Pullip Suomi

Pullip-keskustelu => UKK => Aiheen aloitti: Hunajasieni - Syyskuu 09, 2010, 01:22:31 ap

Otsikko: Ripset
Kirjoitti: Hunajasieni - Syyskuu 09, 2010, 01:22:31 ap
Pidetään keskustelu ripsistä täällä.

Jos haluat vaihtaa pullippisi ripset lue tämä ensin:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=154.0

Siniirr tekemä ripsien vaihto ohje:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=1453.msg184039#msg184039

Joudut avaamaan nukkesi pään jos haluat vaihtaa ripset.

Pullipilla voi käyttää BJDille tarkoitettuja ripsiä tai ripsinauhoja ja sen lisäksi ihmisille tarkoitettuja silmäripsiä joita saa ihan Suomesta kaupoista.

Miten vaihdat ripset:
1. avaa pää ja ota silmäluomet irti
2. irrota ripset
3. leikkaa ripset sopivan leveyiseksi
4. liimaa tai teippaa ne silmäluomen taakse
5. pistä takaisin kasaan

HUOM! Jos haluat vaihtaa vaihtaa luomien väriä niin se kannattaa tehdä kun ripset on irti. Jos vaihdat väriä ripsien ollessa kiinni niin voit panna niihin palan teippiä suojaksi lakatessasi.
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
Kirjoitti: Kissakala - Syyskuu 03, 2011, 22:25:28 ip
Hehee, taas mä kysyn !
Mutta, vaihdan nukelleni ripsiä. Niin mietin että millainen liima olisi hyvä siihen? :o
Ja pitääkö vanhat ripset irrottaa, vai voiko uudet laittaa vanhojen päälle?
Haluan olla varma, ettei käy mitään ! :---)
Otsikko: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
Kirjoitti: Anubis - Syyskuu 03, 2011, 22:58:11 ip
Itse suosin erikeeperiä mutta jotkut käyttävät teippiä. Vanhat voi irroittaa mikäli haluaa, se on ihan makukysymys.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Hunajasieni - Marraskuu 05, 2011, 17:16:49 ip
Itse laitan ripset teipillä kiinni silmäluomiin. Ennen käytin maalarinteippiä mutta se haperstuu ja tahmaantuu ajan kanssa. Nykyään käytän masking tape:a, putkiteipin nimellä taitaa kulkea suomessa. Ei tahmaa ja hyvin pysyy. Vaikeammin pysyvissä ripsissä käytän kahta kerrosta.
Myöskin ripsen ulosnäkyvää pituutta voi pitkissä ripsissä säätää helpommin ilman leikkaamista kun jättää enemmän ripseä pään sisään.

Kun olen pannut ripset kiinni, painan niitä sormilla silmäreiän yläosaa vasten jolloin ripset kaartuvat nätisti. Myöskin pinseteillä tai kynsillä ripsinauhan teippiin painaminen auttaa ripsiä pysymään paremmin kiinni, varsinkin jos on usempi kerros ripsiä.

En tiedä miksi, alusta lähtien olen näin tehnyt. Liimannut olen vain nukkuvien ripset sinne vakoon (BJDllä tms).

Myöskin saa helposti tuuheutta ripsiin kun laittaa pari nauhaa vähän limittäin/kerroksissa, teipinreunaa lähin ensin, sitten seuraava (ja seuraava, 1-2mm väliä) jos on liian ohuet ripset. Sama pätee kaksivärisyyteen, onhan se kiva sekoitella vaikka musta/ruskea, punainen/musta tai ruskea/vihreä jne. 

Teippaamalla laitetut ripset ovat myös melkeen aina uudelleenkäytettävät ellei maalarinteippi ole niitä tahmannut. Teipin voi vaihtaa välissä ja ne saa helposti irti ja takaisin meikkiä vaihtaessa.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Hompsa - Joulukuu 23, 2011, 13:32:49 ip
Ripsien vaihto oli yllättävän helppoa! Noin 2min sitten liimasin ihan erikeepperin Tiimari varsiolla ja nyt kuivuu. Ostin ripset europehousesta ku oli eurolla :----D.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Kawai - Joulukuu 31, 2011, 10:34:07 ap
Vaihdoin ripset.. otin silmämekanismin irti ja luomet yms. Kaikki meni täydellisesti ennenkö sain pään kiinni ja testasin mekanismia silmät eivät mennyt kiinni ja oli muutenkin todella jäykkä... Onko neuvoja?  :-\ :-[
 Kiitos jo vastaajille.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Jaya - Joulukuu 31, 2011, 13:43:47 ip
Kawai; Tsekkaa tämä (http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=1177.0) ja kokeile uudestaan.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Kawai - Joulukuu 31, 2011, 14:27:51 ip
Olin laittanut ohjeen mukaan ihan onnistuneesti kaikki, mutta silmät eivät mene kiinni ja liikkuu muutenkin edes ja takas huonosti.. Laitoin ripset luomiin kiinni teipillä ja laitoin sitä aikas reilusti, että varmasti pysyisi. En myöskään ottanut stock ripsiä pois.
Onko mahdollista, että tuo johtuisi siitä kun laitoin teippiä enemmän kuin yhden palan?  :-\
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Zero-chan - Joulukuu 31, 2011, 20:10:22 ip
Tuskin se siitä johtuu Kawai.Omalla nukellanikin on ripset kiinni enemmällä kuin yhdellä palalla ja vaikka siinä ne tapit onkin, joitten avulla pitäis kai kiinni pysyä, mutta siltikään kiinni ei pysy.(Eivät siis pysyneet sillonkaa ku sain neidin, edellinen omistaja oli chipit vaihtanu)
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Hunajasieni - Tammikuu 01, 2012, 04:34:30 ap
Teippiä voi kyllä olla liikaa. Montako palaa sitten laitoit? Jos teippi on kovin paksua niin sekin voi vaikuttaa. Itse olen laittanut 1-2 palalla (masking tape, suomeksi putkiteippi lienee vastaava) ja se on vielä ollut ihan toimiva.

Tuli mieleen että kokeile jättää niitä silmämekanismin ruuveja vähän löysemmälle. Joskus mulla on mennyt nukke liian tiukalle sieltä eikä luomet ole toiminut kunnolla niin olen pari milliä laittanut löysämmälle niin se on auttanut. Jos muu ei auta niin aina voi kokeilla!

Myös jos olet vaihtanut chipit voi ongelma olla siinä että ne eivät ole kunnolla pohjassa. Ota chipit irti ja katso onko pohjassa liimaa tai jäämiä edellisestä chipeistä. Jos on rapsuta ne pois askarteluveitsellä/vastaavalla ohuella terällä. Chipin kuuu tehdä nätti kaari silmästä, jos siinä näkyy kulmaa niin siitä yleensä tietää että chippi on vähän korkealla.

Jos laittaa tuplaripsiä (esim kahdet) niin kannattaa laittaa toiset teipin alareunaan ja seuraavat pari milliä ylemmäs niin että se nauha tarttuu kunnolla kiinni teippiin koko matkalta. Siten ne pysyy hyvin kiinni.

Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: whipii - Tammikuu 01, 2012, 16:09:15 ip
Minullakin oli jupilla edellisen omistajn toimesta kauhea kerron liimaa ripsisä jolloin se silmät suljettaessa otti kiinni chippeihin, se tosiaan vaikuttaa.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Rosalie - Toukokuu 23, 2012, 21:12:38 ip
Ehheh, tuskimpa kukaan suuttuu vaikka tätä vähän herättelenkin... ^^'
Muttahh. Onko mitenkään mahdollista vaihtaa nukelta ripsiä avaamatta päätä?
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Paprika - Toukokuu 23, 2012, 21:18:52 ip
Rosalie: Jos vaihdat niihin sisällä oleviin luomiin, niin silloin pitää avata pää ja liimata/teipata ripset luomien toiselle puolelle.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Paprika - Toukokuu 25, 2012, 10:19:21 ap
Miten ne tuuheat ripset laiteataan? Luin kyllä ekan viestin, mutta en oikein tajunnut sitä... Olisiko joku tutoriaali?
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Jessykka - Elokuu 10, 2012, 02:53:37 ap
Mie kyl tiedän miten ripset vaihdetaan, mutta auta armias, enhän mie saa Julietten stock ripsiä irti millään!
Mitään vinkkejä supertiukassa olevien stock-ripsien poistoon? Ihan vaan ronskia kiskomistako?
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Hunajasieni - Elokuu 10, 2012, 04:52:29 ap
No voit kokeilla pinseteillä kiinni ottamista ja repimistä ja rapsuttamista veitsellä tms. Voit myös kokeilla isopropyylialkolia, se joitakin liimoja irroittaa ja kolmas mitä tulee mieleen on luomen liottaminen lämpimässä vedessä ja sitten irroittaa. Veden pitäisi liuottaa liimaa, liimasta riippuen.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Jaya - Elokuu 10, 2012, 11:26:55 ap
Itse olen ainakin vain raa'asti kiskonut ne päästä. En ainakaan itse tarvitse stockkeja enää. Tai jotkut liimaavat ripset päällekäin.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Ainski - Elokuu 10, 2012, 11:30:13 ap
^ Kannattaa liimata päällekkäin jos haluu vaan suorat mutta tuuheemmat ripset. Mua kaduttaa etten Mercyn kohalla laittanu stockien päälle, nyt ne on vieläkin harvemmat.

Edit: Isopropyylialkoholilla ei lähe peruukki- tai ripsiliimat.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Hunajasieni - Huhtikuu 13, 2017, 19:40:39 ip
Laitetaan tämä tännekin niin on myös oikeassa paikassa tallessa ja löytyy. ^w^

Hunajasieni, voiko kysyä mistä tilaat spessuja ripsiä?

lumihelmi: Ihmisten ripsiä ihan ebaystä olen tilannut, halvimmat tais olla 70 senttiä ja siitä mihin vaan. Myös jotkut bjd-nukkefirmat myy spessumpia ripsiä (Luts, Leeke jne.) myös ripsinauhaa löytyy muutamalta myyjältä erikoisväreissä.

Siis tälläistä nauhaa:
Klick! (http://www.ebay.com/itm/eyelashes-of-1-3-1-4-1-6-BJD-dollfie-doll-SD-Luts-soom-FL-DZ-DC-MSD-MT-DL-AS-AI-/291861134340?hash=item43f4477c04:g:b-8AAOSwOdpXxtz~)
(Ja en tiedä ostaisinko just tuolta myyjältä, mut tuosta näkee.)
Nauhan etuna on lyhyys (toki näissäkin ripsen pituus vaihtelee) joka varsinkin bjd-nukella pienissä silmissä auttaa asiaa, ja se että sitä saa vähän harvempana myös jos kokee tekoripset liian tuuheiksi. Ja toki noita voi panna kaksi eriväristä jolloin tulee kans tosi kivat. :)
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Dormouse - Huhtikuu 17, 2017, 18:23:49 ip
Minun on ihan pakko vinkata, että pihdeillä (korupihdit tm) saa ihan miellettömän hyvin ripset revittyä irti! Ja jos ne on kadoksissa niin sivuleikkurit tm kelpaavat kanssa ja pinsetit paremman puutteessa ;D. Ja lämpimässä vedessä liottelu pehmittää toki liimaa ja auttaa irrottelua, isopropyylista ei ole apua ja pahimmillaan sillä voi poistaa luomesta meikit.

Mutta minulla on itsellänikin pikkuinen pulma. Haluan nukeilleni tuuheat ripset, joten usein laitan parikin kerrosta ripsiä maalarinteipillä kiinni, ajan myötä se ilmeisesti lähtee irti tmv ja chippeihin alkaa tulla liimarantuja. Onko ideoita, miten tätä voisi välttää? En haluaisi liimailla kaikille ripsiä ja laittaa suojapapereita, koska työ olisi melkoinen ::). Vai onkohan mulla ollut vain super surkeaa maalarinteippiä...
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Hunajasieni - Huhtikuu 17, 2017, 18:40:04 ip
Ylipäänsä nukkejen kanssa maalarinteippi menee tahmeaksi ajan kanssa. Kokemuksen syvällä rintaäänellä. ::) Samaan tapaan kun se härskiintyy ja pilaa julisteet jos sillä on koskaan mitään kiinnittänyt. (Tosin ei se nukke pilalle mennyt mutta Pullipin päästä ja scalpista se tahma... Yhh.)

Itse olen käyttänyt tarvittaessa Tamiyan masking tape nimistä tavaraa. Ilmeisesti putkiteippi on vastaavaa, mutta mielestäni se oli omastani erilaista. (En siis voi luvata että putkiteippi on tasan sama asia, ja DD:n kanssa en ottaisi mitään riskejä.) Käytän sitä aina kun joku pitää saada irti, pilaamatta ja tahmaamatta. Suosittelen, se olisi ehkä DDlle myös turvallisin, ainakin obitsun pehmeä muovi ei ole siitä mitään äläkkää tehnyt. (Ja ne Pullipin scalpit myöskään ei. Niissä olen sitä pisimpään pitänyt, pehmeistä muoveistani.)


Omani olen tilannut ihan ulkomailta (halvempaa?) mutta saa tätä suomestakin. En ole siis itse ole tästä puljusta tilannut, mutta esim tämä löytyi googlaamalla:
https://www.hobbylinna.fi/tuote/masking-tape-10mm-refill/V420703/
https://www.hobbylinna.fi/tuote/masking-tape-18mm-refill/V420704/

Taidan itse omistaa nuo paksuudet.

Tuossa vielä se haku:
https://www.google.fi/search?q=tamiya+masking+tape&oq=tamiya+masking+tape&aqs=chrome..69i57j69i65l2j0l3.4600j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8#q=tamiya+masking+tape&tbs=lr:lang_1fi&lr=lang_fi

Itse juuri kerkesin hehkuttaa tuota Tamiyan masking teippiä toiseen ketjuun. Itse olen jo vuosia vannonut sen nimeen. <33 En ole toista teippiä tarvinnut enkä kaivannut.

Itse teippaan ripset aina sillä, enkä muista että oisin sitä joutunut uusimaan, toisin kuin scalpin teipit olen joskus avatessa uusinut. Olen laittanut kahdet ripset myös, mutta se on usein ripsinauhaa. Itse en toki silleen hirveästi räpsyttele nukkejen silmiä huvin vuoksi että en tiedä pitääkö se laittaa uusiksi sitten lopulta, mutta en muista että ne helposti olisivat tippuneet. Paksummat ripset voi olla vaikeampi laittaa (tuplana siis), mutta olen kokenut että niissä oleva ripsiliima ottaa aika hyvin teippiin kiinni eli niissä se sitten auttaa ohueen nähden. Itse painelen ne tiukasti kiinni teilliin pinsettien nurjalla päällä ja myös silmäluomiin ja katson että ovat kunnolla kiinni.

Maalarinteippi tahmaantuu ja hapertuu yleensä 1-2 vuodessa, ainakin mitä olin nukeilla sitä joskus käyttänyt. Tamiyan masking teippi on pysynyt minulla hyvin ja jopa vanhoja nukkeja aukaistessa siellä on olleet hyvästi vielä kiinni. ^^ Teipit päästä avatessa joutuu irrottamaan (kiinnitän scalpit usein tällä teipillä) niin ne on uusittava helpommin, mutta ripsiä kiinni pitäviä teippejä en muista juuri uusineeni kuin bjd:llä jolla ripset voi irrota kun vaihtaa silmät.

Mää kans aina revin ripset irti pinseteillä, en juuri oikeen välitä stock-ripsistä, mutta joskus pannut niitä kahdet päällekäin, tai toiset ripset niitten kaveriksi. Terävät tasapäiset pinsetit on ollut hyvät, samaa mallia käytän omien karvojeni nyppimiseen ja niitä on usein vaikea saada pois...  ::) (Luomi naamassa...)
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Dormouse - Huhtikuu 18, 2017, 15:17:25 ip
Ah, kiitos taas Hunaja ;D! Pohdinkin, että jossakin joskus näin jotakin teippiä hehkutettavan, mutta en muistanut juurikaan missä ::). Pitää ehdottomasti kokeilla tuota! Minä en räpsyttele silmiä useinkaan, mutta kun räpsytän niin ne tuntuvat tykkäävän chippien tahmaamisesta... Minä käytän juurikin ihmisille tarkoitettuja ripsiä, joten ne ovat melko paksut, mutta nyt kun löysin vähän tuuheampia niin pari kerrosta riittänee (tosin Natsukilla on vuosia ollut ehkä 3-5 kerrosta, eikä ne ole koskaan tahmanneet!?). Itse kiinnitän ripset juurikin noin, että kynnellä hinkkaan ne kunnolla kiinni teippiin ja teipin vielä rapsuttelen kynnellä luomeen mahdollisimman hyvin. Mutta ilmeisestikkin tuo teippi on huonoa, joten pitää vaan availla ajan saatossa ja vaihdella, tosin onhan mulla nytten paremmat räpsytkin vanhojen tilalle, joten eipä tuo haittaa. Olen vaan hitusen laiska availemaan ;D.

Eniten tätä tahmausta esiinty  Miolla (joka on vissiinkin puolitoista vuotta vanha?) ja Eririnillä (melkein kaksi kai?). Jonkin verran myös muilla, mutta näillä pahiten.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Hunajasieni - Huhtikuu 18, 2017, 18:47:57 ip
Mulla oli joskus maalarinteipillä nukeilla scalpit kiinni ja ne tahmaantui 1-2 vuodessa. Toisella kesti kauemmin entä toisella, toinen tahmasi enempi toinen hapertui enempi, se ei ole kovin luotettavaa käytöksessänsä.  ::)
Ja siis ihan käyttökelvottomaksi meni ja se tahma oli tosi hankala toisilla poistaa.  :-\

Silmiä voi pyyhkiä kostealla topsipuikolla. Varsinkin pehmeät chipit (kuten bjd:n silikoniset silmät) keräävät pölyä todella herkästi.

Erikeepperi on toki yksi vaihtoehto, sillä ripset pysyy yleensä tosi hyvin kiinni. Kuivamisen odottelu on melko tympeää kyllä.  ;D
Lisäksi suosittelen painamaan peukalolla/sormella ripsiä voimakkaasti sitä reunaa vasten että ne kaartuvat, jos laitat useita ripsiä niin jos vain pystyt niin kannattaa ne taivuttaa kerros kerrallaan (ei aina ole mahdollista). Olen huomannut että se vähentää sitä irtoamista teipissä tms. kun se silmä sulkeutuessaan ei yritä yhtä paljon kääntää sitä ripseä sitten kun silmä sulkeutuu. (Bjd:llä painan ripseä silmänreunaa vasten ja taivutan ne niin että pysyvät pystyssä.)

Ja jeps, kaikkien jäämien poistaminen luomesta on tärkeää, että se tarttuu siihen kunnolla kiinni se teippi.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Dormouse - Huhtikuu 19, 2017, 13:51:19 ip
Alkoholilla saa kovat maalaamattomat simmut hyvin puhtaiksi(y). Minun teippini ongelma taitaa oikeastaan olla se, että se on niin vanhaa, että liima ei kunnolla tarraa kiinni mihinkään ja alkaa sitten irtoamaan ja tahmaamaan silmiä... Taidan ebaysta tilailla tuota tilalle ja vaihtaa räpsyttimet kaikilta, joilla on tätä ongelmaa ja jatkaa sitä myötä, kun lisää ilmaantuu ;D. Ja juu, minä tosiaan yritän aina taivuttaa ne ripset ensin sen luomen mukaisesti, sitten teippaan, hinkkaan teipin kunnolla kiinni ripseen ja ripsen teippeineen luomeen. Tosin ongelma voi olla sekin, että laitan joskus kaksi ripsipalaa yhteen teippiin, joten se ei välttämättä pidä kunnolla. Liimailua olen harrastanut vain daleilla, koska minun kärsivällisyyteni ei missään nimessä riitä liiman kuivumisen odotteluun X). Muutoin minulla ei ripsien kanssa kyllä ole ollut ongelmia, mikä on ihme. Eilen saapuikin soma paketti uusia räpsyjä, jotka varmaan menevät pojille, koska eivät ole niin tummia ja tuuheita...
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Hunajasieni - Huhtikuu 19, 2017, 18:03:57 ip
Jos laitat kaksi ripsipalaa yhteen teippiin ne kannattaa aina panna alekkain. niin että toisen ripsinauha on pari milliä ylempänä kuin toisen (itse ehkä jätän millin väliin, mutta en tiedä onko se välttämätöntä) kuitenkin niin että ne molempien ripsien nauhat tarraa teippiin mahdollisimman hyvin. Varsinkin ne missä on se ripsiliima niin jumahtaa kiitettävän hyvin yleensä kiinni. Näissä on tosi tärkeää se kaartaminen ja yrittää katsoa erivärisissä nauhoissa että se pidempi ripsi on ylempänä koska jos ripsissä on pituuseroa se vain kasvaa jos ripset ovat toisinpäin. (En tiedä teetkö jo niin ja sama pätee muihinkin vinkkeihin, mutta ompahan hyötyä jos joku muukin tätä lueskelee.)

Minua niin huvittaa nuo tummat ja tuuheat kun itse en välitä niin sellaisista superpaksuista ripsistä, toki se on todella nukke/hahmo-kohtaista. Harrastan paljon enemmän erilaisia värejä kuin paksuja ja mustia. Joskus hämmennyn kun mustatkin ripset näyttää jollain nukella ihan kivalla vaikka tukka ja meikki olisikin vaalea.  ::D Olen esim. tuota uutta Retro Nellaa katsonut hämilläni kun sille todennäköisesti sopii tummat parhaiten tuohon kokonaisuuteen, ne poppaa esille. Tuntuu hassulta. Toisaalta kaikilla on melkeen aina stockina mustat ripset, että siitä näkee heti että pelittääkö vai oisko joku muu kivempi. Muutenki tykkään ottaa erilaisia ripsiä niitä valitessani, harvoin ostan suoraan yhdet tietyt ripset tietylle nukelle, vaan enempikin paljon kivoja niin voin sitten katsoa mikä väri tai malli jne sopisi parhaiten juuri tälle nukelle.  ;D

Mutta uutta teippiä sitten vain! Omani ovat olleet jo pitkään käytössä ja vieläkin teippi on rullasta otettaessa ihan hyvää. (En edes muista millon ostin noita viimeksi. ::) ) Sitä on myös helppo leikellä (esim. silmäluomen sulkimen vastineen kohdalta) eikä se repeile mihin sattuu jos sievästi leikkaa.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Dormouse - Huhtikuu 20, 2017, 20:39:27 ip
Juu, sillein teenkin, että liimaan ne ripsinauhasta erikseen teippiin ;D. Hitsit, kun älyäisinkin selittää koko prosessin kunnolla, mutta aiuna jokin unohtuu ::). Mutta juu, kokeilen uutta teippiä, tuo vanha on ehkä kymmeniäkin vuosia vanha, ken tietää... Sain tänään taas uudet räpsyt kokeiluun ja ne on takuulla nätit jollekkin vähempää kaipaavalle. Minä pidän mustista ripsistä, toki Yukilla ja Ritsulla on valkeat ja Ôkamilla ja Midorilla on mustan seassa lilaa. Yhdelle suunnitelmissa sateenkaariripset ja eräälle suunnittelin lilaa, valkeaa tai harmaa tai sekoitusta. Ripset on niin ihania <33. Mutta mustat nyt vaan sopii suurimmalle osalle, minun mielestäni. Toki makuja on monia ja tajuan sinunkin puolesi, onhan värilliset ripset mielettömän ihania♥. Mutta toisaalta minulla ei ole montaa hahmoa, jolesopisikaan muun väriset ripset... Tosin tällä hetkellä Perrielläkin on ruskeat. Ne on aika somat, mutta vaihdan varmaan tummiin... Ehkä.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Siniirr - Syyskuu 17, 2017, 14:42:39 ip
Tänne vois päivittää kuvallisen tutoriaalin ripsien vaihtamisesta, kun sellaisen sain tehtyä. :) (Nukke tässä tutoriaalissa Pullip My Melody)

Tähän tarvitset siis:
-Teippiä, itse käytän Scotch Magic 3m (tämä on ripsien kiinnittämiseen, tähän voi käyttää myös erikeepperiä tai sinitarraa)
-Sakset
-Ruuvimeisseli
-Tekoripset, mitkä tahansa ihmisten tekoripset käy, nämä mun ripset on ostettu: http://www.oletkaunis.fi (http://www.oletkaunis.fi)
(https://3.bp.blogspot.com/-Cck9hqZyNw0/Wb2lgjFrIHI/AAAAAAAASMM/bCVETsv7Qw00L7WnJGlK3wqG1sqGkcvXACEwYBhgL/s1600/IMG_3991%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Jos Pullipillasi on irtoava päälaki se täytyy irrottaa tätä tutoriaalia varten. Irrottamisessa voi käyttää tylppää ruokaveitseä, veitsi tungetaan vain pieneen väliin ja nitkutetaan hetki. Päälaki lähtee helposti irti.
(https://2.bp.blogspot.com/-3m5Zjuktu6M/Wb2lg1CWYiI/AAAAAAAASMQ/ufVTOe2pKqYnU3s5AmsCVne3qvuSpVzSACEwYBhgL/s1600/IMG_3993%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Seuraavaksi täytyy irrottaa kaikki 3 ruuvia.
(https://1.bp.blogspot.com/-sm50RXzRcp8/Wb2lgshnSYI/AAAAAAAASMI/rzRdUzlwkqIId5fgMhmqY4M54LYD2O0tACEwYBhgL/s1600/IMG_3995%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Sitten voi ottaa vartalon irti päästä.
(https://2.bp.blogspot.com/-927kN9153do/Wb2lhX_xlPI/AAAAAAAASMU/Q-ObybryYJMuUAeoIAf1h4fFpNVwfDs0wCEwYBhgL/s1600/IMG_3996%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

(https://3.bp.blogspot.com/-pntkyg1o0aI/Wb2lhgVN2SI/AAAAAAAASMY/R6qriBOnMNYUfFIr1TdCsOMqMUF_KjDmACEwYBhgL/s1600/IMG_3998%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Seuraavaksi avataan silmämekanismin kaikki 3 ruuvia. Silmätapit voi ottaa myös pois tässä vaiheessa.
(https://3.bp.blogspot.com/-EjqsuORlmNY/Wb2liVjaUsI/AAAAAAAASMg/kEPkU7NDOzcNzncWa4cZQlwegFZrVYdHgCEwYBhgL/s1600/IMG_4053%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Ennen ruuvien irrottamista voi ottaa myös nämä jouset pois paikaltaan, ne lähtevät kyllä myös mekanismin mukana jos et muista ottaa niitä tässä vaiheessa pois.
(https://3.bp.blogspot.com/-tts0NUa7oBc/Wb2li0JHmnI/AAAAAAAASMk/qQSlWWZ_N_UYVFXKVub3zwvKiKlTATejwCEwYBhgL/s1600/IMG_4056%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Sitten silmämekanismi otetaan vaan pois.
(https://2.bp.blogspot.com/-FuOy5m226KQ/Wb2ljO75yfI/AAAAAAAASMo/mrzyWMqlnt4mkYt9-CPaQuLsc5smc5XrACEwYBhgL/s1600/IMG_4068%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Pullipeilla on stockkina valmiiksi todella harvat ripset, jotka on yleensä tosi heikosti kiinni. Nämä ripset sain pois ihan kädellä vetämällä, mutta jos ne eivät lähde niin, nämä ripset voi myös leikata lyhyeksi tai koittaa vetää pihdeillä tai jollakin muulla välineellä pois.
(https://3.bp.blogspot.com/-OxbQQt4uQGY/Wb2ljnoEO2I/AAAAAAAASMs/JDvTmo8kvqQc5IZVTmg4C5OpCNl3ODmaACEwYBhgL/s1600/IMG_4070%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

(https://1.bp.blogspot.com/-cPpE1oTnHlE/Wb2lkSxkfaI/AAAAAAAASM0/mALk5xG-IC0UPTU59Huq-fKpWn21T7rTQCEwYBhgL/s1600/IMG_4075%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Sitten otetaan valitsemasi tekoripset.
(https://1.bp.blogspot.com/-eeZ2x2nVEjE/Wb2lk3rQBsI/AAAAAAAASM4/1gkGdcESBAQSGXBGSk7klLSkbozOl4tZACEwYBhgL/s1600/IMG_4077%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Tekoripsissä on aina selkeä ulko ja sisäreuna. Itse käytän näistä ripsistä tämän sisä reunan. Ripsien pituuden voit mitata Pullipin vanhoilla ripsillä tai tehdä leveämmät kuin stock ripset ovat, itse suosin leveämpien tekemistä, jotta ripset näyttävät hieman luonnollisemmilta ja täyteläisimmiltä.
(https://2.bp.blogspot.com/-jjMkU6iwfag/Wb2llQBavNI/AAAAAAAASM8/dargUeFGcOokZ6ZWtYM7lcnO5WMH9HujACEwYBhgL/s1600/IMG_4080%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Yleensä leikkaan siis puolesta välistä ripset poikki.
(https://2.bp.blogspot.com/-5ZSJ7FQyG-M/Wb2ll5pRJrI/AAAAAAAASNA/WqDIfgUO-jw2M6YRn5aZL95FatHoIqmtgCEwYBhgL/s1600/IMG_4081%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Toinen puoli jota et aio käyttää kannattaa aina säilyttää seuraavaa nukkea varten!
(https://3.bp.blogspot.com/-fRjY0SXc_aw/Wb2lmKhdMOI/AAAAAAAASNE/wGUqjMX_fS0Cwz8mVgrwQTiZxa0jh7VuQCEwYBhgL/s1600/IMG_4085%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Sitten teipin liima puoli laitetaan vastakkaiseen suuntaan. Lyhyempi puoli ripsestä laitetaan nuken luomien leveämmälle puolelle eli sille puolelle missä jousi on eli "sisäpuolelle" (nenän puoleinen reuna). Pidempi puoli taas ulko reunaan.
(https://1.bp.blogspot.com/-tU1hyaGq_Xg/Wb2lmqslijI/AAAAAAAASNI/lcdvMjsQ7pwkC9oHDDrhJHgBWcWXn73KwCEwYBhgL/s1600/IMG_4090%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Sitten luomet voi koittaa laittaa paikalleen ja samalla käsiä pitäen tarkistaa, että ripset ovat hyvässä asennossa ja suht saman näköiset molemmin puolin. Pieni erinäköisyys useimmiten ei ainakaan minua haittaa, mutta tässä vaiheessa se on helppo vielä korjata.
(https://2.bp.blogspot.com/-ZBUkQuP1sM8/Wb2lmy0VpHI/AAAAAAAASNM/mxTG6p5AN7w45QHc8jiZq4TZ78xHcZm_gCEwYBhgL/s1600/IMG_4096%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Kun omasta mielestäni ripset on hyvillä kohdilla laitan vielä toisen, leveämmän ja pidemmän teipin molempiin luomiin, jotta ripset pysyisivät varmasti hyvin kiinni. Teipillä kiinnittäessä kannattaa kuitenkin muistaa, ettei luomia kannata kokoaikaa rämpyttää kiinni ja auki, jotta nämä pysyisivät mahdollisimman hyvin paikoillaan.
(https://1.bp.blogspot.com/-VVGK2qCvhMs/Wb2lnbzWzNI/AAAAAAAASNQ/7_f9o6-bEOYmajCTy5CFM0uFExBN8RqMgCEwYBhgL/s1600/IMG_4123%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

(https://1.bp.blogspot.com/-KbIOCraVASc/Wb2loEDBG8I/AAAAAAAASNU/5jAaKsmsCXMYHbc95xRpQM3tO0vo0FTmwCEwYBhgL/s1600/IMG_4127%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Tämän jälkeen luomet laitetaan takaisin paikoilleen niin että jouset ovat sisäpuolella molemmin puolin. Kannattaa myös tarkistaa että jouset jäävät hyvin "otsan kohdalle" jotta ne saa vedettyä takaisin ylös paikoillensa.

Sen jälkeen kun luomet on hyvin paikoillaan voit laittaa silmämekanismin takaisin paikoilleen varovasti. Kannattaa pitää huolta, että silmät menee oikeille paikoille ja että luomet pysyy paikoillaan kun asetat mekanismin niinden päälle.
(https://4.bp.blogspot.com/-btk8YIvWRvc/Wb2loUG9ggI/AAAAAAAASNY/tI39udiLLJ4YzRHwyPXdD7EB5wn35Ap6QCEwYBhgL/s1600/IMG_4139%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

(https://4.bp.blogspot.com/-sYD814QsUDk/Wb2loss40yI/AAAAAAAASNc/juCjJm0YuPYWTLk5u3l7u12yZL6oh5UIACEwYBhgL/s1600/IMG_4157%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Tämän jälkeen täytyy muistaa nostaa jouset takaisin ylös samalle paikalle.
(https://2.bp.blogspot.com/-q4zzg26QSgM/Wb2lotqYhjI/AAAAAAAASNg/fCG4Gy7VUx4F5yjnPrGT4ejP_lPS88a9QCEwYBhgL/s1600/IMG_4163%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Sitten silmätapit myös takaisin paikoilleen! Niistä erottuu helposti miten päin ne kuuluu laittaa, koska jos ne ovat väärinpäin et voi painaa sitä alas ollenkaan. Tässä vaiheessa kannattaa kokeilla että silmät liikkuu ja menee kiinni, jotta ei tarvitsisi aloittaa ihan alusta.
(https://1.bp.blogspot.com/-NpWoUqt24o8/Wb2lpAj9kcI/AAAAAAAASNk/p5BcRMKou4wPbBhIsug_jBhhEOT-EAvigCEwYBhgL/s1600/IMG_4168%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Sen jälkeen voit kiinnittää vartalon takaisin. (Vaihdoin samalla obitsun, siksi obitsu on stock vartalon tilalla)
(https://2.bp.blogspot.com/-MRdaAS_RRMQ/Wb2lhwDG0EI/AAAAAAAASN0/fcJkgEjNvogOEod1sRKmo_eZ9D3Bp23xwCEwYBhgL/s1600/IMG_4044%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Ja pää myös takaisin kiinni. :)
(https://2.bp.blogspot.com/-3SmmpeJwjJY/Wb2lpbnNl9I/AAAAAAAASNo/-stDFdwWXY8E3teWH3At8TYilmBTktrxgCEwYBhgL/s1600/IMG_4180%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Ja päälaki tietenkin! Päälaen voi kiinnittää teipillä esim. näin tai sinitarralla. Myös erikeepperillä kiinnittäminen on vaihtoehto, mutta niin kiinnittäessä voi olla vaikeaa irroittaa päälakea uudestaan.
(https://3.bp.blogspot.com/-OH3nebERkS0/Wb2lpqmHpgI/AAAAAAAASNw/09FJ-I16SyAuxDVdaKuprkNNtOkFAZLFACEwYBhgL/s1600/IMG_4182%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Valmista tuli! :)
(https://3.bp.blogspot.com/-KRuF-se6AWo/Wb2lqTJ-umI/AAAAAAAASNs/jHcANMBlRH0gZl8glfF9SeD3qpFSVF76ACEwYBhgL/s1600/IMG_4213%2B%25E2%2580%2593%2Bkopio%2B%2528640x427%2529.jpg)

Toivottavasti tästä oli apua!
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: GingerLady - Joulukuu 27, 2017, 19:27:33 ip
Pahoittelen jos tätä on ketjussa jo kysytty, mutta kysynpä että mistä voisi löytää erivärisiä tekoripsiä? Itse en niistä paikoista joista olen osannut etsiä, ole löytänyt kuin erimallisia mustia, ja sitten jotain värikkäitä karnevaali-sulkaripsiä... ::) Hakusessa olisi harmaat/hopeisen väriset, ei mitään glitteriä eikä tartte olla superpaksut tai pitkät.
Tässä pari kuvaa minkätyyppistä haeskelen:
Vaaleat ripset 1 (https://lesjeunette.files.wordpress.com/2015/12/dsc_9589.jpg?w=1200)
Vaaleat ripset 2 (https://farm2.staticflickr.com/1533/24598583856_4026bcddbe_b.jpg)
Vaaleat ripset 3 (https://farm9.static.flickr.com/8820/27667563264_5d1cbb5345_b.jpg)

Valkoisetkin käy (niinkuin kuvissa?), mutta mieluummin hieman harmaat jos sellaisia edes on olemassa... Mistä kaupoista/ nettikaupoista yleensä ostatte ripsenne? Kiitän avusta ^_^

//Edit// Niin, ja taeyangien ripsienvaihto ei kai poikkea miltään osin pullipin vaihdosta?
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Turre - Joulukuu 27, 2017, 20:29:31 ip
Näin pikkujoulusesongin jälkeen ja uudenvuoden juhlien kohdalla voi tavan kemppareissakin olla näyttäviä tekoripsiä. Normaaliin vuodenaikaan niitä myyvät pilailutarvikekaupat ja muut joissa myydään myös kasvomaaleja yms. raflaavampaa kosmetiikkatavaraa estraditaiteilijoiden käyttöön. Joskus myös kampaamotukuissa on valikoimaa mikäili liike myy myös maskeeraajien tarvikkeita.

Nukkefirmojen värilliset ripset ovat kesyä kamaa noihin ihmisille tarkoitettuihin verrattuna ja hartsinukeille suunnatut ohuen ohuet ripsinauhat ovat Pullipin kokoisella nukella liki näkymättömät.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: GingerLady - Joulukuu 27, 2017, 20:53:31 ip
Kiitos tiedosta, Turre ^^ Pitääkin pitää silmät auki, jos juuri nyt on paras sesonki :)

Olenkin nähnyt nukke-ripsiä mm. etsyssä, ja mietinkin että ne ovat varmaan liian ohuita & lyhyitä Pullip-perheen nukeille :)
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Turre - Joulukuu 27, 2017, 23:52:23 ip
Ihmisten ripsissä on usein liiankin kanssa mittaa ja volyymiä, mutta sitä saa kyllä tarvittaessa pois. Eteenkin jos tavoitteena ei ole luonnollinen huomaamattomuus niin yleensä ne nukkeripset ovat liian vaatimattomia.

Sinällään nukkeripsiä myyvät varmaan kaikki nukkejen vaatteita, silmiä ja peruukkeja myyvät firmat ja ripsinauhaa saa metritavarana tosi edullisesti niiden kautta. Mutta se ei ehkä nyt ole se mitä haetaan.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Dormouse - Joulukuu 28, 2017, 00:17:54 ap
GingerLady ebaysta (tai muusta kiinarihkamaa myyvästä kaupasta) voi löytyä. Harmaita tai hopeisia en ole nähnyt (ainekaan sen näköisiä mitä sinä haet) Valkeiden värjäys esim. hopeatussilla on varmasti mahdollista tai akryyleillä maalaaminenkin. Ripsien vaihto ei eroa juurikaan. Omasta mielestäni jopa helpompaa, kuin tytöille kun ei ole niin pyöreät ulkokulmat silmissä.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: GingerLady - Joulukuu 28, 2017, 01:16:47 ap
Turre, olenkin pohtinut että voiko ripsiä jotenkin parturoida lyhyemmiksi ennen kuin ne laittaa nukelle ;D Tiedätkö millä välineillä ja tekniikoilla se käytännössä onnistuu? Kuolasinkin niitä nukenripsinauhoja kun olivat niin halpoja. Mutta todennäköisesti jäisivät mulla käyttämättä kuitenkin. En halua kustomille mitään erityisen pitkiä diivaripsiä (joskus nukke voi näyttää vähän "uniselta" jos ripset on tosi pitkät), mutta kyllä ne kuitenkin saisivat kauempaakin erottua ja näkyä. En tiedä kuvittelenko vain vai onko tuolla kuvan 2 nukella aiemmassa viestissäni jotenkin lyhyemmät ripset? Ihan somat. Tuskin nukenripsiä kuitenkaan?

Dormouse, olenkin katsellut mm. ebaysta, wishistä ja etsystä, eikä noissa ainakaan ollut värillisenä kuin niitä sulkaripsiä tai sitten jotain ihme timanttinauhajuttuja. Jos ripsiä värjäilee, niin voivatkohan ne värjätä nuken meikkiä tai silmiä? En kyllä vielä osaa sanoa että olisivatko valkoisetkin ihan ok, vai erottuvatko liikaa peruukista. Toisaalta nuken meikissäkin on kirkkaan valkoista, jolloin sopisivat varmaan ihan hyvin. Pitää katsoa sitten uudelleen kun peruukki saapuu ^^ Kiva myös kuulla ettei ripsien vaihto eroa Pullipista!

Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Turre - Joulukuu 28, 2017, 13:43:12 ip
Täällä on jossakin foorumin uumenissa Huniksen ketjukin ripsien lyhentämisestä. Simppeleimmillään ripset kiinnitetään sen verta taakse että vain haluttu määrä kärkeä on näkyvissä. Jos karvan laatu sallii, sitä voi surutta myös leikata. Jos leikkuun tekee viistoon tai trimmausveitsellä, jälki on luonnollisen näköinen kärkeä kohti kapeneva karva.

Kaikki värjätty on riskinä värjätä myös nukkea. Mutta ainakin täkäläinen maskeeraustarvikkeita myyvä puoti myy tekoripsiä niin hopeisena, valkoisena kuin kaikkina muinakin väreinä. Sekä niitä älyttömiä harjoja että vähän harvempia ja nukella luontevamman näköisiä.

Nuo hartsinukkejen luonnolliset ripset joita nauhoina myydään ovat liki puolet ohuempaa ja lyhyempää karvaa kuin Pullipin stock-ripset. Eli jos tahtoo ihan karvatonta lookia niin niitä sitten. Toki tarjolla on myös pidempää ripseä joka varmaan toimisi näillä isosilmäisemmilläkin.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Dormouse - Joulukuu 28, 2017, 15:04:39 ip
GingerLady tietty ne voivat värjätä, riippunee aineista joita käyttää. Parasta olisi varmasti löytää valmiiksi sopivat ripset. Itse olen lyhentänyt ripsiä mm. tekemällä uuden ripsinauhan. Eli laittamalla runsaan kerroksen liimaa ripsiin kohtaan, johon haluaisin niiden loppuvan ja laitan muovin päälle kuivumaan. Kuivuttua kokeilen kestääkö liima ja jos ei lisään ja odotan kuivumista ja toistan tarpeen mukaan. Sitten leikkelen ylimääräisen pois. Helpointa on laittaa pään sisälle ylimääräinen osa, mutta pullipeilla ym. se voi hieman häiritä silmämekanismia tai irrota sitten helpommin kun silmämekanismi hinkkaa niitä. Itse en tykkää leikeltyjen ripsien ulkonäöstä ja se on melko haastavaa touhua, minulle siis. Koska olen aikas laiska tuollaisen hommaan. :D

Turre tuo paikka kuulostaa erittäin kiintoisalle. En ole nähnyt hopeisia tekoripsiä juuri missään, ainekaan sellaisia _ripsiä_ vain sellaisia muovista tehtyjä karnevaalityyppisiä, jotka ovat aika tökeröt. Harmaat ripset olisivat kyllä todella kiintoisa löytö... Niitä ei tosiaan löydy ainekaan ebaystä. ??? Hartsisten harvempaa ripsinauhaa voisi toki laittaa limittäin, jos onnistuu tarpeeksi pitkää löytämään.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Turre - Joulukuu 28, 2017, 16:18:56 ip
Ottakaapa selvää missä teidän seudulla drag queenit ja muut estraditaiteilijat käyvät ostoksilla. Tai ylipäätään kuka myy maskeerausvälineitä. Tässä ison ketjun Punanaamion valikoimaa esimerkiksi.
https://www.punanaamio.fi/meikkaus-ja-maskeeraus/meikkaus/ripset-ja-ripsiliimat.html (https://www.punanaamio.fi/meikkaus-ja-maskeeraus/meikkaus/ripset-ja-ripsiliimat.html)
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: GingerLady - Tammikuu 07, 2018, 01:23:04 ap
Unohdin vastata, kiitos Turre avusta! Totesin paikallisen pukuiluliikkeen portaineen sen verran esteelliseksi (>:(), että päädyin tilaamaan suoraan tuolta punanaamion sivuilta (eipä paikallisessa nettisivujen perusteella myöskään ollut "tavallisia" vaaleita ripsiä). Ripset tulivatkin jo postissa, ja myös vähän muuta pikkusälää siinä sivussa :D Nuo ostamani ovat nyt sitten vitivalkoiset, pitää katsoa josko niihin jotain sävyä yritän saada aikaiseksi. Ensiksi odotan peruukin postista, että voi verrata kuinka pahasti riitelevät keskenään.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: GingerLady - Joulukuu 29, 2018, 21:24:45 ip
Vaivaan taas tätä ketjua ^^' Nyt on siis Abelin ripset vaihdettu:


Ainoa ongelma on taivutus-yritysten jälkeenkin, että ripset näyttävät edelleen "pitkiltä". Mittasimme kyllä tarkasti samanlevyiset ja -pituiset palat uusista ripsistä kuin stockit, mutta siitä huolimatta näyttää ikään kuin simät olisivat auki ollessaankin puoliksi kiinni. Onko kenelläkään vinkkejä, jolla ripset saisi taivutettua ylöspäin? Ne ovat aika jäykkää muovimaista materiaalia, enkä ainakaan sormin vääntämällä juuri saanut muutosta aikaan. Auttaisiko lämpö tai vesi? Tai ripsientaivutin? Tai uskaltaako niitä leikata?


/Siniirr edit: Liian isot kuvat poistettu.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Turre - Tammikuu 02, 2019, 00:07:45 ap
Minä olen ihan vaan sormella painanut liian alaviistoja ripsiä fiksumpaan asentoon.
Mutta kyllä niitä leikatakin voi jos tohtii.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: GingerLady - Tammikuu 02, 2019, 00:43:08 ap
Selvä juttu, Turre. Pitää varmaan vaan painella sitten kovemmin ;D

Ai niin, ovatko silmät olleet kiinni vai auki kun olet painellut?
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Jaya - Tammikuu 02, 2019, 01:37:41 ap
Itse taivutin ripsiä kun olin juuri laittanut ne luomiin kiinni. Pidin kynnellä kiinni ettei ripsinauha karkaa teipin alta (ne on nyt teipillä kiinni kun en löytänyt erikeepperiä xD) ja painoin peukalolla ripsiä ylöspäin ihan kunnolla. En mitenkään voimalla, mutta ihan tarpeeksi jotta ripset oikeasti taittuvat eivätkä vain myötäile liikettä. Toimi ihan hyvin eikä roikkuneet enää. Aikasemmin olen koittanut sitä että jättää nuken silmät kiinni pitkäksikin aikaa ja sormella koittanut taittaa nuken ollessa kasassa, mutten ole näin huomannut mitään muutosta.

Ripsentaivutin toiminee, mutta silloinkin purkaisin nuken ensiksi, jotta ripsi pääsee taittumaan ihan tyvestä. Vedestä en osaa sanoa mitään. Ja uskaltaahan niitä leikata, ripsiä kun saa aina uusiakin jos menee vikaan, mutta niihin usein jää silloin sellaiset "tylpät" päädyt, joista itse en ainakaan pidä. Mutta kun ne roikkuvat noin alhaalla, niin roikkuvat ne silti vaikka olisivatkin lyhkäsemmät. :)
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: Turre - Tammikuu 02, 2019, 13:46:46 ip
Ihan silmät auki niin, että näkee miten ripsen kuuluisi asettua. Vähän niin kuin sitä yläluomen reunaa vasten taittaen, mutta kuitenkin niin ettei ripseen tule ihan kulmaa vaan pehmeä kaarre. Ihan simppeliä mutta kuulostaa selitettynä oudolta :)

Ripsiä saattaa joutua tuolloin tällöin painamaan. Osa tuppaa suoristumaan ihan stock-ripsissäkin niin, että ennen kuvaamista saa vhän tyrkkiä niitä kauniimpaan asentoon.
Otsikko: Vs: Ripset
Kirjoitti: GingerLady - Tammikuu 02, 2019, 17:55:12 ip
Kiitos vinkeistä, Jaya ja Turre :) nuken päätä en nyt heti ole avaamassa, eli kokeilen painaa sormella. Mietin myös sellaisilla metallisilla pinseteillä painamista, joilla voisi taivuttaa ripsiä luomen molemmin puolin sen ollessa nuken päässä. Paperia tietysti joka väliin, ettei meikki naarmuunnu. Tai jos mikään ei auta, niin Abel saa nyt sitten vaan näyttää vähän uniselta toistaiseksi ;D