Kauppapaikka > Palaute

Kauppapaikan säännöt

(1/1)

Hunajasieni:
Kauppapaikan säännöt

Huomannette että toistaiseksi ei ole näkyvissä kuin tämä palaute-osio. Tämä johtuu siitä että kauppapaikka on ns. suljettu osio, jonne saa pääsyn kun on osoittanut jonkin verran aktiivisuutta foorumilla.
Tällä pyritään vähentämään mahdollisten huijarien määrää sekä eliminoimaan ne jotka rekisteröityvät vain ja ainoastaan myydäkseen jotain. Palstan ensisijainen tarkoitus on kuitenkin jutella yhteisestä kiinnostuksen kohteesta, ei myydä tavaraa.

Poikkeusta voidaan harkita mikäli on kyseessä esim. keräilyn lopettamassa oleva, ylläpidolle entuudestaan (esim. muilta palstoilta) tuttu käyttäjä ja hänellä on palautetta muualla. Ota yhteyttä ylläpitoon, niin katsotaan tilannetta.

Kauppapaikalle haetaan käyttäjäkohtaisesti omien käyttäjätietojen kautta ja ylläpitäjä hyväksyy hänet.

Alle 16-vuotiaan foorumilaisen tulee keskustella vanhempiensa kanssa kaupankäynnistä ennen kauppapaikan selailua ja käyttöä. Oletamme että kaikki ovat vanhempiensa luvalla seuraamassa kaupankäyntiä.

Myynti/ostoketjun pitäminen siistinä
- Myynti- ja ostoketjuissa pitää lukea mitä ostat/myyt. (Esim. "Nukke, chippejä, vaatteita ynm.") Tilaustöissä tämä sääntö ei päde.
- Muista päivittää ketjusi nimi, vaikka joskus myitkin/ostit paljon erilaista tavaraa, niin jos sinulla on jäljellä enää peruukkeja, niin muuta ketjun nimeksi esim:
''Myydään peruukkeja'' sen vanhan ''Myydään Dal, tavaraa, vaatteita jne'' sijaan.
- Jos myyt ainoastaan yhtä tuotetta (esim:''Myynnissä Pullip Eternia'') ja nukke on varattu, niin lisää ketjun nimeen ja/tai myyntihinnan viereen Varattu!
- Kun olet vienyt ostetun tavaran postiin ja ostaja on vastaanottanut sen, poista sen tiedot ketjustasi. Ei jäädä listaamaan tavaroita joiden perässä lukee: Myyty.
- Muista poistaa myydyt tuotteet, ettet jätä mitään ''Varattu'' tekstillä kummittelemaan.

Ketjujen pompauttaminen
- Ketjua saa pompauttaa kun edellisestä viestistä/nostosta on 10 päivää.
- Poikkeuksena jos olette lisänneet ketjuunne jotain uutta/muokanneet tietoja, jolloin ketjun saa nostaa vaikkei 10 päivää olisi kulunut.  - Päivittäistä ketjun pompauttelua EI siis ole sallittua tehdä. Jos lisäät lisää tuotteita samana päivänä, et saa pompauttaa ketjua enää toista kertaa, joten suosittelemme lisäämään kaikki myytävät tavarasi samalla kerralla.

Ketjut, joita aloittaja ei ole pompauttanut tai päivittänyt yli 3 kuukauteen, poistetaan.

Tuotteiden varaaminen
- ÄLÄ varaa tuotetta ellet ota sitä VARMASTI. 
- Alle 16-vuotias tai henkilö jonka rahankäyttöä kontrolloi huoltaja/vanhempi EI SAA varata tuotetta ellei ole JO KYSYNYT lupaa tuotteen ostamiseen.
Varaus on turha jos et ole varma saatko ostaa tai onko sinulla rahaa ostaa. Yleensä myyjä on valmis odottamaan päivän ensimmäisen yhteydenottajan ostopäätöstä joten luulisi että siinä ajassa ehtii vanhemmilta kysyä luvan ja maksupäivän.
- Jokaisella myyjällä on oikeus/"velvollisuus" jättää NEUTRAALI/NEGATIIVINEN palaute ostajalle joka on varannut tuotteen ja on sovittu maksupäivä ja sitten ei kuulukaan mitään ostajalta.

Häiriköinti ja väärinkäyttö
- Häiriö- ja väärinkäyttötapauksissa ylläpidolla on oikeus antaa käyttäjälle bannit kauppa-osioon tai koko foorumille tapauksen mukaan.
- Mikäli käyttäjä ei rauhoitu ensimmäisestä bannistaan, voi seuraavalla kerralla tulla pitkä banni (6kk - 2-vuotta) rikkeen vakavuudesta riippuen.

- Älkää turhaan kirjoittako viesteihin "oi kun ihana, mut ei oo rahaa", sillä se antaa myyjälle turhaa toivoa potentiaalisista asiakkaista.
Kaikki tälläiset viestit poistetaan off-topicina ja niistä tulee merkintä.

- Mikäli ketjun pitäjä on ilmoittanut ekassa viestissä että KAIKKI yhteydenotot yksityisviestillä, niin ylläpidolla on oikeus poistaa ketjuun tulleet viestit (ihan kaikki) ja laittaa niistä käyttäjälle off-topic merkintä.
- Mikäli ketjussa lukee että saa kysyä, niin sitten saa esittää kysymyksiä, mikäli niistä on hyötyä muillekin. (Esim. mahtuuko obitsulle. tms.) Hintaneuvottelut ja tarjoukset laitetaan yksityisviestillä.
- Kaikki muut viestit poistetaan off-topicina ketjuista.

Tuotteet:
- Ei piraatti/feikki/kopionukkejen (sis. bootleg, recast jne.) myyntiä, ostamista tai vaihtamista. Ei myöskään saa kysyä mistä niitä voi ostaa. Myynnissä olevien nukkejen tulee olla aitoja.
- Tarkistathan että myymäsi tuotteet ovat kohtuusiistit ja ilmoita kaikki mahdolliset tahrat, kolhut ja viat.
- Listaa kunto rehellisesti, jos nukessa on paljon naarmuja ja meikissä virheitä/kulumaa/tahroja niin se ei ole "uudenveroinen." Näin ei tule ongelmia kun ostaja saa nuken/tuotteen.


Kauppapaikalle hakeminen

Profiili -> Muokkaa profiilia -> Ryhmien jäsenyys -> hae jäseneksi (klikkaa valitun ryhmän kohdalta).

Pääsyvaatimukset:
- Käyttäjän tulee olla aktiivinen foorumin jäsen, eli häneltä pitää löytyä vähintään 15 asiallista, yli yhden lauseen pituista viestiä.
- Käyttäjän tulee olla yli kuukauden vanha jäsen.
- Käyttäjä on lukenut foorumin säännöt ja noudattanut niitä.
- Käyttäjä on tehnyt esittelyn itsestään Esittelyt-alueelle. (vaaditaan säännöissä)

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

Siirry pois tekstitilasta