Kauppapaikka > Palaute

Osto-opas

(1/1)

Hunajasieni:
Tässä olisi nyt tämä uusi lisä-opas avuksi ostamiseen ja kaupankäyntiin. :)


Myyjän velvollisuudet
-Kuvaile tuotettasi mahdollisimman kattavasti, listaa siis kaikki mahdolliset viat ja ilmoita selkeästi mitä kaikkea kauppaan kuuluu. Muista myös manita, jos nukke ei ole enää stock-kunnossa, vaan olet esimerkiksi kustomoinut sitä jotekin. (Esim. meikkiä on muutettu, tai silmät/peruukki vaihdettu.) Myynti-ilmoitukseen kannattaa lisätä kuvia, jotta ostajat saavat mahdollisimman hyvän käsityksen myynnissä olevasta tavarasta.
-Pidä kiinni lupauksistasi. Jos lupaat lähettää kauppatavaran johonkin tiettyyn aikaan menessä, tee myös niin. Jos jostain syystä lähetys viivästyykin, ilmoita siitä mahdollisimman pian kauppakumppanillesi.
- Pakkaa myyty tavara mahdollisimman hyvin, mikään ei ole ikävämpää kuin saada lähetyksessä vaurioitunut tavara. Käytä siis mieluiten liikaa kuplamuovia ja pakkauspehmusteita, kuin liian vähän. Jos laatikossa on nuken paketoimisen jälkeen hirveästi tyhjää tilaa, täytä ylimääräinen tila sanomalehtipaperilla tai vastaavalla. (Älä paketoi mitään suoraan sanomalehtipaperiin jossa on väriä, sen väri voi tahrata nukkea. Siksi kuplamuovipehmuste ensin nuken ympärille on tärkeä.)
- Postita nukke aina laatikossa ettei se rikkoudu postituksessa.
- Jätä kauppakumppanillesi palautetta kaupoista hänen palauteketjuunsa.


Ostajan velvollisuudet:
-Jos myynti-ilmoituksessa ei mielestäsi mainita kaikkea, kysy myyjältä lisätietoa.
-Pidä kiinni lupauksistasi. Jos lupaat maksaa johonkin tiettyyn aikaan menessä, tee myös niin. Jos jostain syystä maksu viivästyykin, ilmoita siitä mahdollisimman pian kauppakumppanillesi
-Jätä kauppakumppanillesi palautetta kaupoista hänen palauteketjuunsa.


Mitä nukesta kannattaa maksaa?
- Sopivaa hintaa nukelle miettiessä kannattaa tarkistaa onko nukkea vielä myynnissä nettikaupoissa ja suhteuttaa hinta sitten siihen. Jos nukke on täysin uutta vastaavassa kunnossa, siitä voi maksaakin suurinpiirtein saman hinnan kuin nukkekaupoissa, mutta jos nukessa on jotain vikoja, ei ole järkevää maksaa siitä yhtä paljoa. Mitä enemmän nukkesi on Stock-kunnossa, sitä suurempi todennäköisyys on saada siitä summa jonka itse nukesta maksoit.
- Täysin koskematon ja avaamaton nukke on yleensä samanarvoinen edelleen. (Et silti aina välttämättä saa nukesta samaa hintaa kuin mitä olet itse maksanut. Sopivaa ostajaa ei välttämättä löydy.)
- Mikäli nukkea ei enää saa kaupoista tai sitä on harvoissa kaupoissa korkeammalla hinnalla, nuken hinta saattaa olla myös korkeampi. (Tämä erityisesti loppuunmyydyissä ja/tai vanhemmissa julkaisuissa.) Muista kuitenkin että jos ebayssä nukesta pyydetään 600 euroa, niin ei se välttämättä vastaa ollenkaan nuken oikeaa markkina-arvoa. Suhtaudu siis ebayssä oleviin hintoihin varauksella äläkä käytä niitä orjallisina ohjenuorina.
- Jos olet ostamassa vanhempaa/harvinaisempaa nukkea, niin selvitä millä hinnalla muut sitä myyvät, ettet maksa hirveästi ylihintaa. Kaikki vanhat julkaisut eivät ole kalliita, ainoastaan suositummat. Vanhemmat epäsuositut julkaisut voivat olla todella edullisia.
- Jotkut myyjät myös saattavat myydä nukkejaan todella edullisesti.


Nuken arvoa laskevia seikkoja
- Muutokset meikissä. Nuken kasvot ovat nuken tärkein osa ja meikin kunto sekä laatu vaikuttavat nuken hintaan. Yleensä ostaja haluaa mieluiten stock-meikillisen nuken, joten siksikin kustomointia kannattaa aina harkita huolella.
- Stock-meikin puuttuminen ja muokkaaminen alentaa nuken arvoa, kuten myös stock-vaatteiden puuttuminen. Ne ovat osat jotka Pullip-nukeissa eniten maksaa. Nukke ilman stock-asua on edullisempi kuin nukke joka tulee stock-asun kanssa.
- Näkyvät naarmut ja rikkinäiset osat
- Vartalossa olevat värjäytymät ja kellastumiset
- Mitä näkyvämmässä paikassa tai isompi vika on, sitä enemmän se vaikuttaa hintaan. Esim. musta rantu naamassa vaikuttaa hintaan paljon enemmän kuin samanlainen rantu takaraivossa/peruukin alla.
- "Obitsuttaminen" saattaa laskee nuken arvoa, vaikka oletkin itse siitä maksanut lisää hintaa nukkeen. Jos sinulla ei ole siis tarjota alkuperäistä kehoa nukellesi obitsun lisäksi, et välttämättä saa samaa summaa mitä itse nukesta+ylimääräisestä kehosta maksoit.
- Peruukin vaihtaminen saattaa myös alentaa arvoa, sillä sehän ei ole nuken stock peruukki. (Vaikka olisikin parempilaatuinen. Tämä on tosin yleensä vähiten todennäköisesti arvoa laskeva kuin muut kohdat, etenkin jos peruukki on hyväkuntoinen ja laadukas.)
- Vaikka nukke olisikin limited-malli, jos olet poistanut siltä arvokkaimpia osia (meikki, vaatteet tai peruukki), et tule saamaan siitä samaa summaa mitä itse maksaessasi. Ilman stock-osia, nukke ei ole sen arvokkaampi kuin mikään muukaan kustomoitu nukke.

Nukkejen viat
Eri nukketyypeillä on erilaisia vikoja. Myös täysin avaamaton (NRFB) nukke voi sisältää vikoja.
Esim:
-Tummista vaatteista voi olla tahroja. Vanhemmilla julkaisuilla ei välttämättä ole muoveja, ja muovitkaan eivät ihan aina ole estänyt värjäytymistä. Varaudu siis tummempiasuista nukkea ostaessasi tahroihin. (Jos myyt nukkea, mainitse tahrat ehdottomasti!)
-1 keholla on yleensä heikko kaula, koska se on ohuempi.
-2 keholla on yleensä sulamista pehmeän torson ja muovisten osien yhtymäkohdissa.
-3/4-keholla ja dal/byul-keholla on heikot ranteet.
-Taeyang/Namulla voi rikkoutua nilkka.
-Jotkut stock-peruukit voivat olla todella huonolaatuisia.
jne.

Avaa aina nukke rauhallisesti ja huolellisesti ettet riko mitään.


Kauppapaikan säännöt löytyy tästä.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta