pituus on varmaan melko lähelle maata, ainaki pohkeiden yli, mututuntumalla.

Koko on oikea.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: jeni - Maaliskuu 04, 2013, 19:30:08 ip
Heippa, tarvitsisin kiireesti apua. Olen yrittäyt tunkea ostamaani peruukkian pullipilleni, mutta sisällä oleva kangas (tai siis se missä hiukset ovat kiinni) On jotenkin ihan oudon muotoinen D: Ensinnäkin peruukki on ihan hemmetin tiukka vaikka se on kokoa 8-9, ja formy dollilta. Lisäksi sisällä oleva kangas menee nuken pään takana olevien nappuloiden päälle. Kuuluuko sisäosan mennä niiden päälle, ja miten ihmeessä sitten saan liikuteltua silmiä ja luomia, jos nappulat ovat jumissa kankaan alla?  ???

Joillain firmoilla 8-9 kokoiset peruukit on liian pieniä tai tosi tiukkoja pullipin päähän.. Itse olen monilta bjd firmoilta valinnut koon 9-10 ja vedän peruukin korvien sekä silmämekanismin päälle. Peruukin läpi tuntee nappulat ja niitä pystyy liikuttelemaan ihan hyvin :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Helmi - Huhtikuu 28, 2013, 23:14:00 ip
Onko kenelläkään tietoa leekeworldin peruukin LR-119_E pituusmittaa päälaelta ihan peruukin loppuosaan. Linkkiä minulla ei ole, mutta se on osiossa "wigs LR" ja 2 sivulla.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Huhtikuu 30, 2013, 00:10:33 ap
Peruukista sanotaan sen sopivan Volksin SD-nukelle joka on noin 60-senttinen. Eli melko luultavasti se on Pullipin kokoluokalle ankaran pitkä. Mittailin omaa nukkeani ja sillä tuollainen vyötäisille ulottuva peruukki oli kutakuinkin 38 senttiä pitkä päälaelta mitattuna.
Kaikkien peruukkien kampaus ei ole sellainen, että sitä voisi lyhentää tuosta vain. Lisäksi osa kiharakampauksista on Dalille tai Pullipille painavia. Nämä jutut kannattaa ottaa huomioon kun peruukkia miettii.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lingonberry - Toukokuu 14, 2013, 19:16:56 ip
Määkin tartten apua.

Aattelin tilata pikkuiselleni hänen ensimmäisen peruukkinsa (stockin lisäksi tietysti), ja tahdonkin tietää että onko Cancanissa kaikki asiat kohdallaan? Lähetimme sähköpostia pääsiäisen aikoihin eikä vieläkään ole vastattu. Eli onko joku juuri tilannut sieltä jotain yms, onko se ylipäätään toiminnassa?

Ja lisäksi peruukin kiinnityksestä. Yksi kaverini sanoi (omistaa myös Pullippeja) että peruukin voisi liimata kevyesti Erikeeperillä. Mietin vaan, että jos haluan sitten irroittaa peruukin, lähteekö se irti? Onko jollakulla kokemuksia?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Rosalie - Toukokuu 14, 2013, 19:40:21 ip
Lingonberry: Erikeeperiä en ole itse käyttänyt, mutta kai sitä vähän voi omalla vastuullaan kokeilla. Aina nuken muovi voi reagoida, mutta mielestäni foorumilla ovat muutkin käyttäneet ilman vahinkoja. Toimivampi syysteemi on omasta mielestäni esimerkiksi kaksipuolinen teippi. Peruukin saa sillä helposti irti, mutta pysyy kyllä hyvin paikoillaan tarvittaessa, sitä olen itse käyttänyt. Ja kyllä peruukin irti saa, tai siis onhan stock-peruukitkin aina liimattu päähän, varsinkin Joujouni kanssa oli ihan kunnon klöntit siellä. :D Veistä vaan peruukin alle ja nitkuttamaan, kyllä se Erikeeper-liimauskin lähtee.

// edit. Aijaha, Turre ehtikin jo vastata... :D jääköön tämä kuitenkin tänne.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Helmi - Toukokuu 20, 2013, 09:08:40 ap
Jos tilaa eLutsilta pullipille peruukin, niin sopiiko koko 8-9 vai 9-10?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lily Silver - Toukokuu 21, 2013, 17:35:18 ip
Ota koko 9-10". Omilla nukeilla on juurikin se koko Lutsilta ja on sopivan kokoinen, osalla olen tainnut vetää sen peruukin silmänsulku ja -liikuttelutappien päältä, jotta pysyisi peruukki paremmin.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Will - Kesäkuu 28, 2013, 13:05:50 ip
Minulla olisi pikku kysymys...
Olen tilaamassa Leekeltä parit peruukit, ja mietiskelin näitä kokoja. Selailin tätä ketjua paljon, mutta vastaukset olivat aina vähän erilaisia... :D Mutta olen tilaamassa kaksi peruukkia, toisen Dalille ja toisen Pullipille. Jossakin vastauksessa sanottiin, että Leeken peruukit ovat isoja, että Pullipille kannattaa ottaa koko 8-9 ja Dalille 7-8, kun taas toisessa vastauksessa että Pullipille 9-10 ja Dalille 8-9. Voisiko joku henkilö jolla on kokemusta Leeken peruukeista kertoa, että mitkä koot nyt parhaiten passaavat Pullipille, ja mitkä Dalille? :D
Kiitoksia paljon jo etukäteen, ja anteeksi typerä kysymys... n___n''
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Kesäkuu 28, 2013, 13:17:33 ip
Leekeltä voi tulla eri kokoisia ja eri laatuisia. Eteenkin nuo isot eventit pudottavat laatua. Tyypillistä on, että peruukkipohja vilkkuu tukan alta ja se on peruukin väriin nähden väärän sävyinen. Minulla on Pullip-kokoisia 9-10 kokoa  olevia peruukkeja joista osa mahtuu Pullipille hyvin ja osa on liian ahtaita ja paremmin Dalille sopivia. Mutta isompaakaan kokoa se firma ei tunne joten Pullipin suhteen vaihtoehtoja ei ole.
Dal-kokoisten peruukkien suhteen minulla ei ole ollut koko-ongelmia. Osa on ehkä aavistuksen väljiä, mutta parempi niin kuin että peruukki olisi liian ahdas. Muistelisin että minun Dal-peruukkini ovat olleet kokoa 8-9.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lucia - Heinäkuu 28, 2013, 22:33:38 ip
Muuten, tässä: http://eluts.com/shop/step1.php?number=2566&b_code=B20101202054300&c_code=C20101202054301&m_code=M20101202056336#good1
lukee, että olisi musta, mutta minusta se näyttää ruskealta? Ruskeaa siis haen. Kannattaako tuota kuvaa uskoa?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Heinäkuu 28, 2013, 23:21:07 ip
Natural black on sävynä sellainen ruskean ja mustan välimaastossa kiikkuva. Tummempi kuin raakasuklaa, mutta ei niin syvän musta kuin musta on. Minusta tuo sävy ei ole ihan noin ruskea kuitenkaan kuin mitä tuo kuva kertoisi.

Onko kokemuksia Happy Camillen peruukeista? Lähinnä laadusta ja siitä, ovatko peruukit väljiä vai napakoita?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lucia - Elokuu 04, 2013, 02:01:14 ap
Minähän ravaan tällä aluella kauhean usein... No kysyttävää riittää, eli tällä kertaa kysyisin, että onko peruukin liimaaminen erikeeperillä varmasti turvallista? Eihän siitä vain voi tulla mitään reaktioita tai mitään ja senhän saisi sitten poiskin joskus? Olen vain niin hädissäni kun en todellakaan tahdo nukelleni käyvän mitään :'3 Tai mikä oikeastaan olisi paras tapa kiinnittää nuken peruukki, mitä mieltä olette? Ja sitten vielä yksi juttu: Käytin epähuomiossa sellaista halpissinitarraa nuken peruukin väliaikaiseen kiinnitykseen, ehti olla noin 6-7 päivää nuken päässä. Sitä oli siis kaksi sellaista sinitarraklimppiä, nuken otsassa ja sitten keskellä päätä. Irrotin sitten sinitarraa tajuttuani, ettei se välttämättä ole hyväksi. Se lähti kyllä päästä ihan hyvin, mutta jälkiä jäi peruukkiin. Päässä ei näy mitään poikkeavaa, mutta eihän se vaan voi vaikuttaa mitenkään myöhemmin jotenkin kestolla? :'D Anteeksi jos oli tyhmä kysymys, mutta huolestun hirveän herkästi kaikesta...

Ai ja vielä yksi juttu: Eli tosiaan siitä erikeeperillä liimaamisesta vielä, miten se kannattaa tehdä? Voiko vaan laittaa liimasiveltimellä pelkkää liimaa päähän vai kannattaako se sekoittaa veteen?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Yoichi - Elokuu 04, 2013, 14:24:50 ip
Olen itse käyttänyt stock-peruukkien takaisinkiinnitykseen Erikeeperiä. Vaihdoin juuri tässä yksi päivä peruukin yhdelle neidilleni jolla oli ollut peruukki päässä Erikeeperillä jo ainakin pari-kolme vuotta, eikä ollut tullut mitään haittoja ainakaan siinä ajassa. Laitan sitä yleensä vain muutaman tipan lähelle peruukin reunoja ja keskelle ja siten on pysynyt hyvin päässä, tosin nukkeni eivät kauheasti olekaan liikkeessä, joten jos enemmän liikuttelee nukkejaan niin voi joutua laittamaan enemmänkin. Peruukin uudestaan irroittaminen tulee sitten vaan vähän hankalammaksi. Muihin kuin stock-peruukkeihin liimaa ei välttämättä tarvitse ollenkaan jos peruukin reunoissa on kuminauhaa ja peruukki istuu hyvin nuken päähän, pysyen paikallaan pelkän kumpparin voimin.

Ei ole koskaan tullut mieleen sekoittaa tuota liimaa veteen vaan olen laittanut suoraan tuubista. Alkoi kiinnostaa että onko täällä joku joka sekoittaa veteen ja millaisia kokemuksia siitä on? :-) Pysyykö kunnolla kiinni, kuivuuko hitaammin/nopeammin jne. Jotenkin itse ajattelisin että liiman teho laskee jos sitä sekoittaa veteen, mutta koska en ole ikinä koittanut niin en voi kuin arvailla. Sinitarrastakaan ei minulla ole kokemusta, mutta toivottavasti joku viisaampi osaa neuvoa siitä.

Muista keinoista vielä, että jotkut käyttävät peruukin kiinnitykseen ohutta velcroa (eli tarranauhaa). Olen itsekin tuumannut että voisi kokeilla joskus, kunhan sitä saisi ensin hommattua.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Minnespinne - Elokuu 04, 2013, 15:14:48 ip
Käytin ennen laimennettua erikeeperiä. Hyvin pysyi ainakin minun mielestäni. Peruukki oli sitten helppo ottaa pois päästä, mutta muistelisin sen joskus irronneenkin. Liimaa laitoin pään keskelle ja peruukin reunamille siveltimellä. Vaikea sanoa oliko laimennettu yhtä hyvää kuin laimentamaton, kun en ole koskaan kokeillut laimentamattomalla. :-D Kummatkin ovat varmaan ihan hyviä vaihtoehtoja.

Nykyään ei tarvii liimoilla leikkiä kun on kätevä peruukki joka pysyy ilmankin. (:
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Yoichi - Elokuu 08, 2013, 14:25:45 ip
Mutta siis tilasin aika kauan sitten peruukin lutsilta, mutta sitä ei ole vielä edes lähetetty. Tilasin sen vieraana, eli en ole rekisteröitynyt sinne. Miten voin siis kysyä sieltä peruukistani?

Näin aluksi varmistelisin, että oletko varma että olet pystynyt tilaamaan ilman tunnuksia? Yritin itse testimielessä kokeilla mutta yhdessä vaiheessa tilauksen tekoa sivusto vaati kirjautumaan sisään ensin, että pystyi jatkamaan. Miten siis teit tuon tilauksen? Tuonne heidän sivustonsa kysymys- ja vastausosioonkaan ei näemmä pysty kirjoittamaan kysymyksiä tilaustaan koskien, ellei ole ensin kirjautunut sisään. Muutoin olisin neuvonut kyselemään sieltä tietoja tilausnumeroa vastaan.. Otithan tilausnumeron muuten talteen?

Jos olet varma että tilaus onnistui ja se on kokonaan maksettukin, niin peruukeilla voi vissiin mennä kolmekin viikkoa ennen kuin ne saapuvat perille. Tämä siis jos peruukkia ei ole heillä valmiina varastossa. (Peruukin valmistukseen menee arviolta 3-14 päivää ja postitukseen arviolta 3-7 päivää sivuston mukaan.) Monien tuotteiden kohdalla näkyy myös lukevan erikseen aika-arvio juuri kyseiselle tuotteelle tai maininta jos sitä on jo valmiina varastossa.

Suosittelen muuten lämpimästi luomaan aina nettikauppoihin tunnukset jos niistä jotakin ostaa. Etenkin, jos ostaa jostain ulkomaisesta nettikaupasta. Tilausten tietojen etsiminen ja siten mahdollisten ongelmatapausten selvittäminen on rutkasti helpompaa jos tilaus on tehty sisäänkirjautuneena. (Eikä tunnusten luominen maksa mitään ja vie yleensä vain pari minuuttia.)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lucia - Elokuu 08, 2013, 14:37:10 ip
Olen varma että onnistui ja maksettukin on, no, odotan sitten jonkin aikaa kärsivällisesti vielä :'3 Joo olisi varmaan kannattanut tehdä tunnukset, mutta jotenkin se vaan jäi kun oli siinä kaikenlaista häslinkiä... Tilausnumero löytyy sähköpostista, ajattelin, että jos nyt vielä menee kauan, niin voinkohan tehdä sinne tunnuksen ja sitten kysyä siitä peruukista sitä kautta...?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Yoichi - Elokuu 08, 2013, 14:48:53 ip
Jos olet saanut heiltä sähköpostin, niin voinee vain vastata siihen sähköpostiin ja kysyä sillä tavoin. Jos se ei onnistu (esim. kyseessä jokin no-reply -osoite, johon ei toivota yhteydenottoja) niin sittenhän voi toki koittaa tuota mitä itse ideoit. :-)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lily Silver - Lokakuu 03, 2013, 21:10:57 ip
Koot vaihtelevat kyllä valmistajien omien mallien sisälläkin paljon. Mulla on Pullipien peruukit kaikki Lutsilta kokoa 9-10", osa on suorastaan liian isoja kun taas osa hyvin napakoita. 7-8" Lutsin peruukki meni sen sijaan niin Dalille kuin Pullipillekin. Toivotaan kuitenkin, että saat nukelle mahtuvan peruukin (ja jos et, niin kyllähän sitä verkkoa voi koittaa venyttää) :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: nukkumatti - Lokakuu 03, 2013, 23:32:43 ip
Itsekkin tilasin peruukin kokoa 8-9 ja kyllä ainakin minulla meni peruukki nuken päähän ja pienellä asettelulla sai ihan hyvän, mutta varmasti tuo 9-10 koko on parempi. Itsekkin aion seuraavalla kerralla tilata tuon koon 9-10 niin menee helpommin päähän (:! Mutta siis uskoisin, että peruukki menee. Voi titenkin olla että peruukki on kooltaan vähän pienempi eikä mene, mutta ainakin kaikilla tutuillani on mennyt.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: blueberryuniverse - Lokakuu 05, 2013, 17:41:36 ip
Hei! Uusia peruukkeja olen nukkesilleni jo pitkään kaipaillut ja peruukkeja olen katsellutkin, mutta ongelma on isäni. Hän ei suostu tilaamaan Koreasta peruukkeja vaan pitäisi tilata Euroopasta, mieluiten Saksasta, koska se tulisi muuten kalliiksi. Maksaisin kyllä kaikki kulut itse, mutta ei- ei kelpaa. Yritin etsiä kauppoja sitten Euroopasta. Jolie Doll ei käynyt, koska sivu ei ollut selkeästi englanniksi ja sitten löysin kaupan olisiko se ollut belgiasta, mutta ei kelvannut. Olisin nimenomaan kaivannut Lutsin/Leekeworldin peruukkeja, koska sieltä olisin löytänyt mieluisia. Plasticpopista isäni tilaisi, mutta kun siellä ei myydä ilmeisesti muita kuin mohaireja ja hiuksia, jotta voi tehdä itse mutta itse en ala tekemään. Mollamaniankin valikoimaon makuuni masentava. Onhan siellä hienoja peruukkeja, muttei juuri sellaisia mitä kaipaan tai sitten sen tapaistakaan ei ole myynnissä. Turhauttaa, miten ihmeessä voin olla koskaan tyytyväinen nukkejeni ulkonäköön, jollen edes saa haluamiani peruukkeja? Huutaristakin olen välillä katellut, mutta ei vaan löydy. Kaikille kolmelle nukelleni kaipaisin peruukkeja + mahdollisesti tyttöselle, joka on tarkoitus ostaa heti, kun palkka tulee.
   Suunnitelmana olisi Mariannelle (Melissalle) etutukallinen, kihara valkoinen suht pitkä peruukki ja Evelinalle (Romantic Alice) suunnitelmissa olisi jonkin sortin kihara vaalea suht pitkä peruukki. Rosalie (Tiphona) on taas mysteeri. Hänelle himoitsin Lutsilta tätä http://dec712241.gdreamweb.com/shop/step1.php?number=7240&b_code=B20101202054300&c_code=C20101202054301&m_code=M20101202054732  (http://tätä http://dec712241.gdreamweb.com/shop/step1.php?number=7240&b_code=B20101202054300&c_code=C20101202054301&m_code=M20101202054732) peruukkia ja vaaleanakin sitä miettisin. Toisaalta Milky Pink/Peach värinen peruukki kävi myös mielessä " ei vaaleapunaista, joko blondi tai oranssi- mutta kun vaa. pun voisi olla just ihana!" Että joo, Rosalle olisi ajattuksena ilmeisimmin joko oranssi, vaalea tai milky pink/peach kiharana ja suht pitkänä.  Tulevalle suunnitelmissa olevalle  neidille en varsinaisesti ole ajatellut peruukkia vielä, mutta nyt näin pikakatselulla täämmönen voisi olla kiva tai joku muu rusehtava. Ongelman ydin: Haluan saada nukkeni joskus valmiiksi, enkä kyhjöttää tässä tyytymättömyydessä, mutta peruukit ovat ongelma. Lutsilta löytyisi peruukkeja, joista tykkäisin, ehkä Leekeltäkin saattaisi löytyä sopiva. Mariannelle itseasiassa vähän niinkuin löysin peruukin For My Dollista, mutta  se tosin oli liian pitkä.  Jos tiedätte euroopasta kauppoja, jotka myyvät kaipaamiani peruukkeja, kertokaa mieluusti. Myöskin, olen vissiin lukenut että olette tilannut peruukkeja jonkun käyttäjän kautta, olenko oikeassa? Jos kuitenkin jonkun sortin ryhmätilauksia on luvassa, olisin iloinen, jos voisin olla mukana mahdollisesti.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Puppeteer - Lokakuu 05, 2013, 17:54:04 ip
Jos tilaus Leekeltä tai Lutsilta on vaikeaa, suosittelen pitämään tarkasti silmällä kauppapaikkaa, siellä on aika-ajoin näkynyt kummankin firman peruukkeja. Se, millaisia peruukkeja siellä sitten on, on tietenkin arpapeliä ja jos mielessä on jokin tietty peruukki, kannattaa varmaan lyöttäytyä johonkin kimppaan, tai sitten pyytää joltakulta Paypalmaksuapua, ymmärtääkseni kauppapaikalta löytyy parikin, joiden kautta pystyy Paypalilla tilaamaan, pientä korvausta vastaan.

Eurooppalaisia kauppoja en montakaan tiedä ja veikkaisin että olet sen ainokaisen jo hylännyt, josta itse tilaan ja jolla on Coolcatin peruukkeja ainakin ollut mynnissä. Tunnut kuitenkin olevan niin mieltynyt juurikin Lutsin peruukkeihin, etten tiedä löytäisitkö muualta kuin Lutsista, tai Leekeltä silmääsi mielyttäviä peruukkeja. ^^
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: blueberryuniverse - Lokakuu 05, 2013, 18:12:43 ip
Puppeteer: Kiitos vinkistä! Valitettavasti en kuulu kauppapaikkaryhmään. :( Mielelläni löytäytyisin kimppaan jonkun kanssa/pyytäisin apua Pay Palin kanssa, joskaan en tunne ketään.. Mistä sinä muuten tilaat? Ja voi toki olla, etten tosiaan löydä muualta kuin Lutsilta, Leekestä ja For My Dollista mieluisia.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Puppeteer - Lokakuu 05, 2013, 18:51:24 ip
En nyt löytänyt mitä vaadittiin kauppapaikalle pääsyä varten, mutta kun olet täyttänyt ehdot, sinun pitää itse anoa pääsyä kauppapaikalle.

Eu:n sisällä olen tilannut Dolls department 25:stä, niin ja Bjd:lle Winddollsista, josta saa siis myös Pullipkokoisia peruukkeja tilattua. Kummastakin kaupasta on itsellä vain hyvää sanomista, joten pystyn kyllä niitä suosittelemaan, toinen juttu on, löytyykö niistä mieleisiä peruukkeja sinulle.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Anubis - Lokakuu 05, 2013, 19:20:35 ip
Myös Think Pink (http://shop.fashiondoll.nl/) myy jos jonkinlaista peruukkia ja shippaavat Hollannista. Postikuluista joskus on varoiteltu, mutta kunhan selvittää niitä etukäteen niin ei tuu ikäviä yllätyksiä.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Pirita - Lokakuu 15, 2013, 15:21:51 ip
Osaako joku arvioida minkä mittainen Lutsin WW-37 on pullipille? Eli tuollainen ruskea ja kihara mohairperuukki. Ja sopiiko tuo Delf-nukelle tarkoitettu myös pullipeille? Vastauksia äkkiä, mun Merl tarvitsee päähänpantavaa :D

Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: LadyNancy - Lokakuu 15, 2013, 16:46:35 ip
Johonkin keskiselkään tai vähän yli voisi Pullipilla olla. En osaa arvioida paremmin mutta vyötärö pituus voisi olla pisin kohta.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Claudia - Lokakuu 15, 2013, 17:06:35 ip
Onko mitään EU:n sisällä olevaa kauppaa, josta saisi tilattua peruukkeja tai miksei muutakin tavaraa?  Ei huvittaisi mistään Aasiasta tilata, jos tulee tulleja tai muuta mukavaa.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Mrs. Schoolweek - Lokakuu 16, 2013, 08:57:50 ap
Rakkaat harrastajatoverit. Jos ikinä ajattelette tekevänne Pullipille rastoja tai pikkulettejä niin kuunnelkaa ensin minua. Se onnistuu kyllä, ei siinä mitään. MUTTA hyvän lopputuloksen kannalta on tärkeää, että suikeroita tulee mahdollisimman monta. Ne pitää myös päätellä siististi, ja siitä päästään siihen varoitukseen. Puuhaa on nimittäin aivan raamatullisen paljon! Pelkkä minin pään letittely vei pari päivää ja nyt päätellään ja päätellään ja päätellään... Ja kun vielä lisätään koristeiden mahdollinen lisääminen, niin saa tosiaan varautua pitkään urakkaan. Ei siis kannata kajota peruukkiin, jota ei ole täysin valmis viemään loppuun asti valmiiksi.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Virvatuli - Tammikuu 10, 2014, 14:04:09 ip
V:n muotoinen otsatukka - miten se kannattaisi tehdä?

Esimerkiksi Megurine Lukalla on mainoskuvissa v:n muotoinen otsis, mutta todellisuudessa otsatukka on suora. Miten sen saisi helpoimmin pysymään v:nä?

Oletteko kokeilleet leikata otsatukkaa v:n muotoon ja onko siitä tullut hyvä? Vai oletteko käyttäneet jotakin muotoilutuotetta, ja mikä olisi nukelle turvallinen?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: LadyNancy - Tammikuu 10, 2014, 14:44:08 ip
V-otsatukan oon yhteen peruukkiin leikannut, toimii hyvin mutta vaatii tarkkaa työtä. Suoraan peruukkiin saa V:n kastelemalla otsatukkaa sormin vähitellen ja sitten kosteana muokannut kuidut yhteen. Sitten vaan kuivumaan. Tämä tapa tosin ei oo kovin pitkäikäinen mutta ainakin sisäkuvissa pysyy hyvänä. Ulkokuvissa tuuli voi erotella kuidut sumpusta. Kemikaaleja on peruukkien tuunaamiseen mutta niitä en oo kokeillut.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Tammikuu 11, 2014, 20:55:10 ip
Otsatukan tai muun pienehkön kampauksenmuutoksen saa tehtyä kestävämmäksi kun kostuttaa kohdan kuumalla (ei liian, muistakaa muovikuidut!) vedellä, kampaa muotoonsa ja kietoo napakasti vaikka kelmun tai muun lisun pitämään sitä paikoillaan, kunnes kampaus kuivuu. sitten pari sipaisua rautakammalla että littanuus haihtuu ja lopputulos on luonteva.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lucia - Tammikuu 29, 2014, 16:48:13 ip
En tiedä olenko tyhmä vaan vai mitä, mutta siis mitä nuo kaikki eri kirjaimet Leeke worldin peruukeissa tarkoittaa? :D Siis kun on Wigs-LR, Wigs-W jne. Kokojutut vielä ymmärrän. :')

Ja muuten tosiaan, mikä koko kannattaa ottaa pullipille Leeke worldista? 8-9 vai 9.5-10.5? Tuo isompi kuulostaa kauhean isolta jotenkin. :'D Entäs dalille? 7-8 vai 8-9?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: blueberryuniverse - Tammikuu 30, 2014, 18:50:29 ip
Lucia: Itsekään en tiedä, mitä kirjaimet tarkoittavat, joten niiden kannalta en osaa auttaa.
Leekestä Pullipille on oikea koko  8-9, mutta 9.5-10.5 ei ole ihan hirveän paha myöskään- mielestäni helpompi saada päähän mutta miinuksena on se, että silmämekanismin tapit peittyvät peruukin sukkaosan alle ( ei haittaa liikuttamista kuitenkaan). Jos oikein muistan, Dalille menisivät molemmat koot (7-8/8-9)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Tatzuki - Tammikuu 30, 2014, 22:39:03 ip
Minulla oli Pullipillani käytössä tuollainen 9.5-10.5 koon peruukki ja oikein hyvin istui päähän, ei ollut mitenkään iso. Jouduin kyllä vetämään peruukin silmätappien päälle mutta se ei haitannut mitenkään tappien käyttöä.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Puppeteer - Tammikuu 31, 2014, 10:45:46 ap
Oikein pitkän peruukin kanssa on kätevä lisä esim. silikoniset 'peruukkihatut', jotka pitävät tosi hyvin pidemmänkin peruukin nuken päässä. Itsellä on useammallakin pitkätukkaisella tällaiset käytössä ja olen kyllä tyytyväinen niihin.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lily Silver - Tammikuu 31, 2014, 19:58:42 ip
Tulipahan nyt mieleen että miten peruukkia pienennetään? Ostin tosiaan 'välittäjän' kautta uuden Leeken peruukin ja väittivät sen olevan Pullip-kokoinen, noh kotona kun testasin sitä niin osoittautuikin aivan järjettömän isoksi. Siis sellaiseksi, että sisään mahtuu lähes kaksi nyrkkiä kun tavalliseen peruukkiin menee se yksi suunnilleen. Olen nuppineuloilla jotenkin yrittänyt hahmotella miten ompelen sitä pienemmäksi, päälaelle kuitenkin jää aina ilmakupla enkä tiedä miten sellainen saataisiin pois. Netistäkään ei löydy pienennysohjeita kuin ihmiskokoisille peruukeille, joissa on erilainen peruukkikoppa.

Tuli vähän petyttyä Leeken peruukkeihin, Lutsilta olen aina vakiona saanut täydellisesti istuvia peruukkeja kun olen sitä 9-10" kokoa tilannut... :(
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Mrs. Schoolweek - Tammikuu 31, 2014, 22:29:03 ip
Sinuna kyllä mittaisin sen peruukin tuumamitalla. Jos koko on ihan mitä sattuu, niin valitus vaan menemään.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Islandi - Helmikuu 02, 2014, 13:52:09 ip
Mikä kokoinen se peruukki sitten on? Jos se on isompi kuin he väittävät, nii mäkin laittaisin valituksen.
Mulla leeken peruukit on sopinu oikein hyvin. Mulla on 9.5-10.5 ja aivan täydellisesti menee, kunhan laittaa silmämekanismin päälle.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: LadyNancy - Helmikuu 02, 2014, 16:04:08 ip
Olisikohan tullut blythen peruukki vahingossa, ne kun on sen 11 tuumaa. Peruukin voi myös mitata tavallisella senttimitalla ja netistä löytyy laskuri joka muuttaa sentit tuumiksi ja toisinpäin.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: neitipiru - Maaliskuu 03, 2014, 18:43:19 ip
Olisi pari kysymystä:
Onko erikseen ostetuissa peruukeissa (esim. Mollamaniasta ostetuissa) kuminauhat, jolla peruukki pysyy päässä?
Ja miten stock-peruukin jättämät liimajäljet saa päästä/peruukista pois? (Tiedän, ettei niitä tarvitse poistaa, mutta jos ne häiritsevät...)  :D
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: ticohaba - Maaliskuu 03, 2014, 18:46:32 ip
1. Se, onko peruukeissa kuminauhaa, riippuu aikalailla valmistajasta. Itse olen tilannut formydollista kaikki peruukkini, eikä niissä ole ainoassakaan kuminauhaa. Peruukkipohja joustaa vähän, mutta ne pysyvät ihan ilmankin päässä.

2. Niitä saa pois joskus ihan rapsuttamalla, joskus hiekkapaperin avulla. En tiedä, auttaisiko joku vahvempi aine, en ole kokeillut. Oletettavasti saman aineet, kun meikin poistoon nukelta käyvät ainakin jollain tasolla.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Mersu - Maaliskuu 07, 2014, 08:55:40 ap
Hei, osaiskohan joku auttaa...
Eli tilasin nukelleni mollamaniasta, semmosen cancanin 9' peruukin. Ongelmana on se, että se on hirveän tiukka enkä saa sitä pysymään kunnolla. Testasin vetää silmämekanismin päälle, jolloin se olisi pysynyt, mutta tällöin silmämekanismi ei toiminut. Kokeilin kiinnittää sen sinitarralla, mutta se lähtee irti. Mitä kannattaisi seuraavaksi kokeilla? Erikeepperiäkö?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: uniusva - Maaliskuu 07, 2014, 10:03:21 ap
^ taitaa olla 8-9" peruukki, koska Cancan ei 9" valmista.

Cancanin tukat ovat tosiaan aika tiukkoja. Vaikka Pullipin koko onkin se 9", se 8-9" on hirmu tiukka ja käy paremmin Dalille, jolla se pysyy ilman mitään kiinnitystä silmänkääntötapin päälle vetämällä. (Ja muuten myös modatulla mekanismilla, josta tappi puuttuu)

Kaverillani on Cancanin 8-9" peruukki Pullipilla, hän laittoi sen kiinni ihan Erikeeperillä, kun sinitarrakaan ei pitänyt. :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: blueberryuniverse - Maaliskuu 07, 2014, 16:14:44 ip
Itselläni on  kaksi 8-9 kokoista peruukkia Leekeltä ja ne ovat mielestäni varsinainen vitsaus laittaa päähän Pullipille. Ne yksinkertaisesti pomppaavat ylös, juuri kun ne saa painettua sen verran hyvin päähän kuin ne saa. Eivät näytä pysyvän kunnolla muuten kuin liimaamalla.. Ovat sitten varmaan yhtä hankalia kuin Cancanin? Tosin mielestäni Cancanin 8-9 kokoinen ei ollut yhtä hankala tapaus kuin Leeken ovat, mitä nyt yhden Cancanin peruukin pohjalta kokemukseni sanon..
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Izha - Maaliskuu 07, 2014, 16:48:48 ip
Vaikka 9-10.5" onkin se kaikkein täydellisin koko Leekeltä Pullipille, niin omilla kaikilla kolmella Pullipillani on 8-9" peruukit ja mukavasti sopivat ja pysyvät ilman mitään kiinnikkeitä. Vedän vain silmämekanismitappien yli (jonka teen kaikenkokoisten peruukkien kanssa) niin hyvin istuu peruukki paikallaan ja mekanismikin toimii moitteettomasti. :)
Cancanin peruukkeja minulla on ollut vain yksi 8-9" mutta siihen pätee sama.
Otsikko: Vs: Pään avauksesta
Kirjoitti: Witi - Huhtikuu 01, 2014, 10:14:04 ap
Toivottavasti tämä on oikea paikka, kun en muuallekkaan keksinyt laittaa. Haluaisin vaihtaa tyttöni peruukin stock peruukista uuteen, mutta mietin että onko se mahdollista tälläisen ekaa kertaa tekevän saada se siististi pois, niin etten riko peruukkia tai nukkea? Millä irroitus kannattaa tehdä? ;D

Edit. Viesti siirretty osuvampaan ketjuun. -Tatzuki
Otsikko: Vs: Vs: Pään avauksesta
Kirjoitti: Turre - Huhtikuu 01, 2014, 13:00:50 ip
Peruukin irrotus on helppoa. Ota vaikka voiveitsi, sellainen missä ei ole mitään terää ja liu'uta sen kärki peruukin reunan alle. hivuta sitä peruukin reunan ympäri, voit myös hellästi vetää. Varo vetämästä rajusti ettei alkuperäisperuukin pohja venähdä rumaksi.
Nykyään peruukit ovat aika heppoisesti kiinni, koska niin moni tykkää vaihtaa niitä joten irrottaminen ei ole mikään iso operaatio.
Kaljussa päässä on aina hiukan liimanjäämiä. Ne kuuluvat asiaan eivätkä ole ongelma, jääväthän ne uuden peruukin alle. Tärkeintä on olla varovainen otsan ja kasvojen kohdalla ettei siihen "julkisivun" kohdalle ainakaan tule naarmuja. Aloitan itse niskasta juuri tästä syystä.
Hyvä säilyttäminen merkitsee paljon alkuperäisperuukin hyvänä pysymiselle. Peruukki on hyvä huoltaa silloin kun se on irrallaan päästä. Kampaa sileä peruukki muotoonsa. Kiharaa ei tietenkään koskaan kammata vaan kiharat asetellaan muotoonsa suortuva ja kihara kerrallaan. Laita vaikka talouspaperista pallo peruukin sisään ja pistä se peruukkiverkkoon. Peruukki saisi olla jemmassa niin, ettei sen päälle tulisi mitään littaavaa. Laita vaikka pakastusrasiaan jollei sinulla ole erillistä peruukkilaatikkoa.
Otsikko: Vs: Vs: Pään avauksesta
Kirjoitti: uniusva - Huhtikuu 01, 2014, 13:09:58 ip
Alue on oikea, ketjuja on kyllä osuvampiakin mutta.

Oma peruukinirrotukseni numero yksi ei ollut se onnistunein. Sain taistella noin tunnin (tylsän) veitsen ja neulepuikon kanssa... Ja tulos: peruukki kyllä lähti (joskin peruukkipohja vaurioituneena), mutta nuken takaraivoon syntyi naarmuista ikävä lovi :X tosin oli siinä päässä kyllä liimaakin sen mukaan, että... (tukka oli siis liimattu niin tehokkaasti, ettei peruukkipohjan alle meinannut saada mitään työvälinettä kiinni.) Myöhemmät peruukit olen kaikki saanut kyllä irti ehjinä.

Tutki ensin koko peruukin reuna ja tarkista, onko siinä kohtaa jossa kohtaa jossa peruukki on vähän irti päästä ja johon saat kiilattua veitsen tms. Jos on, siitä kohdasta voit alkaa irrottamaan sitä työntämällä veitsen peruukkipohjan alle ja varovasti ratkomaan liimauksia sieltä. Sitten kun saat peukalon mahtumaan peruukin alle, voi vetää tukan irti ihan käsin. Jos ei ole, aloita irrotus takaa mekanismin nappuloiden yläpuolelta ettet naarmuta naamaa. Yritä työntää veistä liimojen läpi vähän kerrassaan. Sitten kun liimaukset ovat yhdestä kohdasta irti, työnnä veitsi sinne rakoon ja lähde kiilaamaan loppuliimoja pois. Näin olen ennen pitkää saanut kaikki peruukit irti ehjinä. Eikä ole nukeillekaan käynyt mitään. :)

Jos ja kun takaraivosta lähtee peruukkia irrottamaan, kannattaa laittaa nukke naamalleen pöytätsolle ja naaman ja pöydän väliin joku ohut tyyny ettei kasvopala naarmuunnu.

Ja veitsellä tosiaan tarkoitin tavallista tylsää ruokailuveistä, se on kokemusteni mukaan huomattavasti helpompi kiilata liimausten läpi kuin pyöreä ja tylppäpäinen neulepuikko. Puikolla en ole saanut yhtään tukkaa irti, ja vaikka veitsi saattaa kuulostaa naarmuttavalta niin ei naarmuta kun on varovainen.

(Pahoittelen epäselvää selitystä, toivottavasti oli jotain apua edes ^^")


//Turre ehtikin ensin... No whatever, jääköön tämäkin tänne kuitenkin : P
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Sipuli sipsi - Huhtikuu 08, 2014, 08:03:06 ap
En löytänyt mistään ohjetta:
Olisiko  mahdollisuus saada stock / peruukkiin itse kiinnitettyä  kuminauha? Tieto olisi hyvä kun suunnittelen peruukin myyntiä.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Milly - Huhtikuu 08, 2014, 13:47:03 ip
Jos ompelet kuminauhan siististi käsin peruukin taakse sisäpuolelle, sen pitäisi onnistua ihan hyvin. Venytät kuminauhan sopivalle etäisyydelle ja kiinnität sen lujasti paikalleen, niin johan väljentynyt peruukki taas pysyy tiukasti päässä. :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Sipuli sipsi - Huhtikuu 08, 2014, 14:29:18 ip
Selvä, sen verran että miten tiuhaan pistot tehään, ja miten (tarkotan tyyliä)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Milly - Huhtikuu 08, 2014, 14:51:46 ip
Katsot, miten joustavaa kuminauhasi on ja minkä verran sitä tarvitaan, että peruukkipohja poimuttuu sopivasti. Ei varmaan tarvitse ympäri koko peruukin reunaa, vaan pätkä kuminauhaa niskaan luulisi riittävän.

Kiinnitä kuminauha reunoista ja keskeltä nuppineuloilla peruukkiin ja vertaile, että vaikuttaa sopivalta. Valitse peruukkipohjan/hiusten väriin sopiva lanka, muuten se näkyy ikävästi. Ompele kuminauhan päät pienin pistoin ja lujasti (vaikka kaksinkertaisella langalla) peruukkipohjaan ja päättele huolellisesti, ettei ommel lähde purkautumaan. Venytä kuminauhaa yhtä pitkäksi kuin peruukkipohja siltä kohdalta on, ja ompele sitä mukaa tasaisesti se kiinni. Huolehdi, että peruukkikarvat eivät mene pahasti ompeleiden väliin. Lyhyet etupistot toimivat ihan hyvin, eli ompelet vuoron perään oikealle ja nurjalle edestakaisin. Kiinnityskohdissa voi ommella vaikka rastin muotoisen kohdan, että pysyy paremmin paikallaan.

Jos tuntuu, että kädet eivät riitä kaikkeen tai muuten vaikealle, pyydä kaveria tai vaikka äitiä apuun. :) Voit myös ensin harsia vähän pidemmin pistoin ja sitten kiinnittää tiukemmin uudella langalla, jonka jälkeen voit poistaa hatsinlangan.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Sipuli sipsi - Huhtikuu 09, 2014, 21:16:18 ip
Eli pitäisi toimia stock peruukille?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: uniusva - Huhtikuu 25, 2014, 00:51:55 ap
Lähinnä huvikseni ja mielenkiinnosta kyselen, että onko jollakulla muullakin kokemuksia stock-peruukkien värjäämisestä? Yhdellä nukellani kun on puoli takaraivoa ja silmämekanisminamiskat keltaisena stock-peruukin reunasta... ::) Eivätpä nuo jäljet kyllä mitään häiritse, ei ole peruukkia joka ei niitä peittäisi.

(siirtäminen jälleen sallittu, mietin naarmu/tahraketjuakin mutta pidin sitten tätä topaa osuvampana.)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: LadyNancy - Huhtikuu 25, 2014, 02:16:41 ap
Ootko kokeillut kostutetulla taikasienellä lähteekö väri? Se jos ei toimi niin en kyllä osaa muuta ehdottaa. Jos omissa nukeissani on ollut likaa niin useimmiten taikasieni on auttanut hellälläkin kosketuksella.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Huhtikuu 25, 2014, 13:33:09 ip
Muovikuituisen peruukin värjääminen on hyvin vaikeata ja millään pelillä ei saavuteta tulosta, josta voisi olla 100% varma ettei väriä pääsisi enemmän. Sen sijaan se taikasienipaketti maksaa 3 euroa...
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: uniusva - Huhtikuu 25, 2014, 14:17:33 ip
Taisin taas ilmaista itseni hieman epäselvästi, köh.

En siis ole tehnyt tai harkinnut tekeväni peruukille mitään värjäystä, vaan saadessani nuken täysin stock-kuntoisena koko takaraivo oli värjäytynyt kellertäväksi. Stock-peruukki on malliltaan niskan peittävä ja nukella on pakettikuntoisesti hattu, joka painaa vielä takahiuksia kiinni takaraivoon. En käsitä mistä muualtakaan kuin (siitä ihan stockista) peruukista väri olisi voinut päähän päästä ja kyselin vain, miten se olisi mahdollista saada pois...
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: patulakumarsu - Huhtikuu 25, 2014, 21:21:55 ip
Minä ainakin tilasin ebaysta semmoisen hatun joka tulee peruukin alle ettei peruukki liiku (luulisin) Taisi maksaa jotain 5 euroa (en ole ihan varma)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Huhtikuu 25, 2014, 21:25:31 ip
Äh, sorry! Luulin että tahdot värjätä peruukin, mutta kyse olikin siitä että peruukki värjää. Hyvä minä...
No siis jos peruukin alle mahtuu, niin silicon cap on ihan hyvä. Jollei mahdu, pistä sinne kumpparilla elmukelmusta tehty suojalakki. Jos vain yksi tietty kohta hankaa väriä päähän, voi riittää jo sekin että pistät jonkun suojan juuri siihen hinkkaavaan kohtaan peruukissa.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Peachupii - Huhtikuu 27, 2014, 12:22:16 ip
Moi, en oo varma onks tää oikee paikka, mutta tietääkö joku coolcatin peruukeista että onko ne hyvälaatusia? Oon tilaamassa sieltä peruukkia nääs
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: uniusva - Huhtikuu 27, 2014, 12:47:21 ip
^ En omista, mutta miitissä pääsin vähän hiplaamaan ja hyvälaatuiselta vaikutti. Kuitu tuntuu ja näyttää vähän karheammalta kuin esim Cancanin (ei kuitenkaan mikään karhea kamala stock-laatu) eikä mielestäni kuvissakaan kiillä yhtä pahasti.

//eikä ei, seeeelvä... Pitäisikö joskus oikolukea? DX
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Peachupii - Huhtikuu 27, 2014, 13:20:48 ip
^kiitos kovasti <33
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Fleur - Kesäkuu 08, 2014, 17:41:21 ip

Tässäpä esimerkki:
Tämä (http://formydoll.com/shop/step1.php?number=1874&b_code=B20090308035539&c_code=C20090308035627) peruukki on pullipille tuohon asti, mitä tuosta kuvasta näkyy.

Onko sinulla lupa Annikan kuvan käyttämiseen tässä? Vaikka olisikin, sinun kuuluisi mainita ettei kuva ole omasi.
Sitä paitsi, vain hieman alle tai yli pään kokoiset peruukit ovat samankokoisia hartsinukella kuin Pullipilla, sillä pään koko on sama. Vain mm. selkään asti ylettyvän peruukin pituus vaihtelee hartsinukkejen kehon mittasuhteiden takia.

Osaisiko joku selittää minulle, mitä Leeken sivujen vasemmassa sivupalkissa olevat merkinnät "wigs-LR, wigs-W, wigs-ART" jne. tarkoittavat? Peruukkeja niistä siis löytyy, mutta onko noilla kirjaintunnuksilla jokin tarkoitus?

Ne tarkoittavat peruukkien tyyppejä. Esimerkiksi Art-peruukkeja ei ole loputtomiin saatavilla ja ne ovat erikoisversioita tavallisista peruukeista, en osaa selittää niitä kaikkia.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: neitipiru - Kesäkuu 08, 2014, 21:23:25 ip
^ Mystiset kirjaintunnukset selvisivätkin jo. :)

Mutta uusi kysymys. Haluaisin Isabellalle mahdollisesti tällaisen (http://www.leekeworld.com/En/Product/p_view.asp?it_code=2574&B_catalog_num=21) peruukin, mutta pelkään sen olevan liian painava. Pysyykö teidän pitkätukkaiset nuket pysytyssä, vai kaataako peruukki ne heti?  ???
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: sonne12 - Kesäkuu 08, 2014, 21:42:57 ip

Tuo peruukki ei mielestäni näytä kovin paksulta, joten se ei varmaan ole kovin painava. Neealla on noin polveen asti ulottuvat hiukset eivätkä nekään ole kovin painavat. :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Fleur - Kesäkuu 08, 2014, 21:55:31 ip
^ Mystiset kirjaintunnukset selvisivätkin jo. :)

Mutta uusi kysymys. Haluaisin Isabellalle mahdollisesti tällaisen (http://www.leekeworld.com/En/Product/p_view.asp?it_code=2574&B_catalog_num=21) peruukin, mutta pelkään sen olevan liian painava. Pysyykö teidän pitkätukkaiset nuket pysytyssä, vai kaataako peruukki ne heti?  ???

Oletko siis varma että haluat 8-9 kokoa olevan peruukin? Violetin For My Dollin 9-10 peruukki menee tiukasti päälle, tuollainen ei edes pysyisi päässä ilman liimaa, joka vuorostaan sulattaa nuken päätä (kaverini oli Jolie Dollissa, ja näin siellä ohjeistettiin). Kyllä mulla Violet ja Hime pysyy pystyssä ;)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lucia - Kesäkuu 08, 2014, 22:01:13 ip
^^^ Mun Suiseisekilla on melkein maahan asti ulottuva peruukki. Suiseisekilla on stock-keho ja pysyy pystyssä samanlailla peruukin kanssa kuin ilman. Luciallani on hieman lyhyempi ja kevyillä korkkiruuveilla oleva peruukki. Lucialla on obitsu. Pysyy kyllä peruukilla kuitenkin pystyssä, ainoa, että obitsun kaulanivel keikkaa. En ole kyllä varma keikkaako ilman peruukkiakin, mutta siis mun kaikilla nukeilla on pitkät peruukit ja ihan hyvin pysyy.

// Fleur kirjoitti viestin, kommentoin sitä, että leekeltä kannattaa tosiaan ottaa 9,5-10,5, sopii täydellisesti. 8-9 leekeltä ei ole kokemusta, mutta yksi sellainen toiselta firmalta (luts) löytyy, ja se ei pysy hirveän hyvin kun on vähän liika pieni.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: neitipiru - Kesäkuu 10, 2014, 14:12:46 ip
Fleur ja Lucia: Meneekö tuo isompi koko (9.5~10.5) silmätappien yli? Onhan peruukissa kuminauha? Löytyisikö keneltäkään kuvia Leeken L-koon peruukista Pullipin päässä?  :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Fleur - Kesäkuu 10, 2014, 14:42:14 ip
Fleur ja Lucia: Meneekö tuo isompi koko (9.5~10.5) silmätappien yli? Onhan peruukissa kuminauha? Löytyisikö keneltäkään kuvia Leeken L-koon peruukista Pullipin päässä?  :)

Juu, meneehän se. Sellainen, joka ei mene, tippuu välittömästi aivan kuin irroitettu stock-peruukki. Tappien yli vetämällä peruukki pysyy paikallaan.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: neitipiru - Kesäkuu 13, 2014, 00:35:21 ap
Onko kenelläkään kokemusta Paraboxin peruukeista? Ovatko ne hyviä?  :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Fleur - Kesäkuu 13, 2014, 14:54:34 ip
Neitipiru, kaverillani on Kiyomillaan toistaiseksi Paraboxin viininpunainen otsatukallinen peruukki, itse laatu on ihan ok, ei yhtä pehmeän tuntuista kuin mm. Violetin For My Dollin peruukki, ja otsatukka on pettymys. Sotkuinen eikä istu kunnolla, mutta muuten ihan nätti. Paraboxin peruukit on aika halpoja, mutteivät mitään parhaimmistoa.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: neitipiru - Kesäkuu 13, 2014, 19:40:57 ip
^ Onko se kaverisi peruukki kenties Mollamaniasta (siellä on nimittäin myynnissä punainen otsatukallinen Paraboxin peruukki)? Itse ihastuin tuohon turkoosiin kiharaan otsatukalliseen peruukkin, joka on Ayan päässä Mollamanian sivujen yläosassa. Sitä saa myös blondina, mikä olisi hyvä väri Isabellalle. Peruukin tiedoissa lukee sen olevan todella pitkä ja runsas ja kuvissa se näyttää ihan laadukkaalta. Mitä mieltä te olette, saisikohan tuosta hyvän peruukin asianmukaisella hoidolla?  :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Fleur - Kesäkuu 13, 2014, 20:33:54 ip
Itseasiassa uskon sen olevan kyseinen malli, mutta kaverini osti Kiyomin käytettynä joten ihan varma ei voi olla. Uskon kuitenkin että asianmukainen hoito saisi tuon peruukin pysymään kunnossa. Jos peruukki on runsas, se myös sotkeutuu helposti ainakin oman kokemukseni mukaan. Mutta jos näyttää kuvissa hyvältä niin kyllä sen hyvän näköiseksi saa.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: neitipiru - Kesäkuu 18, 2014, 13:06:23 ip
Kysyn vielä noista peruukeista... Onko Paraboxin 9" peruukki tarpeeksi iso pysymään Pullipin päässä ilman liimaa/teippiä? Saako sen siis vedettyä silmätappien päälle?  ???
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Fleur - Kesäkuu 18, 2014, 16:34:38 ip
Neitipiru, kaverini nuken peruukki kyllä menee hirveän tappelun jälkeen tappien yli mutta putoaa pelkästä harjaamisesta, jolloin koko juttu pitää aloittaa alusta. Suosittelen kymmenen tuuman peruukkia edelleen.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: neitipiru - Kesäkuu 18, 2014, 18:18:21 ip
^ Niin arvelinkin. Mollamaniassa olisi tarjolla vain 9" peruukkeja (siis Paraboxin), ja sellaisen ajattelin nyt kuitenkin tilata. Pitää sitten kehitellä joku liimateippisinitarra-hökötys sinne päähän, että pysyy päässä.  ;D
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Fleur - Kesäkuu 18, 2014, 18:24:50 ip
Ei ikinä liimaa tai teippiä. Tilaa mielummin nukeille tarkoitettua tarranauhaa. Liima ja teippi voivat sulattaa pään pilalle, ja sinitarra värjää muovia. Kaverini sai Jolie Dollista tarranauhaa, ja hänen nukkejensa peruukit pysyvät sillä todella hyvin.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: neitipiru - Kesäkuu 18, 2014, 18:30:57 ip
En usko Erikeeperin sulattavan, varsinkaan jos laitan sitä vanhojen liimajälkien päälle. Yritän kuitenkin ensin saada peruukin venymään, eli liimat sun muut on niitä viimeisiä vaihtoehtoja. Eipähän ainakaan tekeminen lopu, kun kiskon sitä peruukkia päähän aina vaan uudestaan ja uudestaan.  ;D
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Izha - Kesäkuu 18, 2014, 18:49:00 ip
Perusliimoissa kuten Erikeeperissä ei tosiaan mitään sulattamisvaaraa ole (itse liimailen skalpit aina kyseisellä tökötillä), enkä ole sinitarrankaan huomannut värjäilevän (tarttuu peruukkiin tosin joten en suosittelisi) ja teippejenkään kanssa minulla ei mitään muovia tuhoavia kokemuksia ole ollut mutta silti suosittelen itsekin joko tarranauhamenetelmää tai sitten peruukki päähän vain siltään. Omilla nukeillani on kaikilla peruukit ilman mitään kiinnikkeitä, vedettynä silmämekanismitappien yli peruukki pysyy vallan mainiosti. :) Ja itselläni on tosiaan neljällä viidestä Pullipista 8-9" peruukit*, ja yhdellä Daleistani oli aikaisemmin 7-8" peruukki eli tuo 9" mitä luultavammin pysyy hyvin päässä.

* = suosittelen siis silti 9-10" peruukkeja Pullipeille koska ne ovat täydellisen kokoisia, mutta 8-9" sopii myös :D Ainakin Leeken ja Cancanin peruukeista.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: neitipiru - Kesäkuu 25, 2014, 20:46:54 ip
Jatkan taas kyselyä:
1) Voiko uuden peruukin pestä vahingoittamatta sitä (kummallinen haju...)?
2) Miten stock-peruukin saisi säilymään siistinä, kun se ei ole päässä?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: sonne12 - Kesäkuu 25, 2014, 20:53:49 ip

1) Voi, mutta varoivaisesti, ainakin kannattaa. Itse en ole koskaan pessyt peruukkeja.
2) Peruukin ympärille kannattaa laittaa hiusverkko.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Kesäkuu 25, 2014, 21:09:24 ip
1. Älä pese. Hajun saa pois tuulettamalla tai kahvinpavuilla. Peruukkipohja saattaa kutistua jos käyt pesemään.
2. Säilytä omassa peruukkiverkossaan se silkkipaperimytty peruukin sisällä. Vaakatasossa ja niin, että kampaus on hyvin. Pitkää voi varoen kääriä verkon sisään, kiharat saisivat olla suorana. Laita peruukit johonkin laatikkoon niin ettei niiden päälle tule heitettyä mitään mikä sen littaisi.
Oikein ihannetilanteessa peruukki säilytetään peruukkitelineessä joka on sellainen omalla jalallaan seisova irtopää. Oikein mutkikasta kiharakampausta ei oikein muutoin voi säilyttää turvallisesti.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lin - Heinäkuu 16, 2014, 01:29:32 ap
Mistä voi tilata peruukin ilman PayPal tiliä?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Lucia - Heinäkuu 16, 2014, 01:33:29 ap
^ Ainakin Leekeltä (http://www.leekeworld.com) ja Lutsilta (http://eluts.com/index.php). Lisäksi myös tietenkin Mollamaniasta. :3 Ainakin jossain jossa käy vain Paypal voi myös maksaa 'vieraana' eli tekemättä Paypal-tiliä erikseen.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: sonne12 - Heinäkuu 16, 2014, 10:40:47 ap

Myös Crobidollsilta (http://crobidolls.com (http://crobidolls.com)) voi maksaa ilman PayPaliä, mutta myös PayPalillä. :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Sipuli sipsi - Lokakuu 05, 2014, 14:47:18 ip
Enpä tiedä kuuluuko tämä tänne, mutta olisiko itse mahdollisuuus tehdä suoraa peruukkia.
Ei mistään tunnu oikein löytyvän oranssia peruukkia pullipille halvalla. (Haluaisin saattaa tytön ehkä viimeiselle matkalle ja tehdä tästä Maironin.... kun nukkeilu alkanut lopahtamaan)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Vampyyrityttö - Lokakuu 05, 2014, 15:06:10 ip
Sipuli sipsi, uskoisin, että peruukin voisi tehdä itse ompelemalla jostain ostettuja hiuskuituja kiinni peruukkipohjaan. Ohjeita siihen varmasti löytyy googlettamalla (ja ehkä täältä foorumilta?). Muistaakseni ainakin Plasticpopista ja Cool Catilta pitäisi jonkinlaista hiuskuitua saada, ja oranssiakin varmaan löytyy. Yleensä ne hinnat varmaan kai kokonaisuudessaan menevät aika lähelle valmiita peruukkeja, että tuosta halpuudesta en sitten tiedä. Mutta kyllä sillä varmaan ainakin muutaman euron säästää c:
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Sipuli sipsi - Lokakuu 05, 2014, 15:30:42 ip
Vampyyrityttö, kiitos neuvosta. Itse hokasin, että jos kokeilisi käyttää vanhoja sukkahousuja pohjana, mutta miten suunnitelma toteutuisi?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Milly - Lokakuu 05, 2014, 16:43:36 ip
Minä veikkaisin, että ei se halvemmaksi jää, ainakaan jos laskee puuhaan käytetylle ajalle minkäänlaista arvoa. ;) Ja ovat ne kuidutkin aika kalliita. Mutta saa ainakin yksilöllisen tukan nukelleen. :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Lokakuu 05, 2014, 17:08:49 ip
Itse tehtynä peruukille tulee hintaa eikä se välttämättä kestä käyttöä kuten tehdasommeltu.
Helpoimmalla pääset kun hankit pidempikarvaista kangasta ja kaavoitat peruukin siitä. Näin syksyisin kangaskaupoissa on monen sortin tekoturkiksia.
Jos kuitenkin päädyt tekemään kuituperuukin, tee se kunnon aineista. Mikään sukkahousu ei kestä pohjana. Irtokuitu on sangen hintavaa joten jos joku muu osio failaa, on menetys aika inhottava. Olen tehnyt joskus kauan kauan sitten tutoriaalin petuukin ompelusta, mutta mahtaako sitä enää löytyä?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: niki - Lokakuu 07, 2014, 19:24:39 ip
Sipuli sipsi: Suurin osa näyttää olevan 23 dollaria eli n. 18 euroa. Ja en tiiä mikä se P hinnan alapuolella on :/
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hijiri - Lokakuu 07, 2014, 20:36:06 ip
D0LLYD0LL, millaista hinta luokkaa peruukit ovat, osaisitko kertoa?
// ja mitä se P tarkoittaa hinnan alapuolella?

Se P-kirjain hinnan alapuolella tarkoittaa pisteitä (englanniksi "points"), joita peruukin tai jonkun muun tuotteen tilaamalla saat. Nukkefirmoilla on usein tapana, että kun noita pisteitä on kertynyt tarpeeksi, niitä voi ikäänkuin käyttää maksuvälineenä tilauksensa yhteydessä. Muistaakseni esimerkiksi Dollmorella pisteitä tulee olla kasassa noin kymmenen ennen kuin niillä voi mitään tilata.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Sokerilapanen - Marraskuu 09, 2014, 18:24:48 ip
Olen lukenut ketjun jossain vaiheessa läpi, mutta en juuri nyt kuollaksenikaan muista, että sopivatko Lutsin 8.5-9.5 kokoiset mohairperuukit pullipille? En tahtoisi summanmutikalla tilata, jos peruukki ei sitten sopisikaan.

Edit// ja lisänä kysyisin vielä, että mistä kannattaisi tilata mohair- tai karvaperuukkeja?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Marraskuu 09, 2014, 18:44:33 ip
Sokerilapanen: Mailman hienoimmat mohairperuukit valmistaa Milly jolla on ilmoitus tälläkin foorumilla. Hänellä on myös Etsy-kauppa Sweet Neat-nimellä.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Pearls - Tammikuu 27, 2015, 18:27:34 ip
Kysymys peruukkeja For My Dollilta tilanneille: mitä kokoa olette ottaneet Pullipille? Koon 9-10 (LL) vai tuon pienemmän, 8-9 (L)? Kysyn tätä siksi, että olen ostanut itse tuolta kolme peruukkia, kaikki tuota isompaa LL-kokoa, mutta näistä peruukeista yksi on mielestäni selkeästi liian iso Pullipin päähän ja sitä on vaikea saada asettumaan nätisti, sillä peruukin sisään jää aika tyhjää tilaa. Kahdesta muusta peruukista toinen on Taeyangilla ja kohtalaisen sopiva, toinen Pullipille ostettu puolestaan ihan sopiva. Olen vähän epäillyt, että riippuu vähän peruukin mallista, miten se istuu Pullipille, mutta haluaisin kysyä muidenkin kokemuksia, sillä saatan taas kohta tilata tuolta peruukkeja nukeille ja mietin, kannattaako pelata varman päälle ja ottaa isompi koko vai testata tuota pienempää, vaikkakin sitten riskillä.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Turre - Tammikuu 27, 2015, 18:42:33 ip
Kaikilla noilla peruukkifirmoilla peruukin malli vaikuttaa istuvuuteen. Samoin saman tuumakoon sisällä voi olla tavattoman eri kokoisia peruukkeja ja jos tilaa jostakin sesonkieventistä, koot voivat olla miltei mitä hyvään kokohaarukan sisällä, tuntumassa tai edes sielläpäin.
Pitää muistaa että osa firmoista tekee peruukkeja jonkun muun lajin nukke mallinaan ja jos mallina käytetty nukkemalli on matalakalloisempi kuin Pullip, ei peruukki ehkä sovi lainkaan tai näyttää oudolta.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Pearls - Tammikuu 27, 2015, 21:25:13 ip
^ En ole ostanut eventtejä vaan ihan tavallisessa myynnissä olevia reuhkoja ja olen kyllä tietoinen noista kaikista ongelmista, jotka jo mainitsitkin. Lähinnä tunnustelen tätä siksi, että minun Sakillani oleva lyhyt kiharaperuukki on todellakin iso ja istuu mielestäni vähän huonosti, mutta olen nähnyt samaa peruukkia paljon toisilla Pullip-nukeilla, ja mielestäni muilla peruukki näyttää paremmalta. Tämän takia olen miettinyt jo jonkin aikaa, ovatko toiset saman peruukin ostaneet hankkineet sen pienemmän koon, vai ovatko muut vain minua taitavampia peruukin asettelussa  :D
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Jaya - Tammikuu 27, 2015, 21:59:39 ip
Peruukki kannattaa vetää silmämekanismin yli. Se ei juurikaan haittaa käyttöä, mutta vaatii pientä tunnistelua silmiä liikuttaessa ja sulkiessa. ^^ Itse yleensä vedän peruukin mekanismitappien yli ja silloin se tuntuu asettuvan päähän kuten sen kuuluisi BJD-nukellekin. :) (Niillehän nuo peruukit nyt pääasiassa on suunnattu.)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Pearls - Tammikuu 28, 2015, 10:06:47 ap
^ Näin olenkin tehnyt niillä nukeilla, joilla on peruukissa kuminauha. For My Dollin peruukit ovat kuitenkin samanlaisia kuin esimerkiksi Pullippien stock-peruukit, eli niissä ei ole kuminauhaa eivätkä ne oikein pysy päässä mitenkään ilman jonkinlaista kiinnikettä, kuten teippiä tai liimaa. Itse olen kiinnittänyt tukat ohuella erikeepperikerroksella (vanhojen liimajälkien päälle siveltynä). Muistaakseni kokeilin joskus vetää perukin vain suoraan tappien yli ilman mitään kiinnikkeitä, mutta se ei pysynyt päässä oikein mitenkään ja oli pakko laittaa liimaa. Ja jälleen myös tästä syystä kyselen noita kokojuttuja For My Dollilta ostaneilta, sillä kun peruukkia ei oikein viitsisi liimata tappien yli, niin että olisiko se vähän pienempi koko silloin parempi.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: LadyNancy - Tammikuu 29, 2015, 00:19:04 ap
Mulla peruukit on pysyneet hyvin 2puolisella teipillä. Jos peruukki ei silläkään pysy, on yksi vaihtoehto ennen liimaamista. Silikoniset headcapit on mulla kaikilla bjd nukeilla käytössä ja peruukit pysyy hyvin päässä vaikka on vähän isoja päähän. Jompikumpi näistä on sopiva Pullipille L (http://dec712241.gdreamweb.com/shop/step1.php?number=2310&b_code=B20101202054276&c_code=C20101202054456) tai LL (http://dec712241.gdreamweb.com/shop/step1.php?number=2318&b_code=B20101202054276&c_code=C20101202054456). Headcappeja saa vaikka mistä, kannattaa katsella firmojen "tools" yms välilehtien alta.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Tammikuu 29, 2015, 01:13:05 ap
Minulla on neljällä nukella For My Dollin peruukit. Kahdella taeyangilla ja kahdella pullipilla (okei myös littlelläni on, mutta...). Kaikilla olen vetänyt peruukin tappien yli, jotta se asettuu hyvin ja sen jälkeen asetellut peruukin ja hiukset paremmin. Natsukilla (Sfogliallani) on juurikin sellainen kiharainen suoralla otsatukalla (tosin olen suoristanut peruukin) ja huomasin, että siinä mallissa on todellakin enempi tilaa peruukin ja nuken pään välissä, mutta itseäni se ei haittaa -vaikkakin saattaisin tilata 8-9'' L-koon jos ostaisin saman peruukin jollekkin pullipilleni joskus. Taeyangeilleni peruukit istuvat mainiosti, mutta luomet kyllä hieman menevät kiinni päin, kun peruukki on vedetty tappien ylitse, tosin minua tämäkään ei haittaa suurelti... Scalpilliselle pullipilleni For My Doll peruukki on muuten täydellisen kokoinen myös. Luulen, että uudemman mallisille pullipeille jotkut peruukeista ovat siksi juuri hieman isohkompia, kun niillä on sellainen... litteämpi pää :D. Jos tajuat mitä haen takaa...

En ole koskaan joutunut liimaamaan nukkejeni peruukkeja, joten en osaa sanoa siitä juuta tai jaata, enkä kyllä liimaisikaan, koska mielestäni se on melkoisen hankaloittavaa peruukin asettelun kannalta.
Sen sijaan saatan laittaa pään sivuille (ei takaraivoon ja otsan lähelle) palaset velcroa. Se auttaa peruukkia pysymään mukavasti päässä, mikäli jotakin ongelmia on sen suhteen  :).
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hyrrra - Kesäkuu 05, 2015, 12:36:59 ip
Kun olette tilanneet peruukkeja tuolta For My Doll -paikasta, oletteko valinneet shipping companyksi sen registed airmailin vai EMSin ? :)
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Kesäkuu 13, 2015, 21:11:48 ip
Hyrrra itse tilasin juuri eilen ja valitsin EMS. Koska se on nopea, tulee kotiovelle saakka ja käsitykseni mukaanfor my doll ei korvaa airmailissa hävinneitä/hajonneita tuotteita. Ja heillä on vissiin paljon huonoa kokemusta siitä postitustavasta. Lisäsi siinä kestää kuulemani mukaan pitkään. Olisi kyllä kiva kuulla, jos jokun on näistä huolimatta airmailin valinnut, että miten meni?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Pearls - Kesäkuu 13, 2015, 22:04:20 ip
Olen tilannut kaksi kertaa For My Dollilta, ja molemmilla kerroilla otin halvimmat postikulut. Molemmilla kerroilla paketit tulivat suhteellisen nopeassa ajassa, ehkä noin kahdessa viikossa (en enää muista tarkkoja aikoja, tilauksista on sen verran aikaa). Toisessa paketissa oli kaksi ja toisessa yksi peruukki, mutta kummallakaan kerralla paketti ei jäänyt tulliin, paketit olivat tullessa siistissä kunnossa ja tuotteet myöskin hyvässä kunnossa, ei mitään valittamista. Kaksi peruukkia tilatessa sain mukaan söpön nipsin, joka oli kuitenkin rikkinäinen (ei aukea kunnolla). Ei siis mitään pahaa sanottavaa For My Dollin halvimmasta postitustavasta, itse voin kyllä suositella. Voi olla, että paketin katoaminen saatyaa vähän riippua myös siitä, mille alueelle paketin tilaa.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Kesäkuu 13, 2015, 23:25:25 ip
Kiitos Pearls kovasti tästä tiedosta!
Itse olen ollut hirveän epäluuloinen tästä tilaustavasta, koska kauppa itse ns. varoittaa siitä ja sen 'haitoista' tilausta tehdessä. Ensi kerralla kokeilen kyllä tuota postitustapaa. Säästääpähän siinä jonkin verran (hitsi kun olisin parisen päivää sitten päässyt tänne >_<) ja kerta parissa viikossa ihan ok kunnossa tulevat niin en näe kyllä syytä kalliimmilla tilata noin pieniä tilauksia. Ehdottomasti esim. 4 peruukin kanssa kyllä otan EMSsän edelleen, mutta pienten kohdalla taidan ruveta käyttämään tuota tapaa :3. Ja hyvä huomio tuokin, että saattaa riippua alueestakin ^_^.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hyrrra - Kesäkuu 16, 2015, 20:16:44 ip
Kiitos kovasti vastauksista !
Taidan myös tilata isommat määrät peruukkeja kalliimmalla vaihtoehdolla, ja vähemmän peruukkeja halvemmalla. Monen peruukin katoaminen ketuttaisi niin paljon etten taida sitä riskiä edes ottaa ;D
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Bunnygirl - Elokuu 06, 2015, 10:30:02 ap
En ole varma mihin ketjuun tämä pitäisi laittaa, joten siirtäkää jos tarvis

Eli kyselisin teiltä kokemuksia tästä (http://formydoll.com/shop/step1.php?number=1683&b_code=B20090308035539&c_code=C20090308035710) tai tästä (http://formydoll.com/shop/step1.php?number=1644&b_code=B20090308035539&c_code=C20090308035710) For my doll:n peruukista? Mikä koko sopisi näissä parhaiten Dalille?


edit. korjasin linkit
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Elokuu 06, 2015, 16:41:44 ip
Bunnygirl, sanoisin että 8-9''(L) on passeli koko dalille. Muuta en osaa sanoa juuri kyseisistä peruukeista... Saattavat olla todella pitkätkin dalilla varsenkin tuo kokonaan vaaleanpunainen, joka on 32cm pitkä. Minusta for my dollin peruukit on todella laadukkaita ja hyvän värisiä. Peruukkeja voi myös muokata kivasti esim föönin avulla, jos ovat heat-resisting kuitua, kuten useimmat fmd peruukit ovat. Eli voit suoristaa ja kihartaa ym peruukkeja, mikä on aika kivaa mielestäni :3.

Itselläni oli tosin viime tilauksen LL (9-10'') peruukit molemmilla pullip neidoilla todella todella tiukat ja vaikeat saada päähän (eivät ole scalpillisia, ja scalpillisille peruukit ovat aiemmin menneet ihan ok). Ennen minulla ei moista ongelmaa ole ollut :/... Niin ja tuosta air mailista voin sanoa sen verran, että itselleni tuli ihan nopsaan ja hyvässä kunnossa muutoin nämä peruukit, eikä jääneet tulliin, kuten edellinen ems-kaksikko. Tosin oli pakattu todella suuresti -äiti luuli, että kotiutin taas uuden nuken, kun hain paketin postista ja hän näki sen :'D.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Bunnygirl - Elokuu 06, 2015, 17:01:49 ip
Kiitos vinkistä Dormouse, minulla onkin jo yksi For my dollista tilattu peruukki, joka on kokoa LL, mutta se on vähän iso pullipilleni (se voi tosin johtua siitä, että haluan kulmakarvojen näkyvän otsatukasta huolimatta. Itsekin viimeksi tilasin air maililla, ja peruukki tuli varsin nopeasti perille, vähän yli viikossa.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Elokuu 06, 2015, 22:32:18 ip
Minäkin tilasin viimeksi air maililla ja yhtä nopsaan tuli, kuin ems-paketitkin tuolta :).
Minun kaikilla taeyangeilla ja pullipeilla on LL kokoiset peruukit, mutta ainoa, jolle peruukki on hieman suuri on Natsuki. Siis koko peruukki on järjettömän tilava, mutta muillakin on tässä mallissa näkynyt olevan samaa ongelmaa :'D. Toki itseäni se ei haittaa. Etuhiukset tuppaavat taas aina menevän kulmakarvojen päälle, etenkin suorat, itse asettelen peruukin vain niin taa, kuin pystyn jos haluan saada ne näkymään. Toki tuo ei aina auta, mutta useimmiten. Itsekkin tykkään, että tietyillä tyypeillä näkyisi kulmat tai edes osa niistä :3.
Ainokaisella dalillani on L kokoinen peruukki, joka sopii kuin valettu, etenkin kun silmien liikutustappia ei ole takana.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Fani - Syyskuu 23, 2015, 10:07:33 ap
Minulla on yksi Make It Own peruukki. Niitä olen kuullut sanottavan laaduttomiksi. Mutta minulla ainakin on laadukas. Ei sähköistä, pysyy siistinä ja kiharat on vieläkin hyvät.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Marie - Toukokuu 25, 2016, 16:23:55 ip
Haluaisin tietää, onko kenelläkään kokemusta tästä (http://formydoll.com/shop/step1.php?number=1412&b_code=B20090308035539&c_code=C20090308035648) Formydollin peruukista? Olen aikeissa tilata tuon Pullipilleni, mutta olen hieman epävarma, pitäisikö minun ottaa koko L vai LL. Kun lueskelin tätä ketjua, huomasin monien suosittelevan tuota isompaa, mutta muualta olen lukenut monien käyttävän tuota pienempää kokoa. Tietysti koot riippuvat paljon peruukista, joten tietäisikö kukaan, kumpi koko juuri tuosta kannattaisi valita? Lisäksi kiinnostaisi tietää, kuinka paksu tuo otsatukka on? Haluaisin sen olevan tarpeeksi paksu peittämään Pullip Hello kittyn tummat kulmakarvat.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Toukokuu 25, 2016, 17:48:08 ip
Mulla on vain yksi FormyDoll peruukki mutten ole ihan varma kumpaa kokoa se on. Kuitenkin, yleensä jos löytyy tietoa Pullipille (Dal/Byul on erikokoinen) menevästä peruukista ja sanotaan/suositellaan kahta eri kokoa niin ero on siinä peittääkö peruukki nappulat takaa vai ei. Yleensä pienempi koko loppuu nappuloiden yläpuolelle, ja suuremman koon voi vetää nappuloiden päälle. (Mekanismia voi ihan hyvin silti käyttää.) Itse suosin nappulat peittävää kokoa, mutta se on ihan makuasia.
Lisäksi omani otsatukka ainakin peittää kulmakarvat hyvin, mutta nukke on Lan Ake, joten sen kulmakarvat on aika ohuet ja vaaleat.
Tää oli tälläinen yleisempi vastaus, eli just tuota kyseistä peruukkia mulla ei ole. Yleensä myös saman firman sama koko on aika samanlainen, kampaukset saattavat tehdä peruukista kireämmän tai jos sitä ei ole valmistettu joustavaan verkko+kuminauha peruukkipohjaan.
Noh, ehkä tästä on jotain hyötyä. Joku muu paremmin tietävä voi sitten sanoa tarkemmin. :)

Muuten, oletteko tilannut Formydollilta peruukkeja yksittäin? Onko minimipostit 20$ luokkaa, vai saako airmaililla ihan järkevän hintaiset postit että peruukkeja kannattaa tilata yksittäin?

Edit: Okei, kiitos Leaf! ^^
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Leaf - Toukokuu 25, 2016, 18:17:54 ip
Postituksista sen verran, että itse olen sieltä kerran yhden peruukin tilannut ja  minimipostit olivat n. 9$.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Bunnygirl - Toukokuu 26, 2016, 11:04:39 ap
Marie: Minulla on tuo sama peruukki Seilallani harmaana, koossa LL. Se on minusta oikein sopiva koko, kun vetää nappien yli. Peittää myös kulmakarvat varsin hyvin.

//korjasin pari typoa
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Toukokuu 26, 2016, 21:47:21 ip
Itse valitsisin LL koon pullipille. Olen aina ottanut LL kokoiset peruukit, ja kahdesti peruukkipohja on ollut niin pieni ja tiukka, että sain oikeasti käyttää voimaa, jotta peruukki meni nukelle päähän. Aluksi ei meinannut pysyä edes, joten vedin todella syvälle ja annoin venyä muutamia päiviä, kunnes asettelin ne paremmin U___U.
Minulla on aika monella nukella For my dollin peruukit, koska värivalikoima on loistava, laatu hyvä ja hintakaan ei laisinkaan paha.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Petits pas - Tammikuu 29, 2017, 23:10:50 ip
Olisiko kellään kokemusta Doll-zonen peruukeista? Ihastuin yhteen ja mietin nyt,
mahtaako koko 7-8" olla sopiva dalille? Vai onko liian pieni?
Että mikä on yleinen tuntuma Doll-zonen peruukkien koosta, kuinka hyvin pitää koot paikkansa?
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Tammikuu 30, 2017, 00:14:05 ap
En muista onko mulla enää yhtäkään Dollzonen peruukkia ja onko tiedot jotenkin muuttunut tässä välissä, mutta niissä oli eroa jonkun verran. Välillä saattoi olla löysempi MSD:lle, omani oli aika hyvä/sopiva, mikä taas on liian pieni Dalille sitten. En tiedä onko Dollzonen nykyiset MSD-päät pienempiä, mutta mikäli peruukkien koko pitää edelleen paikkaansa (eli välillä sopiva, joskus löysempi) niin se on tuurinkauppaa mahtuuko, itse ostaisin mieluummin isomman varalta, ettei vain ole liian pieni. (Lisäksi en uskalla luvata sopisiko se löysempikään kun en sellaista omista enkä voi siis sitä sovittaakaan.)
Laatu oli ok, ei paras, mutta ei Pullippien stock-laatuinenkaan (niiden huonompien). (Tummempi peruukki saattoi muistaakseni värjätä, mutta tämäkin on vanhaa tietoa eli en tiedä onko nykyään mikä tilanne.)

Omat kokemukseni ovat muutaman vuoden takaa, eli en tiedä onko tilanne sitten muuttunut, että toki joku paremmin tietävä siitä voi kertoa. ;D Hartsiharrastajilla olisi varmaan enempi tietoa, mutta kun niillä on foorumi edelleen alhaalla niin se ei varmaan juuri auta.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Tammikuu 31, 2017, 18:03:21 ip
Asdf. No niinpä tietysti. :P Mistä peruukista on kyse? Tuumin olisikohan vastaavaa missään muualla... Hmm.
Joskus peruukin ollessa himpun liian pieni siihen voi leikata taakse kaksi tai useampaa lovea jolloin se mahtuu isompaankin päähän. Jos se kuitenkin on siihen perus-MSD kupoliin sopiva, en tiedä suureneeko se tarpeeksi, tai että kolojen täytyy olla liian suuria jotta se menisi alas, mikä taas ei näyttäisi enää hyvältä.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Maaliskuu 20, 2017, 22:59:32 ip
Okei en löytänyt hakemalla tästä mitään, mutta onko kenelläkään kokemusta pullipin peruukista liimajälkien irrottamisesta? Normaalisihan annan niiten olla ja irrotan ne jotka rapisee pois, mutta tämä nuken mukana tullut peruukki on niin umpiliimattu että en saa pahimpia edes rapsuttelemalla poissa. Olen yrittänyt venytellä tai sopivista paikoin jopa leikata liimaa ja liikaa vetämällä peruukkipohja vain repeää. Kysyn siis että onko kellään ollut vastaavaa kokemusta yliliimatun peruukin kanssa tai edes normaalisti liimatun? Onko joku vaikka liottanut liimaa että se irtoaisi, voiko se edes teoriassa irrota? Uskon (ja toivon) että liima on erikeepperiä tai vastaavaa vesiliukoista liimaa, sitä on vain päähän tungettu kilo! Onko kellään minkäänlaisia kokemuksia liiman irrottamisesta? Kannattaako liottamista edes kokeilla, onko koko peruukki sen jälkeen pilalla? Onko muita vinkkejä tai keinoja liiman irti saamiseen. Kaikki liima on siis peruukissa, ei päässä.
Olis kiva jos tuon peruukin voisi vielä pelastaa, kampaamisen jälkeen kuidut on vielä ihan hyvässä kunnossa!
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Maaliskuu 21, 2017, 00:41:12 ap
Minä olen liotellut liimoja pois, myös pakastaminen voisi auttaa? Toki jos liimaa on paljon niin voi olla hankalampi juttu... Alkoholillahan liima lähtisi, mutta taitaa pilata koko peruukin. Kokeilisin lämpimässä vedessä liottaa ja rapsutella pois (ole varovainen ompelukohdissa) tai pakastaisin ja kokeilisin rapsutella pois. Muita ideoita ikävä kyllä ei ole.

Olen tosin käyttänyt väliaikaisesti hyvin kovaksikin liimattua peruukkia. Yleensä ei ole ongelmaa liimojen kanssa, kunhan peruukin saa päässä pysymään... Harmi, että joku on käyttänyt niin paljon liimaa kiinnitykseen :/. Itse en käytä mitään tai sitten velcroa. Tai peruukkien mukana tullutta hienompaa velromaista.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Maaliskuu 21, 2017, 01:13:44 ap
Kiitos, pitänee kokeilla! En ole ihan varma auttaako pakastaminen koska liima on umpikovaa ellei se sitten sulaessaan tee jotakin jänniä liimalle?
Joo, peruukki on selvästi ollut niin iso että sen voi vetää nappuloiden ylitse, mutta se on liimalla "pienennetty" ruttuun niin että napit jää näkyviin. Eli sitä liimaa on ihan jäätävä määrä!
Itse en tykkää käyttää velcroa tai tarranauhaa peruukkien kanssa kun ne tuppaa lopulta kuitenkin huonontamaan sitä peruukkia ja tukkaa tarttuu velcroon kiinni, mutta en tiedä pysyisikö tuo välttämättä silläkään. Liimalla tai sinitarralla se voisi pysyä, en tosiaan ole varma onko siinä velcrolle tarpeeksi tarttumapintaa, niin umpiliimainen se on. -____-;;;

Muuten se oli kuitenkin ihan käyttökelpoinen ja sievä niin olis kiva käyttää sitä, aluksi ajattlin muuta, mutta kampaaminen metalliharjalla sai sen niin hyväksi jo että haluaisin kokeilla sitä vielä "pelastaa."
Olen sitä väännellyt ja rutistellut mutta se ei valitettavasti ole vielä riittänyt, auttanut sekin jonkin verran toki.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Maaliskuu 21, 2017, 16:01:15 ip
Minäkin tosiaan käytän näitä yleensä vaan stock peruukin kanssa jossa on kangasmainen pohja, verkkomaisista peruukeista ne vetelee hiuksia läpi. Paitsi peruukkien mukana tulleet, jotka on lähinnä karheita läpysköjä. Ne ei vedä hiuksia, vaikka toki hiukset jää niihin kiinni kanssa. Yleensä en käytäkkään yhtään mitään.

Pakastuksen ideana olisi, että liima kovettuu ja lohkeilee irti. Käsittääkseni. En tiedä, aiheuttaako se sulaessaan mitään, mutta eipä siitä haittaa voi olla? Harmi, että peruukki on pilattu :/. Juurikin tuon takia en suosittelisi kenellekkään liimausta, liimaa tulee todella helposti liikaa ja sitten peruukin irrotus on hankalaa ja peruukkikin voi mennä pilalle, kuten sinulla :(. Toivottavasti saat edes jotenkuten käyttökelpoiseksi sen!
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hunajasieni - Maaliskuu 22, 2017, 03:55:50 ap
No siksi varovaisesti kyselen koska peruukin kuitu on kyllä vielä hyvässä kunnossa ja erittäin käyttökelpoinen, kuten sain kampauksen jälkeen huomata. Peruukki ei siis ole stock. Meinasin jo myydä koko räpyskän vain pois, mutta tosiaan kun kuitu on tällä hetkellä vielä yllättävän hyvänä ja tukkaa voi periaatteessa käyttää jos sen liimaa päähän tai käyttää sinitarraa niin pohdin mitä keinoja on ja kannattaako niistä yrittää yhtäkään sillä en haluaisi että kuitu menisi sen vuoksi liimasta tahmaiseksi, jänkiksi tai pilalle.  :-X

Joo stockperuukin kangaspohjasta liima lähtee yleensä hitusen paremmin, ja olen yleensä saanut ihan verkkopohjaisistakin enimmät liimat nätisti pois, mutta tässä tätä liimaa on tosiaan hirveä määrä ja seon ihan kovaksi kovettunut. Ehkä pitäisi kokeilla vaikka hakata sitä vasaralla tai tökkiä jollain piikillä ruttujen väliin?  ;D Eikai siitä vasarasta ainakaan haittaa olisi kun on muuten pehmeistä materiaaleista kyse liimaa lukuunottamatta? xD

Mä olen kans vain muutaman peruukin liimannut paikalleen, alussa tein sitä enempikin, mutta yleensä lähinnä stock-peruukeille jotka ei muuten pysynyt päässä. Siksi suosinkin nappien yli vedettäviä 9-10 tuuman peruukkeja koska ne pysyvät usein päässä ilman mitään, joskus pieni pala sinitarraa päälaelle ja se siitä.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Maaliskuu 26, 2017, 22:05:01 ip
Ha, nyt minulla onkin ensikäden vinkkejä antaa liimaisesta peruukkipohjasta (verkko)! Izun(sen pullip ayan, pfft) mukana tuli sininen peruukki, joka oli aivan huopunut takkuihin ja kuidut säkkärällä. Peruukkipohja oli liimassa ja samoin osa hiuksista. Liima kivikovaa ja kirkasta, eikä ollut pieni määrä. Viskasin peruukin ämpäriin, päälle pyykinpesuainetta ja loraus huuhteluainetta. Lisäksi peitin sen tulikuumaan (hanasta) veteen ja annoin liota siinä, ehkäpä 10-20min? Liima oli vesiliukoista ilmeisestikkin, joten se muuttui valkeaksi ja tahmaiseksi. Irrottelin minkä pystyin ja pesin peruukin, huuhtelin ja laitoin huuhteluaineeseen vielä vähäksi aikaa.
Pesin sitten uudestaan ja huuhtelin lämpimällä vedellä. Leikkelin ja harjailin peruukin auki myös välissä. Laitoin kuivumaan venytettynä styroxpäähän ja hiuslenkillä varmistin vielä. Kuivuessa liimaa ei näy, peruukkipohja venyy(!), hiuksissa ei ole liimaa ja ne ovat ok -tai no hieman säkkärät tietty, kun olivat niin kauheassa kunnossa-. Tunnusteltaessa peruukin päälaessa on hieman jäykkyyttä, eli varmaan pikkuisen liimaa vielä, mutta ei haittaa käyttöä.

Tosi hyvin onnistui, olin varma että tämä lentää roskiin, kun ulkonäkö muistutti tuulenpesää, mutta juuri siksipä päätin kokeillakkin. Kyseessä on luultavimmin sellainen kuitu, joka ei ole heat resistant, joten yllätyin, kun se ei pahemmin kärsinyt tulisessa vedessä lojumisesta. Izu sai peruukin takaisin päähänsä ja nyt tappelen mielessäni, että pidänkö sen vaiko en ;D. Sisko leikkeli jälkeäni tasaisemmaksi ja hieman ohenteli latvoja, että näyttäisi paremmalle ja nyt tuo on oikein soma. Muutama käkkärä on, jotka joko leikkelen pois tai koitan suoristaa. En huomaa hiuksissa mitään liimasta aiheutunutta. Huuhtelin ja pesin monesti peruukin, joten varmasti se lähti niin pois.

Ja mitä tulee vasaran käyttöön, niin ei kannattane. Lyöntivoima voi hyvinkin vahingoittaa kuituja. Tai peruukkipohjaa. Toivottavasti saat peruukin kuntoon :).
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Huhtikuu 07, 2017, 20:52:53 ip
Heips, tulin utelemaan, että onko kellään kokemusta crobidollsista ja peruukeista eritoten? Lähinnä laatu kiinnostaa, eli ovatko hyvää laatua vai ihan kehnoa, monia tosi ihania peruukkeja sieltä löytynyt ja yksi täydellinen Kharonille ja Bambinallekkin ehkä, joten olisi kiva kuulla kokemuksia.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Hijiri - Huhtikuu 07, 2017, 21:25:40 ip
^En itse omista kyseisen firman peruukkeja (vaikka valikoimista paljon kivannäköisiä yksilöitä löytyykin) mutta BJD-piireistä olen kuullut hyvinkin paljon myönteisiä mielipiteitä siitä, että ovat laadukkaita.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Pearls - Huhtikuu 07, 2017, 23:20:02 ip
^^ Minulla on parikin peruukkia Crobidollsilta, olen molemmat käytettynä tosin ostanut mutta olen ollut laatuun tosi tyytyväinen! Kuitu on sileää, ei takkuunnu helposti ja peruukit näyttävät mielestäni hyvältä. Pidemmätkin hiukset pysyvät hyvin kuosissa. Mielestäni laatu on suunnilleen samaa tasoa tai ehkä jopa parempaa kuin ForMyDollin peruukeisssa.

Ainut vähän huonompi asia oli se, että peruukki oli todella vaikea saada pysymään kolmostyypin Pullipin päässä fiksun näköisesti siten, että otsatukka ei peitä puolta naamasta tai peruukki ei koko ajan tipu päästä. Nelostyypin pään kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Tuo kolmospää on minusta muutenkin jotenkin hankalan muotoinen, itse saan vain kuminauhalliset peruukit mahtumaan ja pysymään siinä fiksun näköisesti. Pitäisi ehkä kokeilla jotain kiinnikkeitä : P
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Dormouse - Huhtikuu 08, 2017, 15:51:49 ip
Kiitos Hijiri ja Pearls! Voin siis aikanaan sitten huoletta sieltä tilailla peruukit ;D. For My Doll on ollut sellainen ns. kantispaikkani, koska värit ja laatu on aivan ihanat, vaikkakin yksi heidän peruukeistaan päästi ikävästi väriä nuken päähän, mutta siitähän he varoittavat sivuillaan. Minä harvoin pidän kiinnikkeitä ja olen saanut hyvin pysymään peruukit scalpillisten päässä. Mutta kyllähän se kuminauha auttaa varmasti asiaa. Kärsivällisyys asettelussa on kyllä joskus hieman kyseenalaistettava minulla varsenkin, mutta onneksi olen suunnitellut näitä nelospäisille typyille :D. Kolmonen on jotenkin pyöreämpi ja nelonen lättänämpi mielestäni, joten ehkä sekin hankaloittaa. En tiedä, mutta hyvä tietää, että laatu on hyvä! Aion hommata sieltä parit eruukit, jahka rahatilanne sallii, ihanat väri ja mallivalikoimat ja siellä olisi täydellinen peruukki Kharonille, mutta väriä ei ole, joten toiseksi täydellisin pääsee sitten parturiin. Pfft.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: GingerLady - Syyskuu 01, 2019, 15:48:06 ip
Sinitarrasta mulla ei oo jälkiä jääny, teipistä jää liimaa, teipistä vähän riippuen. Toisista ei jää heti vaan ajan kanssa esim. vuodessa maalarinteippi on aika hirveetä.

Voihan myös laittaa kuumaliimaa kuten BJDillä on jos tahtoo vaihdella peruukkeja ttai tahtoo ettei se ole kiinni.

Peruukkia ei siis liimata kuumaliimalla kiinni, vaan annetaan liiman jäähtyä jolloin se toimii kitkana.

Kopioin ohjeen tähän:

Elikkä kokeilin miten peruukki pysyy päässä kuumaliiman avulla ja kaikissa tapauksissa tosi hienosti.

Tämä liimaus on normaaliin peruukkiin ja se levitetään kärjen sivulla todella ohueksi kerroseksi. Rinkula koko kallon reunan ympäri. Yksi liimakierros riittänee.

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3637.jpg)

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3638.jpg)


Tämä liimaus tehdään levittäen kärjellä jättäen kuitenkin hiukan epätasaisuutta. RInkula koko kallon reunan ympärille. Tällä sain pysymään peruukin päällä joka ei pysynyt velcrollakaan (tai sitä olisi pitänyt vääntää päähän kilo) kun peruukki aina tumpsahti päästä pois.

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3639.jpg)

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3640.jpg)

Sitten kokoa liian isoon peruukkiin kerran koko pää (tai laen voi joissain tapauksissa jättää liimaamatta, itse kuitenkin liimasin sen) edellisellä tekniikalla ja sitten tarpeen mukaan sinne tänne levittämättä. Voit myös tehdä useampia kärjellä levitettyjä kerroksia. Odota että liima kuivuu kerrosten välissä. Pää on 6-7' peruukin vaativa, nyt siinä pysyy nätisti ja pyörimättä tai irtoilematta 7-8' peruukki.

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3641.jpg)

(http://i76.photobucket.com/albums/j4/hunajasieni/2%20Customs/DSCF3642.jpg)

Toivottavasti on apua. :3 Helppo ja halpa tapa saada kunnolla peruukki kiinni. ^___^

Pahoittelen kun en jaksanut lukea koko ketjua läpi! Kysäisen tähän kuumaliima-kitka-ideaan liittyen, että voiko sen kitkakerroksen tehdä peruukin puolelle? Eli vetäisisi kuumaliimaa peruukkiin sisäpuolelle, jolloin ei nukkeen tarvitsisi laittaa liimakerrosta? Ja tietysti liiman pursottamisen jälkeen odottaisi että se kuivuu ennen kuin siihen koskee, ettei pursua kuidun läpi hiusten puolelle. En raaskisi laittaa liimakerrosta nukkeihin, joista pari on harvinaisempiakin malleja ^^' Mieluummin pilaan peruukin kuin nuken, jos liima leviää väärin tms.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: Puppeteer - Syyskuu 01, 2019, 21:28:25 ip
Itselle tuli sellainen ongelma peruukkiin laitettavasta liimasta mieleen, että kun peruukeissahan on yleensä jonkinlaista joustoa/venyvyyttä, niin liiman kyllä luulisi poistavan sen efektin? Ja onko kuumaliimaus ainoa vaihtoehto, vai oletko harkinnut wigcapia tai Wigs Fixed Stickeriä, joita molempia saa Coolcatista (ja varmaan ihan ebaystakin)? Itse olen käyttänyt enimmäkseen noita wigcapeja, mutta myös tuollaista stickeriä on parin nuken päässä, enkä ole minkäänlaisia ongelmia/ vaurioita huomannut.
Otsikko: Vs: Peruukit
Kirjoitti: GingerLady - Syyskuu 02, 2019, 00:12:11 ap
Kiitos vinkeistä, Puppeteer! Wig cappia olenkin koittanut, mutta peruukki on luistanut yhtä lailla pois sekä pullipilta että taelta - enkä nyt nukkeja tukasta roikottele tai muuten huolimattomasti kohtele :D ajattelin, että jos kuumaliimaa saisi laitettua peruukin sisäpuolelle pätkinä tai pisteinä, että ne olisivat sellaisia nystyjä yhtenäisen pinnan sijaan, jolloin peruukin joustavuus säilyisi. Stickeri onkin uusi ja varmaan tutustumisen arvoinen juttu.