Kirjoittaja Aihe: Tulli ja maksut  (Luettu 48429 kertaa)

Siniirr

 • Moderaattori
 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1410
 • Entinen Kitty
  • Sinin nukkeblog
Vs: Tulli ja maksut
« Vastaus #105 : Joulukuu 30, 2020, 13:43:35 ip »
Turre: Joo, itelläkin ois tässä nyt tapaus joka aiheutti ongelmia.

Tää teksti on mun blogista kopioitu.

Tämä tullaus koski siis Cocoriang tilaustani. Syy miksi halusin tämän kirjoittaa tänne on se, että te muut ette hämmentyisi näin pahasti kun minä hämmennyin!

Koko tapaus siis alkoi sillä, että mulle tuli puhelimeeni tekstiviesti:


Tästä tekstiviestistä olin aluksi tosi hämilläni ja mietin kokoajan, että voiko tämä olla aito viesti? Eniten hämmensi se, että mun henkilötunnusta pyydetään, mikä on mulle aina tosi hälyyttävä merkki. Laitoin kuitenkin sähköpostia tuohon jälkimmäiseen sähköpostiin, että tahdon tullata tilaukseni itse ja laitoin siihen tuon kerrotun viitenumeron, mutta en laittanut omaa henkilötunnustani tai muita tietoja ollenkaan.

Sähköpostin lähetyksen jälkeen olin edelleen todella hämilläni ja päätin sitten viimein, että laitetaanpas tämä puhelinnumero Google hakuun. Muutama hakutulos sieltä tuli ja menin katsomaan Kukasoitti -sivuston kommentteja. Siellä oli enimmäkseen "häiritsevä" merkintöjä ja yksi kommentti sanoi, että tämä numero on UPS:n huijaus.

Seuraavana sitten pohdin, että miten on mahdollista, että huijarit tietää, mistä minä olen tilannut. Cocoriang kun ei ole mikään "Zalando" tai "H&M" mistä todella moni usein tilaa. Tämä hämmensi ja sekoitti pakkaa entisestään. Aloin pohtia, että voiko ne todella seurata esim. mun Instagramiä ja huomannut sen sieltä. Sekin kuulosti jotenkin tosi kaukaa haetulta ja oudolta..

Tämän jälkeen päätin sitten vähän Googletella tästä UPS huijaus aiheesta ja kävin myös UPS:n omilla sivuilla. Päädyin UPS:n omalle "Näin tunnistat huijausyritykset" sivulle. Tällä sivulla törmäsin kohtaan missä luki näin: "Muista, että UPS ei pyydä palveluidensa vastineeksi maksuja, henkilötietoja, pankkitietoja, tilinumeroita, tunnuksia, salasanoja tai laskujen kopioita sellaisissa sähköpostiviesteissä, kirjeissä, puheluissa tai fakseissa, jotka on lähetetty pyytämättäsi. UPS ei ole vastuussa mistään sellaisista maksuista tai kuluista, joita petollisesta toiminnasta voi aiheutua."

Tämän luettuani totesin, että huijaus se tämäkin oli, kun jotain ihmeellisiä maksujakin pyydettiin henkilötietojen lisäksi. Kuitenkin vielä varmistaakseni asian soitin UPS:n sivuilla olevaan asiakaspalvelu numeroon. Puhelussa kerroin siis tuosta tekstiviestistä ja UPS:n työntekijä kertoi minulle, että jos siinä jotain maksuja on tai niitä pyydetään niin silloin se ei ole UPS:n lähettämä viesti. Tämän jälkeen hän pyysi lähettämään näyttökuvan tuosta tekstiviestistä heille, että he voivat listata sen heidän huijausviesti esimerkkeihin. Sieltä sähköpostista, johon lähetin tämän kuvan sain automaattisen vastauksen englanniksi.

Tämän jälkeen tajusin vielä, että hetkinen.. Se mun tilaushan on lähetettykin EMS Premiumina, ei UPS:sänä. Meninpä melkeen halpaan! Varmuuden vuoksi vielä laitoin tuon viitenumeron heidän sivuston seurantaan eikä sillä löytynyt mitään.

Sitten kuluu muutama päivä ja mun sähköpostiin ilmestyy viesti samasta osoitteesta, kun se tekstiviestissä oleva ensimmäinen sähköposti.


Mikäli tuosta ei saa selvää tässä se koko viesti:
"Hei,
Tullaus tulee tehdä Nettitullauksessa: https://asiointi.tulli.fi/asiointipalvelu/import

Nämä tiedot tulli vaatii tullaukseen lähetyksen identifioimista varten. Jos ne puuttuvat, emme saa luovuttaa lähetystä varastostamme ulos.
Kuljetusyritys: Muu (Jos ei ole UPS:ää)
Kuljetusasiakirjan numero: 1Z          09
AREX (   ) MRN-numero: löytyy kohdasta AREX MRN (liitteessä), toiseksi viimeinen on kirjain i eikä numero 1
Tavaraerän eränumero: 1
Varastotunniste: F     -      1 (kaikki yhteen) // LIITTEESSÄ VÄÄRÄ!!
Liitteistä löytyy lisää tietoja tarvittaessa.
Kun tullaus on tehty, lähetä Luovutuspäätös (EI TULLAUSPÄÄTÖS) meille osoitteeseen j a@ups.com, jotta voimme vapauttaaa lähetyksen tullivarastosta. Luovutuspäätöksen saat sitten kun olet tullauspäätöksen maksanut. Laita otsikkoon myös meidän viite ja seurantanumero.
ILMAN LUOVUTUSPÄÄTÖSTÄ EMME LUOVUTA LÄHETYSTÄ ULOS VARASTOSTAMME
Varastovuokra alkaa kolmannesta päivästä maahantuonnista ( EUR 17,85+alv /paketti/päivä).
Lähetyksen palautustoimenpiteet aloitetaan 5 päivää tullaustietojen lähetyksen jälkeen jos emme ole saaneet luovutuspäätöstä.
Jos tietojen täyttämisessä on ongelmia, ole yhteydessä tullin neuvontaan numeroon +358 29       .
HUOM! Jos tullaatte yrityksen Y-tunnuksella itse, UPS:n maksupalvelupalkkio on tällöin 39?.

Ystävällisin terveisin
UPS /tuontihuolinta"

Tämän sähköpostin nähtyäni koin olevani vielä varmempi siitä, että pakkohan tämän on olla huijaus. Tuo ihmeellinen tapa kirjoittaa, kun kyseessä on kuitenkin virallinen viesti ja kaikki muut oudot jutut mitä tuossa viestissä lukee.. En siis tämän sähköpostin saadessani tehnyt mitään muuta kuin laitoin viestin mun roskaposti kansioon.

Sitten kuluu taas pari päivää ja tulee taas sähköposti eri UPS osoitteesta kuin mitä nuo kaksi aiempaa tietämääni sähköpostia ovat. Pohdin, että mitä nyt oikeasti tapahtuu ja nytkö tämä roskapostien tulva sitten alkoi..


Tässä sähköposti vielä mikäli kuvasta ei saa selvää:
"Hyvä asiakas,

huomasin että lähetyksenne on varastossamme odottaen tullausta. Jos olet lähetyksen tullannut, niin laitathan tulemaan sen luovutuspäätöksen joka on tullin sivuilla ladattavissa. Vain tätä dokumenttia vastaan voidaan lähetys siirtää jakeluun. Jos tullausta ei hoideta, niin lähetyksen palautusprosessi alkaa viikon päästä (VK 52)

Terveisin
Tuontihuolinta J"

Tämän luettuani kopioin sähköpostin otsikossa olevan seurantanumeron, mikä on muuten täysin eri minkä sain Cocoriangilta kun sieltä tilasin. Liitin seurantanumeron UPS:n seurantaan ja siellähän ne mun paketin tiedot ovat! Olin täysin hämmentynyt. Tämän jälkeen katson jo tuhannetta kertaa sitä alkuperäistä seurantanumeroa ja seurantaa, että mitä siellä näkyy. Sen mukaan paketti ei ole vieläkään Suomessa vaan edelleen lähdössä Koreasta Suomeen.

Tästä todella hämmentyneenä ja jo hieman tuskastuneena soitin taas samaan asiakaspalveluun mihin soitin yli viikko sitten. UPS:n asiakaspalvelusta vastaa vähän vanhempi mukava henkilö ja kerron hänelle, että mun paketti on tulossa Koreasta Suomeen ja epäilen, että olen saanut huijausviestejä UPS:ltä. Kerron hänelle mun seurantanumeron UP9**********KR ja hän sanoo, että tuo ei ole UPS:n seurantanumero ja kerron hänelle, että mun paketti ei ole edes lähetetty UPS:llä vaan EMS Premiumina ja tähän asiakaspalvelija toteaa, että hän ei edes tiedä mikä on EMS Premium.

Tämän jälkeen sanoin, että mulle tuli tälläinen sähköposti mistä aloin epäillä, että ehkä tämä on ihan oikea tullaus viesti eikä huijaus. Kerroin tuossa sähköpostissa olevan seurannan olleen eri, kuin se seuranta minkä lähettäjä minulle antoi ja hän pyysi mun kertomaan tämän seurannan: 1Z7************09. Tällä aikaa hän oli naputellut sen heidän järjestelmään ja kysyi mun nimeä. "Kyllä se täällä meidän tullattavana on". Hämmennys oli suuri, kun tajusin, että nämä kaikki ihmeelliset viestit eivät olekkaan olleet huijausta. Kiittelin asiakaspalvelijaa ja menin tullaamaan tilaukseni.

Tullia varten avasin tuon PDF -asiakirjan, jossa taisi olla noin viisi sivua asiakirjoja. Sieltä sitten etsin tiedot tullin sivuille. Ensimmäinen asiakirjan sivu näytti tältä (tietenkin sensuroituna):


En meinannut nettitullauksessa päästä edes ensimmäisestä sivusta eteenpäin kun en tiennyt mitä siihen laitetaan. Myöhemmin tajusin, että kuljetusyritystä merkitessä piti laittaa muistaakseni muu kuljettaja ja ilmoittaa siihen ensimmäisenä kuljetusasiakirjan numero ei seurantanumero, kuten tavallisesti tullatessa.

Tämän jälkeen alkoi sitten tietojen etsiminen asiakirjoista ja siinä menikin sitten tovi, että ymmärsin mihin kohtaan mitäkin piti laittaa, ja että missä nämä vaaditut tiedot edes lukevat niissä kaikissa viidessä eri sivussa. Vaikein oli juurikin tuo Arex MRN -juttu mikä on punaisella laitettu ylemmässä näyttökuvassa. Tämän Arex-MRN:nän viereen piti myös laittaa jokin muu luku, tavaraerän eränumero, mikä kaiketi tarkoittaa laatikoiden määrää; omalla kohdallani siis 1.

Tullaus vaati myös varastotunnisteen mikä oli myös liitteessä, mutta se oli liitteessäni väärä. Onneksi kaikesta huolimatta säilytin sen ihan ensimmäisen sähköpostin jonka sain, koska siinä se oli oikein. Tämänkin takia meinasi olla vaikeaa edetä tullaksessa kun aina jokin laittamani luku oli väärin ja järjestelmä tietysti ilmoitti siitä.

Huolimatta siitä, että noissa dokumenteissa luki 42 USD olevan tuotteiden summa tietenkin ilmoitin sen oikean määrän ja niin kuuluu kaikkien muidenkin tehdä, jotka tullaavat tilauksiaan. Mikäli valehtelet tullille siitä voi tulla pahoja seuraamuksia, sillä se on veropetos.

Lopulta, kun viimein sain tullaukseni valmiiksi lähetin vielä kiltisti tuon heidän vaatiman luovutuspäätöksen ja hyvin nopeasti mun nukkeni sitten saapuikin turvallisesti UPS:n toimittamana kotiovelle. Hyvin hämmentävä kokemus kaikenkaikkiaan, mutta onneksi kaikki päättyi kuitenkin hyvin.

Mietitte varmaan, että jouduinko maksaa UPS:lle jotain lisämaksuja ja tähän vastaus on ei, en joutunut maksaa mitään lisämaksuja. Tämä tullaus ei myöskään vaatinut postin käsittelymaksun maksua.

Mitä tästä opimmekaan? Vaikka tilauksesi onkin lähetetty EMS:llä se voi yhtäkkiä muuttua UPS:n toimitukseen - okei, ei ehkä näinkään.

Olen siis ennenkin vastaanottanut tilauksia, jotka on lähetetty EMS:llä, mutta vain pelkällä EMS:llä, ei EMS Premiumilla. Ehkä tämä Premium muutti tätä tilausta jotenkin ja jouduin tämmöseen hämmennykseen sen takia? Tai sitten koronalla ja joululla oli vaikutusta asiaan? Tähän en kuitenkaan tiedä oikeaa vastausta miten tämä näin meni, mutta olen iloinen siitä, että mun nukkeni saapui viimeinkin turvallisesti kotiin!
Olen poissa aikavälillä 11.2.2023-19.3.2023. Ota yhteyttä muihin ylläpitäjiin tuolloin, kiitos!

| Nukkeblogi | Nukkeprofiilit | Kuvaketju | Muut nuket | Customoinnit | Nukke instagram |

Kanttarelli

 • Kannatusjäsen
 • OOAK
 • *****
 • Viestejä: 368
 • Pullipisti
Vs: Tulli ja maksut
« Vastaus #106 : Tammikuu 03, 2021, 18:49:12 ip »
Tosi hyvä Siniirr kun laitat tietoa ja kokemuksia näistä postitus- ja tullausasioista!
*Omat nukkeaarteet*
Pullipit: Classical Alice, Eve Sweet, Kiyomi Mint Ice Cream, Dahlia Cinderella
Dal: Loa
----
+ Blythe*4, Kikipop*4, muutama bjd ja jokunen monsteri

Sade

 • Kannatusjäsen
 • NRFB
 • *****
 • Viestejä: 1259
  • Blogi
Vs: Tulli ja maksut
« Vastaus #107 : Helmikuu 18, 2021, 11:04:15 ap »
Tullasin tänään ensimmäistä kertaa elämässäni, ja pakko myöntää, että en olisi ikinä onnistunut ilman näitä ohjeita! Tuhannet kiitokset niistä. <33 Homma sujui huomattavasti helpommin, kun pystyi täältä tarkistamaan, mitä pitää tehdä.
48 Pullipia | 19 Taeyangia | 8 Dalia | 7 Isulia | 2 Byulia
Nuket | Nukkeblogi | Kirjoitusblogi | Instagram