Kirjoittaja Aihe: Pullipit, valokuvaus ja vesi/pakkanen/lämpö/muut ääriolosuhteet  (Luettu 10829 kertaa)

Razoku

 • Stock
 • **
 • Viestejä: 163
 • I'm Donuteater Razo!~
  • Nowhere Dolls
Haluaisitko lähteä ulos kuvaamaan? Arveluttaako jokin asia? Tai jotkin aineet myös sisällä, kuten vesi. Mitä tehdä kun ulkona paukkuu pakkanen? Entä kesäkuumalla helteellä? Näistä asioista ja muista ääriolosuhteista keskustelua ketjussa.

Lyhyt yhteenveto:
(Lue ketjusta lisää, hyvää keskustelua ja vinkkejä aiheesta on, myös kuvia löytyy.)


Yleisesti ulkokuvauksesta:
-Huomioi laukkusi missä kannat nuken. Lähipihalle paras laukku on sellainen joka on tukeva ja josta nuken saa helposti takaisin ja ulos. Pidemmällä matkalla kannattaa myös huomioida kuljetus, menetkö bussilla? Periaatteessa mikä tahansa laukku käy, mutta tukevampi suojaa nukkea paremmin.
-Kääri nukke pehmusteisiin jos menet pidemmälle kuvausretkelle. Lähipihalle ei ole täysin välttämätöntä kääriä, voit myös laittaa pyyhkeen kassin pohjalle niin on joku pehmuste siellä vaikka nukkea ei olisikaan kapaloitu.
-Käytä tukikeppiä tukemaan nukkea kun seisotat sitä avoimessa paikassa, missä et voi tukea sen suurta päätä mihinkään. Varmasti erittäin hyödyllinen myös vedessä kuvatessa, jolloin tikku voi olla pitkäkin ja voit työntää sen syvälle hiekkaan.
-Kun kuivaat nukkea, kasvot taputellaan kuiviksi, niitä ei kannata hangata. Ole erityisen varovainen kustomoidun meikin kanssa, sillä se kestää vähemmän ääriolosuhteita kuin stock-meikit.

-Jos sinua hermostuttaa ulkokuvaaminen niin kannattaa käydä vaikka kävelemässä jossain lähimetsässä tms. etsimässä sopivia kuvauspaikkoja tai mahdollisimman rauhallisia alueita ilman nukkea.
-Nukkekuvaamista ei tarvi hävetä, vaikka se voikin sinua nolostuttaa. Ei ole liian vanhaa tai nuorta eteikö voisi nukkejaan kuvata. :)
-Jos pelkäät kiusaamista, niin voit halutessasi yrittää kuvata jossain missä muut eivät sinua näe. Myös pieni retki autolla tai bussilla vähän kotoa kauemmas voi osoittautua antoisaksi.


Vesi:
-Älä kastele päätä mielellään, sillä nuken ruuvit ja muut metalliosat voivat ruostua.
-Mikäli vahinko kuitenkin tapahtuu, kuivaa nukke mahdollisimman hyvin. Itse ottaisin nuken pään auki mikäli se kastuu, kuivaisin ruuvit ja töpöttelisin mekanismin ruuvit ja vieterit kuivaksi paperilla. Huomioi kuitenkin että nuken päätä tulisi aukoa mahdollisimman vähän.
-Varaa kuivaamista varten mukaasi pyyhe/pyyhkeitä sekä talouspaperia että saat nuken nopeasti kuivaksi.
-Varaudu siihen että nukke kastuu jos kuvaat vedessä tai kovin likellä sitä, laita valmiiksi pyyhe ja muut välineet jotta saat nuken pään kuivaksi hätätapauksessa.
-Käytä posetusapuna tikkuja jos voit, sen voi työntää syvälle santaan eikä vahinkoa toivottavasti tapahdu.
-Nuken takaraivossa olevat ruuvien kolot voi peittää vettä kestävällä teipillä tai tarralla kuvausten ajaksi. Tällöin pään ruuvit eivät välttämättä kastu pienestä kaatumisesta. Tarrat ovat takaraivossa eivätkä siis todennäköisesti näy kuvissa.

-Jos nuken vartalo kastuu, voit ottaa sitä osiin sen verran mitä se sievästi lähtee (jo pelkkä osien toisistaan ulospäin vetäminen auttaa kuivaamaan jointtien välin). Huomioi kuitenkin että koitat irrottaa vain sellaisia osia joiden kuuluukin lähteä toisistaan irti.
-Jos vedessä on klooria (uimahalli sekä uima-altaat) niin en suosittele nuken laittamista veteen ollenkaan. Peruukki voi kärsiä kloorivedestä nukkea enemmän. Meikkikin, varsinkin kustomoitu, voi kärsiä kloorista tai kloorihuuruista. Jos nukke kastuu klooriveteen, huuhtele sekä nukke että hiukset ja toista ylläoleva kohta kastumisesta. Jos hiuksissa on kloorivettä niin kannattaa ottaa irti nuken päästä ja pestä huolellisesti, tarvittaessa pyykinhuuhtelu- tai hiusten hoitoainetta käyttäen.
-Jos nuken vaatteet kastuvat, riisu ne kaikki pois ja kuivata erikseen.
-Ruuviton keho on paras vesikuvaamiseen ja ruuvit tuleekin kuivata mahdollisimman hyvin. Tosin en osaa sanoa onko pehmeämuovinen (esim. SBH obitsu tai 2-tyypin vartalo) keho tähän yhtään sen parempi.

-Stock-meikkiä veden ei pitäisi vahingoittaa, mutta kustomin kanssa ei voi mitään varmaa sanoa.
-Jos nukessa on vesiliukoista liimaa (ripsien/peruukin/chippien kiinnitys), esim erikeeperiä, niin vesi liuottaa ne pahimmassa tapauksessa nukesta irti. Eivätkä teipit välttämättämättä pidä niitä kiinni sen paremmin.
-Huomioi että luonnonvesi voi olla myös likaista, jolloin joudut puhdistamaan/pesemään kastuneet osat paremmin.
-Jotkin peruukit, varsinkin tummat ja uudemmat - tai mohairit - voivat päästää kastuessaan väriä ja tämä voi värjätä nuken. Jos nuken pää/peruukki kastuu, turvallisinta onkin irrottaa se ja kuivattaa se nukesta erikseen. Jos et voi irrottaa peruukkia, laita jotain peruukin ja nuken väliin ja yritä asettaa nukke niin että peruukin vedet eivät pääse valumaan päähän.
-Veden kanssa kuvatessa kannattaa suosia vaatteita, jotka eivät todennäköisimmin päästä väriä tai kutistu vaikka sattuisivatkin kastumaan.


Pakkanen:
-Muista kääriä nukkesi huolellisesti pyyhkeisiin tms. kun lähdet ulos pakkasella. Pidä nukke mahdollisimman lämpimänä. (Se pärjää kyllä ilmankin jos käyt pikaisesti (koti)pihalla, mutta pidemmän matkan tehdessä ottaisin ehdottomasti hyvin käärityn nuken.)
-Jos et kääri nukkea pyyhkeisiin, laita laukkuusi pohjalle sellainen kuitenkin pehmusteeksi niin voit laskea nuken tarvittaessa laukkuun.
-Mieti missä ja millaisia kuvia haluat ottaa jo etukäteen, niin vietät aikaa ulkona mahdollisimman vähän.
-Jos pakkasta on enemmän kuin -10 astetta niin en välttämättä lähtisi koettamaan onnea ulkokuvauksen suhteen.
-Huomioi kuinka paljon pakkasta on, ja minkä verran uskallat nukkea asetella eri asentoihin. Pakkasella kuvatessa pitää aina olla supervarovainen kun vaihtelet nukkejen asentoja (mitä narisevampi/jäykämpi nukke, niin vielä sitä enempi varovainen saa olla).
-Varsinkin tuota -10ntä korkeammissa lukemissa ei nukkea kannata pihalla kauheasti yrittää posettaa, vaan nukke kannattaa posettaa valmiiksi ennen kuin viet sen ulos.

-Kuvattuasi kääri nukke takaisin pyyhkeisiin tms.
-Kun pääset kotiin, riisu nukelta kaikki vaatteet varovasti (varsinkin jos nukessa tai ulkona on/oli lunta/kuuraa) ja jätä nukke pötköttämään pöydälle. Turvallisinta on taivutella sitä mahdollisimman vähän kun se on vasta tuotu sisälle.
-Mikäli ulkona on lämpimämpää (0 tienoilla tai plusasteita) niin katso yltä nukkea ja vettä koskevat tiedot. Loskainen lumi on niin märkää että vettä koskevat hoito-ohjeet on syytä lukaista.

-Muista myös itse pukeutua lämpimästi, ja varautua että saatat joutua olemaan polvillasi/takamuksellasi jos kuvaat kovin lähellä maata. Toppa- ja/tai villahousut on talvikuvaajan paras ystävä! Ulkona kuvatessa ainakin minulla on aina tullut varustuksesta huolimatta kylmä, aina siihen kuluu enemmän aikaa mitä alunperin ajatteli. Myöskin valokuvatessa ainakin itse liikun paljon vähemmän kuin ulkona normaalisti, eli kylmä iskeekin erilailla.
-Ota mukaan kunnolliset ja lämpimät hanskat tai vanttuut että voit lämmitellä käsiäsi kuvaamisen välissä tai lopuksi.
-Kamera on todennäköisesti herkempi tälle rajulle muutokselle entä nukke, eli se kannattaa ulkokuvatessa huomioida myös. Jos sinulla on kameralle suojapussi- tai laukku niin sitä kannattaa käyttää, ja varoa ettet kastele kameraa tai linssiä.
-Kun vaihdat nukkejen asentoa tai pistät sen eri kohtaan, kannattaa kamera sulkea (varsinkin pokkari). Varsinkin jos on lunta, niin sitä on äkkiä sormissa ja kamerassa ja linssissä...


Auringonpaiste:
-Älä koskaan jätä tai säilytä nukkeja suorassa auringonpaisteessa. Myös pullipi kellastuvat auringonpaisteessa vaikka eivät olekaan yhtäherkkiä kuin hartsiset serkkunsa.
-Sisällä laita nukkejen vitriini tai säilytystila niin että siihen ei mielellään pääse aurinko suoraan paistamaan. Jos sinulla on nukkehuone, suosittelen ehdottomasti pimennysverhoja ikkunaan. Toki niitä voi käyttää myös muualla asuintiloissa, mutta ne blokkaa ikävästi myös päivänvalon jos siitä tykkää itse nauttia.
-Jos kuvaat nukkeja ulkona älä jätä nitä pitkäksi aikaa suoraan auringonpaisteeseen.
-Ota mukaan kassi tai päivänvarjo/sateenvarjo suojaksi mikäli haluat pitää nukkea ulkona päivän ja on aurinkoista. (Vaikka miitissä.)
-Leiriydy mieluten johonkin varjoisaan paikkaan jos on miitti.


Helle/kuuma lämpötila:
-Nuken muovi sulaa liian korkeassa lämpötilassa, eli pidä se pois kuumista juomista ja muista lämpimistä paikoista.
-Jos kuumavesikäsittelet nuken hiuksia niin irroita se nuken päästä tai yritä välttää nuken muovia joutumasta kosketuksiin sen kanssa.
-En usko että ulkona lämpötila täällä nousee sellaisiin lukemiin jotta ne sulattaisivat muovia, mutta kuumina päivinä kannattaa suojata nuket hyvin. Samalla lailla kuin neuvovat ihmistä välttämään keskipäivän kuumuuden, se kannataa myösnuken kanssa tehdä, mikäli mahdollista.
-Ulkona lämpöä pahempi vaara onkin auringonvalon kellastuttava vaikutus.

Usko pois, Pullip-nukkekin kyllä kellastuu. Tässä esimerkki tosi pahasta kellastumistapauksesta:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=1295.msg180822#msg180822Hunajaedit: Yhdistin aiheet niin laitoin samalla aloitusviestin kondikseen.


--------

Joo, olen tässä miettinyt, pystyisikö pullipit (tai ylipäätänsä Dalit, Taeyangit, yms.) "uimaan" vedessä? Ettei ne vaurioituisi tai mitään? Menisikö niiden nivelten sisään vettä, oli sitten kyseessä stock tai obistu?

Kertokaa minulle tietämättömälle, te joilla on tästä asiasta kokemusta!
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 28, 2017, 15:41:46 ip kirjoittanut Hunajasieni »

Dette

 • Stock
 • **
 • Viestejä: 176
Vs: Pullip-neidit uimassa?
« Vastaus #1 : Tammikuu 24, 2011, 22:21:31 ip »
Hei, hyvä kysymys! Olen itsekin miettinyt samaa ja ollut kysymässä, mutta nyt sainkin tietää. Tuskimpa ainakaan vartalon kastelusta haittaa on, eikä koko nukenkaan niinkään, vaikka en minäkään suosittele.

Mochi

 • Custom bait
 • *
 • Viestejä: 99
 • GLAMBERT
Vs: Pullip-neidit uimassa?
« Vastaus #2 : Tammikuu 25, 2011, 14:42:59 ip »
Itsekin olen tätä kysymystä kovasti pohtinut, ja ens kesänä otan sellaisen riskin että Mir lähtee kanssani uimaan. En kyllä tyttösen päätä kastele missään nimessä, ja hiuksetkin sidon varmuuden vuoksi, mutta tuskin jalkojen kastelu pahasta on.

Kotona: Pullip Mir [Mir], Taeyang Arion [Hiro], Pullip Kirsche [Keiko], Isul Jimmy X [Jerome]
Youtube & Blogi & Nukke blogi
Tahtoo: Taeyang Rayne [Kaj], Taeyang Sebastian Private Teacher [Ragamuffin], Taeyang Timulus [Ceres]
Ikuisesti haaveena: Scissorhand Edward, psycho Yuki

Elizie

 • Stock
 • **
 • Viestejä: 152
 • wonderland girl
  • twitter
Vs: Pullip-neidit uimassa?
« Vastaus #3 : Tammikuu 25, 2011, 17:09:58 ip »
En usko, että ainkakaan vartalon kastelu mitenkään vaarallista on, mutta päätä varoisin :--) sen sisälle ei varmaankaan ole hyvä päästää vettä.

in home: Willow [pullip Chloi]
like climbing to the top of the tower; anything's possible, so don't give up & never say never

Priima

 • MIB
 • ****
 • Viestejä: 438
 • Child is my name
Vs: Kysymykset ja vastaukset~
« Vastaus #4 : Syyskuu 27, 2011, 22:38:35 ip »
Tietääkö kukaan, että meneekö obitsu pilalle kloori vedestä jos vartaloa uitaa vedessä kokonaan?
Pikainen vastaus, koska lähdemme jo neljän tunnin päästä.. ::) Kannattaa jättää kysyminen viimehetkeen.. Ja anteeksi jos meni väärään osioon, sillä ei nyt oikein ole aikaa etsiä oikeaa.. ::)
Omat pienet kullannuput: OliveSoonaRonjaJunoNeea
Seuraavaksi: Noodle ♥

Turre

 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1905
 • Keräilijä
Vs: Kysymykset ja vastaukset~
« Vastaus #5 : Syyskuu 27, 2011, 22:42:19 ip »
Tuskin kroppa pilalle menee mutta kloori pilaa nopeasti peruukin kuidut. Ei ehkä kannata päästää nukkea uima-altaaseen ja jos se sinne sukeltaa, varaudu hoitoainekylpyyyn jälkikäteen. Jos joudut nuken kanssa klooriveteen, huuhdo nukke hiuksineen jälkikäteen, ihan kuin itsekin toimit uimahallissa. Kloori ei tee hyvää oikein millekään.
2003: Wind, Street, 2004: Panda, Wolf, 2005: Jupi, 2006: Zuora, Rida, 2007: Jolie ja Barasuishou, 2008: Lipoca, 2009: Maretti, 2010: Arashi, Paulia, 2011: Batgirl, 2012: Froggy, Hednar, 2013: Mio, 2016: Undertaker 2018: Utena, Anthy

http://tursaanpuutarha.blogspot.fi/

Turre

 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1905
 • Keräilijä
Vs: Kysymykset ja vastaukset~
« Vastaus #6 : Syyskuu 27, 2011, 23:05:39 ip »
Kloorin äärellä myös huuruaa. Sitä en mene sanomaan mitä se meikille tekee. Voi olla todella viisainta tyytyä altaan äärellä lekottelukuviin. Hyvä jos oli apua ;)
2003: Wind, Street, 2004: Panda, Wolf, 2005: Jupi, 2006: Zuora, Rida, 2007: Jolie ja Barasuishou, 2008: Lipoca, 2009: Maretti, 2010: Arashi, Paulia, 2011: Batgirl, 2012: Froggy, Hednar, 2013: Mio, 2016: Undertaker 2018: Utena, Anthy

http://tursaanpuutarha.blogspot.fi/

Turre

 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1905
 • Keräilijä
Vs: Nuken uittaminen/veden ääressä kuvaus
« Vastaus #7 : Elokuu 09, 2015, 12:36:22 ip »
Peruukkia ei kannata päästää kastumaan. Useimmat kuidut muuttuvat säkkyräisiksi vedessä ja peruukin entraaminen hoitoaineiden kanssa kuntoon on iso työ joka ei aina onnistu. Lisäksi aina on olemassa vaara että peruukin kangasmateriaalinen peruukkipohja kutistuu.
On olemassa myös vaara että ruuvit joita Pullipin rakenteessa on kastuessaan käyvät ruostumaan ja värjäämään nukkea. Ontto Pullip myös vetää vettä sisäänsä ja sen kuivattelu jälkikäteen on iso työ.
Vesi ei sinällään vahingoita itse nukkea, mutta en ainakaan pään sisään päästäisi vettä.
Veden äärellä saa kauniita kuvia, mutta kannattaa miettiä onko uintikuvien ottaminen kaiken sen riskin ja vaivan arvoista?
2003: Wind, Street, 2004: Panda, Wolf, 2005: Jupi, 2006: Zuora, Rida, 2007: Jolie ja Barasuishou, 2008: Lipoca, 2009: Maretti, 2010: Arashi, Paulia, 2011: Batgirl, 2012: Froggy, Hednar, 2013: Mio, 2016: Undertaker 2018: Utena, Anthy

http://tursaanpuutarha.blogspot.fi/

Turre

 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1905
 • Keräilijä
Vs: Pullipit vedessä tai sen lähellä
« Vastaus #8 : Elokuu 24, 2015, 11:27:35 ap »
Minä kävin eilen uittamassa (tahattomasti) yhden nuken ja siitä viisastuneena muutamia huomioita.
Kuten jo yllä on mainittu, peruukki ei välttämättä kestä vettä. Värillisissä peruukeissa voi myös olla värillinen pohjakangas joka VOI huonon tuurin sattuessa päästää väriä.
Jos nukke kastuu kokonaan, vesi liuottaa liimat peruukista ja ripsistä. Varsinkin jos on käytetty Erikeepperiä tai muuta vesiliukoista liimaa. Ylipäätään pään kastelua pitäisi välttää, sillä siellä on eniten ruuveja jotka voivat ruostua ja pään sisälle jäävä vesi voi pahimmillaan vaikka jäädä sinne homehtumaan.
Jos aikoo kuvata tilanteessa, jossa nukke saattaisi kastua, kannattaa varata mukaan pyyhe ja talouspaperia. Niillä nuken ja sen nivelvälit saa kuivaksi. Kasvot taputellaan kuiviksi, ei hangata. Stock-meikkiä ei vesi vahingoita, mutta kustomin kanssa ei voi mitään varmaa sanoa.
Annoin itse märän nuken kuivahtaa auringossa, tuulisessa kohdassa asennossa jossa mahdollisesti peruukista valuva vesi ei värjäisi. Hednarilla on tumman punainen peruukkipohja mutta se ei onneksi päästänyt väriä.
Sanomattakin selvää että kastuneet vaatteet pois nuken päältä ja erikseen kuivumaan. Rantakuvissa kannattaa suosia vaatteita, jotka eivät todennäköisimmin päästä väriä tai kutistu vaikka sattuisivatkin kastumaan.

Laitetaas tähän pari referenssikuvaa.

Tämä oli lähtötilanne...


... ja tähän me päädyimme.
« Viimeksi muokattu: Elokuu 24, 2015, 17:21:51 ip kirjoittanut Turre »
2003: Wind, Street, 2004: Panda, Wolf, 2005: Jupi, 2006: Zuora, Rida, 2007: Jolie ja Barasuishou, 2008: Lipoca, 2009: Maretti, 2010: Arashi, Paulia, 2011: Batgirl, 2012: Froggy, Hednar, 2013: Mio, 2016: Undertaker 2018: Utena, Anthy

http://tursaanpuutarha.blogspot.fi/

GingerLady

 • OOAK
 • ***
 • Viestejä: 212
 • Pullipisti
Vs: Kysymykset ja vastaukset~
« Vastaus #9 : Helmikuu 11, 2017, 15:55:26 ip »
Koitin etsiä tähän vastausta mutten löytänyt. Eli kestävätkö pullip-perheen nuket pakkasta ja lämpötilan nopeita vaihteluita? Tekisi mieli kuvata nukkea ulkona nyt kun on ollut kauniita aurinkoisia pakkaspäiviä (-10-15C), mutta lähin kelvollinen kuvauspaikka olisi puisto, johon on matkaa suuntaansa kävellen noin 20 min. Eli voiko nuken ottaa lenkille mukaan, kuvata puistossa ja sitten takaisin kotiin? Kuljettaisin tavallisessa vuorellisessa käsilaukussa pyyhkeeseen käärittynä. Entä onko se haitaksi, jos nukke tulee nopeasti ulkoa pakkasesta sisälle lämpöiseen? Kiitän vastauksista!
« Viimeksi muokattu: Helmikuu 11, 2017, 16:00:22 ip kirjoittanut GingerLady »

Sade

 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1155
  • Blogi
Vs: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
« Vastaus #10 : Helmikuu 11, 2017, 16:55:51 ip »
GingerLady, itse olen ollut noin puolen tunnin kuvausreissuilla pakkasessa, ja nukkeni ovat sen kestäneet. Olen itsekin hieman skeptinen pakkasella kuvaamisen suhteen, koska aikanani kuulin erilaisia kauhutarinoita siitä, että nukke voisi pakkasessa halkeilla. Ihan mihinkään pahimpiin pakkasiin en lähtisi nukkejani kiskomaan, mutta uskonpa tuon kymmenen tienoilla kieppuvan pakkaslukeman olevan ihan okei. Varsinkin, jos pakkaat nuken hyvin ja lämpimästi.
45 Pullipia | 18 Taeyangia | 8 Dalia | 7 Isulia | 2 Byulia
Nuket | Nukkeblogi | Kirjoitusblogi | Instagram

GingerLady

 • OOAK
 • ***
 • Viestejä: 212
 • Pullipisti
Vs: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
« Vastaus #11 : Helmikuu 11, 2017, 17:24:12 ip »
Kiitos vastauksesta, Sade! Ei siis ole turhaa varomista vältellä ääriolosuhteita. Pitää ainakin kiitää kuvauspaikalle ja kotiin mahdollisimman nopeasti, ettei ulkonaoloaika veny liikaa. Ja tosiaan vältellä niitä kovimpia paukkupakkasia (joita näillä leveyksillä ei kyllä varmaan ihan heti tulekaan).

Ps. Tämä on nyt off-topic, mutta huomasin allekirjoituksestasi, että sinullakin on Grell, vaikkakin pullip-versiona  <33 Kiva törmätä toiseen Grellin omistajaan ^^ Kävin vakoilemassa kuvaketjuasi, ja ovat kyllä ihania kaikki nukkesi! Grellisi taitaa näyttää nykyään hyvin erilaiselta kuin stock (punaiset silmät ja mokkaruskea tukka)? Sievä on, silmät sopii tosi hyvin!

Turre

 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1905
 • Keräilijä
Vs: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
« Vastaus #12 : Helmikuu 11, 2017, 20:15:29 ip »
Digikamera on nukkea suuremmassa vaarassa kun puhutaan suurista lämpötilojen vaihteluista. Muovihan kestää pakkasta mainiosti, mutta sitä ei pidä mennä taivuttelemaan kylmänä. Sitä se ei välttämättä kestä.
Olen itse kuvaillut nukkeja ulkona sinne -35 asteeseen asti ja kyllä kuvaaja ja kamera kärsivät ennen nukkea. Olen itse toiminut niin, että asettelen nuken oletettuun oikeaan asentoon jo sisällä jolloin ulkona ei tarvitse kummempaa kuin tökätä nukke siihen, missä sen tahtoo poseeraavan. Eteenkin todella kylmissä olosuhteissa ei itsekään tahdo viettää aikaa ilman hansikkaita ylimääräistä.

Minulla on ollut nukkeja myös autossa pakkaskelissä pidempiä, useamman tunninkin settejä ilman mitään vahinkoa. Eivätkä ne itsekseen halkeile. Vasta jos kohmeinen muovi saa jonkun iskun tai sitä taivutetaan, seuraa uhkatilanne. Pakkaskelissä yritän kääriä nuket hyvin ja kuljettaa ne vaaka-asennossa niin, ettei mikään niitä pääse yllättäen kolhaisemaan.

Mutta tosiaan se kamera on laite jota ei saisi tuoda suoraan pakkasesta sisään, vaan joka pitäisi ensin hitaasti totuttaa äärikelistä toiseen jotta kosteus ei kondensoidu laitteen sisään. Itse toimin niin, että reissusta tullessa oikein hirveillä pakkasilla tai jos kamppeet ovat olleet autossa, tuon ne ensin tuulikaappiin ja auon suojia niiden ympäriltä hissukseen jotta muutos ei ole niin ärjy. Eli sekä nuket että kamera saavat saman kohtelun.
2003: Wind, Street, 2004: Panda, Wolf, 2005: Jupi, 2006: Zuora, Rida, 2007: Jolie ja Barasuishou, 2008: Lipoca, 2009: Maretti, 2010: Arashi, Paulia, 2011: Batgirl, 2012: Froggy, Hednar, 2013: Mio, 2016: Undertaker 2018: Utena, Anthy

http://tursaanpuutarha.blogspot.fi/

GingerLady

 • OOAK
 • ***
 • Viestejä: 212
 • Pullipisti
Vs: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
« Vastaus #13 : Helmikuu 11, 2017, 21:14:43 ip »
Kiitos vastauksesta, Turre! Ymmärsinkö oikein, että myös nuken nivelet, jotka siis tietääkseni ovat muovia, voivat haljeta, jos niitä vääntää kohmettumisen jälkeen eri asentoon? -30C pakkasiin en ole missään nimessä menossa kuvaamaan, tuo -10-15C on tuskin yhtä raju. Ja tosiaan jos nukke on vielä laukussa kääreissä, niin ei ole noinkaan kylmässä koko reissun aikaa. Voikohan nuken sisälle kondensoitua vettä, joka olisi haitaksi esim. ruostuttamalla ruuveja?

Tuo on hyvä jos pystyy vähentämään yhtäkkisen lämpötilanmuutoksen suuruutta. Mulla ei ole kerrostalossa tuulikaappia, mutta tosiaan lämpötilavaihtelutkaan ei varmaan ole ikinä samaa ääriluokkaa kuin sinulla ;)

Dormouse

 • MIB
 • ****
 • Viestejä: 520
 • In your shadow I can shine~♥
  • Blogi
Vs: Vs: Kysymykset ja vastaukset~
« Vastaus #14 : Helmikuu 11, 2017, 22:21:01 ip »
Itse en ole havainnut nukeissa mitään vaikka pakkasella käyty ulkona kuvailemassa ja tultu heti sisälle lämpimään. Sisälle tuskin kondensoituu vettä haitaksi asti ainekaan. Tasaisesti lämpiäminen olisi toki varmasti hyvä juttu, mutta minä en ole kokenut tarpeelliseksi moista... Jos laitat nuken laukkuun tm kuljetuksen ajaksi niin voisit sen jättää sinne lämpenemään.
Little Pullip: 2
Dal: 4
Isul: 7
Taeyang: 18
Pullip: 27
Byul: 1
Yeolume: 1