Kirjoittaja Aihe: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu  (Luettu 63167 kertaa)

Werna

 • MIB
 • ****
 • Viestejä: 489
 • Pullipisti
  • Flickr
Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« : Helmikuu 05, 2010, 22:45:15 ip »
Hunajan lisäys:
Voiko peruukeissa sitten olla näin suuria eroja ?

Kyllä voi olla huimiakina eroja. Ja oikeastaan yhdestä ei kannata vetää johtopäätöksiä vaan kun tulee useampia niin sitten voi jo jotain päätellä. Esimerkiksi viisi. Toisella takkuuntuva, toisella silkkinen, saman nuken tukka voi vaihdella laidasta laitaan.

Mielestäni peruukeissa on pullipeilla eniten laatuerovaihteluja, mekanismit, chipit ja meikit on yleensä laadukkaita/toimivia. Vartaloissakin on harveemmin eroja, yleensä nitisee kaikki uudet 3-4 kehoiset nuket. Ja ykköskehon kaulatapin rikkoontuminen on ihan yleinen vaiva.

Laatu on pullipeilla aina vähän onnen kauppaa. Toisella voi tulla hyvä laatuinen ja toisella huono hyvin helpostikin samalla nukella.

Ja siis muistakaa että tämä ei ole vain negatiivisten asioiden keräämiseen, yhtä paljon tietoa antavat tiedot onko hyvä, huono vai ok laatuinen. :3

Ja myöskin siitä tahraako vaatteet voi kirjoittaa tässä.

-----

Wernan viesti:

Monessa keskustelussa on sivuttu nukkejen stock-kamppeiden vaihtelevaa ja usein puutteellista laatua. Ainakin oman kokemukseni mukaan varsinkin peruukeissa on kuitenkin aika reilusti laatuvaihtelua, joten ajattelin perustaa tällaisen ketjun, jossa voitaisiin jakaa kokemuksia ja arvioita eri nukkemallien peruukkien ja vastaavien laadusta. Tällähän saattaa olla merkitystä jo ostopäätöksenkin kannalta. Ketjuun voi myös heittää kysymyksiä, mikäli haluaa kysellä kokemuksia esim. tietyn nuken peruukin tai muiden varusteiden laadusta.

Tässä omia kokemuksiani peruukeista:

Dal Tezca - (polkkapituinen musta peruukki) Tezcan peruukkihan on tarkoituksella tehty takkuisen peikkotukan näköiseksi. Hiuslaatu on melko jäykkää eikä näin ollen ole takkuuntunut tarkoitustaan enempää. Vino otsatukka oli melko epätasaisesti ja huolimattoman oloisesti leikattu. Helppo pitää alkuperäisessä kunnossa.

Dal Angry - (pitkä sininen tukka kahdella saparolla) Stock-kuntoisena Angryn hiukset muodostuvat kahdesta korkkiruuvilla olevasta saparosta. Kun kiharat avaa, paljastuu että tukka on oletettua paksumpi. Itse avasin kiharat ja saparot melkein heti, joten ei ole kokemusta siitä, kuinka ne saisi halutessaan pysymään alkuperäisessä muodossa. Avaamisen jälkeen peruukin latvat alkoivat helposti takkuuntua. Myöhemmin suoristin peruukin, ja suoristuskäsittelyn jälkeen se oli taas kuin uusi. Pysyi hyvin kiiltävänä ja latvatkin pysyivät suoristettuina auki, kun niitä silloin tällöin kevyesti selvitteli. Laadultaan stock-peruukiksi sieltä paremmasta päästä.

Pullip Asuka - (pitkä punainen peruukki otsatukalla) Peruukki on pidettävissä suht siistinä huolellisella hoidolla, mutta laatuero esim. cancanin peruukeihin on selvä. Itse leikkasin tämän peruukin myöhemmin lyhyeksi.

Pullip Clarity - (pitkä vaalea peruukki nutturalla) Avattuna huonokuntoisin omistamistani stock-peruukeista. Jotenkin rasvaisen/öljyisen oloinen pesusta huolimatta, laadultaan hyvin muovisen oloinen. Latvat vaikea huolellisella hoidollakaan pitää siisteinä.

Taeyang Filato - (musta lyhyt peruukki) Stock-peruukiksi yllättävän hyväkuntoinen, pysyi helposti siistinä ja kiiltävänä ilman ihmeempää hoitamista. Hiuslaatu suht jäykkä ja paksu, mikä auttaa peruukin hyvänä pysymisessä.

Dal Lizbel - (ruskea pitkä, kihara peruukki) Kiharat melko "jäykät", ilmeisesti jollain aineella käsitellyt, mikä auttanee peruukkia pysymään siistinä ja takuttomana. Hiukset melko paksut. Ihan hyvälaatuisen oloinen.

Dal Puki - (musta pitkähkö peruukki kahdella saparolla) Hiuslaatu samantyyppinen kuin Filatolla, eli suht jäykkä ja paksu. Hiusten liioittelematon pituus ja runsaus auttanevat peruukin hyvänä pysymisessä. Vaikuttaa tähän mennessä kohtuullisen hyvälaatuiselta. Edit: Nyt paremman tutustumisen jälkeen tuntuu, että tämä on kuitenkin jonkin verran "muovisemman" oloinen kuin esim. Filaton peruukki. Laatueron huomaa parempilaatuisiin.
« Viimeksi muokattu: Syyskuu 14, 2010, 17:07:48 ip kirjoittanut Hunajasieni »
Pullipit: Rebecca (Asuka), Justine (custom Cornice), Fanny (Clarity), Alisa (Aya), Miona (Youtsuzu), Maija (Greggia)
Dalit: Leonoora (Tezca), Amalia (Angry), Vilmiina (Milch), Eevi (Hangry)
Taeyang: Sam (Filato)
+ BJD:t 4 kpl & Blythet 2 kpl


*Flickr*

*Instagram*

Mekika

 • OOAK
 • ***
 • Viestejä: 372
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #1 : Helmikuu 06, 2010, 11:03:56 ap »
Pullip Papin (vaalea.pun mohairperuukki) Papinin peruukki on yksi sieltä huonoimmasta päästä. E kestä harjausta ja hiuksiakin irtoilee. Vaatteiden laatu on taas ihan ok. Niihin on liimattu teksiä, siipiä ym muuta sälää jotka kuitenkin irtolevat.
 
Pullip Suiseiseki (pitkä ruskea peruukki korkeilla) Suiseisekin peruukin laatu on taas parhaimmasta päästä. Korkkiruuvit oli suht helppo suoristaa. Kun ne olivat korkeilla hiukset vaikuttivat ohuilta, mutta suoristamisen jälkeen paksut. Peruukkia on helppo pitää hyvänä harjauksella. Vaatteet eivät taasen ole mitään parasta. Niissä on valkoista, johon vihreästä kankaasta tarttuu väriä. Sukkahousut ovat liian lyhyet, eivätkä pusu huvin ylhäällä.
Siru [Suiseiseki]
Amelia [Sfoglia]
Milka [Eos]
Mai [Pollon]

Bbella

 • OOAK
 • ***
 • Viestejä: 218
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #2 : Helmikuu 06, 2010, 12:33:39 ip »
Dal Kanaria (vihreät korkkiruuvit): Peruukki suht. hyvälaatuinen. Taakkuuntui helposti, mutta sai kampaamalla taas siistiksi. Vaatteet olivat ihan hyvälaatuiset, mutta sukkahousut hiukan pienet, eikä kenkiä saa millään ilveellä pois.

Dal Hinaichigo (vaaleahkot kiharaiset): Aika hyvä laatuinen. Ei mene helposti takkuun, joka on hyvä, koska en uskaltaisi sitä kammatakkaan. Vaatteet hyvälaatuiset mielestäni. Vaaleanpunainen rusetissa ja asusussa liian tummaa, mutta se onkin mielipide asia.

Milly

 • Kannatusjäsen
 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1843
 • Pullipisti
  • Nukkeblogini
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #3 : Helmikuu 06, 2010, 15:44:31 ip »
Minulla on Dalin stock-peruukit Melize, Rot Chan ja Frara.

Minusta nämä kaikki kolme ovat pysyneet siisteinä ja hyvinä, ja asettuvat kauniisti päähän. Tosin, kaikki kolme ovat suhteellisen lyhyitä ja suoratukkaisia.

Pullip Brand New Purezzan kiharainen oranssi peruukki herätti epäilyksiä kiharoiden kestävyyden suhteen, joten myin sen pois ennen kuin se ehti mennä yhtään huonoksi.
My FB ~ * ~ My Doll Blog ~ * ~ My Etsy shop ~ * ~ My Flickr ~ * ~

Sakura

 • OOAK
 • ***
 • Viestejä: 248
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #4 : Helmikuu 06, 2010, 19:53:34 ip »
Pullip Holly: Aluks kun oli viel nuttural pysys hyvin mut kun avas oli kyl ihan kakka laatua! Meni kokoajan takkuun eikä harjaus auttanu.  >:(
Elämä on peli, sitä on vaa opittava pelaamaa ~

Delffiini

 • OOAK
 • ***
 • Viestejä: 387
  • Flickr
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #5 : Helmikuu 06, 2010, 22:19:14 ip »
Pullip Eternia: (musta kiharainen peruukki) Peruukin laatu on aivan hirveä ja siksi kutsunkin sitä rotanpesäksi. En ole saanut peruukkia useista yrityksistä huolimatta suoristettua kuumalla vedellä. Tosin ostin nukkeni käytettynä, enkä tiedä miten entinen omistaja on tukkaa kohdellut..

Pullip Greggia: (ruskea pitkähkö peruukki suoralla otsatukalla) Yllättävän hyvälaatuinen, varsinkin suoristettuna. Tukka tuntuu pehmeältä, eivätkä latvat ole muuttuneet kuiviksi käppyröiksi, niinkuin monille muille peruukeille käy.

Pullip Nahh-ato: (musta pitkä peruukki) Yksi parhaista stock-peruukeista mitä olen nähnyt. Tukka tuntuu pehmeältä ja sitä on ollut helppo suoristaa.

Pullip Prunella, Taeyang Sage & Filato sekä Dal Melize: Näistä peruukeista minulla ei ole mitään erityistä sanottavaa, kaikki ovat ainakin minun hoidollani(pesen kaikki peruukit vähintään kerran kylmällä vedellä ja hoitoaineella) säilyneet melko hyvinä. Joitain olen saattanut hieman leikata latvoista, mutta muuten ne ovat olleet ihan hyvälaatuisia stock-peruukeiksi.


Vielä huomautus Kikalle ja muille, jotka omistavat mohairperuukin, mohairperuukkia ei tarvitse harjata! Mohair on tarkoituksella kiharan pehkon näköinen, eikä se muutu yhtään paremmaksi, vaikka sitä harjaa, vaan päinvastoin.

Nukettaja

 • OOAK
 • ***
 • Viestejä: 213
 • the Hattara
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #6 : Helmikuu 21, 2010, 13:30:14 ip »
Pullip Kirsche: (pitkä punainen kahdella letillä, otsatukallinen)  Ihan mukavan pehmeän tuntuinen, paksu. Lettien avauksen jälkeen hieman laineilla ja pysyi selvänä, nyt reilun puolen vuoden(plus hyvähkön hoidon ja lyhennyksen) jälkeen vähän karhean tuntuinen.

Pullip Zuora: (harmaa pitkä, laineikas) Ihanan paksu! Hieman karhean tuntuinen, latvat pysyivät suht selvinä. Pesun ja leikkelyn jälkeen vielä paksumpi.

Pullip Aquel: (vaalea lyhyt, otsatukallinen) Pehmeähkö myöskin, tosin ohut. Latvat menivät helposti karheiksi ja takkuisiksi.

Pullip Papin: (vaaleanpunainen mohair) Myöskin pehmoinen :D Hyvin harvalla kammalla saa nätisti jakauksen paikkaa vaihdettua ilman irtokarvoja, tosin keskikohtaa peruukki kalju.

Pullip Sfoglia: (vaalea korkkiruuvi, otsatukallinen) Pysyi korkkiruuveineen ihan hyvänä kun otin pois muoveista. Sileä ja paksu. Kiharat pysyivät kun varovasti avasi saparot. Tosin vedin vahingossa tiheällä kammalla kiharoiden yli jolloin menivät sekaisin, mutta kevyesti harvalla kammalla menivät taas nätisti korkkiruuveiksi. Leikkasin peruukin sivuhiusten pituiseksi ja kiharoiden latvoja saa nätisti käänneltyä ja moni kampaus onnistuu.

Taeyang Butler: (harmaa, laineikas, vino jakaus) Sileä ja kiiltävä. Ohuehko. Suoristuken jälkeen latvat tahtoivat mennä takkuun enemmän ja peruukki sojotti sinne tänne sähköisyyttään.

Kiharoitakaan ei kannata harjata vaan antaa vain olla, tai jos ihan pakko on harjata niin hyvin harvalla kammalla!
Life is for pockys. And pocky game.

Nälkäkurki

 • Stock
 • **
 • Viestejä: 192
 • Spem successus alit.
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #7 : Maaliskuu 20, 2010, 12:27:48 ip »
Pullip Xiao fan - Peruukki on aika hyvälaatuinen,sitä ei saa söhryyn millään.Vaatteiden kanssa ei ole myöskään ollut mitään ongelmia.

Dal Angry - Peruukki oli vähän...sininen. Kun olin avannut saparot,hiusten latvat alkoivat takkuuntua hyvin helposti.Suoristamisen jälkeen tätä ongelmaa ei ole enää ollut.Vaatteet olivat TODELLA hyväkuntoiset.
Kiireinen lukiolainen joka vähällä vapaa-ajallaan meikkaa nukkeja ja pelaa videopelejä.

Otan vastaan meikkitilauksia.

pullipp

 • Custom bait
 • *
 • Viestejä: 53
 • mm...rainbow !!
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #8 : Maaliskuu 27, 2010, 20:24:19 ip »
Pullip Clarity: Peruukin latvat takkuuntuvat heti ja joutuu useampaan otteeseen (ainakin minä joudun) ohentamaan niitä latvoja :< Muutenkín mielestäni huonolaatuinen peruukki.
    Vaatteet ovat ihan ookoot laukkua mukaan lukematta. Laukku on minulla jo paloina, koska laukun kahvat esim. ovat liimattu ja liima irtoilee. Onneksi stock asulla ei ole niin väliä...
kierrän ympäri suomen maan laukussa piimää ja leipää vaan

shamrosa

 • OOAK
 • ***
 • Viestejä: 385
 • Pullipisti
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #9 : Huhtikuu 03, 2010, 14:07:07 ip »
Pullip Dita (pitkät laineet, muistuttaa vähän "lettikiharoita", suora otsis, ruskea): Aluksi toimi hyvin, mutta heti ekan harjauksen jälkeen meni ihan karheaksi ja kuivaksi.. Hiuksia irtoilee harjatessa, otsatukka toimii hyvin!
Ennen Shampoo. ^^

gloomybear

 • Stock
 • **
 • Viestejä: 155
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #10 : Huhtikuu 14, 2010, 14:25:15 ip »
Himekon eli siis Soonin vaatteet ja peruukki oli oikein hyvässä kunnossa eivätkä olleet värjänneet nukkea millään tapaa, olin oikein tyyväinen.
Blogini
Kuvaketjuuni!

★ Pullip Naomi
★ Dal Sooni

Anubis

 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1490
  • Doll☆Overdose- nukkeblogi
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #11 : Huhtikuu 14, 2010, 19:27:00 ip »
Amada/Craziia:

Peruuki on suht hyvässä kunnossa. Leikattu lyhemmäksi, ylsi ennen nilkkojen ja pohkeiden väliin, nyt se on siinä yläreiden kohdalla. Latvat karheutuu helposti, mutta muuten suora ja vaalea peruukki on ollut todella hyvä.

Vaatteet sitten. Kengät ja hame olivat ihanat ♥ Takki on söpö, mutta se oli värjännyt käsivarren ylänivelen sinertäväksi. Ei sitä silleen edes huomaa, mutta obitsustakin vähän värjäytyi, eli en uskalla enää paljon sitä käyttää : P
Sukat on tosi hyvät ja kestävät, hameena on kietaisuhame, joka on myös kestävä. Miinusta tulee kengissä siitä, että se nauhat ei millään tahdo pysyä kiinni. Muuten bootsit on ihan suloiset :3
Kotona: Alexandar (Andrew), Amanda (Craziia), Nella (Barasuishou), Mona (Leroy), Ronja (Phoebe), Luca (Mao), Isadora (BRH), Reina (Rin Kagamine), - (Miku Hatsune), Eloise (Sarutobi Sasuke), Charlotte (Maretti)

Doll☆Overdose

Bbella

 • OOAK
 • ***
 • Viestejä: 218
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #12 : Syyskuu 06, 2010, 09:42:20 ap »
Pullip Eos: Hiukset huono laatuiset, menee helposti takkuun ja kiinnittyy kaikkiin koukkuihin kun on niin kähäräinen. :< Pesin ja suoristin kuitenkin peruukin ja nyt se on ihan hyvässä kunnossa. Vaatteet on yksityiskohtaiset ja jotkut pienet mutterit lähtevät suht helposti irti mutta jos käsittelee varovasti niin tuskin menee mikään rikki.

da hae cho

 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1054
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #13 : Syyskuu 06, 2010, 09:51:49 ap »
Chelsea: Peruukki erinomainen. Ei mitään takkuuntumisongelmia, riittää kun välillä vähän kampailee.  :)
Stock-vaatteet yksityiskohtaiset. Muuten hyvät, mutta esim. panta oli vähän huonosti ommeltu, ja takin sisäpuolelta hiha vähän repesi, vaikkei sitä olisi kovin kovakourasesti käsitellytkään. Vyössä ja kaulakorussa "nahka" hankalaa, jos kauheesti ottaa vyötä pois, laittaa takasin, ottaa pois, voi se kulua aika lailla.
♡Nami│Chisato│Risa│Sachiko│Yukari│Rina│Jia│Chinatsu│Saki│Shin♡
tauolla. palaan joskus

Marenki

 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 740
 • ♥~☆~♥
  • KAMISAMA☆DOLLS
Vs: Stock-peruukkien, -vaatteiden ym. laatu
« Vastaus #14 : Syyskuu 06, 2010, 17:03:20 ip »
Pullip Chelsea ~ Peruukki erinomainen tosiaan! Ei ole yhtään mennyt takkuun tai mitään. ^^ Vaatteiden laatu ei ollut niin hyvä, sukat värjäsivät [tosin ei enään kun pesin ne etikalla ja suolalla] ^^

Pullip Celsiy ~ Peruukki ei kovin hyvä... Aika karhea ja sähköistyy helposti. Vaatteet ihan ok, tosin kengät liian pienet...

Pullip Hello Kitty ~ Peruukin laatu todella huono  :-X Meni hirveään sotkuun vaikka ei edes olisi koskenut niihin :B Vaatteet ihan hyvät, tosin aika tiukat jne.

Pullip Souseiseki ~ Peruukin laatu suht. hyvä. Vaatteet ei niin hyvät, värjäävät.

Pullip Suiseiseki ~ Peruukin laatu ihan hyvä. ^^ Vaatteet voivat myös värjätä.

Pullip Shinku ~ Peruukin laatu aika huono. Karhea ja silleen. Vaatteissa ei moittimista.

Pullip Eos ~ Peruukin laatu aika huono myöskin, sotkuun menee helposti. Vaatteiden laadussa ei moittimista.
Pullips:|Maron|Himeka|Karin|Shinku|Souseiseki|Pepe|Viola|Mimi|Mayu|Amu|Azusa|Lemon|Miku|Minchi|Yuina|Miyako|Misaki|Miki♥
Dals:Rima|Miima|Yumi|Lipoca|Hina Ichigo|Yachiru|Rin|Len♥
Byuls:|Hiromi♥
Taeyangs:|Kaito♥
Isuls:|Yuki♥
Tulossa: -