Pullip-keskustelu > UKK

Pidä huolta nukeistasi & vältä näitä

(1/12) > >>

Delffiini:
Pullipit, Dalit, Taeyangit, Namut & Byulit eivät tunnetusti ole nukeista kestävimpiä. Jos muistat kuitenkin välttää näitä muutamia asioita, säilyy nukkesi hyvässä kunnossa pidempään.

Kynsilakka ja kynsilakanpoistoaine
Nämä kaksi sinun kannattaa ihan suosiolla pitää kaukana nukestasi. Kummatkaan eivät missään tapauksessa tee ainakaan hyvää nukellesi. Useimmat kynsilakanpoistoaineet sisältävät myös asetonia ja kynsiä hoitavia öljyjä, jotka molemmat ovat haitaksi muoveille. Asetoonitonta kynsilakanpoistoainetta voi käyttää omalla vastuulla, mutta se pitää huuhdella välittömästi puhdistuksen jälkeen.

Öljypohjaiset maalit & meikit
Kun kustomoit nukkeasi, varmista että käytät vain öljyttömiä tuotteita! Öljypohjaisten tuotteiden väri syöpyy nukkesi ihoon ja värjää sen. Kaikki öljyt kannattakin pitää kaukana nukestasi.

Vartalo
Varsinkin vartaloiden pehmeisiin kohtiin jää herkästi jälkiä tummista vaatteista. Joillain nukeilla on myös jäänyt väriläiskiä stock-sukista esimerkiksi jalkoihin. Täällä on yksi ohje, jolla vaatteista voi tehdä ainakin vähemmän värjääviä.

Vartaloiden kanssa kannattaa muistaa myös se, että koskaan ei saisi jättää mitään raajaa koskemaan nuken naamaa. Nuken kasvoja koskemaan jätetty käsi voi jo parissa tunnissa aiheuttaa reaktion eri muovien välillä ja siten jopa sulattaa nuken kasvoja. Myös muut muovit eivät välttämättä ole turvallisia, joten niitä ei kannata jättää koskemaan nukkeasi ainakaan pitkäksi aikaa.

Lämpö ja aurinko
Liika lämpö voi sulattaa nukkesi muovia, auringon valo taas voi haalentaa. Nuken säilytys/asumispaikaksi kannattaakin valita sellainen paikka, joka on mieluummin varjossa kuin suoraan ikkunan ääressä.

Lisää nukeista ja ulkokuvaamisesta/ääriolosuhtesta:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=2150.0


Sulamisesta:
http://www.pullipsuomi.net/foorumi/index.php?topic=1483.0

Vaikka tuossa on jo melko pitkä lista kaikista varottavista asioista, ei Pullippeja silti tarvitse kantaa silkkihansikkain tai säilyttää koskemattomana lasikaapissa. Pullipit eivät kuitenkaan ole leluja, joten kannattaa ennemmin katsoa kuin katua.


Sanokaa, jos jotain unohtui tai tuossa on vääriä tietoja ja kysykää jos on kysymyksiä :]

Hunajasieni:
Bratz-nuket eivät kuulu foorumin aihealueeseen joten bratzejä koskeva keskustelu poistettu off-topicina. (Brätsien muovi on myöskin ihan eri kuin pullipeilla eli ei päde samat säännöt.)

Lisäksi Delffiini tahtoisin lisätä että asetoonitonta kynsilakanpoistoainetta voi käyttää, mutta se pitää huuhdella välittömästi puhdistuksen jälkeen. Pullipeissa olen itse mieluummin tarttunut hiomapaperiin, se on helpompi ja turvallisempi kuin asetooniton kynsäri.

Elizie:
En tiedä, onko tämä nyt ihan aiheellista, mutta sen voisin sanoa, että kynttilä tahraa nuken kädet alta aikayksikön, mikäli sitä talia pääsee kosketuksiin nuken käsien kanssa, ja väritahrat on todella, TODELLA vaikea saada pois, eivätkä välttämättä edes lähde.

KumaKawaii:
Mul ois pikku/iso ongelma... Nukkeni Akoyan stock-vaatteista tulee väriä obitsun pehmeään ylävartaloon ja tahtoisin tietää miten sen saa pois? Voiko siihen osaan käyttää kynsilakanpoistoainetta?

Anubis:
^Ei ainakaan kynsilakanpoistoainetta. Kaikkia värjäymiä ei vaan saa pois, mutta suurimpia vahinkoja voit kokeilla poistaa isopropyylialkoholilla, sillä olen itse saanut aika hyvin putsailtua mm. likaantuneita käsiä & värjäymiä.

// Täältä kannattaa katsoa :>

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta